Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΝΤΕΣ

Την Σάμη επισκεύθηκε  ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Α. Παρίσης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Κ. κ. Νίκο Ανουσάκη και τον Αντιδήμαρχο Σάμης κ. Σπύρο Κουνάδη.Σκοπός της επίσκεψης ήταν το θέμα που έχει προκύψει με τις τέντες στην παραλία της πόλης.
Συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες που αφορά το θέμα και από κοινού αποφάσισαν.
1) Να απευθυνθούν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για μελέτη και προτάσεις  νέας διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης της Σάμης και
2) να συσταθεί επιτροπή από τον Δήμο, τους  πολίτες, φορείς και καταστηματάρχες της πόλης που θα μελετήσουν τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσουν για την τελική πρόταση που θα εφαρμοστεί.
Παρόντες στην συνάντηση εκτός από τους επαγγελματίες ήταν και οι: Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, Δημήτρης Φιοραβάντες, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βασίλης Κάραλης, Όλγα Αντωνάτου Βαλσάμου, Ελένη Κοντογιώργη, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.
Στο περιθώριο της χτεσινής συνάντησης του Δημάρχου κ. Α. Παρίση με καταστηματάρχες της Σάμης, ο Αντιδήμαρχος  κ. Σπύρος Κουνάδης έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, σχετικά με το μουσείο  της πόλης. Συγκεκριμένα είπε ότι η τελική μελέτη για την εσωτερική διαμόρφωση του κτηρίου, έχει κατατεθεί στην αρχιτεκτονική επιτροπή της πολεοδομίας και αναμένεται εντός του μηνός να έχει εγκριθεί. Αμέσως μετά  θα αρχίσουν οι εργασίες με στόχο το καλοκαίρι του 2012 να είναι έτοιμο για το κοινό.
Από τα vlahatasamis. blogspot.com

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ-ΚΙ

Από την ΕΛΜΕ-ΚΙ εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 22/09/2011 από την ΕΛΜΕ-ΚΙ στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Μαρκάτο. Η παράσταση έγινε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ στο πλαίσιο κινητοποίησης με σκοπό να θίξει προβλήματα που αφορούν την λειτουργία των σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα τέθηκαν, μεταξύ των άλλων, και τα εξής:
Να ξεκινήσει άμεσα και με δύο εκπαιδευτικούς ανά τμήμα η λειτουργία των ΤΑΔ.
Να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η τακτική και πλήρης αμοιβή των αναπληρωτών.
Να διασφαλιστεί η μόνιμη – σταθερή εργασία και το δικαίωμα στην οργανική θέση για όλους τους συναδέλφους.
Τήρηση των ζωνών ωραρίου για τις διαθέσεις στην πρωτοβάθμια (π.χ. καμία διάθεση από ημερήσιο σχολείο σε ολοήμερο ή εσπερινό την ίδια μέρα). Διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μετακινήσεις / ανακατανομές στα σχολεία στην πορεία, λόγω ανακατατάξεων διατεθειμένων στην Α΄βάθμια. Διασφάλιση του ωραρίου της δευτεροβάθμιας. Οι διαθέσεις αυτές είναι έτσι κι αλλιώς προβληματικές (π.χ. δεν υπάρχει συνολική εικόνα και έλεγχος των κενών) και η ΕΛΜΕ-ΚΙ διαφωνεί. Η Β΄βάθμια σε κάθε περίπτωση οφείλει να γνωρίζει σε ποια δημοτικά βρίσκονται οι συνάδελφοι.
Έλεγχος της πιστοποίησης των δεύτερων ειδικοτήτων, ανάθεση μαθημάτων μόνο μετά τη σχετική πιστοποίηση βάσει των ωρών που προβλέπει η νομοθεσία.
Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε να υπάρξει σωστή εκπαιδευτική διαδικασία, να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν πληρέστερα το υπάρχον προσωπικό και οι υποδομές (αίθουσες, βιβλιοθήκες κ.λ.π.). Όχι στις πλασματικές υπεραριθμίες που προωθεί η κυβέρνηση. Κάθε απόσπαση σε γραφείο / υπηρεσία κ.λ.π. της ΔΔΕ να γίνεται βάσει αίτησης και αντικειμενικών κριτηρίων αφού γνωστοποιηθεί στο σύνολο των συναδέλφων.
Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα φαινόμενα επιλογής προσωπικού από ορισμένους διευθυντές και να κοπεί το χέρι σε κάθε αμφισβήτηση του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας είπε ότι βλέπει θετικά τα αιτήματα, ότι ήδη έχει κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ προειδοποίησε ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα για να απαντήσει στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική και σε κάθε προσπάθεια φαλκίδευσης δικαιωμάτων του κλάδου.
Αργοστόλι 22/09/2011
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΑΔ

Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβέρνηση για το νέο γύρο καταργήσεων – συγχωνεύσεων που ανοίγει, βάζοντας στο στόχαστρο τα “απομεινάρια” των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ). Θεωρεί επίσης απαράδεκτη τη στάση του Προϊστάμενου Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης. Μεθόδευσε να παρθεί απόφαση από το ΠΥΣΔΕ να μην τοποθετηθούν οι απαραίτητοι γυμναστές στο ΤΑΔ Αργοστολίου, υπονομεύοντας τη λειτουργία του. Η σχετική απόφαση λήφθηκε με τις ψήφους των παρόντων διορισμένων μελών. Ως επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Έτσι, αντικειμενικά, διευκολύνεται η κυβερνητική πολιτική για μετακύληση του βάρους της μεταφοράς στους γονείς με δικά τους έξοδα. Κι όλα αυτά κάτω από τον ωμό εκβιασμό ότι διαφορετικά δεν πρόκειται να λειτουργήσει το ΤΑΔ. Επιπλέον, δρομολογείται να διατεθεί μόνο ένας εκπαιδευτικός ανά τμήμα. Αυτό θέτει ζήτημα ασφάλειας των μαθητών. Βεβαίως αυτή είναι η νομιμότητα που υπηρετούν οι διορισμένες διοικήσεις.
Υπενθυμίζουμε πως το ΤΑΔ Ληξουρίου έκλεισε πέρσι ενώ στο Αργοστόλι καταργήθηκαν τα τμήματα του ποδοσφαίρου και της ρυθμικής, αφήνοντας στον «αέρα» ένα μεγάλο πλήθος μαθητών. Φέτος είναι φανερή η αποδυνάμωση του ΤΑΔ Αργοστολίου από την άποψη του αριθμού των μαθητών. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση υλοποιεί τη γραμμή της ΕΕ για αντικατάσταση των ΤΑΔ με τα σχολεία των αθλητικών ταλέντων. Καταργεί κάθε ίχνος μαζικού λαϊκού αθλητισμού, κάτι που θα έπρεπε να υλοποιείται μέσα από ένα ενιαίο σχολείο με αναβαθμισμένη την φυσική αγωγή. Παίζουν με την υγεία των νέων… Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι πέρσι ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί να καλύψει τα έξοδα «από την τσέπη του» και συνολικά η Δημοτική Αρχή με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αποδεχθεί την απεμπόληση της ευθύνης μεταφοράς των μαθητών από το κράτος. Προετοίμασαν ουσιαστικά το φετινό εκβιασμό της Διεύθυνσης Β΄ βάθμιας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ζητώντας άμεση τροποποίηση των συμβάσεων μεταφορών ώστε να καλυφθούν πάραυτα όλα τα αθλητικά σχολεία της Περιφέρειας. Η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος επέβαλε τη λύση, παρά την αντίθετη πρόθεση και την απαράδεκτη παρέμβαση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Άνθη. Ο κ. Άνθης, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος Περιφερειακός Διευθυντής Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης είπε προκλητικά: «Μα τα αθλητικά έχουν κλείσει από πέρσι»!!! Αποκαλύπτεται λοιπόν η συναίνεση που υπάρχει αλλά κι οι δυνατότητες ο λαός να επιβάλει λύσεις.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι σήμερα κιόλας πρέπει να ανακληθεί η απόφαση του ΠΥΣΔΕ για τους γυμναστές. Άμεσα να διατεθεί το αναγκαίο προσωπικό, δύο άτομα ανά άθλημα για τη λειτουργία του ΤΑΔ. Διαφορετικά θα αποδειχθεί πως ο Προϊστάμενος Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης χρησιμοποίησε τις μεταφορές σαν πρόσχημα για την ασύστολη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο λόγος τώρα είναι στο μαζικό κίνημα και τις οργανώσεις του. Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι ας επαγρυπνούν, έτοιμοι να παρέμβουν άμεσα για να επιβάλλουν θετικές εξελίξεις.
Αργοστόλι 19/09/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γραμματέας
Βασιλάτος Παύλος
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση του Σωματείου “Άγιος Μηνάς” για τα μέτρα


Από το Σωματείο Εργαζομένων στον τουρισμό, επισιτισμό “Ο Άγιος Μη νάς”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό επισιτισμό αψηφούμε το κόστος της σύγκρουσης, και καλούμε σε συλλογική άρνηση πληρωμών, είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες που μας καλούν να κάνουμε για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Δίνουμε μήνυμα ανυπακοής σε κάθε αντιλαϊκή και αντεργατική επιλογή, κόντρα στο κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
Δίνουμε μήνυμα απειθαρχίας και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στους χώρους δουλειάς για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην επεκταθούν εξοντωτικά ελαστικά ωράρια.
Από τη δική μας απόφαση και αποφασιστικότητα να τους σταματήσουμε, να τους εμποδίσουμε και να αντεπιτεθούμε.
Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να μείνει μόνο στην παρεμπόδιση, μόνο στην άρνηση, αν και η άρνηση να υλοποιηθούν αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα έχει αποφασιστική σημασία για να ορθοποδήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε συνθήκες κρίσης και βάρβαρης επίθεσης.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.
Για το θέμα της νομιμότηταςΟ λαός έχει χρέος να ανατρέψει τη νομιμότητα, που συνθλίβει τη ζωή του, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του, που καταδικάζει στην εξαθλίωση μεγάλες μάζες των ανθρώπων του μόχθου.
Νόμιμο είναι οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία. Νόμιμα οι καπιταλιστές κλέβουν τον πλούτο που μεγεθύνεται. Νόμιμα οι καπιταλιστές πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Νόμιμα 6.000 επιχειρήσεις χρωστάνε 31 δισ. σε φόρους.
Αυτήν τη νομιμότητα δεν έχουμε μονάχα το δικαίωμα, αλλά και το χρέος να την ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.
Επιπλέον, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι πετάνε στον κάλαθο τον αχρήστων τη νομιμότητά τους, όταν αυτή μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους. Αυτό κάνανε για τα ΟΧΙ του λαού της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Δανίας κ.λπ.
Νόμιμο είναι ό,τι συμφέρει το λαό και όχι την πλουτοκρατία.
Γιατί αρνούμαστε να πληρώσουμεΕίναι άρνηση της πολιτικής των μονοπωλίων, άρνηση του χρέους της πλουτοκρατίας που δε δημιούργησαν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι, γιατί το υστέρημά μας θα πάει κάβα στο επόμενο χαράτσι που θα ακολουθήσει. Τα χαράτσια δεν έχουν τέλος, το τάισμα της πλουτοκρατίας είναι απαραίτητο για την αναιμική ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες την ανάπτυξη του συστήματος, δε θα πληρώσουν μέχρι να ματώσουν και στην κρίση του.
Γιατί η λεγόμενη εισφορά για τους άνεργους που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα κατευθύνεται στην επιδότηση των μονοπωλίων, για προγράμματα 5μηνης απασχόλησης με μισθούς πείνας, χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις.
Δεν πληρώνουμε, όχι γιατί η φορολογία είναι αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά γιατί μας έχουν ξεζουμίσει για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν πληρώνουμε γιατί σε λίγο διάστημα θα εξαντληθούν και οι τελευταίες πενιχρές αποταμιεύσεις. Δεν αντέχουμε. Δεν πάει άλλο.
Δεν πληρώνουμε το τέλος επιτηδεύματος για να κλείσει η μικρή επιχείρηση και να κυριαρχήσουν τα μονοπώλια.
Δεν πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε
Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.
Εχει κηρύξει ήδη στάση πληρωμών το κράτος. Κρατάει από τις συντάξεις, κρατάει από το μισθό, δε δίνει το εφάπαξ.
Οι εργάτες έχουν χάσει τον τελευταίο χρόνο 3 μισθούς από την ακρίβεια και το πετσόκομμα.
Το τελευταίο διάστημα ακούγονται όλοι και πιο συχνά κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης.
-Είμαι άνεργος και το επίδομα ανεργίας είναι 400 ευρώ ή κόπηκε μετά τον 1ο χρόνο. Μου φορολογήθηκε η αποζημίωση απόλυσης και είμαι άνεργος. Μου εξανέμισαν την αποζημίωση.
-Είμαι νέος και παίρνω 500 ευρώ το μήνα πρώτο μισθό.
-Είμαι συμβασιούχος και τελειώνει η σύμβασή μου.
Είμαι συνταξιούχος και η σύνταξή μου μετατράπηκε σε επίδομα πρόνοιας.
-Είμαι αυτοαπασχολούμενος και παραμένω έστω και με εισόδημα ανέχειας, γιατί δεν υπάρχει μεροκάματο ούτε για δείγμα.
-Γιατί, παρακαλάω να μην αρρωστήσω, για να μην πληρώνω την υγεία μου και τα χαράτσια σε εξετάσεις και νοσοκομεία.
-Γιατί αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 13% σε 23% και αυτό σημαίνει πως ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε κατά 600-800 ευρώ μόνο για τις άμεσες ανάγκες.
-Γιατί με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου χάνεται ένας ακόμα μισθός.
-Κόβουν φάρμακα από τη λίστα συνταγογραφούμενων και ξανά το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για την υγεία.
-Τα σχολεία δεν έχουν βιβλία και καθηγητές, το πετρέλαιο θέρμανσης το πληρώνουν γονείς.
-Γιατί το παιδί μου το απέρριψαν από το βρεφονηπιακό σταθμό.
-Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ένα μισθό πείνας ανά οικογένεια.
-Είμαι απλήρωτος για μήνες. Σε μεγάλες επιχειρήσεις ήδη υπάρχει παύση ή και καθυστέρηση πληρωμών.
-Γιατί άλλαξε η σύμβασή μου από 8ωρο σε 4ωρο και χτυπήθηκαν επιπλέον οι αποδοχές μου.
Η Διοίκηση
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Από τα Ιχθυοτροφεία Κεφ/νιας εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:Με αφορμή την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 17 Σεπτεμβρίου, επί του χωροταξικού της χώρας για τις Ιχθυοκαλλιέργειες ειπώθηκαν και γράφτηκαν σχόλια για την εταιρεία μας τα οποία περιέχουν ανακρίβειες πιθανώς από παραπληροφόρηση.
Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον κόλπο της Κεφαλονιάς επί 30 χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κόλπος Κεφαλονιάς είναι ο πιο μελετημένος κόλπος στον κόσμο σε σχέση με την αλληλεπίδραση των ιχθυοκαλλιεργειών και του περιβάλλοντος. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές στο τέλος του κειμένου.
Σε καμιά από αυτές τις μελέτες δεν φαίνεται να υπάρχει μόλυνση ή ρύπανση.
Εκτός από τις επιστημονικές μελέτες γίνονται αναλύσεις όπως επιβάλλουν οι περιβαλλοντικοί όροι για όλους τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση, τα αποτελέσματα των οποίων βρίσκονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, Τμήμα Αλιείας, Δ/νση Υγιεινής, Δ/νση Περιβάλλοντος.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει βρεθεί κάποιος παράγοντας να είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια ενώ και τα νερά σύμφωνα με δειγματοληψίες της Διεύθυνσης Υγιεινής είναι κατάλληλα για κολύμβηση. Πέραν αυτών δεχόμαστε ελέγχους από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με τον τελευταίο στις 28-09-2010, χωρίς να βρεθεί κάτι το επιλήψιμο.
Η εταιρεία μας λειτουργεί νόμιμα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η άδειά της και ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες κανονικά. Εκτός από τα παραπάνω η εταιρεία πραγματοποιεί και δικούς της ελέγχους ενώ είναι και πιστοποιημένη με ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και ISO 14001 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) ο οποίος πραγματοποιεί ετήσιους ελέγχους από το 2000. Επίσης είμαστε πιστοποιημένοι για βιολογική εκτροφή ψαριών βάση του Κανονισμού 710/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ιδιωτικού προτύπου της Naturland Γερμανίας με ετήσιο έλεγχο από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης BIOHellas.
Η εταιρεία μας ποτέ δεν καταδικάστηκε για θέματα μόλυνσης και ρύπανσης ούτε για οτιδήποτε άλλο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού ζήτησε από το Ελληνικό Δημόσιο να ακυρώσει όλες τις διοικητικές πράξεις για τις εταιρείες του κλάδου.
Σχετικά με τον κο Ζησιμάτο κοινοτικό υπάλληλο κάτοικο Βρυξελλών αναγκασθήκαμε να τον μηνύσουμε γιατί μας κατηγόρησε ότι μολύνουμε το περιβάλλον χωρίς να το αποδεικνύει, μια σοβαρότατη κατηγορία που δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Την μήνυση αποσύραμε αφού ο κύριος Ζησιμάτος δέχθηκε ότι έκανε λάθος και ανακάλεσε δημόσια τις κατηγορίες του.
Όπως είναι φανερό μελέτες και έλεγχοι έχουν γίνει πολλοί, δεν έχουμε αντίρρηση να γίνουν ακόμη περισσότεροι. Στα 30 χρονιά της λειτουργίας μας κύριο μέλημα μας ήταν και είναι η διασφάλιση του περιβάλλοντος γιατί ο πρώτος που θα ζημιωθεί από τυχούσα υποβάθμιση είναι η ίδια η εταιρεία.
Σχετικά με το υπό συζήτηση χωροταξικό, ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία αναφέρεται ότι είναι κατάλληλος για ιχθυοκαλλιέργειες σε όλα τα σχέδια χωροταξικών που έγιναν από το 1984 έως σήμερα σε Νομαρχιακό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Α.Ε
Μελέτες
1. Characterization of the microbiological environment in hatcheries for Mediterranean marine fish: influence of larval health and development of prophylaxis (Κοινοτικό πρόγραμμα στο τομέα της αλιείας, 1991-1994)
2. Hygiene management and disease prevention in marine fish larviculture, by the adjustment and control of the microbiological environment. (Κοινοτικό πρόγραμμα στο τομέα της αλιείας, 1994-1996)
3. Αλληλεπίδραση υδατοκαλλιεργειών και θαλάσσιου περιβάλλοντος. (ΕΠΕΤ ΙΙ, 1995-1998) Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης.
4. Karakassis I., Tsapakis M., Hatziyanni E. (1998). Seasonal variability in sediment profiles beneath fish farm cages in the Mediterranean. MarineEcology Progress Series, 162: 243-252.
5. Pitta P, Karakassis I, Tsapakis M, Zivanovic S (1999) Natural vs. mariculture induced variability in nutrients and plankton in the Eastern Mediterranean. Hydrobiologia 391: 181-194
6. Karakassis I., Tsapakis M., Hatziyanni E., Papadopoulou K.-N., Plaiti W. (2000). Impact of cage farming of fish on the seabed in three Mediterranean coastal areas. ICES Journal of Marine Science, 57:1462-1471.
7. Μελέτη της ποιότητας υδάτων (τροφικό επίπεδο και επίπεδα μόλυνσης) του κόλπου του Αργοστολίου. (2000 -ΤΕΙ Ηπείρου)
8. Karakassis I., Tsapakis M., Hatziyanni E., Pitta P. (2001). Diel variation of nutrients and chlorophyll in sea bream and sea bass cages in the Mediterranean. Fresenius Environmental Bulletin 10: 278-283.
9. Χωροθέτηση ζωνών υδατοκαλλιεργειών Ιονίων νήσων. (2004-2006) Περιφέρεια Ιονίων νήσων
10. Διερεύνηση τροφικής κατάστασης κόλπου Αργοστολίου Κεφαλληνίας σε σχέση με τις ιχθυοκαλλιεργητικές δραστηριότητες. (2006) Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
11. Karakassis I, Pitta P, Krom MD (2005). Contribution of fish farming to the nutrient loading of the Mediterranean. Scientia Marina. 69:313-321

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου