Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Εκλογική κινητικότητα: Στην Κέρκυρα ο Φόρτες, στη Ζάκυνθο ο Γουλής

Ο Φόρτες με τον Νομάρχη Κερκύρας, Στέφανο Πουλημένο

Πυκνώνουν οι περιοδείες των υποψηφίων για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη στα νησιά των Ιονίων. Στην Κέρκυρα βρέθηκε χθες και σήμερα ο Μάκης Φόρτες διερευνώντας (;) πιθανή υποψηφιότητά του, στη Ζάκυνθο περιοδεύει ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θ. Γουλής.

Μετά τα προγραμματισμένα ραντεβού κι αφού είχε δώσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες παραχώρησε συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κέρκυρα. Ο Νομάρχης Στ. Πουλημένος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μ. Κάρρας, ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτης συναντήθηκαν μαζί του. Τα αποτελέσματα των συναντήσεων συνοψίστηκαν από τον κ. Φόρτε στην δήλωση του περί αισιοδοξίας από τις επαφές.
Ο ίδιος είχε προλάβει να δηλώσει σε συνέντευξή του στο ΤηλεΚέρκυρα ότι δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επίσημα και ότι δεν έχει κάνει καμία μυστική συνεργασία με κανέναν, συμπλήρωσε δε στη συνέντευξη τύπου ότι από τις επαφές του θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό.
Όπως είχε δηλώσει και στο corfupress.com, δεν επιθυμεί, δεν θα ζητήσει και δεν πιστεύει στα χρίσματα, καθώς παραμένει οπαδός της πραγματικά ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, αλλά αν έρθει η στήριξη καλοδεχούμενη.
Όσον αφορά την Κέρκυρα πάντως ο κ. Φόρτες παραδέχθηκε ότι «το μεγάλο παιχνίδι για την εκλογή του Περιφερειάρχη θα παιχτεί από την Κέρκυρα», αφού ο νομός διαθέτει λίγο περισσότερο από το 50% των ψήφων των Ιονίων. Ως εκ τούτου θα εκλέξει 22 περιφερειακούς σύμβουλους εκ των 41 μελών, από τα οποία θα αποτελείται το περιφερειακό συμβούλιο, ενώ η Ζάκυνθος 7, η Κεφαλονιά 7, η Λευκάδα 4 και η Ιθάκη 1. Χωρίς αντιπρόσωπους μένουν οι Παξοί και τα Διαπόντια καθώς και τα μικρά νησιά της Λευκάδας (Καστός, Κάλαμος και Μεγανήσι).

Στη Ζάκυνθο ο Θ. Γουλής

Σήμερα βρίσκεται στη Ζάκυνθο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θόδωρος Γουλής, όπου στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται η παρουσίαση του υποψηφίου για τις θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιό του καθώς και του υποψήφιου δήμαρχου Ζακύνθου.
Ο κ. Γουλής χθες περιόδευσε σε χώρους δουλειάς στη Ζάκυνθο, στο Καταστάρι και στο Δήμο Ελατίων. Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου, έδωσε συνέντευξη τύπου και το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ με θέμα: “Παρουσίαση των υποψηφίων για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη 2010”, στο θέατρο Φώσκολος.

corfupress.com

Φωτό/Γραφείο Τύπου Νομαρχίας: Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στ. Πουλημένος (Δ) υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Μάκη Φόρτε (Α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου