Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010


Ο “Α” 4 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ
ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Βρισκόμαστε περίπου 4 μήνες πριν την 7η Νοεμβρίου οπότε και θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές για τον νεοσύστατο Δήμο Κεφαλονιάς, και η κατάσταση αναφορικά με τις υποψηφιότητες παραμένει αρκετά θολή.
Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι εξής υποψηφιότητες:
1.Του τέως βουλευτή του Νομού Αλ. Παρίση,
2. Του νυν δημάρχου Λειβαθούς Θ. Μιχαλάτου,
3. Του υποψηφίου του ΚΚΕ Ν. Γκισγκίνη,
4. Του τέως αντιδημάρχου Αθηναίων Αγγ. Μοσχονά,
5. Του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Μανωλάτου.

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ η κατάσταση παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη και αυτό μάλλον θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η Ιπποκράτους δεν δείχνει διατεθειμένη ακόμη να αποφασίσει για το ποιος από τους δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδό και δήμαρχο Πυλαρέων Μ. Κοτσιλίνη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ως γνωστόν, αυτό δημιουργεί μια δυσάρεστη εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών των δυο υποψηφίων.
Ερωτηματικό παραμένει πλέον η στάση του τέως δημάρχου Αργοστολίου Γ. Φόρτε, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την αιρετή Περιφέρεια, με τον τέως βουλευτή Κέρκυρας Σπ. Σπύρου να παίρνει το χρίσμα της Ν.Δ. απομακρύνει την περίπτωση της υποψηφιότητάς του, παρόλο που ο Γ. Φόρτες είχε υποστηρικτές και στα δυο μεγάλα κόμματα σε όλα σχεδόν τα Ιόνια Νησιά με πρώτο και καλύτερο το νομάρχη Κέρκυρας Σ. Πουλημένο.
Πάντως πολιτικοί παρατηρητές του Νομού επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες στον τέως βουλευτή Π. Αλιβιζάτο, ο οποίος με τους τελευταίους χειρισμούς του, συνέβαλε αρνητικά στο να χαθεί η ευκαιρία για την Κεφαλονιά να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες τον αιρετό περιφερειάρχη, καθώς αντί να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γ. Φόρτε, στήριξε αυτή του Κερκυραίου Σπ. Σπύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου