ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ: ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ Ή ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Τ. ΜΑΝΤΕΛΗ;
ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΝΟΜΑΡΧΗ
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Στη χθεσινή διευκρινιστική του δήλωση ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος μας παρέθεσε το μαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξής του σε Ρ/Σ όπου μεταξύ άλλων είπε: “Έκρινα τον τοπικό Τύπο με ειδικότερες αναφορές “στις δυο ημερήσιες εφημερίδες που στηρίζουν φανατικά τον Αλ. Παρίση”. Προφανώς ο νομάρχης θεωρεί μομφή το να υποστηρίζει κάποιος τον Αλ. Παρίση και να είναι πολιτικά και προσωπικά φίλος του.
Ο γράφων και ο “Α” τα τελευταία χρόνια ουδέποτε έκρυψαν την προτίμησή τους στο πρόσωπο του τέως βουλευτή. Αλλά για να δούμε ποιος είναι ο Αλ. Παρίσης; Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, άνθρωπος της αγοράς και της δουλειάς που ξεκίνησε από το μηδέν και ξυπόλητος και χωρίς δεκανίκια περνώντας έναν ολόκληρο “Γολγοθά” στη ζωή του, έφτασε στην επιτυχία, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχει διαχειριστεί ποτέ του δημόσιο χρήμα, δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για οτιδήποτε έχει σχέση με δημόσιο χρήμα, έχει προσωπικούς του φίλους και όχι πολιτικούς, πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και πρώην υπουργούς, είναι πρόσωπο αγαπητό στο σύνολο του κοινωνικού και πολιτικού στρώματος.
Οι αναγνώστες λοιπόν με βάση τα παραπάνω μπορούν να κρίνουν αν αποτελεί μομφή το να είναι κάποιος φίλος και υποστηρικτής του Αλ. Παρίση. Έτσι κι αλλιώς οι υπαινιγμοί του απερχόμενου νομάρχη, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον “Α” δεν έχουν καμία σημασία, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχει ήδη τοποθετηθεί απέναντι στους υποψηφίους των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Είναι επίσης τοις πάσι γνωστό ότι ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος είχε ως “πολιτικό του μέντορα” τον τέως υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη. Οι παλαιότεροι δε θα θυμούνται ότι ο Τ. Μαντέλης ήταν αυτός που επέβαλε ως νομάρχη τον Δ. Γεωργάτο στην πρώτη του τετραετία, πίσω στο 1998, όταν τότε ήταν παντοδύναμος δίπλα στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Είναι επίσης τοις πάσι γνωστό ότι ο Κεφαλονίτης τέως υπουργός, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα. Και το ερώτημα που απευθύνω εγώ είναι: Τι είναι προτιμότερο να είσαι φίλος και υποστηρικτής του Αλ. Παρίση ή φίλος και υποστηρικτής του Τ. Μαντέλη;
«ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»
Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ. ΕΡΙΣΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Περιμένοντας καρτερικά να δοθούν τα χρίσματα αλλά και να οριστικοποιηθούν οι περιβόητοι τοπικοί συνδυασμοί («Πρώτα η Κεφαλονιά», «Αγαπημένη Κεφαλονιά» κ.λ.π.) για την συμμετοχή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε πως φτάσαμε στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, για να διαπιστώσουμε τις διαχρονικές ευθύνες των μεγαλόσχημων ευημερούντων επιχειρηματιών αλλά και του πολιτικού τους προσωπικού!! που βρίσκεται στα έδρανα της βουλής.
Στη μεταπολεμική ελληνική κοινωνία, αλλά και στη σημερινή, το επίσημο κράτος έχει χαράξει σαν έμβλημά του το σύνθημα στους μεγαλοεπιχειρηματίες: κάντε απάτες, ληστεύετε τα χρήματα του λαού, φοροδιαφεύγετε, βγάζετε παράνομα συνάλλαγμα. Σε αυτές τις δραστηριότητες ο πρώτος σας βοηθός, συνεργάτης, συμμέτοχος και συνένοχος είμαι εγώ το κράτος. Έχω στήσει μια ιδανική φάμπρικα-χωνευτήρι από όπου απορροφούνται και περνάνε τα χρήματα του λαού και μετά από διάφορες πολύπλοκες μεταμορφώσεις και διαδικασίες καταλήγουν στις τσέπες σας και στις καταθέσεις σας στο εξωτερικό. Ο αυτόνομος οργανισμός που λέγεται τράπεζα και το φορολογικό σύστημα μαζεύουν τα χρήματα και σας δίνουν δάνεια. Τα πάτε στο εξωτερικό με τις μεθόδους που ξέρετε και παράλληλα παρουσιάζετε πελώρια ελλείμματα στους ισολογισμούς. Σας ζητάμε πίσω τα χρέη. Δεν έχετε βέβαια και άρα δεν μπορούμε να τα βρούμε. Οπότε καλούμε τα κορόιδα που λέγονται εργαζόμενος λαός να τα αναπληρώσει μέσω του αυτόνομου οργανισμού Τράπεζας και του φορολογικού συστήματος.
Τον τελευταίο καιρό όλοι κατακεραυνώνουν αρκετούς νεοδημοκράτες και πασόκους για τα σκάνδαλα και έχουν συστήσει εξεταστικές επιτροπές για την διερεύνησή τους!!, με σκοπό λέει την κάθαρση του πολιτικού κόσμου. Αν πάμε όμως αρκετά χρόνια πίσω θα διαπιστώσουμε ότι αυτό το φρούτο των σκανδάλων και της απάτης δεν είναι το μοναδικό του είδους. Η ελληνική πολιτεία το έσπειρε, το καλλιέργησε και το έθρεψε η ίδια.
Να θυμίσουμε-γι αυτούς που γνωρίζουν ιστορία-τον καθηγητή πανεπιστημίου Ανδρεάδη διοικητή και ιδιοκτήτη της Εμπορικής τράπεζας που χρηματοδοτούσε παράνομα τις ιδιωτικές του επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις και το κεφάλαιο της τράπεζας με αποτέλεσμα το κράτος να πληρώνει από το δημόσιο προϋπολογισμό τόσο τις ζημιές της τράπεζας όσο και τις μετοχές του;
Nα θυμίσουμε το σκάνδαλο των προβληματικών όπου μετά το 1981 δεκάδες επιχειρήσεις βρέθηκαν με χρέη δισεκατομμυρίων, που τα έκλεψαν με μια σειρά απάτες κοινό χαρακτηριστικό των οποίων ήταν το γεγονός, ότι ενώ άφηναν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν φορτώνοντας τα χρέη τους στο κοινωνικό σύνολο, οι ίδιοι τσέπωσαν τα δάνεια διοχετεύοντάς τα σε άλλες επιχειρήσεις τους εδώ ή στο εξωτερικό, ή στις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες;;
Σας θυμίζουν τίποτε τα ονόματα Σκαλιστήρης, Στράτος-Κατσάμπας, Τσάτσοι των τσιμέντων Ηρακλής, Κιοσέογλου, Φιξ, Αγγελόπουλοι, Μποδοσάκηδες;;. Τιμωρήθηκε κανείς από αυτούς;; κατασχέθηκαν τα περιουσιακά τους στοιχεία;;
Να θυμίσουμε το σκάνδαλο Κοσκωτά που υπεξαίρεσε εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει άλλες ιδιωτικές του επιχειρήσεις;; και πάμε παρακάτω και τα σκάνδαλα τελειωμό δεν έχουν: χρηματιστήριο, ομόλογα, βατοπέδι, siemens και έχει ο καλός θεός.
Να προσθέσουμε τα τεράστια σκάνδαλα, τα σχετικά με τις προμήθειες εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία ήταν και είναι μπλεγμένοι πολιτικοί, μεσάζοντες και κάθε λογής απατεώνες;;.
Για ποιες λοιπόν κοινοβουλευτικές εξεταστικές επιτροπές και πράσινα άλογα μας μιλούν;; για ποια κάθαρση και εξυγίανση;; για να κάνεις κάθαρση είναι απαραίτητο να είσαι καθαρός ο ίδιος. Και καθαρός δεν είναι κανένας ή αυτοί που έχουν μείνει έπρεπε να είχαν παραιτηθεί προ πολλού, με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα. Η φράση «είναι όλοι τους πουλημένοι» για τους πολιτικούς και τους βουλευτές, ακούγεται σε κάθε γωνιά της χώρας. Η γενικευμένη λοιπόν κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία όχι μόνο οξύνεται επικίνδυνα αλλά και γενικεύεται. Είναι κρίση πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, κρίση αξιών.
Με όλα τα παραπάνω αλλά και με μια διαλυμένη δημόσια διοίκηση και με τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους σε αποδιοργάνωση, φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση και στη είσοδό μας στην ΟΝΕ!!. Ωω συγνώμη λάθος και στο ΔΝΤ, δηλαδή στον διεθνή νταβατζή. Έχει κανείς την εντύπωση ότι οι σημερινοί κρατούντες κυβερνούν;; ή δέχονται ντιρεκτίβες-οδηγίες με ευαγγέλιο το μνημόνιο και εμείς απλά χορεύουμε, παίζοντας αυτοί το νταούλι.
Συμπέρασμα λοιπόν, η σημερινή οικονομική κρίση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αφού ο οικονομικός ουρανός της χώρας είναι γεμάτος από τέτοιους μεγαλοεπιχειρηματίες που περιγράψαμε. Όλους αυτούς τους δημιούργησε, τους δημιουργεί και τους καλύπτει το ίδιο το κράτος, η πολιτική εξουσία που τα μασουλάνε μαζί, τα κόμματα, το κοινοβούλιο και ο τύπος. Απλά αυτοί ακολουθούν πιστά τις συμβουλές του, πορεύονται στην πλατιά λεωφόρο της ρεμούλας, της αρπαχτής και της κομπίνας.
ΥΓ.: Τα παραπάνω πρέπει να τα έχουμε κατά νου όταν θα πάμε στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πολλοί από τους εν δυνάμει υποψήφιους ανατράφηκαν και γαλουχήθηκαν μέσα στα δυο μεγάλα κόμματα, τα εκφράζουν, δεν προήλθαν από παρθενογέννηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου