Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"ΦEPTE TA ΛEΦTA ΠIΣΩ"!

"ΦEPTE TA ΛEΦTA ΠIΣΩ"!
Eνώ το σκάνδαλο «Πάμε Στοίχημα», που συγκλονίζει τον τόπο μας, είναι σε συνεχή διερεύνηση, νέα παράνομη υπόθεση (που μοιάζει με ...υποσκάνδαλο του μεγάλου σκανδάλου), απασχολεί τη Διοικητική Ανάκριση και αφορά τη λειτουργία της πρώην Νομαρχίας, το δε ύψος της ατασθαλίας αυτής ανέρχεται στα 140.000 Ευρώ.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των ερευνών και του νοικοκυρέματος που γίνεται στην τοπική Περιφερειακή Ενότητα, εντοπίσθηκε ότι για επτά συνεχόμενα χρόνια, 15 υπάλληλοι μίας συγκεκριμένης Διεύθυνσης της πρώην Νομαρχίας, έπαιρναν παράνομα και αναίτια «επιδόματα», που έφθασαν συνολικά στο ποσόν των 140.000 Ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο υποθέσεις «Πάμε Στοίχημα» και «Επιδόματα 140.000 Ε», φέρονται να εμπλέκονται,  αφού αρμόδιος για την έγκριση και επίδοσή τους ήταν ο δ/ντής της Oικονομικής Υπηρεσίας που ελέγχεται, ο οποίος για λόγους που εξετάζονται, δεν εφάρμοσε τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων, οι οποίες είχαν αποσταλεί στην Υπηρεσία του για «κόψιμο επιδομάτων».
Ετσι, οι 15 υπάλληλοι εξακολουθούσαν έως πρόσφατα να παίρνουν παράνομα επιδόματα, τα οποία σήμερα καλούνται να επιστρέψουν, εφ’ όσον, μόλις από την Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας εντοπίσθηκε η παρανομία, έγινε καταλογισμός στο σύνολο των εισπραχθέντων ποσών ανά υπάλληλο!
Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι υπάλληλοι αποδέχθηκαν τον καταλογισμό στα ποσά που τους αναλογεί (από 3.000, 4.000 έως 10.000 και 11.000 Ε σε καθέναν) και συμφώνησαν διακανονισμό και επιστροφή, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το δέχθηκαν και έχουν κάνει ένσταση για ακύρωση του καταλογισμού.
Και αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου