Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010


Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ “CAPITOL”

ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟ “ΡΕΓΓΙΝΑ”

ΚΛΙΜΑ ΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Βουβαμάρα, σαστισμάρα και πανικός είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στο “Ρεγγίνα”, μετά την προχθεσινή συγκέντρωση του Αλ. Παρίση στο “CAPITOL”.
Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν μια τόσο μαζική συγκέντρωση, ιδιαίτερα στο μέσο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, αλλά και ενός κλίματος πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, όμως φαίνεται ότι υπολόγιζαν “χωρίς τον ξενοδόχο”, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρώην βουλευτή του Νομού, που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι διατηρεί τη μεγάλη απήχηση που είχε στην κοινωνία των νησιών μας, την περίοδο που ήταν βουλευτής, αποτέλεσμα της τακτικής του να είναι πάντα δίπλα στον Κεφαλονίτη και τα προβλήματά του.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι μετά την προχθεσινή συγκέντρωση ο Αλ. Παρίσης έχει “πάρει” το κλίμα ενόψει των εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο, τουλάχιστον για την ώρα, και ταυτόχρονα αποθαρρύνει κάθε άλλον υποψήφιο που θα μπορούσε να ξεπηδήσει από τον χώρο της κεντροδεξιάς.
Την ίδια ώρα στον χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς η σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση ανάμεσα στους δυο υποψήφιους που διεκδικούν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, τον δήμαρχο Πυλαρέων Μ. Κοτσιλίνη και τον δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδό, καλά κρατεί. Και όσο η Ιπποκράτους καθυστερεί να δώσει την προτίμησή της, τόσο το κλίμα αυτό και η “πολεμική” μεταξύ των δυο υποψηφίων θα οξύνεται.
Σαν να μην έφθανε αυτό έρχεται και η υποψηφιότητα του δημάρχου Λειβαθούς Θ. Μιχαλάτου, ο οποίος ναι μεν θα κατέλθει ανεξάρτητος, πλην όμως η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών του, όπως ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λειβαθούς Β. Ευαγγελάτος, η αντιδήμαρχος Κ. Λαμπράκη και άλλοι, προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Σε μια απελπισμένη προσπάθεια το “Ρεγγίνα” να αντεπιτεθεί επιχειρεί με στημένα δημοσιεύματα που πηγάζουν πέριξ της πλατείας Βαλλιάνου, να μειώσει την επιτυχία της συγκέντρωσης του Αλ. Παρίση στο “CAPITOL”, προσπάθεια όμως που πέφτει στο κενό, καθώς αφενός μεν τρία τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης και αφετέρου όλοι ξέρουν πια ότι ο Αλ. Παρίσης δεν είναι ο άνθρωπος των λόγων, αλλά των έργων, κάτι που έχει αποδείξει πάμπολλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου