Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010


ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΑ “ΤΣΟΦΛΙΑ’ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”
Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΝΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Επανήλθε με διευκρινιστική του δήλωση ο Νομάρχης Δ. Γεωργάτος, στα όσα είχε πει πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για την τοπική δημοσιογραφία.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα:

Περί … τσοφλίων
διευκρινίσεις

Μετά την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή μου στο Ionian Sport FM την 7η Ιουλίου, μεταξύ των πολλών άλλων θεμάτων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκρινα τον τοπικό τύπο με ειδικότερες αναφορές «στις δυο ημερήσιες εφημερίδες που στηρίζουν φανατικά τον κ. Παρίση». Επειδή υπήρξε για πολλοστή φορά η φασιστικού τύπου διαστρέβλωση των λεγομένων μου με προεκτάσεις και ερμηνείες οι οποίες ουδόλως εκπροσωπούν τα πιστεύω μου, τις ιδέες μου και τις απόψεις μου, παραθέτω αυτούσια την απομαγνητοφώνηση των όσων ανέφερα στα επίμαχα σημεία.
«Είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση η Περιφερειακή Αυτοδιοίκση για να λέμε όλοι οι υποψήφιοι με μεγάλη ευκολία πάω και εγώ εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους. Εδώ πρέπει να κάνω για ακόμα μια φορά μια διευκρίνηση, γιατί κάποιοι προσπαθώντας να αλλάξουν τα λόγια μου, ή να δώσουν μια ερμηνεία έξω από την πραγματική έννοια των λόγων μου, οφείλω να επαναλάβω το εξής. Είπα στο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ότι θα πρέπει να τρέμουν όσοι πρόκειται να ασχοληθούν με τους Δήμους.
Κάποιοι θέλησαν στα πλαίσια μιας αισχρής δημοσιογραφίας, να πουν ότι ο Γεωργάτος έχει βγάλει ανίκανους κάποιους συντρόφους του, φίλους του, συνεργάτες κλπ. Δεν κατάλαβα πώς όταν συνιστάς τη σοβαρότητα σε κάπους τους βγάζεις και άχρηστους και θα πρέπει να πω ότι για το Δήμο Κεφαλονιάς, από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται ο κ. Τσιλιμιδός και ο κ. Κοτσιλίνης, τους οποίους και τους δυο τιμώ και θεωρώ ότι και οι δυο είναι αξιολογόττατα στελέχη και όσο και αν προσπαθούν να πρερμηνεύσουν τα λόγια μου κάποιοι προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ, ή να φέρουν εμένα σε σύγκρουση με οποιοδήποτε φίλο και σύντροφο θα πέσουν στο κενό.
Έχω σταθμίσει τις παραμέτρους που πρέπει να ικανοποιεί ο υποψήφιος για το Δήμο και πιστεύω ότι ο Γιώργος (Τσιλιμιδός), θα τα πάει καλά. Δε σημαίνει όμως ότι βγάζω ανίκανο τον κ. Κοτσιλίνη.
Για να επανέλθω στην παρερμηνεία των λόγων μου και επειδή δεν απαντώ σε διάφορα δημοσιεύματα, κάποιοι επιμένουν, σου λένε εντάξει δε θα απαντήσει και επιμένουν. Ξέρετε, τσόφλια υπάρχουν παντού, και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία και στην κοινωνία και στην οικονομία, και δε συνηθίζω να δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα σε τσόφλα.. Ένα τσόφλι, παραδείγματος χάριν, για να ανοίξουμε μία παρένθεση, έχει γράψει επανειλημμένως, ότι ο Γεωργάτος έχει πάρει στις δύο τετραετίες 1.000.000 ευρώ. Ουδέν ψευδέστερον. Είναι λιγότερο από το 1/3 και θα πρέπει να υπενθυμίσω σε αυτό το τσόφλι το δημοσιογραφικό, ότι, στην πρώτη μου τετραετία, ως γιατρός έπαιρνα 300.000 δραχμές περισσότερο από ότι έπαιρνα ως Νομάρχης. Να το πω κι αλλιώς, ως Νομάρχης τότε, έπαιρνα 300.000. δραχμές λιγότερο, από ότι έπαιρνα ως γιατρός και πάντως επέλεξα τη θέση του Νομάρχη. Και παρακολουθώ κατά καιρούς διάφορα άλλα τέτοια δείγματα μιας φαιδρής προσπάθειας, είτε να δημιουργηθεί πρόβλημα ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε να προσβάλλουν είτε τον Τσιλιμιδό είτε τον Κοτσιλίνη προκειμένου να διαμορφωθεί ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο εκ των πραγμάτων το θεωρώ άρρωστο.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ΜΜΕ τα οποία είναι αξιοπρεπή και αξιοπρέπεια σημαίνει ότι μπορείς να παίρνεις το μέρος οποιουδήποτε. Δε θα πρέπει να κατασκευάζεις γεγονότα, δε θα πρέπει να διαστρεβλώνεις γεγονότα.
Αυτά δήλωσα στη συνέντευξή μου.
Όπως με απόλυτη σαφήνεια φαίνεται από τα λεγόμενά μου αναφέρθηκα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις συγκεκριμένων εφημερίδων. Οι αναφορές μου δεν αφορούσαςν ούτε το σύνολο του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου, ούτε το σύνολο των αρθρογράφων και σχολιαστών των δυο ημερήσιων εφημερίδων πολλοί εκ των οποίων επώνυμα υπογράφουν πολύ σημαντικά δημοσιεύματα.
Η ναζιστικού τύπου διαστρέβλωση των λεγομένων ως συλλήβδην αναφορά σε όλον τον τύπο και τους δημοσιογράφους προκειμένου να παρασυρθούν και οι υπόλοιποι σε μαζική αντίδραση εναντίον μου είναι ακόμη ένα παράδειγμα καταδικαστέας δημοσιογραφίας. Δυστυχώς σε αυτή την παγίδα προφανώς από ελλιπή ενημέρωση έπεσαν κάποιοι.
Η παρούσα δήλωση ασφαλώς δεν αποτελεί συγγνώμη σε όλους αυτούς τους ανώνυμους ή τους επώνυμους που αρέσκονται σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα όποια συμφέροντά τους με τα πολιτικά συνεταιράκια τους.
Ενδεχομένως συγγνώμη θα ζητούσα από όλους εκείνους που η συνέντευξή μου έδωσε λαβή σε ορισμένους να διαστρεβλώσουν τα όσα είπα και να τους ρίξουν σε παγίδα «συντεχνιακής αντίδρασης».
Η αδυναμία, η άγνοια και η ανικανότητα κάποιων «δημοσιογράφων» να στοιχειοθετήσουν μια σωστή κριτική όσο αυστηρή και να είναι, τους οδηγεί σε διασυρμό, σπίλωση, υποτίμηση προσωπικότητας και αξιοπρέπειας με ψευδή στοιχεία, παραποίηση γεγονότων, κατασκευή γεγονότων για θεσμούς και πρόσωπα.
Και πάντως θα επιθυμούσα μια απάντηση στο εξής ερώτημα: που είναι γραμμένο ότι μπορείς να δέχεσαι συνεχώς ανέντιμη και ανήθικη κριτική, ύβρεις, διαστρεβλώσεις, προσβολή της αξιοπρέπειάς σου και εσύ (όποιος και να είσαι) να μη δικαιούσαι μια φορά να τα πεις «έξω από τα δόντια;».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α”
Είναι πλέον φανερό ότι ο κατήφορος και η αλαζονία του Νομάρχη Δ. Γεωργάτου δεν έχουν τελειωμό.
Είναι φανερο ότι η άσχημη κατάσταση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό ότι πλέον δεν του βγαίνουν τα σχέδια ενόψει εκλογών, καθώς και το πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε με πρώην νομαρχιακή σύμβουλό του, τον έχουν κάνει να χάσει για τα καλά την ψυχραιμία του.
Θα ξεκινήσω με το τελευταίο ερώτημά του: Ασφαλώς και είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τον εαυτό του, όταν αυτό κρίνει πως πρέπει να γίνεται. Άλλωστε ο Βολταίρος είχε πει ότι “μπορεί να διαφωνώ μαζί σου, όμως θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου, το δικαίωμα να λες την άποψή σου”. Όμως θα πρέπει να κατανοήσει ότι και ο απέναντί του έχει κάθε δικαίωμα να απαντάει και να υπερασπίζεται και αυτός την άποψή του. Γι’αυτό λοιπόν τώρα, ας καθίσει αναπαυτικά στην δερμάτινη πολυθρόνα του πολυτελούς γραφείου του στο Νομαρχιακό Μέγαρο για να απολαύσει την απάντηση.
Θα περίμενα λοιπόν, από τον “εκλεκτό του Τάσου Μαντέλη”, στην διευκρινιστική αυτή δήλωσή του να μιλήσει με ονόματα. Να μας πει δηλαδή με όνομα και επίθετο, ποιοί είναι αυτοί οι τοπικοί δημοσιογράφοι που τον έθιξαν και πως. Αντ’αυτού ο κατά τα άλλα “ισχυρός Νομάρχης” φαίνεται ότι τρέμει “και τον ίσκιο του. Εξακολουθεί στην τακτική της γενικολογίας που αγγίζει τα όρια του φασισμού, και μάλιστα την εκσυγχρονίζει. Προσθέτει την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Δηλαδή προσπαθεί να σπείρει “ζιζάνια” στον τοπικό δημοσιογραφικό κόσμο, διαχωρίζοντας τους ντόπιους δημοσιογράφους σε αρεστούς και μη. Γνωστή πανάρχαια τακτική που την τελειοποίησε στην ναζιστική Γερμανία ο αλήστου μνήμης Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκέμπελς.
Σε ότι όμως με αφορά (εμένα και τον “Α”) έχω να δηλώσω τα εξής: ΟΥΔΕΠΟΤΕ μέχρι σήμερα ζήτησα “συντεχνιακή κάλυψη” από κανέναν. Έχω την πένα μου, τα επιχειρήματά μου και την άποψή μου και με αυτήν πορεύομαι. Δεν θα πέσω λοιπόν στην παγίδα του Νομάρχη. Ας ψάξει θύματα μεταξύ άλλων αχυρανθρώπων, εξαπτερύγων, αυλοκολάκων και οσφυοκαμπτών. Πάντα υπήρχε το είδος τους και πάντα θα βρίσκεται εν αφθονία. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ...
Θα ήθελα μόνο να προσθέσω στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μας στέλνει “το πολιτικό παιδί του Μαντέλη” μία παράγραφο, που μάλλον εκ παραδρομής ξέχασε να μας αποστείλει και είναι η ακόλουθη:
Ερ.: Πως βλέπετε γενικότερα τον έντυπο τύπο στο Νησί μας;
Απ.: «Για κλάματα (ακολουθεί γέλιο). Για όσους με γνωρίζουν από καιρό, δεν κρύβω τα λόγια μου, γενικά με ενοχλεί η χαμηλή ποιότητα οπουδήποτε κι αν είναι αυτή, με ενοχλεί όταν δεν τηρούνται κάποια ελάχιστα μιας δεοντολογίας οπουδήποτε και αν είναι αυτή η δεοντολογία και σε αυτή την περίπτωση δεν έχω κανένα λόγο ούτε τα λόγια μου να κρύψω ούτε να γλείψω κανέναν ,κανέναν δεν έχω ανάγκη, ούτως ή άλλως πάντοτε οι σχέσεις μου με τον τύπο ήταν κακές ευτυχώς, γιατί όταν βλέπετε ανθρώπους έτσι να τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά με τον τύπο συνεχώς κάτι κρύβεται από πίσω .»
Και να ρωτήσω το εξής: ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
Στην προηγούμενη απάντησή μου είχα θέσει στον Νομάρχη δύο ερωτήματα. Το πρώτο απαντήθηκε την επόμενη μέρα καθώς ο Νομάρχης με δελτίο τύπου παραδέχθηκε την εμπλοκή της τότε νομαρχιακής συμβούλ.ου του Όλγας Παπαδάτου σε οικονομικό σκάνδαλο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παραθέσω για την ιστορία, τι είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Φόρτες στον Ionian Galaxy Sport fm:
“Αυτά εξάλλου είναι παραπολιτική, ενώ προβληματίζει ότι ο κ. Γεωργάτος είπε όσα είπε σε συνέντευξη του που έγινε την ίδια ημέρα που αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει, με τη συμμετοχή πολιτικού προσώπου από «την αυλή» του και χωρίς να υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση την εμπλοκή του πολιτικού προϊσταμένου του συγκεκριμένου προσώπου. Όμως, με προβλημάτισε η πρωτοφανή επίθεση του Νομάρχη στους δημοσιογράφους και τις τοπικές εφημερίδες. Δεν επιτρέπεται να αποκαλείς συλλήβδην τους δημοσιογράφους «τσόφλια», δηλαδή ευτελείς ανθρώπους, ακόμη και αν είσαι Νομάρχης. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκανε επίθεση σε μένα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά το ότι κάνει αυτή την επίθεση αναίτια σε εμένα και τους δημοσιογράφους την ίδια ημέρα που «σκάει» η συγκεκριμένη υπόθεση και πάει στον Εισαγγελέα, ενώ η ανακοίνωση της παραίτηση του συγκεκριμένου προσώπου έγινε μετά από δύο ημέρες την Παρασκευή και ενώ οι φήμες οργίαζαν. Ισχυρίζομαι ότι ήταν καθαρά μια αποπροσανατολιστική κίνηση του κ. Γεωργάτου, τόσο η επίθεση σε μένα όσο και προς τους δημοσιογράφους. Πρέπει να δοθεί μια πολιτική απάντηση σε όλα όσα έχουν γραφτεί, όπως και γιατί δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα παραίτησή της από το συμβούλιο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου του Ληξουρίου.».
Στο παραπάνω ουδέποτε απάντησε ο κ.Νομάρχης.
Είχα θέσει όμως και ένα δεύτερο ερώτημα, το οποίο επίσης δεν απαντήθηκε και το επαναφέρω:
ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ “ΚΟΛΛΗΤΟΥ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΣΚΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ;
Δυστυχώς ο πολιτικός κατήφορος και η αλαζονία του απερχόμενου Νομάρχη δεν έχουν προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου. Θα είναι φαντάζομαι το “κερασάκι στην τούρτα” μιας δεύτερης αποτυχημένης θητείας στον νομαρχιακό θώκο σε μία Νομαρχία Κεφαλονιάς που χάρις στα “καμώματα” του επικεφαλής της, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
Με εκτίμηση
Μπ. Παπαδόπουλος
Εκδότης-Δ/ντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου