Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή επιστολή του Ευρυπίδη Σπυράτου
(από kefaloniagate)
"στην άκρη οι κλίκες και οι κλεισμένες θέσεις στους καρεκλάκηδες"
Που λένε: «ότι κι αν λέτε, ότι κι αν κάνετε τέρμα, ο υποψήφιος έχει κλειδώσει»"

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου Α.Γεώργιο
Και όλα τα Στελέχη, μέλη και φίλους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Κεφαλληνίας

Αγαπητέ πρόεδρε,
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι,

Αν και κατακαλόκαιρο, όλοι γνωρίζουμε ότι ήδη μπήκαμε σε έντονες διαβουλεύσεις, για τις επερχόμενες «Καλλικράτειες» εκλογές. Στο παρασκήνιο ακούγονται και λέγονται πολλά.

Επειδή προσωπικά, (και θέλω να πιστεύω ότι εκφράζω την πλειοψηφία του κάθε δημοκρατικού πολίτη και της λαϊκής ψυχής του), απεχθάνομαι τους πολιτικούς και τις πολιτικές του παρασκηνίου, όσο κι αν γνωρίζουμε ότι πάντα συνέβαιναν, συμβαίνουν και αναπόφευκτα θα συμβαίνουν στο μέλλον.

Επειδή κατανοώ και σέβομαι κάθε ανθρώπινη, μα και κομματική φιλοδοξία για την κατάκτηση της όποιας εξουσίας.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα όριά μας.

Ήρθε η ώρα, φίλες και φίλοι, ειδικά στην παρούσα ηθικοκοινωνική και οικονομική κρίση να πούμε τα πράγματα καθαρά και με τ’ όνομά τους .

Ήρθε η ώρα το Κίνημά μας, διά του παραδείγματος των δημοκρατικών διαδικασιών του και του απαραίτητου ήθους των στελεχών του, να ξαναδώσει ελπίδα στην χαμένη ηθική της πολιτικής απασχόλησης.

Τέρμα στην κατάντια της λαϊκής κατηγορίας ότι όλα γίνονται κι όλοι τρέχουνε για την «Καρέκλα» της εξουσίας…..

Πέρα από τον απαραίτητο αγώνα και τους σωστούς Κυβερνητικούς χειρισμούς, για την αποφυγή μιας οικονομικής χρεοκοπίας, άλλο τόσο ηθικά κρίσιμο είναι και το στοίχημα της δημοκρατικής ανάδειξης των στελεχών μας, ειδικά, όταν προτείνονται για ηγετικές θέσεις, δημάρχων ή Περιφερειαρχών, στις τοπικές κοινωνίες.

Αγαπητέ Πρόεδρε
Φίλες και φίλοι

Θα αναφερθώ δημοσίως, ειδικά για την Κεφαλονιά.
Δύο σύντροφοι διεκδικούν στις εσωκομματικές διαδικασίες την υποστήριξη του κόμματός μας.
Ο νυν δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός και ο νυν δήμαρχος του μικρού δήμου Πυλαρέων, Κοτσιλίνης Μάρκος .
Και οι δυο, είναι αξιόλογοι άνθρωποι και στελέχη.
Κι οι δυο έχουν δικαίωμα στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών τους και μάλιστα από μια τέτοια θέση πρόκληση, του ενός, σούπερ δημάρχου Κεφαλονιάς.

Το θέμα όμως το κρίσιμο, δεν είναι οι φιλοδοξίες, ούτε του ενός ούτε του άλλου ούτε βέβαια των ομάδων–κλικών, εντός του κόμματός μας ή καλύτερα του κινήματός μας. (προφανώς δεν μ’ ενδιαφέρουν οι κλίκες που υπάρχουν εντός των άλλων κομμάτων)….

Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος, ότι ο Μάρκος Κοτσιλίνης στη δεδομένη «Καλλικράτεια» συγκυρία της Κεφαλονιάς, είναι ο καταλληλότερος να εκπροσωπήσει το κίνημά μας, για τους εξής δύο κρισιμότερους λόγους.

Πρώτον και κρισιμότερο όλων…..
Έχει το σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα, ότι, μ’ αυτόν δήμαρχο, στη συνείδηση του απλού πολίτη, ελαχιστοποιείται ο φόβος, ότι, κινδυνεύει η ευρύτερη περιφέρεια της Κεφαλονιάς, ν’ απορροφηθεί απ’ την ρουφήχτρα του κέντρου, δηλαδή το Αργοστόλι.

Κι αυτή είναι μια ευρύτερη φοβία όχι μόνο των Ληξουριωτών, όπως εμένα, μα όλης της αυτοδιοικητικά, αποδυναμωμένης πλέον περιφέρειας.

Η ευρύτερη περιφέρεια, «ακουμπάει », στον Μάρκο της μικρής Πυλάρου, μέσα στην ψυχρολουσία, της τόσο μεγάλης συνένωσης, ως αντιστάθμισμα, προς το αδηφάγο, έτσι κι αλλιώς, πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο Αργοστόλι.

Πιστεύουμε πολλοί, ότι η όποια πολιτική φθορά της επιλογής του «Καλλικράτη», στο όνομα και μόνο ενός πετυχημένου περιφερειακού δημάρχου, όπως ο Μάρκος Κοτσιλίνης θα έχει τις λιγότερες απώλειες.

Δεύτερον, το πετυχημένο του έργο, στο μικρό δήμο Πυλαρέων, έχει σπάσει τα όρια του δήμου κι είναι διάχυτη η φήμη του, σ’όλη την Κεφαλονιά.

Είμαι λοιπόν πεπεισμένος και λαμβάνω δημόσια θέση, χωρίς καμία προσωπική εξάρτηση και χωρίς ούτε καν προσωπική γνωριμία, με αυτόν που προτείνω στο κίνημά μας για υποψήφιο δήμαρχο.

Το ίδιο δικαίωμα, έχει και η άλλη πλευρά ως προς την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της ..

Το κρισιμότερο όλων όμως είναι, να εκφράσει την γνώμη του, το απλό μέλος και φίλος του κινήματός μας και κάθε πολίτης, (μέσα από αξιόπιστα γκάλοπ) αν όχι για ευνόητους λόγους, εσωκομματικής εκλογής, πριν την επίσημη πρόταση του κόμματος, στην κοινωνία της Κεφαλονιάς.

Πρώτα ο πολίτης και στην άκρη οι κλίκες και οι κλεισμένες θέσεις στους καρεκλάκηδες της τοπικής εξουσιούλας
Που κυκλοφορούν και λένε αλαζονικά πως «ότι κι αν λέτε, ότι κι αν κάνετε τέρμα, ο υποψήφιος έχει κλειδώσει»…


Αγαπητότατε πρόεδρε
φίλες και φίλοι,


Το κίνημά μας, πρέπει να έχει, πλην των δύσκολων οικονομικών του στόχων, για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και ιδίως των πιο αδυνάτων μελών της, ένα Όραμα που θα ξανακινητοποιήση της καρδιές κι αυτό δεν είναι άλλο από την επαναφορά του πολίτη στην πολιτική.
Κι αυτό, δεν επιτυγχάνεται με λόγια, αλλά με αξιόπιστα παραδείγματα ήθους και στην προκειμένη περίπτωση μας, με αδιάβλητες διαδικασίες και επιστημονικά εργαλεία.
Το κίνημα, δεν είναι υπόθεση των κλικών του, αλλά των απλών του φίλων.
Μπορεί και το σύνολο των φίλων του κινήματος να έχει διαφορετική επιλογή απ’ τη δική μου.
« Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα», αυτή την απάντηση, έλαβε ο αρχαίος υπερόπτης αθλητής, που έλεγε πολλά περί των ικανοτήτων του.

Αγαπητέ πρόεδρε

Νιώθω την ανάγκη, ως, ο εκ των πρώτων της λαϊκής υποστήριξης σου και στις πιο δύσκολές σου στιγμές, να έχεις και την ενημέρωσή σου από ανθρώπους της βάσης που σε εκτιμούν και αγαπάνε χωρίς ιδιοτέλεια.
Ένα μόνο σου ζητώ, για το καλό του κινήματος και της κοινωνίας, να τηρήσεις τούτο.
Καμιά υποστήριξη του κινήματός μας, σε κανένα «γλυκόλαλο αηδόνι φίλου ή ημετέρου» ούτε και γι αυτόν, που προτείνω προσωπικά στην Κεφαλονιά.
Να μιλήσουν ζητώ με αξιοπιστία οι πολίτες.
Αυτοί σε στηρίζουν κι αυτοί ξέρουν.
Αυτοί, είναι η δύναμή σου.
Αυτή είναι η πρόταση μου για την ηθική στην πολιτική,
Για νικηφόρα πορεία του κινήματος πάντα για την κοινωνία..

Ληξούρι 20-7-2010

Με εκτίμηση και παρρησία
Σπυράτος Ευριπίδης
Για τους φίλους…. Μπίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου