AΠOKAΛYΨH-ΣOK AΠ' TON "H"
Με τον οδηγό σώο στο τιμόνι έγινε στάχτη το Πυροσβεστικό όχημα, που πήρε μέρος στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο στην Αγία Ειρήνη!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πυροσβεστικό όχημα, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, παρουσίασε προβλήματα λειτουργίας την ώρα που έβαζε μπροστά τη μηχανή ο οδηγός. Η μηχανή έσβησε και το όχημα ακινητοποιήθηκε ζωσμένο από τις φλόγες. ο οδηγός του οχήματος δεν πρόλαβε να βγει από την καμπίνα οδήγησης και αντιδρώντας αστραπιαία φόρεσε τη «βαριά στολή και κράνη πυρόσβεσης», για προστασία ενώ παρέμεινε μέσα στο φλεγόμενο όχημα σ’ όλη τη διάρκεια της φωτιάς. Ευτυχώς, παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία, ο οδηγός βγήκε χωρίς να πάθει το παραμικρό.
H πυρκαγιά  της Αγίας Ειρήνης, λόγω των ισχυρών ανέμων, της πυκνής βλάστησης και το άβατον της περιοχής, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της επόμενης ημέρας, αφού κατέστρεψε 3.500 στρέμματα δασικής έκτασης και 1000 στρέμματαα αγροτικής έκτασης.
Κατά το έργο της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις εποχικοί πυροσβέστες και ένας μόνιμος πυροσβέστης, ενώ προξενήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο οχήματα.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σάμης και Ληξουρίου με 28 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, πεζοπόρο τμήμα από την Π.Υ. Αργοστολίου, η εθελοντική ομάδα Ελειού Πρόννων με 3 οχήματα, υδροφόρες της Τ.Α. και υδροφόρες από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης  Κουρής μαζί με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας κ. Ευάγγελο Ανδρεάτο, οι οποίοι παρείχαν τη συνδρομή τους όπου τους ζητήθηκε.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος δύο αεροσκάφη canadair, δύο αεροσκάφη pezetel και ένα ελικόπτερο.
Επίσης στο νησί μας κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκδηλώθηκαν και οι ακόλουθες 7 πυρκαγιές:
  1. Παρασκευή 2/9: Κρεμμύδι (Εναρξη 10:50’ μ.μ.-Λήξη 11 μ.μ.). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 1 πυροσβεστικό όχημα με 3 άνδρες. Εκαψε 100 τ.μ. χορτολιβαδικής έκτασης.
  2. Σάββατο 3/9: Σιναπιάς-Λειβαθώς (Εναρξη 00:30’ νύχτα-Λήξη 1 νύχτα). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 1 πυροσβεστικό όχημα με 4 άνδρες και η Ε.O.Δ. Λειβαθούς με 2 οχήματα. Εκαψε 100 τ.μ. γεωργικής έκτασης.
  3. Σάββατο 3/9: Φάρσα (Εναρξη 2:35’ μ.μ.-Λήξη 3.10’ μ.μ.). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 1 πυροσβεστικό όχημα με 3 άνδρες. Εκαψε 500 τ.μ. δασικής έκτασης.
  4. Κυριακή 4/9: Κουρουκλάτα (Εναρξη 5 π.μ.-Λήξη 8’ μ.μ.). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 1 cannader και 1 pzl, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Τετενές Μιλτιάδης. Εκαψε 200 στρέμματα δασικής έκτασης.
  5. Κυριακή 4/9: Κουρουκλάτα (Εναρξη 5.30’ π.μ.-Λήξη 12’ μ.μ.). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 1 πυροσβεστικό όχημα με 3 άνδρες, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της της Πυροσβεστικής κ. Τετενές Μιλτιάδης. Εκαψε 1 στρέμμα δασικής έκτασης.
  6. Κυριακή 4/9: Κρεμμύδι (Εναρξη 6.55’ μ.μ.-Λήξη 7.05’ μ.μ.). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 1 πυροσβεστικό όχημα με 3 άνδρες. Εκαψε 100 τ.μ. χορτολιβαδικής έκτασης.
  7. Κυριακή 4/9: Κατελειός (Εναρξη 10.10’ μ.μ.-Λήξη 00.30’ νύχτα/5-9). Στην κατάσβεση πήραν μέρος 3 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες, 2 οχήματα της ΕοΔ Ελειού-Πρόννων με 6 άνδρες. Εκαψε 500 τ.μ. χορτολιβαδικής έκτασης.