Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

“ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ” ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Γ. ΦΟΡΤΕ

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Σ. ΞΥΝΙΔΗ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΙΚΗΣ Π. ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ Γ. ΦΟΡΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ!


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

“Βόμβα” μεγατόνων σκάει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η κατάσταση στο οποίο φαίνεται να έχει πλέον ξεπεράσει κάθε νοητή κόκκινη γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη α.ν.σ.υ.ν. Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων Μ. Μπεκατώρου και τον γραμματέα του “Ρεγγίνα” Δ. Σπανό, ο γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής Π. Βλάχος καταγγέλλει τον τέως δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Φόρτε για συνεργασία με τη δεξιά όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς του ως αιρετού περιφερειάρχη.
Στελέχη προσκείμενα στον Γ. Φόρτε, αλλά και πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν την παραπάνω κίνηση ως καθαρή εσωκομματική προβοκάτσια εις βάρος του τέως δημάρχου Αργοστολίου από τη στιγμή που ο ίδιος σε διαδοχικές συνεντεύξεις του έχει καταγγείλει κάθε φήμη που τον ήθελαν να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. στο θέμα της αιρετής περιφέρειας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δε, η συγκεκριμένη επιστολή έφτασε σε κάποια δημοσιογραφικά γραφεία πολύ πριν φτάσει στους επίσημους αποδέκτες στους οποίους αναφέρομαι παραπάνω.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Βλάχου όπως κατάφερε να το εξασφαλίσει ο “Α”, έχει ως εξής:
Σύντροφοι ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών επιλογής υποψηφίων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε μερικά θέματα:
Κατά εμάς κυρίαρχο θέμα είναι η διαφύλαξη της ενότητας του χώρου ως κόρη οφθαλμού. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την πολυτέλεια να πολωθεί το κλίμα ανάμεσα στα στελέχη μας. Στη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα μας και με δεδομένη την πολιτική σύγχυση και αποδιοργάνωση που βρίσκεται η Ν.Δ., εμείς ως πολιτικός χώρος οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων προς όφελος της πατρίδας και του λαού μας. Πιστεύουμε παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφάνεια και την δημοκρατικότητα των διαδικασιών ανάδειξης υποψηφίων. Αυστηρή προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάποιων στις διαδικασίες αυτές πρέπει να είναι η ρητή δέσμευσή του όπως προβλέπεται από τη δήλωση υποβολής υποψηφιότητας ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο που θα προκύψει από αυτές και μάλιστα όχι επίπλαστα αλλά με τρόπο ουσιώδη και πραγματικό. Θα θέλαμε όμως παράλληλα να σας γνωστοποιήσουμε ένα θέμα που έχει προκύψει στο Νομό μας με τον πρώην δήμαρχο Αργοστολίου και υποψήφιο βουλευτή στις προηγούμενες εκλογές Γ. Φόρτε. Από συνεντεύξεις και δηλώσεις του στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο απορρέει ότι θέλει να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος περιφερειάρχης. Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιεύματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί από τον ίδιο, συζητά με τη Ν.Δ. για να λάβει εμμέσως πλην σαφώς, την πολιτική της στήριξη. Εάν αυτά αληθεύουν, θεωρούμε αδιανόητο στελέχη μας σαν τον Μάκη Φόρτε, που έχουν τιμηθεί πολλάκις από το χώρο, στο δήθεν όνομα της ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης να είναι απέναντι στην παράταξη και σε ανοιχτή μάλιστα συνεργασία με τη δεξιά. Όποιος αγαπά την παράταξη και έχει τιμηθεί απ' αυτήν πρέπει κατά τη γνώμη μας να την στηρίξει και στα καλά και στα άσχημα, παρά τις όποιες πολιτικές προσωπικές του πολιτικές επιδιώξεις και παρά την όποια προσωπική του πικρία, δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη.
Σύντροφοι, θεωρούμε ότι δεν μας περισσεύει κανείς, και σας προτείνουμε τόσο εσείς όσο και άλλα όργανα, όπως η Νομαρχιακή και η Περιφερειακή Επιτροπή να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την επίλυση του όλου θέματος, προκειμένου να σταματήσει να υπάρχει αυτή η σύγχυση στο χώρο μας, να βρεθεί κοινό σημείο και να σταματήσει να πάψει να τραυματίζεται η παράταξή μας.
Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις δικές του ευθύνες απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον κόσμο της παράταξής μας.
Για την Τ.Ο. Παλικής
Π. Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου