Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η επιστολή διαμαρτυρίας της ΤΕΔΚ-ΚΙ προς τον κ. Γ. Ραγκούση για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
(από kefaloniaphotonews)

Κύριε Υπουργέ,
Λάβαμε γνώση του Α.Π. 35338/24-6-2010 εγγράφου του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου με το οποίο μας κοινοποιείται η Α.Π.1247/22-6-2010 απόφαση της ΚΕΠ του Προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ”.
Με την απόφαση αυτή ορίζεται ότι συνεχίζονται κανονικά μόνο τα έργα, μελέτες και ενέργειες του Προγράμματος “ ΘΗΣΕΑΣ ” που η ημερομηνία κατακύρωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας ή της απόφασης ανάθεσης του αρμοδίου οργάνου είναι προγενέστερη της 25ης Ιουνίου 2010 .
Η απόφαση αυτή ανατρέπει την προηγούμενη απόφαση της ΚΕΠ του Προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ” με Α.Π.1245/25-5-2010 με την οποία καταληκτική προθεσμία για την υπογραφή συμβάσεων ήταν η 31η Αυγούστου 2010 και για ορισμένους Δήμους ήταν η 30η Σεπτεμβρίου 2010 .
Όπως είναι προφανές όλοι οι Ο.Τ.Α. του Νομού μας είχαν προσανατολίσει τις ενέργειες και τη δραστηριότητα τους προς αυτή την κατεύθυνση και ανάλογες αποφάσεις είχε λάβει και η Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων του προγράμματος, η οποία συνεδρίασε στις 17-6-2010.
Η νέα αυτή απόφαση ακυρώνει προκηρύξεις δημοπρασιών έργων όπως και κάθε σχεδιασμό και προγραμματισμό των Ο.Τ.Α. του Νομού μας οι οποίοι αδυνατούν να λειτουργήσουν αξιόπιστα προς την κοινωνία όταν σε τόσο σύντομο διάστημα ανατρέπονται οι όροι λειτουργίας ενός σημαντικού προγράμματος όπως ο “ ΘΗΣΕΑΣ ”.
Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση αυτή και ζητάμε να ανακληθεί άμεσα επειδή οι συνεχείς αυτές αλλαγές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία μας, μειώνουν την αξιοπιστία μας και θα έχουν αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ένα σημαντικό πρόγραμμα και να μην απορροφηθούν οι πιστώσεις του .

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΔΚ-ΚΙ
ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΡΕΩΝ


ΠΡΟΣ : κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΟΙΝ. 1. κ. ΣΠ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
2. κ. Κ. ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
3. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
4. ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
5. ΤΕΔΚ Π.Ι.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου