ΓNHΣIOΣ ΠPOΣ KANAΛIA T.V.
«Tα τηλεοπτικά κανάλια και τα MME είναι ελεύθερα να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά οι νόμοι απαγορεύουν στο Δήμο να πληρώνει τις τηλεοπτικές καλύψεις».
Aυτά τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Kεφαλονιάς κ. Aλέξανδρος Παρίσης απαντώντας στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Mάρκο Kοτσιλίνη, αλλά και σε όσα ακούγονται τελευταία γύρω απ’ την τηλεοπτική κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ακόμη και αν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου να καλυφθούν τηλεοπτικές δαπάνες, αυτό δεν αρκεί για να καταστεί νόμιμη μιά τέτοια δαπάνη.
Oλόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠOΥ
ΘΕΜΑ: ΤΗΛΕOΠΤΙΚΗ κάλυψη των δημοτικών ΣΥΜΒOΥΛΙΩΝ
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία, ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλλονιάς, σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων.
O Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, προς αποκατάσταση της αλήθειας, κάνει γνωστά τα εξής:
  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει δημόσια και κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την κάλυψή του από τους δημοσιογράφους του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου.
  2. O Δήμος Κεφαλλονιάς δεν νομιμοποιείται, ούτε να πληρώνει δημοσιογράφους προκειμένου να καλύπτουν τα δημοτικά συμβούλια, ούτε να αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο 7 και πλέον ωρών για την αναμετάδοσή τους.
  3. Απαγορεύεται ρητά τέτοιο κονδύλι και τέτοια ενέργεια με την πράξη 43/2005 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την πράξη 221/2009 του ίδιου οργάνου, που είναι το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της πολιτείας μας. Κατά συνέπεια η πληρωμή τηλεοράσεων και δημοσιογράφων αποτελεί παράνομη πράξη με τις συνέπειες που για αυτή προβλέπονται.
  4. Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι για την κάλυψη των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, τους παραπέμπουμε στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι οποίες αναφέρουν σαφέστατα ότι «ακόμη και αν προβλέπεται τέτοιο κονδύλι στον προϋπολογισμό δεν αρκεί για να καταστεί νόμιμη η δαπάνη».
  5. Αν τα ανωτέρω δεν είναι γνωστά στον «βετεράνο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μάρκο Κοτσιλίνη του τα γνωστοποιούμε σήμερα. Αν πάλι του είναι γνωστά και πάραυτα καλεί τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς να παρανομήσει, τότε ζητάμε από τους πολίτες να τον κρίνουν…
  6. Oι κραυγές λοιπόν που ακούγονται ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει την τηλεόραση και απαγορεύει την κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων είναι κραυγές φτηνού λαϊκισμού, αποτελούν κορυφαίο ψεύδος, ενώ όσοι τα επικαλούνται και τα χρησιμοποιούν είναι απλά κοινοί συκοφάντες και δημαγωγοί.
Τέλος, αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν φοβάται ποτέ την δημοσιότητα γιατί ήταν, είναι και θα παραμείνει ο άνθρωπος και ο πολιτικός που κινείται πάντα στο φως, δεν έχει τίποτε να κρύψει και πολύ περισσότερο δεν έχει υιοθετήσει ποτέ στη ζωή του το σκοτάδι ως μέσον επιβίωσής του.
Αυτά είναι χαρακτηριστικά άλλων…
Υ.Γ. Αποστέλλονται συνημμένες οι δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορούν στο θέμα προκειμένου να ενημερωθούν, τόσο οι πολίτες του νησιού μας, όσο και ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, έτσι ώστε στο μέλλον να δημοσιοποιεί «σοβαρότερα» δελτία τύπου σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής