Aπογειώθηκε η Κεφαλονιά χθες, αφού στο Νέο Δημαρχείο παρουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση υπεγράφη η σύμβαση συνεργασίας με τον εκπρόσωπο της αγγλικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet.

Πρόκειται για ένα συμβόλαιο συνεργασίας, που ήτανε το όνειρο και η επιθυμία τoυ τουριστικού Κλάδου της Κεφαλονιάς για πολλά χρόνια και υλοποιήθηκε μέσα από τον άψογο προγραμματισμό του κ. Παρίση, σε συνεργασία με τους συνεργάτες του, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βαγγέλη Κεκάτο και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Τζούλη Γιαχαλή.

Η κ. Γιαχαλή ήταν αυτή που χειρίστηκε όλες τις διαπραγματεύσει με τους εκπροσώπους της easyJet από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάνοντας μάλιστα και ειδικό ταξίδι στο Λονδίνο (τα έξοδα του οποίου πλήρωσε ο ίδιος ο κ. Παρίσης), φέρνοντας πανηγυρικά εις πέρας την αποστολή της.

Τα δρομολόγια που θα εκτελεί η easyJet στο νησί μας από τη νέα τουριστική σεζόν (χωρίς να αποκλείεται να γίνουν και μερικά φέτος) είναι Κεφαλονιά-Λονδίνο και Λονδίνο Κεφαλονιά, ενώ αργότερα τα δρομολόγια θα επεκταθούν στο Παρίσι και στο Μιλάνο.

Επίσης, μέσω της easyJet θα διαφημίζεται η Κεφαλονιά ως διεθνής τουριστικός προορισμός και παράλληλα θα διαφημίζονται τα καταλύμματα και τα ξενοδοχεία του νησιού μας.


Ερχεται και η Ryanair


Mετά την επιτυχία της συνεργασίας με την easyJet ο Δήμος Κεφαλονιάς θα ξεκινήσει σύντομα και τις διαδικασίες συνεργασίας με τον αεροπορικό κολοσσό χαμηλού κόστους Ryanair.


Κορυφαία στιγμή, λέει ο Δήμος


Κορυφαία στιγμή σήμερα για το νησί μας όπου υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας με την μεγάλη αεροπορική εταιρεία EasyJet για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από την Αγγλία στην Κεφαλονιά, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η παραπάνω συνεργασία -συνεχίζει η ανακοίνωση- αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Κεφαλλονιάς, ο οποίος σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας στον τομέα του τουρισμού (Ενωση Ξενοδόχων-ΕΒΕΚΙ-Oμοσπονδία Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων), κατάφερε τελικά να φτάσει στο ποθητό για το νησί μας αποτέλεσμα.

Με βάση την συμφωνία οι προσδοκίες για την τοπική μας αγορά είναι πλέον μεγάλες αφού προβλέπεται η έλευση χιλιάδων τουριστών, προϊόν της σύμβασης αυτής.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΚΙ Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σ. Γαλιατσάτο, την Πρόεδρο της Oμοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Κ. Ατσάρου, καθώς και τους συνεργάτες του στον Δήμο Κεφαλλονιάς που μόχθησαν για την επίτευξη του κορυφαίου αυτού στόχου.

Τέλος, να αναφέρουμε οι τέτοιες κινήσεις έχει ανάγκη ο τόπος μας προκειμένου να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, αφήνοντας πίσω εποχές μιζέριας και έλλειψης προγραμματισμού για τον τόπο μας.