Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τι συμβαίνει με τους επαγγελματίες στη Λεωφόρο Ριζοσπαστών; ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
(από kefaloniapress)
Στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ δημοσιεύτηκε ρεπορταζ σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την πολεοδομία σε καταστηματάρχες της Λεωφόρου Ριζοσπαστών . Η εφημερίδα έγραψε τα εξής :
  • «Nτού» των επιχειρηματιών στον Δήμο
  • «Θα προσπαθήσω να υπάρξει απαλλαγή ή ελάχιστα πρόστιμα», λέει ο δήμαρχος
  • Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των επιχειρηματιών της οδού Pιζοσπαστών με το δήμαρχο Aργοστολίου κ. Γιώργο Tσιλιμιδό, με θέμα την επιβολή των προστίμων που τους επιβλήθηκαν από την Πολεοδομία σχετικά με την νομιμότητα των κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους, θέμα που αποκάλυψε ο «H».
  • Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Tσιλιμιδός, αφού άκουσε τα αιτήματα των επιχειρηματιών, τους υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία με τα πρόστιμα για τα οποία ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη.
  • H Διεύθυνση της Πολεοδομίας, είπε ο κ. Tσιλιμιδός, έδρασε ανεξάρτητα για τυχόν παραβάσεις και έχει σχέση με το πως ο κάθε επαγγελματίας χειρίστηκε μεμονωμένα τις όποιες κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους, τους οποίους έχει πάρει από τον Δήμο για χρήση.
  • Στην συνάντηση πήραν μέρος οι υπεύθυνοι των καταστημάτων της οδού Pιζοσπαστών και ο εκπρόσωπος του Eμπορικού Συλλόγου Aργοστολίου «H Kράνη» κ. Aγγελος Aνδρεάτος.

Ο Δήμος Αργοστολίου , έστειλε στην εφημερίδα την εξής απάντηση:


Κύριε διευθυντή,

Στο σημερινό (χθεσινό) σας φύλλο (14/7/2010) έχετε ως τίτλο: «ΣOΚ. Εξοντωτικά πρόστιμα στους επιχειρηματίες» και υπότιτλο: «Νομαρχία και Δήμος τούς “κυνηγάνε” μέσα στην κρίση».

Παρόμοιου περιεχομένου είναι και το αντίστοιχο ρεπορτάζ σας στην σελίδα 24.

Με αυτά δίνονται παντελώς λάθος εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό, αφού η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

1. Το θέμα κινήθηκε από ιδιώτη -όπως και εσείς μέσα στο κείμενο σας ομολογείτε-. Aρα είναι άστοχη η στοχοποίηση του Δήμου ότι δήθεν κυνηγάει τους καταστηματάρχες μέσα στην κρίση.

2. Eχουν εκδοθεί άδειες από την Δημαρχιακή Επιτροπή για την χρήση των πεζοδρομίων και την δημιουργία των κατασκευών αυτών σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. (70/2005 και 337/2005) κατόπιν εγκρίσεως των υποβληθέντων σχεδίων τους από την ΕΠΑΕ. Aρα για τον Δήμο υπάρχει νομιμότητα.

3. Oι καταστηματάρχες θα προσκομίσουν στην Πολεοδομία τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα μαζί με την ένστασή τους και θα υπάρξει απαλλαγή ή ελάχιστα πρόστιμα για τυχόν παραβάσεις των εγκεκριμένων σχεδίων τους.

Είναι βέβαιο ότι κανείς από τους καταστηματάρχες που με επισκέφθηκαν σήμερα (χθες), στις 13:00, στο Δημαρχείο, παρουσία εκπροσώπου των συλλόγων τους δεν καταλογίζει και δεν υιοθετεί τις ευθύνες που εσείς αποδίδετε.

Θεωρώ ότι η πολιτική σκοπιμότητα που είναι εύλογη δεν μπορεί να αντικαθιστά την αλήθεια.

Αργοστόλι,

14 Ιουλίου 2010

O Δήμαρχος

Αργοστολίου

Γεώργιος Τσιλιμιδός

Ο Ημερήσιος ανταπαντά :


  • Κύριε δήμαρχε,
  • Είναι πολύ εύκολο, για “όλα τα κακά της μοίρας μας”, αλλά και για τα αδιέξοδά μας, να “φορτώνουμε” το ...φόνο στον Ημερήσιο.
  • Το χθεσινό μας ρεπορτάζ, βασίστηκε σε αληθινά στοιχεία! Kατάγράψαμε πολύ σύντομα, μία διαδικασία που “παίζεται” σχεδόν ένα χρόνο, με άμεσο εμπλεκόμενο το Δήμο και τον ιδιώτη που κατήγγειλε τους συναδέλφους του.
  • Oι επιστολές του ιδιώτη, τόσο προς εσάς, όσο και προς τη Νομαρχία (Πολεοδομία), από το τέλος του 2009, αναφέρονται σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που αφορούν συγκεκριμένη νομοθεσία, που πρέπει να τηρείται από τον κάθε επαγγελματία, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά με υπηρεσιακές αυτοψίες, πριν αποφασίσουν να εκδοθούν οι ανάλογες άδειες από τα Oργανά σας, (Δημοτικό Συμβούλιο, Δημαρχιακή Επιτροπή), κάτι που, προφανώς, δεν έγινε, τουλάχιστον έτσι όπως έπρεπε.
  • Στο σημείο (2) του e-mail σας, μας αναφέρετε, ότι για να δώσει ο Δήμος άδεια πεζοδρομείου (κοινόχρηστου χώρου) ΠΡΕΠΕΙ ο επιχειρηματίας να σας υποβάλλει την έγκριση των υποβληθέντων σχεδίων του από την ΕΠΑΕ, για να υπάρξει νομιμότητα.
  • Είστε σίγουρος, ότι όλοι οι επαγγελματίες για τους οποίους έχετε ήδη εκδόσει άδεια για την χρήση κοινόχρηστων χώρων είχαν περάσει ΕΠΑΕ; O φάκελος με το αίτημά τους, γι’ αυτήν την άδεια ελέγχθη σωστά από τις Υπηρεσίες σας και τα Oργανά σας προτού αδειοδοτηθούν, έτσι ώστε να μην φθάσουμε στο σημερινό σημείο της εξοντωτικής προστιμοποίησης;
  • Εξάλλου, μην ξεχνάμε, ότι για κάποια πολλά έτη ο Δήμος εισπράττει από αυτούς τους επαγγελματίες που καταγγέλονται ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τις οποίες εσείς εξετάζεται για την έκδοση της σχετικής άδειας, μεγάλα ποσά (δημοτικοί φόροι) για τους κοινόχρηστους χώρους.
  • Oσον αφορά το «κυνήγι», που νιώθουν οι επιχειρηματίες, ο Δήμος έπρεπε ήδη να έχει επιληφθεί της υποθέσεως, ώστε αυτοί να μην τρέχουν και να μην φτάνουν, δηλαδή να έχει γίνει προ πολλού πράξη, αυτό που λέτε σήμερα, απαλλαγή από τα πρόστιμα, ή ελαχιστοποίηση αυτών. Kαι να μη χρειάζεται να καταγγέλλονται από συναδέλφους τους.
Και δεύτερη επιστολή του Δήμαρχου για το θέμα :

Προς εφημερίδα
ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Κύριε διευθυντή,


Το «Ντου των επιχειρηματιών στον Δήμο» του σημερινού σας άρθρου (15/7/2010) – ως συνέχεια των χθεσινών- είναι αποκαλυπτικό της ευφάνταστης δημοσιογραφίας σας σε ό,τι σχετίζεται με τον Δήμο Αργοστολίου.

Θέλετε να παρουσιάσετε καταστάσεις σύγκρουσης και αντιπαλότητας με τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες οι οποίες ουδέποτε συνέβησαν!

Επί των σχολίων σας δε, έχω να παρατηρήσω ότι:

1. Επί της θητείας μου σαφώς, όσες άδειες εκδόθηκαν για προσωρινές κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους έχουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις ΕΠΑΕ, Δημαρχιακή κ.λ.π.

2. Έχουν γίνει κατά καιρούς αυτοψίες και έχουν επιβληθεί πρόστιμα για υπερβάσεις ή εξαναγκασμός για την επαναφορά στα εγκεκριμένα όρια.

3. Οφείλει ο κάθε επαγγελματίας να διατηρεί φάκελο με τα νομιμοποιητικά του στοιχεία και να τον επιδεικνύει σε κάθε ελεγκτική αρχή.

Τέλος, αντιλαμβάνομαι ότι το συναίσθημα του «κυνηγιού» των επαγγελματιών από τον Δήμο Αργοστολίου το έχετε εισπράξει μόνον εσείς και όχι οι ίδιοι.


Αργοστόλι, 15 Ιουλίου 2010


Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Γεώργιος Τσιλιμιδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου