Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
"Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και όχι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης
να είναι ένας χώρος για να βγάζουμε τα απωθημένα μας"

Ο Δήμαρχος Λειβαθούς και υποψήφιος Δήμαρχος για τον Ενιαίο Δήμο της Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε σήμερα ζωντανά στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή “Radio Secret” των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή. Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε στον συνδυασμό του, τον κ. Παρίση, τον κ. Μοσχονά, τον κ. Φόρτε, την οικονομία, το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, αλλά και το όραμά του για το νησί της Κεφαλονιάς. Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου…
- Για το Συνδυασμό του και τους υποψηφίους του: «Μια συνέχεια είναι το όνομα του Συνδυασμού. Περάσαμε από το “Αγαπημένη Λειβαθώ” στο “Αγαπημένη Κεφαλονιά”, συνέχεια που έχει αρχή και πιστεύω θα έχει και αίσιο τέλος. Δεν έχω ανακοινώσει ονόματα, οι δημοτικοί μου σύμβουλοι στήριξαν την απόφαση να κατέβουμε στις εκλογές».

- Για αντιδράσεις ατόμων που φέρονται ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Άγγελου Μοσχονά: «Εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά προέρχονται από πανικό ή, χωρίς να είμαι σίγουρος, από το συνδυασμό του κ. Παρίση. Αν είναι σίγουρος, ότι έχει το ρεύμα του κόσμου, πάει πάρα πολύ καλά, είναι σίγουρος μέσα στους δύο που θα πάνε στις εκλογές τη δεύτερη Κυριακή, για ποιο λόγο διαμορφώνει άσχημο κλίμα μεταξύ άλλων υποψηφίων, αφού θα τους χρειαστεί τη δεύτερη Κυριακή; Άρα αν κάποιος λειτουργεί σπασμωδικά την πρώτη Κυριακή, σημαίνει ότι έχει κάποιο πρόβλημα, αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ».

- Για την πιθανότητα συνεργασίας του με τον κ. Αλέξανδρο Παρίση: «Εγώ θα ήθελα και θα επιθυμούσα, αν θα είμαι τη δεύτερη Κυριακή, να με στηρίξει ο κ. Παρίσης, λογικό είναι ότι θα του ζητήσω να με βοηθήσει, έχουμε μια πολύ καλή σχέση, και θεωρώ ότι θα το κάνει».

- Για τον κ. Γεράσιμο Φόρτε: «Αν πραγματικά ο Μάκης πιστεύει αυτά που λέει κι έχει δει ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματικά το βλέπω με συμπάθεια κι εύχομαι η προσπάθειά του να πάει καλά… Είναι πολύ δύσκολο να ευοδώσει η υποψηφιότητά του γιατί τα κόμματα δεν έχουν… αυτιά για τέτοιες κινήσεις, προσπαθούν να ελέγξουν το χώρο της αυτοδιοίκησης κι αυτό είναι κακό. Ελπίζω όμως να τα καταφέρει, ο Μάκης είναι δραστήριος ικανός και μπορεί να τα καταφέρει».

- Για τις υποψηφιότητες των κ.κ. Κοτσιλίνη και Τσιλιμιδού: «Καταρχήν είναι δύο άτομα από την τοπική Αυτοδιοίκηση με εμπειρία και ικανότητες. Η αντίδρασή μου και η διαφορετικότητά μου είναι πως από τη στιγμή που έκαναν αίτηση σε ένα κόμμα και ζητούν να πάρουν το χρίσμα, χάνουν αυτόματα ο, τι είπαμε…Είναι εξαρτημένοι και δίνουν αναφορά στο κόμμα που ανήκουν, εκεί είμαι αντίθετος και θεωρώ πως εκ προοιμίου η υποψηφιότητα του ενός ή του άλλου είναι αποτυχημένη».

- Για την αναστολή από τα κόμματα των επίσημων χρισμάτων στους υποψηφίους τους, την οικονομική κατάσταση της χώρας και τον Αντώνη Σαμαρά: «Υπάρχει μεγάλος φόβος και μεγάλη πιθανότητα να έχουμε διπλές εκλογές το Νοέμβριο. Η Κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή να φτωχύνει τον ελληνικό λαό, για άλλα βγήκε κι άλλα κάνει. Θεωρώ ότι θα έχουμε γρήγορα και ανασχηματισμό. Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που κυβερνά η τρόικα, δεν έχει νόημα ποιους υπουργούς θα αλλάξει. Σήμερα η χώρα είναι υπό Κατοχή…Οι προτάσεις του Σαμαρά είναι πάρα πολύ καλές, αλλά είναι εκ του ασφαλούς, γιατί θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο όταν ήταν στέλεχος της προηγούμενης Κυβέρνησης για να έχουν γίνει πράγματα. Ωστόσο σε πολλά πράγματα των προτάσεων που έχει κάνει, συμφωνώ απόλυτα».

- Για τους τέσσερις Κεφαλονίτες Υπουργούς της Κυβέρνησης: «Θεωρώ ότι η κα Ξενογιαννακοπούλου δεν έχει πετύχει πολλά πράγματα στο Υπουργείο που είναι. Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να πάει καλύτερα, ο κ. Λοβέρδος δεν το συζητάμε…Η κα Κατσέλη είναι πάρα πολύ ικανή, δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί αργεί…Δέχεται πόλεμο από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Θεωρώ ότι δεν τη συμπαθούν οι τραπεζίτες».

Τέλος, κάλεσε όλους να συμβάλουν για μια καλύτερη Κεφαλονιά, λέγοντας: «Πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους για να λύσουμε τα προβλήματα του νησιού, όλοι μαζί αγαπημένοι. Αυτός είναι ο στόχος μας, όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε κάτι καλό για το νησί μας. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και όχι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης να είναι ένας χώρος για να βγάζουμε τα απωθημένα μας».

Επιμέλεια: Γιώτα Σιούτη – Γιάννα Κουλουμπή

ionionsportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου