Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρόθεσή του να ηγηθεί δημοτικού συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές για το Δήμο Κεφαλονιάς, ανακοίνωσε επισήμως σε πανηγυρικό κλίμα, ο πρ.Βουλευτής του Νομού Αλέξανδρος Παρίσης. Στην κατάμεστη αίθουσα του Capitol, Κεφαλλονίτες και Κεφαλονίτισσες από κάθε γωνιά του νησιού προσήλθαν από νωρίς, προκειμένου να συγχαρούν τον κ. Παρίση, να του δηλώσουν τη στήριξή τους και να του ευχηθούν καλή νίκη.

Τον κ. Παρίση προλόγισε με πολύ επαινετικά λόγια, ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης στο σημερινό Δήμο Αργοστολιού, κ. Σάββας Σαββαόγλου, καλώντας παράλληλα όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του νησιού να συστρατευθούν για το νέο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στις δημοτικές εκλογές, το νέο μεγάλο ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς.

parisis_capitol_1.jpgΟ κ. Παρίσης αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμπατριώτες του για την τιμή που του έκαναν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας φύση και θέση αισιόδοξος και εξέφρασε τη βεβαιότητα μιας νέας Νίκης στις 7 Νοεμβρίου, δίνοντας παράλληλα το στίγμα του αγώνα του:

"Η νέα τοπική κυβέρνηση του νησιού μας, η νέα δημοτική ηγεσία θα ανήκει στην τοπική κοινωνία. Θα έχει βάλει οριστικά στην άκρη τα απολιθώματα

και τα υποστυλώματα του σκληρού κομματισμού και των εκφραστών του. "

Υπενθυμίζοντας στους συμπατριώτες ότι το πεδίο της πολιτικής του αφετηρίας ήταν η αυτοδιοίκηση το 2006, υπογράμμισε ότι "η αυτοδιοίκηση είναι ένα βήμα ισχυρό, για κάποιον που θέλει να προσφέρει στα κοινά και στον τόπο του." Και συμπλήρωσε: "Την αγάπη μου για την αυτοδιοίκηση την έδειξα και κατά τη διάρκεια της βουλευτικής μου θητείας, όταν καθημερινά αποτελούσε το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη των ασχολιών μου. Οι Δήμοι του νησιού, τα προβλήματά τους, η προώθηση των έργων τους, η θαρραλέα χρηματοδότησή τους από την κεντρική κυβέρνηση, ήταν καθημερινή μου μέριμνα. Αφού όραμά μου ήταν πάντα η αυτόνομη και ισχυρή αυτοδιοίκηση στην Κεφαλονιά.

Αυτά τα δύο χρόνια, σε αντίθεση με το σήμερα, καταφέραμε πολλά, μαζί με όλους τους δημάρχους ανεξαιρέτως. Τώρα, όταν η δική μας δημοτική ομάδα θα αποτελεί την πολιτική ηγεσία του Δήμου, θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Γιατί ξέρετε καλά ότι στο τιμόνι του Δήμου θα είναι ένας σκληρός μαχητής, ένας Δήμαρχος που ξέρει να διεκδικεί και ξέρει να παίρνει αυτά που δικαιούμαστε και αυτά που μας αξίζουν.

Και μπορεί να τα καταφέρει. Γιατί ο Παρίσης δεν θα είναι ο Δήμαρχος της οργάνωσης, του κόμματος και της παρέας, αλλά θα είναι ο Δήμαρχος που θα φέρει στο προσκήνιο την κοινωνία."

Υπερτονίζοντας την πεποίθησή του και την πίστη του ότι ο πολίτης είναι και θα είναι η προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής είπε χαρακτηριστικά:

" Ο Παρίσης έχει αποδείξει ότι μπροστά του, πρώτα βλέπει τους πολίτες και τους συμπατριώτες του και μετά έρχονται τα κόμματα και οι κυβερνήσεις. Ειδικότερα αυτήν την ώρα που δημιουργήθηκε ένας νέος ισχυρός και παντοδύναμος Δήμος σε ολόκληρο το νησί, πρέπει όλοι να καταλάβουμε καλά ότι για τον νέο τιμονιέρη, δεν χωρούν πειραματισμοί. Δεν χωρούν δοκιμές. Δεν υπάρχει χώρος στο δημαρχείο της Κεφαλονιάς για κομματάρχες και κομματαρχισμούς."

Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, ο κ. Παρίσης τόνισε:

"Θέλω και ζητώ από εσάς να γίνει απόφαση όλων μας, ότι αλλάζουμε εποχή, αλλάζουμε πορεία, αλλάζουμε νοοτροπία. Πάμε μπροστά για ένα νέο μεγάλο ισχυρό, μαχητικό, διεκδικητικό, και αποτελεσματικό δήμο, που στο επίκεντρο της πολιτικής του, θα έχει τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον Κεφαλλονίτη, τα προβλήματα του νησιού, τον τόπο μας.

Αυτό θα είναι το νέο περίγραμμα της πολιτικής μας, αυτή θα είναι η νέα μας σημαία, αυτή θα είναι η νέα μας ιδεολογία. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλους τους Κεφαλλονίτες και τις Κεφαλλονίτισσες και τους λέμε.

Θέλουμε έναν Δήμο που να υπηρετεί όποιο κόμμα εκφράζει ο Δήμαρχός του, ή ένα Δήμο που να εκφράζει και να υπηρετεί τον πολίτη?

Θέλουμε μια Κεφαλονιά υποταγμένη στην εκάστοτε κεντρική εξουσία ή μια Κεφαλονιά περήφανη και διεκδικητική με οποιαδήποτε κυβέρνηση?

Ξέρω καλά ότι αυτά τα ερωτήματα που θέτω είναι δικές μας αγωνίες.

Ξέρω ότι μαζί με εσάς, τις ίδιες αγωνίες έχει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του νησιού μας.

Το εισπράττω καθημερινά, όπου και αν πάω, όπου και αν σταθώ. Είναι συγκινητικός ο αριθμός των συμπατριωτών μου που μου λέει καθημερινά, Αλέκο προχώρα μπροστά, σε χρειαζόμαστε. Τους ευχαριστώ όλους και τους υπόσχομαι ότι θα σταθώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης που εκφράζουν στο πρόσωπό μου. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι ο Παρίσης είτε βουλευτής είναι, είτε πολίτης είναι, παραμένει ο ίδιος. Για μένα δεν υπάρχουν πόστα, θέσεις, καρέκλες και εξουσία. Υπάρχουν μόνο βήματα προσφοράς στον τόπο μου και στους συνανθρώπους μου. Γι’αυτό είμαι πάντα ο ίδιος, όπου και αν βρίσκομαι, δηλαδή ένας από εσάς.

" Μέχρι την μάχη του Νοεμβρίου, θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξειδικεύσουμε τις σκέψεις μας, τους στόχους μας και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε ως νέα δημοτική αρχή." επεσήμανε ο κ. Παρίσης, υπογραμμίζοντας ότι: "το ψηφοδέλτιο συνολικότερα, αρχίζει να συγκροτείται άμεσα, όπως και το πρόγραμμά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα περιέχει και θα παντρεύει, τη γνώση και την εμπειρία, με την ταυτόχρονη ορμή και το δυναμισμό των νέων ανθρώπων. Θα είναι ένα μίγμα παλαιών και νέων προσώπων, που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο. Θα είναι ένα νέο δημοτικό Συμβούλιο που θα αξίζει της αμέριστης εμπιστοσύνης των πολιτών."

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παρίσης, συναινετικός και διαλλακτικός όπως πάντα, αφού υπενθύμισε τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, τη Νέα Δημοκρατία, μία παράταξη που ποτέ δεν χειραγώγησε την αυτοδιοίκηση του τόπου, κάλεσε όλους τους Κεφαλλονίτες και τις Κεφαλλονίτισσες να δώσουν μαζί τη μάχη ενωμένοι.

Για την εκλογική μάχη δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Δεν ξέρω και δε γνωρίζω ποιοι και πόσοι θα ανέβουν τελικά τα σκαλιά του Πρωτοδικείου προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές. Ξέρω όμως ότι ως πρόσωπα τους τιμώ όλους. Τους περισσότερους τους αγαπώ και τους έχω βοηθήσει όταν και όποτε μπορούσα. Εμείς λοιπόν δεν αντιπαλεύουμε τα πρόσωπα. Αντιπαλεύουμε αυτό που εκφράζουν και υπηρετούν. Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε την πολιτική τους. Φιλοδοξούμε σε μια νέα ημέρα για τον τόπο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό, ανθρώπινο. Ένα Δήμο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και της κοινωνίας συνολικά.

Πάμε μπροστά για έναν αγώνα καθαρό και νικηφόρο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου