Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

 
“ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ” ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΘΑΛΑΜΗΓΟΙ

ΜΕΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κίνησης των επιβατηγών πλοίων από και προς τα λιμάνια του νησιού μας για τον μήνα Αύγουστο.
Με δεδομένο ότι μέσω πλοίων διακινείται πάντα το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών και με βάση ότι οι αριθμοί για τον Αύγουστο του 2011 είναι μικρότεροι από τους αντίστοιχους του Αυγούστου του 2010, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι φέτος είχαμε μία μείωση στον εγχώριο τουρισμό.
Την ίδια στιγμή όμως, παρατηρούμε μια αύξηση, αρκετά σημαντική, σε ότι αφορά τις θαλαμηγούς που ήρθαν στο νησί μας, κάτι που ενδεχομένως αποτέλεσε ένα ισχυρό αντιστάθμισμα  στην παραπάνω μείωση.
Πιο συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
Το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας ανακοινώνει την κίνηση επιβατών και οχημάτων η οποία αφίχθηκε στην Κεφαλλονιά το μήνα Αύγουστο 2011, δίδοντας και συγκριτικά στοιχεία του μήνα Αυγούστου 2010 στον επισυναπτόμενο πίνακα .
Προκύπτει ότι τον μήνα Αύγουστο 2011 αφίχθηκαν 107.313 επιβάτες και 31.699 οχήματα ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010 αφίχθηκαν 121.879  επιβάτες και 36.440 οχήματα.Επίσης σας ανακοινώνουμε ότι η κίνηση των Θ/Γ σκαφών το έτος 2011 κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο είναι η εξής:
Ιούνιος:137
Ιούλιος:199            
Αύγουστος:247 
Ενώ τους αντίστοιχους μήνες του έτους 2010 είναι η εξής:
Ιούνιος:100
Ιούλιος:165
Αύγουστος:149
Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ.
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΛΜΕΚΙ: Να σταματήσει ΤΩΡΑ η «στάση πληρωμών» του κράτους και στα οδοιπορικά των εργαζομένων


Να μπει τέλος στην πανάκριβη μετακίνηση
Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι αρκετοί εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά χιλιόμετρα, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους, πληρώνοντας από την τσέπη τους βενζίνη και εισιτήρια. Οι μεγάλες αποστάσεις κάνουν το κόστος δυσθεώρητο. Η μετακίνηση για συμπλήρωση ωραρίου αφορά και μετακίνηση με καράβια (Αργοστόλι – Ληξούρι καθώς και Κεφαλονιά – Ιθάκη). Επιπλέον, σαν συνέπεια της εφαρμογής μέτρων στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση (μείωση / κατάργηση μεταθέσεων – αποσπάσεων, υποχρεωτική παραμονή για τριετία στους νεοδιόριστους κ.λ.π.) οδηγούμαστε σε διάλυση οικογενειών και στον εξαναγκασμό δεκάδων εκπαιδευτικών, όπως προφανώς και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, να μετακινούνται κάθε Σαββατοκύριακο με τεράστια κόστη (εισιτήρια αεροπλάνων, καραβιών – αυτοκινήτων).
Τα κόστη αυτά δεν αφορούν «προσωπική ευχαρίστηση» και «ταξίδια αναψυχής» και είναι απαράδεκτο το κράτος όχι μόνο να μην αντιμετωπίζει το πρόβλημα αλλά και να επεκτείνει, μέσω του Καλλικράτη, την παύση πληρωμής στα οδοιπορικά.
Διεκδικούμε:
Δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους στις αστικές συγκοινωνίες από τις 6 π.μ. μέχρι τις 8 π.μ. Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς την εργασία τους με τα λεωφορεία και τα πλοία να είναι δωρεάν. Με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, η κάρτα απεριόριστων διαδρομών στις πόλεις να στοιχίζει 15 ευρώ.
Μείωση 50% των εισιτηρίων για τοπικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.
Μείωση 50% για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
Κατάργηση διοδίων.
Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση ωραρίου χωρίς κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων και με ουσιαστική αναπροσαρμογή τους ώστε να καλύπτεται το κόστος. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να βάζουν από την τσέπη τους και να μετατρέπουν τα ΙΧ σε υπηρεσιακά οχήματα όταν πρόκειται για τη συμπλήρωση ωραρίου σε σχολείο άλλης περιοχής από αυτό στο οποίο είναι τοποθετημένοι.
Μαζί με όλο το λαό να παλέψουμε να υλοποιηθούν τα αιτήματα αυτά. Να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση και σε όλους όσους υπηρετούν την αφαίμαξη των εργαζομένων για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει αναλάβει πρωτοβουλία και είναι σε διαπραγματεύσεις με εταιρίες που διεξάγουν τα δρομολόγια επιδιώκοντας να πετύχει εκπτώσεις που άμεσα να ανακουφίσουν κάπως τους συναδέλφους. Οι Δήμοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα στο θέμα του δυσβάσταχτου κόστους για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Αργοστόλι 12/9/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γραμματέας
Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου