Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ο Σπύρος Σπύρου ''επισκέφθηκε'' την Κεφαλονιά
(από kefaloniagate)

Ρεπορτάζ Σάκης Βούτος Δημοσιογράφος ΕΡΤ

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010, ο Σπύρος Σπύρου από την Κέρκυρα, πρώην Πεσυάρχης. Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Αίνος, χωρίς να γνωρίζουμε ποιους κάλεσε σε αυτή. Μάλλον οι συνεργάτες του είναι ανημέρωτοι όσον αφορά τα μέσα ενημέρωσης, στα Ιόνια Νησιά. Έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Κ, στην κυρία Ελευθερία Κουλουριώτη και στο COSMOS FM, στον κ. Αλοίζο και στον κ.Χαλιώτη. Αναφέρθηκε για την στήριξη του από την Ν.Δ. και έριξε το καρφί του για τον Φόρτε λέγοντας ότι : "οι κολοτούμπες της πολιτικής να σταματήσουν να ζητούν στήριξη από παντού γιατί ο κόσμος δεν τους πιστεύει. Ξέρει την ιστορία του καθενός που προσπαθεί να αποποιείται τα σκάνδαλα και τα λαμόγια των πολιτικών κομμάτων τους. Το μόνο που κάνουν αλλάζουν μανδύα."

Βιογραφικό
Ο Σπύρος Σπύρου του Πέτρου γεννήθηκε στο Δήμο Κερκυραίων προάστιο Γουβιών. Είναι παντρεμένος με την Μαρία- Σοφία Φαρούγγια και έχει δύο παιδιά τον Άγγελο Σπύρου πτυχιούχο της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιωάννη Σπύρου επίσης πτυχιούχου της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπουδές
Πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε εις την Παθολογία Α πανεπιστημιακή παθολογική κλινική του Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Λαϊκό). Επίσης ειδικεύτηκε εις την ρευματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ευαγγελισμός). Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα.
Εργασία
Άσκησε το Ιατρικό επάγγελμα εις την Κέρκυρα και ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Κοινωνική Δραστηριότητα
Ως γιατρός άσκησε το επάγγελμα με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και ως πρόεδρος του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής Γουβιών, με τις πρωτοβουλίες του άλλαξε προς το καλύτερο την ανάπτυξη της περιοχής.

Πολιτική Δραστηριότητα
Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981 αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κερκύρας 1984. Πολιτεύτηκε το 1989 για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Εξελέγη Βουλευτής το 1996 και επανεξελέγη στις Βουλευτικές εκλογές του 2000. Από την θέση της αντιπολίτευσης και τις δύο κοινοβουλευτικές περιόδους.
Είχε πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα και ήταν αντιπρόεδρος των επιτροπών Τουρισμού και της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στις Εκλογές του 2004. Τον Αύγουστο του 2004 τοποθετήθηκε από τον Υπουργό Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη μετά από σύμφωνη γνώμη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, και του προέδρου της περιφερειακού συστήματος Ιονίων Νήσων. Τον Αύγουστο του 2006 παραιτήθηκε από την θέση αυτή για να πολιτευτεί στης Βουλευτικές εκλογές του 2007 όπως το σύνταγμα ορίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου