Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΟΡΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΠΙ” ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


“ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ Η ΑΠΟΨΗ ΨΗΦΙΖΩ ΟΠΟΙΟΝ & ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ”


Στην εφημερίδα ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρεχώρησε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάκης Φορτες. Ο κύριος Φόρτες αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του αλλά και στην λογική συγκρότησης του ψηφοδελτίου.
" ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ψηφοδέλτιο το οποίο σκέφτεστε να συγκροτήσετε ποια χαρακτηριστικά θέλετε να διαθέτει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή την ώρα δεν μιλάμε για συγκρότηση ψηφοδελτίου.
Απλά, αρκετά άτομα απ’όλα τα νησιά διερευνούν τη δυνατότητα σύγκλισης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση, πεποίθησή μου είναι πως οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με την Περιφέρεια θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη πίστη σε αυτήν και γνώση του χώρου, των προβλημάτων και της πολιτικής γεωγραφίας των νησιών.
Να έχουν αδιαμφισβήτητη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και ικανότητα στη διοίκηση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τις πληροφορίες για «λαμπερά» και «ηχηρά» ονόματα ως υποψήφιους Περιφερειάρχες πως τις σχολιάζετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιστράτευση (γιατί περί αυτού πρόκειται) κομματικών στελεχών από την κεντρική πολιτική σκηνή γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Τα στελέχη αυτά επιλέγονται από το Αθηναϊκό κομματικό σύστημα με χαρακτηριστικό «πολιτικό» προσόν τους την ευκολία «να πηγαίνουν το (κομματικό) γράμμα».
Και μόνο η σκέψη για τέτοιων προσόντων «σωτήρες υποψήφιους» είναι προσβολή για τους πολίτες.
Η επιστράτευση, αποτυχημένων υπουργών που έχουν προκαλέσει το πανελλήνιο με την ανικανότητά τους, το βίο και την πολιτεία τους ή παρηκμασμένων πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι ντροπή για όλους και πράξη υποτέλειας του τοπικού πολιτικού συστήματος στα κομματικά κέντρα των Αθηνών.
Μπορείς να κατανοήσεις όλους εκείνους που έχουν γαλουχηθεί με την κομματική νομιμοφροσύνη, ακόμη και αν προστρέχουν στο κόμμα όποτε το έχουν ανάγκη, αλλά όχι και να τους συμμεριστείς όταν εν έτει 2010 υποστηρίζουν τη λογική των επιστρατευμένων υποψηφίων και «το κομματικό καπέλο» στις τοπικές κοινωνίες.
Η άποψη «ψηφίζω όποιον και να μου βάλει το κόμμα» είναι παρακμιακή και συμβάλλει στην παραπέρα απαξίωση του πολιτικού συστήματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ σας ενδιαφέρει; Ή θα προχωρήσετε στην πρωτοβουλία αυτή ανεξαρτήτως χρίσματος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε μια Περιφέρεια που πριν καν ξεκινήσει βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.
Όλα τα μεγέθη, ακόμη και αυτά που θεωρούνται δεδομένα, παίρνουν άλλη διάσταση.
Το πρόβλημα της Περιφέρειας Ιονίων Νησιών από το ξεκίνημά της, με μια λέξη, είναι το υπαρξιακό!
Δραστηριοποιούμαι 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Τα 12 εξ αυτών διετέλεσα Δήμαρχος Αργοστολίου, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα έζησα στα ανώτερα αυτοδιοικητικά όργανα (ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ) και σχεδόν όλα στα όργανα της Περιφέρειας.
Η κομματική μου τοποθέτηση στο ΠΑΣΟΚ είναι σε όλους γνωστή και ποτέ δεν την έκρυψα.
Η προσωπική μου, λοιπόν, ιστορία στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, τούτη την ώρα και σε αυτό το συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό θεσμό της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, είναι ο καθοριστικός και αποκλειστικός παράγοντας για να μην επιδιώξω το κομματικό χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για Περιφερειάρχης ή όπως αλλιώς θέλουν να …το μετονομάσουν.
Και φυσικά, είναι αθλιότητες αθλίων ανθρώπων, τα όσα διαδίδονται για δήθεν δικό μου χρίσμα από τη Ν.Δ.!
Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους γνωστούς Ηρακλειδείς της πολιτικής ηθικής στην Κεφαλονιά (που βέβαια σπεύδουν πρώτοι κάθε φορά για ανομολόγητες «συμφωνίες κορυφής») είναι έκδηλος.
Η δυναμική που αποκτά καθημερινά η Περιφερειακή – αυτοδιοικητική σύγκληση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα νησιά, δεν τους αφήνει να δουν το αυτονόητο.
Δεν αρνήθηκα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για να το πάρω από τη Ν.Δ.!
Πρώτιστη επιθυμία μου είναι η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, με την κατάκτηση της περιφερειακής συνείδησης και όχι η κομματική συνοχή όπως απαιτεί το χρίσμα.
Θέλω μόνο να είμαι συνεπής με όλα όσα έπραττα και διακήρυττα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 20 χρόνια τώρα, αν και κατανοώ πως για κάποιους η συνέπεια είναι άγνωστη έννοια.
Άλλωστε στη σημερινή δυσμενή συγκυρία είναι βέβαιο ότι ένας κομματικός Περιφερειάρχης, θα τροφοδοτήσει εκ των πραγμάτων την όξυνση των προβλημάτων από την οικονομική κρίση, προσφέροντας άλλοθι στα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος.
Οι ανακοινώσεις των εν δυνάμει κομματικών υποψηφίων, απλά επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση".

"Προτιμώ για υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς τον ... !"


''Με όποιον να ’ναι''

Από το kefaloniagate.gr

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην έχει δώσει ακόμη χρίσμα στον υποψήφιο για τον Δήμο Κεφαλονιάς, όμως ο "έμπειρος" Διονύσης Αραβαντινός βρίσκεται ήδη σε προεκλογικούς ρυθμούς.
Δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι θα είναι υποψήφιος (για την θέση του δημοτικού συμβούλου και πιθανόν του Αντιδημάρχου Παλικής) ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι επικεφαλής. Όταν το ρωτούν ..... "Με ποιόν θα είσαι υποψήφιος;" αφοπλιστικά απαντά: "Με όποιον να 'ναι" και όταν τον ρωτούν ποιον από τους δύο προτιμά ....έρχεται το κόμπιασμα! και η αλιγορική απάντηση: "και οι δύο είναι αξιόλογοι και οι δύο είναι φίλοι, ο καθένας έχει τα θετικά του, αλλά εγώ προτιμώ τον...... !"
Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να δείχνει την προτίμηση του στο Τσιλιμιδό αφού και στην συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αργοστολίου παρευρέθηκε και στην περιοδεία στην Παλική πρωτοστάτησε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν τελικά ο Μάρκος πάρει το "πράσινο φως" από το κόμμα, ο Διονύσης θα αλλάξει ρότα. Θα είναι και πάλι υποψήφιος και θα στηρίξει το ίδιο δυναμικά το δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Όποιος λοιπόν και αν καταφέρει να πάρει το χρίσμα, ξεκινά με έναν "σίγουρο" για το ψηφοδέλτιο του από την Παλική. Με δεδομένη την ψηφοσυλλεκτικότητα του αλλά και την διεισδυτικότητα του σε άλλους χώρους είναι αναφισβήτητα ένα γερό χαρτί ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη και ο "εκλεκτός" του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να "τρίβει" τα χέρια του από ικανοποίηση.
Μάλλον ήρθε η ώρα που ο Διονύσης θα αναλάβει "καρέκλα" στην Αυτοδιοίκηση, κάτι το οποίο δικαιούταν και στην διανυόμενη θητεία της Νομαρχίας. Δυστυχώς για αυτόν όμως ο Νομάρχης είχε διαφορετική άποψη και ο Αραβαντινός έχει μείνει .... μεταξεταστέος και μάλιστα δύο φορές!
Ο Γεωργάτος δεν του έδωσε ποτέ την απαιτούμενη εμπιστοσύνη, μένει να δούμε αν ο "Όποιος να 'ναι" λειτουργήσει διαφορετικά.....

Δεν χάνει χρόνο ο Τσιλιμιδός....
Περιοδεία Τσιλιμιδού στη Παλική

Από το kefaloniagate.gr

Ο «εν δυνάμει» υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα στο Ληξούρι και στα χωριά της Παλικής.
Πλαισιωμένος από συντρόφους της Παλικής, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του όπως η Δήμαρχος Παλικής Νόπη Αλεξανδροπούλου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Μαντζαβινάτειου Διονύσης Μαρκάτος αλλά και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Παλικής Παναγής Βλάχος έκανε την εμφάνιση του αρχικά στην Πλατεία Ληξουρίου και μετά στα Χαβδάτα, Καλάτα και Κοντογενάδα.
Ενώ λοιπόν αναμένεται το επίσημο «οκ» της υποψηφιότητας του, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κινείται δυναμικά κερδίζοντας χρόνο και προσπαθώντας να προλάβει τις εξελίξεις. Πιθανόν τα άτομα που τον στηρίζουν ανοιχτά και έχουν ταχθεί υπέρ της δικιάς του υποψηφιότητας, αποτελούν εγγύηση ότι αυτός τελικά θα είναι ο «εκλεκτός» του κόμματος.
Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση όπου η Ιπποκράτους έχει διαφορετική άποψη και επιλέξει τον Κοτσιλίνη για υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ. Μια επιλογή που φαίνεται να κερδίζει έδαφος τουλάχιστον στην Παλική και να φαντάζει λαοφιλέστερη σε κεφαλληνιακό επίπεδο με βάση τα αποτελέσματα του γκάλοπ που έγινε πριν λίγο καιρό στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου