Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

 
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Σ. ΣΠΥΡΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ


«Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όλα κινούνται στο φως»

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Στην Περιφέρεια όλα κινούνται στο φως. Αυτή είναι η απάντηση του Περιφερειάρχη Σ. Σπύρου σε πρόσφατη επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Φόρτε. Στην απάντησή του μάλιστα ο κ. Σπύρου αναφέρει ότι οι απόψεις του κ. Φόρτε θα είναι πολύ χρήσιμες γι’αυτόν.
Για το θέμα αυτό η ΠΙΝ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου απάντησε στην επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Μάκη Φόρτε σχετικά με τα όσα υποστήριξε για την πορεία αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Ακολουθεί η επιστολή.
«Αγαπητέ κ.Φόρτε,
 Χαίρομαι καταρχάς γιατί το έναυσμα της επιστολής σας στηρίζεται σε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας γεγονός που αποδεικνύει, ότι όλα κινούνται στο φως αλλά και με διάθεση ευρείας ενημέρωσης των πολιτών.
Ευχαριστώ που αναγνωρίζετε τις καλές μου προθέσεις για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ – και να είστε βέβαιος, ότι δεν σταματάω σε αυτές, αλλά με πολύ εργασία και με πολύ ενδιαφέρον για όλα τα νησιά μας προωθούμε ότι ήταν ξεχασμένο και ότι ήταν σταματημένο για μεγάλο διάστημα.
Διαφωνώ ριζικά ότι παίρνονται αποφάσεις ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου και ότι αγνοούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας. Γιατί για όσες αποφάσεις πρέπει να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενημερώνονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υποχρεωτικά έρχονται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σχετικά με τα έργα άλλων φορέων δε μεσολαβεί το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν και θέματα που οφείλουν να διεκπεραιωθούν  γρηγορότερα και ενίοτε άμεσα, που η νησιωτικότητα της Περιφέρειας μας, δυσκολεύει την έγκαιρη ενημέρωση.
Πρόθεση μου είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στη Λευκάδα το μήνα Οκτώβριο να γίνει συζήτηση για το ΕΣΠΑ, η οποία θα είναι η τρίτη κατά σειρά, τότε θα έχουμε όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν αφού θα έχουμε λάβει όπως ελπίζω τους πίνακες ώριμων έργων και έργων σημαίας, που έχουμε ζητήσει να υποβάλλουν όλοι οι φορείς στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου.
Επομένως θα έχουμε πλήρη εικόνα, ώστε η όποια αναθεώρηση να γίνει στην βάση της πραγματικής κατάστασης  του προγράμματος.
Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο στις 17-18/09/2011 στην Κεφαλονιά θα είναι πολύ χρήσιμο να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις αλλά και όλων των Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Περιφέρειας μας. Θέλω να σας ενημερώσω παράλληλα ότι έχει επιλεγεί και έχει εγκατασταθεί από 8/9/2011, η εταιρεία που θα εκπονήσει το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΠΙΝ. Μάλιστα έχω συζητήσει ακόμα να παρευρίσκεται εκπρόσωπος της εταιρείας για να έχει και ο ίδιος ενημέρωση για το θέμα ενόψει της μελέτης που θα ακολουθήσει.
Αυτές σας οι απόψεις θα μου είναι πολύ χρήσιμες για τη συνάντηση που θα έχω την επόμενη του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ.Johanne Hahn στις 19/09/2011.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το έργο μας είναι βαρύ, γι’ αυτό και την κάθε σας πρόταση, που δεν αμφισβητώ ούτε εγώ τις καλές σας προθέσεις, δεν την εκλαμβάνουμε ως κριτική αλλά ως ανησυχία για να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων».
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κάρο παλιό, το φορτίο βαρύ, ο γάιδαρος αδύνατος και ο δρόμος ανηφόρα


Γράφει ο
Παύλος Παπαδάτος
Επικοινωνιολόγος

Μόνο αφελείς συμφωνούν με την άποψη της κυβέρνησης ότι η ύφεση ήταν αυτή που έβγαλε εκτός προγράμματος το οικονομικό της πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας εντελώς το γεγονός ότι έχει κάνει το απόλυτο μηδέν από ό, τι είχε συμφωνήσει με την τρόικα.Μόνο αφελείς άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ότι η ηττοπάθεια είναι διάχυτη στην κυβέρνηση και μόνο αφελείς άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ότι η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά δυστυχώς την ανάπτυξή της έχουν αναλάβει ανίδεοι άνθρωποι. Τα πολιτικά κόμματα με κάθε τρόπο πρέπει να προσελκύουν στις  τάξεις τους  ικανούς και επιτυχημένους ανθρώπους και να αποκλείουν τους πλειστάκις αποτυχημένους των Αθηνών υποψηφίους τους, αντί να τους στέλνουν στο νησί καταγωγής των παππούδων τους εν είδει περιπλανώμενων πολιτικών γυρολόγων, γιατί δυστυχώς με αλεσμένα κόκαλα κεφτές δεν γίνεται!
Έχουμε μία κυβέρνηση που δύο χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία αποκρατικοποίηση, έτσι για δείγμα, ούτε καν  έχει καταργήσει την εταιρία  προώθησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Και οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες είναι οι πλέον κρίσιμες ημέρες της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας.
Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης των τομέων που μπορούν να φέρουν πλούτο στην Ελλάδα, όπως είναι οι τομείς: Ενέργειας, τουρισμού, ναυτιλίας, ιχθυοκαλλιεργειών, μεταποίησης τροφίμων, πρότυπων γεωργικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών, ανάπτυξης ελεύθερων βιομηχανικών ζωνών, ανάπτυξης  οικιστικών τουριστικών περιοχών, εκμετάλλευσης ορυκτών κοιτασμάτων κ.ο.κ.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το τι θα αναπτύξει αλλά το ποιος θα το αναπτύξει. Δυστυχώς από το 1981 και εντεύθεν κάποιοι έπεισαν τον Έλληνα ότι το ιδανικό της ζωής του είναι μία θέση στο δημόσιο, πολιτικοποίησαν τις σπουδές, «ποινικοποίησαν» το κέρδος της ιδιωτικής επιχείρησης και μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά.
Έχουμε καταντήσει επαίτες της Ευρώπης και περίγελοι των Σλοβάκων, όχι βέβαια γιατί χρωστάμε, αλλά επειδή οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι μπορούν να πουλούν και στην Ευρώπη τις ίδιες μπουρδολογίες που πουλούν στην ελληνική κοινωνία.
Το κάρο παλιό, το φορτίο βαρύ, ο γάιδαρος αδύνατος και ο δρόμος ανηφόρα.  Ώρα να καταλάβει ο αγωγιάτης ότι ο λαός θέλει καινούργιο δρόμο και καινούργιο μεταφορικό μέσο.
Σημείωση
Το 2002 η εταιρία μου είχε υποβάλει διαφημιστικές προτάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για το πώς πρέπει να πούμε «αντίο» στη δραχμή και πώς να καλωσορίσουμε το Ευρώ. Το ακριβώς αντίθετο, θα είναι ο εφιάλτης της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου