Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η σειρά του Μάρκου.... (από kefaloniagate)

να επισκεφτεί την Παλική!

Την εμφάνιση του έκανε χθες το βράδυ στο Ληξούρι ο δεύτερος "εν δυνάμει" υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς του ΠΑΣΟΚ. Παρέα με τον Βίκτωρα Ρουχωτά, την σύζυγο του και φίλους του κάθισε στην πλατεία δηλώνοντας κι αυτός με την σειρά του "παρόν στην Παλική". Μαζί του βρέθηκαν ο Ευρυπίδης Σπυράτος, μέλος της τοπικής του ΠΑΣΟΚ και ένθερμος υποστηρικτής του, ο Παναγής Κουρούκλης, ο Σπύρος Σολωμός, και άλλοι.

Από την παρέα πέρασαν αρκετοί (μεταξύ αυτών και ο Γραμματέας της Τοπικής ΠΑΣΟΚ Παλικής) όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν πλαισιώσει τον Τσιλιμιδό στην αντίστοιχη επίσκεψη. Φαίνεται λοιπόν ότι τα "στρατόπεδα" έχουν σχηματιστεί, το κλίμα έχει πολωθεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε και απλώς οι εξελίξεις αναμένονται. Ένα πράγμα πάντως που συμφωνούν όλοι, είναι ότι η ανακοίνωση του επίσημου υποψήφιου έχει καθυστερήσει. Αποτέλεσμα ο καθένας κινείται αυτόνομα προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Όσον αφορά την Παλική είναι ξεκάθαρο ότι οι υποστηρικτές του Μάρκου αποτελούν πλειοψηφία κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην άτυπη Δημοσκόπηση του kefaloniagate, στην οποία έχουν ψηφίσει 900 άτομα και δίνουν ποσοστό 55,5 στον Κοτσιλίνη έναντι 35,5 στον Τσιλιμιδό. Για τους δύσπιστους απλά υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά συμβαδίζουν απόλυτα με το γκάλοπ που είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικές μέρες. Το ποσοστό 2 προς 1 υπέρ του Κοτσιλίνη επαναλαμβάνεται παρόλο που το όνομα Φόρτες, έχει βγει οριστικά από το παιχνίδι διεκδίκησης χρίσματος για τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Απομένει λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα του επίσημου γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ (αν ποτέ δημοσιοποιηθούν) ή καλύτερα την απόφαση της Ιπποκράτους προκειμένου να μάθουμε τον "εκλεκτό" του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Κεφαλονιάς.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση που θα ηγείται του ψηφοδελτίου ο Μάρκος. Ποια άτομα θα τον στελεχώσουν από την Παλική, μιας και τα περισσότερα πρωτοκλασάτα ονόματα έχουν δηλώσει σαφέστατα την προτίμηση τους στον Τσιλιμιδό. Κάποιοι (ως επί το πλείστον έμπειροι και καμένοι από αντίστοιχες καταστάσεις) δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ακόμη, περιμένοντας υπομονετικά να λάβει τέλος το σίριαλ του χρίσματος. Τηρούν στάση αναμονής, δεν κάνουν το λάθος να εκτεθούν και πιθανόν στο τέλος να βρεθούν ένα βήμα μπροστά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου