Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 90,8

Ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου, Γεράσιμος Φόρτες, μίλησε το πρωί της Τρίτης (13/07) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή «Radio Secret» των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή.

Ο κ. Φόρτες μίλησε για το ενδιαφέρον του για την αιρετή Περιφέρεια, επιβεβαιώνοντας τις επαφές του με εκλεγμένα στελέχη των νησιών της Περιφέρειάς μας.
Επίσης, απάντησε στο Νομάρχη Διονύση Γεωργάτο και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νίκο Βαλλιανάτο, για τα περί επαφών του με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σχολίασε και το πρόσφατο θέμα με την επιστολή του Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής, Παναγή Βλάχου.

Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Φόρτε…
- Για την υποψηφιότητά του ως αιρετός Περιφερειάρχης: «Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί υποψηφιότητα. Γίνονται όμως συζητήσεις, σχετικά με τις δικές μου προθέσεις με συναδέλφους από όλους τους πολιτικούς χώρους για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Την Τετάρτη πάω στην Κέρκυρα και θα συζητήσω με το Νομάρχη και τους Δημάρχους του νησιού. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι εγώ δεν έχω μιλήσει περί ανεξαρτήτων ψηφοδελτίων ή ανεξάρτητης υποψηφιότητας. Τα περί “ανεξαρτησίας” είναι… φούμαρα και η ανεξαρτησία του καθενός που πολιτεύεται στην τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με το πώς πορεύεται. Εγώ δεν το έκρυψα ποτέ πως ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και ανήκω αυτήν την στιγμή και δεν μπορεί κανένας να μου κάνει μάθημα περί ανεξαρτησίας. Την ανεξαρτησία μου την απέδειξα 12 χρόνια στον Δήμο Αργοστολίου την ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ. Η σημερινή πρωτοβουλία για την Περιφέρεια αναφέρεται σε δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν χωρίς κομματικά “στεγανά”. Αναφέρομαι διαρκώς στην ανάγκη για σύγκλιση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων».

- Για τα όσα τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 90,8 ο Νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Νίκος Βαλλιανάτος περί επαφών του κ. Φόρτε με τους κ.κ. Παρίση και Μιχαλολιάκο: «Με κανένα Παρίση δεν πήγα πουθενά και σε κανένα για να πάρω κανένα χρίσμα. Δεν αρνήθηκα το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για να το πάρω από τη Ν.Δ. Το χρίσμα είναι έννοια ταυτισμένη με την πολιτική κηδεμονία, η οποία με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Προσωπικά αυτό που μετράει στην απόφαση μου, είναι πρώτα η ιστορία και οι αγώνες μου για την Περιφέρεια, η θνησιγενής δημιουργία της Περιφέρειας μας και η δυσμενής συγκυρία για τη χώρα και την Περιφέρεια. Ένας κομματικός Περιφερειάρχης θα τροφοδοτήσει την όξυνση των προβλημάτων από την κρίση και το μόνο που θα προσφέρει είναι άλλοθι στα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος και στα άλυτα προβλήματα της Περιφέρειας. Από κει και πέρα, με ποιους κουβεντιάζω εγώ δε θα δώσω λογαριασμό, ούτε στο Γεωργάτο και πολύ περισσότερο στον αξιότιμο κ. Βαλλιανάτο, όπως δεν έδωσαν και αυτοί στο παρελθόν και δεν δίνουν και σήμερα. Αυτά εξάλλου είναι παραπολιτική, ενώ προβληματίζει ότι ο κ. Γεωργάτος είπε όσα είπε σε συνέντευξη του που έγινε την ίδια ημέρα που αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει, με τη συμμετοχή πολιτικού προσώπου από «την αυλή» του και χωρίς να υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση την εμπλοκή του πολιτικού προϊσταμένου του συγκεκριμένου προσώπου. Όμως, με προβλημάτισε η πρωτοφανή επίθεση του Νομάρχη στους δημοσιογράφους και τις τοπικές εφημερίδες. Δεν επιτρέπεται να αποκαλείς συλλήβδην τους δημοσιογράφους «τσόφλια», δηλαδή ευτελείς ανθρώπους, ακόμη και αν είσαι Νομάρχης. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκανε επίθεση σε μένα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά το ότι κάνει αυτή την επίθεση αναίτια σε εμένα και τους δημοσιογράφους την ίδια ημέρα που «σκάει» η συγκεκριμένη υπόθεση και πάει στον Εισαγγελέα, ενώ η ανακοίνωση της παραίτηση του συγκεκριμένου προσώπου έγινε μετά από δύο ημέρες την Παρασκευή και ενώ οι φήμες οργίαζαν. Ισχυρίζομαι ότι ήταν καθαρά μια αποπροσανατολιστική κίνηση του κ. Γεωργάτου, τόσο η επίθεση σε μένα όσο και προς τους δημοσιογράφους. Πρέπει να δοθεί μια πολιτική απάντηση σε όλα όσα έχουν γραφτεί, όπως και γιατί δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα παραίτησή της από το συμβούλιο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου του Ληξουρίου.».

- Για την πρόσφατη επιστολή του γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής, κ. Βλάχου: «Κάποια πράγματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Σας θυμίζω την αλληλογραφία μεταξύ του κ. Βλάχου και της κ. Παπαδάτου και το ποιος είχε καλύψει τότε την κ. Παπαδάτου και ποιος είχε “αδειάσει” τον κ. Βλάχο . Εξάλλου φάνηκε με τη δεύτερη επιστολή του Παναγή του Βλάχου, ότι δεν ήταν δική του η πρώτη επιστολή. Κάποιος άλλος την έγραψε και όλοι γνωρίζουν ποιος. Είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη επιστολή πήγε μόνο σ’ ένα blog που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Κεφαλονιά και μάλιστα πολύ πριν την πάρουν στα χέρια τους οι παραλήπτες Δημήτρης Σπανός και Μαρία Μπεκατώρου; Έτσι ξαφνικά τον έπιασε μια κρίση… συνείδησης; Μαθήματα πολιτικής ηθικής ο Μάκης ο Φόρτες θα τα πάρει από κάποιον που έχει δική του πορεία στα κοινά και αναφέρομαι στην οικιοθελή αποχώρηση μου από τον Δήμο Αργοστολίου».

- Για το αν θα υπάρχει πρόβλημα στην πιθανή υποψηφιότητά του, από τους ψηφοφόρους που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ απευθύνομαι και στους 145.000 ψηφοφόρους της Περιφέρειάς μας και δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως έχουν εκείνοι που απευθύνονται στους ψηφοφόρους μόνο του ΠΑΣΟΚ για να με διαβάλουν. Ας λύσουν πρώτα το πρόβλημα που έχουν, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά, με την πληθώρα των υποψηφίων και τα προβλήματα που δημιουργούν για την εξασφάλιση του επίσημου χρίσματος. “Φωνάζει” από μακριά ότι η φασαρία που κάποιοι δημιουργούν γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και ότι πρέπει ν’ αποπροσανατολίσουν την κατάσταση».

-Για το πώς βλέπει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές: «Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν το…. θεό ή τουλάχιστον «το λαμπερό πρόσωπο».Η επιστράτευση όμως πρώην υπουργών που έχουν προκαλέσει με το βίο και την πολιτεία τους ή αποτυχημένων υπουργών που έχουν προκαλέσει το πανελλήνιο με την ανικανότητά τους και παρηκμασμένων πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι ντροπή για όλους και πράξη υποτέλειας του τοπικού πολιτικού συστήματος στα κομματικά κέντρα των Αθηνών. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την Περιφέρεια εδώ και χρόνια. Με το κ. Γεωργάτο συζήτησα με δική μου πρωτοβουλία εδώ και τρεις μήνες και ακόμα περιμένω την απάντηση του. Προσωπικά απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Τα Κόμματα ας κάνουν ό,τι θέλουν, αυτά έχουν το πρόβλημα αφού πρέπει να αποδείξουν στην πράξη όσα στα λόγια διακηρύττουν. Ο “Καλλικράτης” χρειάζεται αποδεδειγμένα έμπειρα άτομα στην αυτοδιοίκηση και ικανά στη διοίκηση, τουλάχιστον στην πρώτη φάση και για τους Δήμους και για τις Περιφέρειες κι εμείς για την δική μας Περιφέρεια συζητάμε άτομα με πολύχρονη πείρα στην Αυτοδιοίκηση».

Επιμέλεια: Γιώτα Σιούτη – Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου