Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αιχμές κατά Κέρκυρας στο Περιφερειακό της Ζακύνθου
(από kefaloniagate)
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βαρβαρίγος ευχήθηκε να γίνει πράξη
η δέσμευση Ραγκούση για επανασχεδιασμό των Περιφερειών

Με αιχμές κατά της Κέρκυρας, συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιόνιων Νησιών στη Ζάκυνθο, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Κώστα Γεωργαλίδη. Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε στο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος

που μίλησε και πάλι για ηγεμονική συμπεριφορά της Κέρκυρας, ενώ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βαρβαρίγος ευχήθηκε να γίνει πράξη η δέσμευση Ραγκούση για επανασχεδιασμό των Περιφερειών.

Αιχμές για τη λειτουργία της Περιφέρειας και της Κέρκυρας, διατύπωσε και ο Νομάρχης Λευκάδας Κώστας Αραβανής.

Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στεφ. Πουλημένος, στην παρέμβασή του αντέκρουσε τα περί ηγεμονικής συμπεριφοράς της Κέρκυρας, σημειώνοντας ότι το νησί μας δεν είχε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση από την Περιφέρεια και σε επιβεβαίωση αυτού σημείωσε ότι η Κέρκυρα αντιμετωπίζει τα ίδια περίπου προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα άλλα νησιά του Ιονίου.

Τόνισε ακόμη, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την Περιφέρεια ως άλλοθι για να καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες μας στη διαχείριση και προώθηση των τοπικών μας υποθέσεων.

Ο Νομάρχης, αναφέρθηκε ακόμη στην μεγάλη πρόκληση αξιοποίησης όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων για το κοινό μέλλον της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, γιατί δεν είναι μόνο η κοινή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που μας ενώνει.

Μας ενώνει και το σήμερα. Τα κοινά στοιχεία της σημερινής ταυτότητας των νησιών μας, με κεντρικό άξονα ανάπτυξης τον τουρισμό και τον πολιτισμό, οι ευκαιρίες και οι αναπτυξιακές δυνατότητες, είναι μπροστά μας. Είναι στο χέρι μας. Ας επιδείξουμε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας για να τις αξιοποιήσουμε, κατέληξε ο κ. Πουλημένος.

Στη συνεδρίαση, παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Κέρκυρας - Δήμαρχος Εσπερίων - Αλέκος Αυλωνίτης.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν ακόμη οι Δήμαρχοι Θιναλίων Σπύρος Βάρελης, Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, Κορισσίων Βασίλης Χειμαριώτης ενώ ο Δήμαρχος Παρελίων Σπύρος Κροκίδης, συμμετείχε στη συνεδρίαση ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις προτάσεις χρηματοδότησης μελετών έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και συμφωνήθηκε απ' όλες τις πλευρές οι Τοπικές Αρχές, Δήμοι και Νομαρχίες, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, να καταθέσουν οριστικές προτάσεις μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Με αφορμή φήμες για δήθεν τοποθέτηση του Γ.Γ. της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδη υπέρ της μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας στην Λευκάδα, ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος διέψευσε τις φήμες αυτές καθώς ο κ. Γεωργαλίδης, απλά προσπάθησε ν' αποφύγει τη συζήτηση του θέματος, παραπέμποντάς το στο απώτερο μέλλον.

corfutime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου