Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :καζάνι που βράζει λόγω των διεργασιών για την υποψηφιότητα του Δήμαρχου Κεφαλονιάς(από kefaloniapress)Τετάρτη 07.07.10
Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στην τοπική Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα του Δήμαρχου Κεφαλονιάς.


Ο επιθυμών των χρίσμα, διοργανώνει συγκέντρωση στελεχών στο Αργοστόλι
Και ο "οχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω", παρουσιάζειτους 150 πρώτους του συνδυασμού του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας -που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από όλες τις πλευρές- στις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα ανέβει πολύ ψηλά την τοπική Νέα Δημοκρατία , αφού την Παρασκευή ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς Άγγελος Μοσχονάς, οργανώνει συγκέντρωση όπου θα παρουσιάσει τα πρώτα 150 ονόματα του συνδυασμού του.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε μετά από σχετική εισήγηση στελεχών του συνδυασμού , στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες μας- συμμετείχαν οι : Σπύρος Σολομός, Μάκης Γαλανός, Μάκης Μαγδαληνός, Γαβρίλης Ρασιάς, Γαβρίλης Παπαναστασάτος και άλλοι.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη Τετάρτη , ο Αλέξανδρος Παρίσης διοργανώνει στο "Κάπιτολ" συγκέντρωση στελεχών που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του. Η συγκέντρωση αυτή αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του πρ. βουλευτή στο Αργοστόλι και στην οποία συμμετείχαν οι : Σπύρος Ματιάτος, Τάσης Ζησιμάτος, Σωτήρης Κουρής, Γιάννης Γασπαρής, Μιχάλης Βαγγελάτος, Νίκος Ανουσάκης, Παναγής Καρούσος και άλλοι.

Οι διεργασίες μεταξύ των δυο υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεταφερθεί και στη ΝΟΔΕ . Στην προχθεσινή της συνεδρίαση μάλιστα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής έθεσαν έντονα το θέμα επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου από την οργάνωση με την διαδικασία της ψηφοφορίας. Η πρόταση δεν έγινε αποδεχτή για δυο κυρίως λόγους :

Αφενός, σύμφωνα τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ Βαγγέλη Λουκέρη, δεν υπάρχει τέτοιου είδους εξουσιοδότηση στις τοπικές οργανώσεις , και αφετέρου γιατί μια μερίδα μελών της οργάνωσης αντέκρουσε την πρόταση με το επιχείρημα ότι δεν έχει εκδηλωθεί επίσημα ενδιαφέρον υποψηφιότητας από στελέχη της οργάνωσης, άρα προς τι η ψηφοφορία και για ποιους.

Λόγω του αδιέξοδου της συζήτησης , το θέμα μετατέθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, μάλλον την Δευτέρα, όπου τα γεγονότα θα είναι ακόμα πιο πολύπλοκα αφού ο Αγγελος Μοσχονάς –όπως επίσημα το δήλωσε και στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης- δεν επιθυμεί την στήριξη της οργάνωσης γιατί κατεβαίνει ως "υποψήφιος όλων των Κεφαλλήνων". Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Αγγελος Μοσχονάς ετοιμάζει και σχετική επιστολή προς τη ΝΟΔΕ του τύπου « οχι! ευχαριστώ, δεν θα πάρω».

Η εσωκομματική αντιπαράθεση Μοσχονά – Παρίση έχει -προς το παρόν τουλάχιστον- αδρανοποιήσει τις προσπάθειες άλλων τοπικών στελεχών για υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρ. Δήμαρχο Παλικής Βασίλη Ρουχωτά.

Εν τω μεταξύ η Ρηγίλλης δεν έχει στείλει ακόμα εγκύκλιο στις τοπικές ΝΟΔΕ για τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων Δημάρχων, έτσι οι οργανώσεις είναι μπλοκαρισμένες και οι αυτοκηρυγμένοι υποψήφιοι αλωνίζουν ανενόχλητοι τραυματίζοντας σοβαρά την κομματική συνοχή.Όσοι αναρωτιέστε ποια είναι η θέση του πρ. βουλευτή Πέτρου Αλιβιζάτου, ο οποίος διαδραματίζει σοβαρό ρόλο στις αποφάσεις της Ρηγίλλης ως αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Τοπικης Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, σας πληροφορούμε ότι δεν φαίνεται να είναι θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητας Παρίση (ποτέ δεν ήταν άλλωστε) , οπότε θα υποστηρίξει έναν από τους άλλους δυο υποψηφίους είτε τον Αγγελο Μοσχονά είτε τον Βασίλη Ρουχωτά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η διακριτή απόσταση που κρατούν στις εσωκομματικές τριβές, αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη της τοπικής ΝΔ όπως οι: Μάκης Κοκόσης , Αθηνά Αυγουστάτου, Τζόγια Γρουζή, Παύλος Βασιλάτος , Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Μάκης Αλυσανδράτος, Σταύρος Τραυλός, Σάββας Σαββαόγλου, Κώστας Κατσαμπίρης, Γιώργος Κουρής, Δώρα Ζαφειράτου , το μέλος της ΚΕ Βάσω Φιλιππάτου και άλλοι. Η στάση αυτή αντανακλά την αντίληψή τους ότι "σε αυτή την πολιτική συγκυρία οι προσωπικές στρατηγικές πρέπει να έπονται της παραταξιακής στρατηγικής".

Με τούτα και με τα άλλα , η τοπική ΝΔ φαίνεται να ξεκινάει με πολύ κακούς οιωνούς την πορεία προς τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για άλλη μια φορά θα κυριαρχήσει η εσωκομματική αντιπαράθεση, από την αντιπαράθεση με τον αντίπαλο. Για άλλη μια φορά τα ταλαιπωρημένα μέλη θα αντιπαρατεθούν μεταξύ τους αφού θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα από δυο στελέχη του ίδιου του κόμματός τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου