Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

 
“Ο Βήχας και ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβονται…” ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ «ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ-ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του Γ. Καλούδη και του Η. Μπεριάτου για το θέμα των “συνεργασιών”. Πιο αναλυτικά:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ
Εμείς πάντα και με συνέπεια  βάζουμε πρώτα το συμφέρον των Νησιών μας
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΝ  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ , και οι συν αυτώ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ»
21  Σεπτέμβρη 2011
    Διαμαρτυρόμενος δήθεν για «νέο αποκλεισμό του» ο κ. Μπεριάτος από την εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ισχυρίζεται μεταξύ των άλλων ότι κάποιοι «καιροσκοπώντας, υπονομεύουν την συναίνεση, την συλλογική επεξεργασία λύσεων και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας».
Ο Κύριος Μπεριάτος ασφαλώς και έχει μπερδέψει του ποιος καιροσκοπεί.
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ λοιπόν αυτός που ψεύδεται ασύστολα όταν εμφανίζει τον Γιώργο Καλούδη να κατεβαίνει μόνος του στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ως «υποψήφιος της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο Γιώργος Καλούδης ήταν υποψήφιος όχι της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» (όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπεριάτος), αλλά του κοινού ψηφοδελτίου με τον τίτλο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» των παρατάξεων ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΑΝΑΣΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ και με υποψηφίους τους επικεφαλής των 3 παρατάξεων, Γιώργο Καλούδη, Θόδωρο Γαλιατσάτο και Σωτήρη Βλάχο !!!
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ αυτός που ισχυρίζεται πως η συνεργασία τριών εκ των επτά συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν προωθεί «την συναίνεση, την συλλογική επεξεργασία λύσεων και την αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας», αλλά όλα αυτά γίνονται με την ….αυτόνομη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ πορεία της δικής του παράταξης !!!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ πάντως είναι ότι η δυνατότητα να δημιουργείται κοινό ψηφοδέλτιο από δύο ή και περισσότερες παρατάξεις, δίνεται από το προεδρικό διάταγμα 74/2011 της Κυβέρνησης, με προφανή σκοπό να διεκδικούν την αντιπροσώπευσή τους στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Αν ο νόμος ήθελε να αντιπροσωπεύεται η μείζονα αντιπολίτευση, όπως απαιτεί ο κ. Μπεριάτος, ασφαλώς και θα το όριζε ρητά !
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ αυτός που μιλάει  για «καθηλωμένους στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών και μικρο-παραταξιακών σκοπιμοτήτων», ενώ Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στην καταδίκη των νέων φόρων και του χαρατσιού που επιβάλλει η Κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, στην διακοπή των δρομολογίων, στην μείωση του ΕΣΠΑ (για να αναφερθούμε μόνο σε θέματα του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου) ο κ. Μπεριάτος αναγορεύεται σε εκπρόσωπο και υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης …καταψηφίζοντας τα σχετικά ψηφίσματα.   
ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΕΙ  αυτός που συνειδητά αλλοιώνει τα πραγματικά γεγονότα για την εκλογή των αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προφανώς για την δημιουργία εντυπώσεων.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως δεν κατέβηκε μόνος του ο κ. Μπεριάτος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ίδιος, στο ψηφοδέλτιο του «ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», αλλά μαζί με τον κ. Άγγελο Βλάχο και πήρε 6 ψήφους αυτός και 4 ψήφους ο συνυποψήφιος του!!!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο Γιώργος Καλούδης δεν πήρε 9 ψήφους, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπεριάτος, αλλά 7 ψήφους, 5 ο Σωτήρης Βλάχος και 4 ο Θόδωρος Γαλιατσάτος και το κυριότερο θα εναλλάσσονται, όπως δηλώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών!!!
Είναι θλιβερό πάντως ο εκλεκτός του μνημονιακού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά τις Περιφερειακές Εκλογές του Νοέμβρη του 2010 να μην έχει καταλάβει πως αυτός και όσοι τον έφεραν, τον πλαισίωσαν και τον στήριξαν ουρανοκατέβατο υποψήφιο στα Ιόνια Νησιά, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών στα Ιόνια Νησιά. Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι ότι οι αθηνοκεντρικοί εμάς μας θεωρούσαν με συγκροτημένη περιφερειακή και πολιτική αντίληψη και με πάθος για τα νησιά μας, αδέσμευτους και ανυπότακτους σε πολιτικές αθηνοκεντρικές, πολύ περισσότερο υπερανλαντικές και μνημονιακές, και γιαυτό έριξαν όλο το βάρος τους υπέρ προσώπων υποτακτικών και διεκπεραιωτών των προαποφασισμένων του 2009 «πολιτικών τους» !
  Η παντελής απουσία του κ. Μπεριάτου από τα Περιφερειακά δρώμενα, η άχρωμη και ανούσια παρουσία του 9 μήνες τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αποκορύφωμα την φλύαρη εμφάνισή του στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου στην πατρίδα του μάλιστα την Κεφαλονιά όπου περισσότερο έμοιαζε ως υπερφίαλος καθηγητής και καθόλου ως μαχητικός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, χωρίς μία συγκεκριμμένη πρόταση και θέση, απλά επιβεβαιώνει ότι ήταν και είναι «εκτός τόπου και χρόνου» !!!
  Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραβλέψει ότι σύσσωμο το Μνημονιακό Ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, οι κ.κ.Καρύδης Γεώργιος, Δαγκλή Ανδρομάχη, Βλάχος Άγγελος,Γεωργάτος Διονύσιος,Γιαννάτος Ελευθέριος,
έχοντας προδώσει ιδεολογία, αρχές και αξίες, ανερυθρίαστα υποστηρίζουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο  τις πιο ακροδεξιές και αντιλαικές  πολιτικές που γνώρισε ποτέ η νεώτερη Ελλάδα και εφαρμόζει το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και η κυβέρνηση του Μνημονίου, το οποίο τους έστειλε ως τοποτηρητές του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα οποία δίνουν καθημερινά εξετάσεις, αγαπώντας πολύ μόνον τις καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας και τα οφέλη της, τα οποία απέκτησαν με το σύνθημα απάτης: «Υπάρχουν λεφτά»! Δεν ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε το Ψήφισμα να μη κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα όταν ο πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος και το νέο χαράτσι !  Είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στον Επτανησιακό Λαό και στην ιστορία!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥΟ Βήχας και ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβονται…
(Οφειλόμενη απάντηση στην πολιτική αμετροέπεια και αυθάδεια του κ. Καλούδη)
  Φαίνεται  ότι τον κ. Καλούδη,  τον εκνεύρισε και τον πόνεσε πολύ η αλήθεια για την συνεχιζόμενη μετεκλογική του συνεργασία με τον κ. Σπύρου ο οποίος φυσικά ευθύνεται αυτός πρωτίστως για το νέο ‘κρούσμα’. Γι’ αυτή την συνεργασία μιλάμε, που είναι και η ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης και όχι για την αριστερή στην οποία μεταθέτει πονηρά ο κ. Καλούδης τη συζήτηση κοιτώντας το γράμμα και όχι το πνεύμα της ανακοίνωσής μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια (δικηγορίστικα) ν’ αγαπιόμαστε»…
Να γιατί η ανακοίνωση μας που στρέφεται  ΚΥΡΙΩΣ  εναντίον της παράταξης  του κ. Σπύρου προκαλεί σοβαρή ταραχή στον κ. Καλούδη, ο οποίος αναλαμβάνει εργολαβικά την υπεράσπισή του, ως αυτόκλητος συνήγορος του, αποδεικνύοντας έτσι την αλήθεια των ισχυρισμών μας. Ο βήχας και ο (πολιτικός) έρωτας δεν κρύβονται, όπως δεν κρύβονται και οι τρεις ψήφοι της παράταξης του κ. Σπύρου που χωρίς αυτές η συμμαχία δεν αρκούσε να υπερβεί τις ψήφους του Ιονίου Αρχιπελάγους.
Ομολογούμε ειλικρινά (όπως το έχουμε ομολογήσει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις) ότι αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε  αυτόν τον -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- μεγάλο δημοκράτη, τον μαχητικό επαναστάτη, τον άδολο αγωνιστή, τον όψιμο υπερασπιστή των λαϊκών μαζών και των δικαίων της Επτανήσου (που όμως ήταν απών όταν ο Α. Τρίτσης μαζί με κάποιους άλλους δημιουργούσαν την Περιφέρει Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα). Τον πολιτικό γίγαντα που μόνον αυτός έπρεπε να οριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης διότι δεν υπήρχε άλλος, ούτε καν ισάξιος… Αυτόν που καταγγέλλει το Π. Διάταγμα των εκλογών στη Ένωση Περιφερειών αλλά  εκεί που τον συμφέρει το επικαλείται… Αυτόν που  παρακαλούσε (ποιόν;) και συμφωνούσε (με ποιον;) για να μπει ως βουλευτής στην ‘μνημονιακή’  Βουλή αλλά του προέκυψε να γίνει αντι-μνημονιακός περιφερειακός σύμβουλος στην ‘Βουλή’ της ΠΙΝ και να ταλαιπωρεί ή να ψυχαγωγεί (για μας ισχύει το δεύτερο) το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις πολιτικές φαντασιώσεις του.
Το Ιόνιο Αρχιπέλαγος δεν συμμετέχει στις ‘άχρωμες’, ‘ανούσιες’, ‘καιροσκοπικές,’ ‘υπερφίαλες’ και τελικά θεατρινίστικες κοκορομαχίες του κ Καλούδη στο Π. Συμβούλιο. Μιλάμε λίγο λέγοντας πολλά και όχι πολύ λέγοντας λίγα. Γι’ αυτό και στις αιτιάσεις του περί ψηφισμάτων κλπ. απαντούμε καλώντας τον κάθε πολίτη να διαβάσει ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να δει τις συγκεκριμένες θέσεις και τις προτάσεις του Ιονίου Αρχιπελάγους σε διάφορα θέματα και να καταλάβει ποιος φωνασκεί και λέει ασύστολα ψεύδη και ποιος είναι  ο (πολιτικός) θεατρίνος του Περιφερειακού Συμβουλίου.!
Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε για περισσότερη ψυχαγωγία ...
ΥΓ. Πράγματι ο κ. Καλούδης  ΔΕΝ είναι ΕΚΤΟΣ τόπου και χρόνου. Είναι και ζει από καιρό ΕΝΤΟΣ του δικού του (πολιτικού) κόσμου…
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Γουλή


για την συνεδρίαση του Π.Σ. στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς στις 17 και 18/09/11
Από την Λαική Συσπείρωση εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:Την πρώτη μέρα προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν 3 σημαντικά θέματα:
Α) Για τα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Προτείναμε ένα σχέδιο. Απόφαση (σας το δίνουμε) που απαιτούσε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα χαράτσια και καλούσε το λαό σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους μέσω Σωματείων, Συλλόγων, επιτροπές Πρωτοβουλίες.
Η πλειοψηφία έφερε ένα ανώδυνο  ψήφισμα που καλούσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω μόνο το χαράτσι στα σπίτια, το οποίο και πέρασε.
Β) Για την διακοπή των δρομολογίων πολλών πλοίων γεγονός που χτυπάει ιδιαίτερα τα Διαπόντια Νησιά και τους Παξούς αλλά και τα άλλα νησιά Λευκάδα- Μεγανήσι- Κεφαλονιά- Ζάκυνθο ιδιαίτερα στις μεταξύ τους συγκοινωνίες που διακόπηκαν εντελώς. Προτείναμε απόφαση να λυθεί άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης (αφού υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία: Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων) και την δημιουργία κρατικού φορέα ( νηογνώμονα.) ελέγχου των πλοίων.
Γ) Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για χρηματοδότηση  10 νέων δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, που κυρίως αφορά την Κέρκυρα.
Προτείναμε και άλλα σημαντικά θέματα όπως απόφαση ενάντια στην περικοπή των κονδυλίων στέγασης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και για το ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων τα οποία αν και συμπεριλήφθηκαν, δεν συζητήθηκαν.
Δ) Για τις Ιχθυοκαλλιέργειες καταψηφίσαμε συνολικά την εισήγηση γιατί:
α) Κινείται στο πλαίσιο της Κ. Αλ. Πολιτικής της Ε.Ε. που ενισχύει τις ιχθυοκαλλιέργειες σε βάρος της μικρομεσαίας Αλιείας.
β) Γιατί δεν γίνεται από κρατικά όργανα κανένας ουσιαστικός έλεγχος στις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες, που μολύνουν ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο περιβάλλον.
γ) Γιατί χωροθετούσε νέους θαλάσσιους χώρους στη Νότια Κεφαλονιά όπου ήδη έχει αναπτυγμένη σοβαρή τουριστική υποδομή και άλλες δραστηριότητες. Τη δεύτερη μέρα ξεσηκώθηκε από φορείς της νότιας Κεφαλονιάς θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση, που πήρε η πλειοψηφία του Π.Σ.
Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που καταψήφισε. Ενώ υπερψήφισαν την εισήγηση όλα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο κ. Καλούδης, ο κ. Θ. Γαλατσιάτος καθώς και οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ.
Για το ΕΣΠΑ καταθέσαμε πρόταση (σας την δίνουμε ) που ζητάει το διπλασιασμό του συνολικού ποσού και μια σειρά έργων που εξυπηρετούν σοβαρές λαϊκές ανάγκες. Οι άλλες δυνάμεις όλες μαζί ψήφισαν μια απόφαση που ζητάει απλά να μην μειωθεί το αρχικό ποσό ενώ δεν συμπεριλαμβάνουν έργα για τις λαϊκές ανάγκες.
Το εξαιρετικά σοβαρό θέμα για τα νταμάρια στον Τρουμπέτα Κέρκυρας, επιδίωξή μας ήταν να μη συζητηθεί σ’ αυτήν την συνεδρίαση του Π.Σ. αλλά σε συνεδρίαση στην Κέρκυρα. Ο Περιφερειάρχης επέμενε να συζητηθεί εκεί στο όνομα του ενιαίου της  Περιφέρειας! Τελικά δεν του βγήκε ο χρόνος και φαίνεται ότι θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. τις προσεχείς μέρες.
Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό, τη Νεολαία, τους φορείς τους να είναι σε ετοιμότητα και να παραβρεθούν μαζικά στη συνεδρίαση του Π.Σ.
20/9/2011
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τοποθέτηση Λ.Σ Ιονίων Νήσων για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών



στο Π.Σ τις 17/9/11 στην Κεφαλονιά
Από την Λαική Συσπείρωση εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:Εδώ και χρόνια ιχθυοκαλλιέργειες προωθούνται και χρηματοδοτούνται με τεράστια ποσά από την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις μέσω της Κοινής Αλιευτικής (Κ.ΑΛ.Π.). Έτσι οι ιχθυοκαλλιέργειες απορροφούν τα τελευταία 10 χρόνια το 65-70% των κονδυλίων της Κ.ΑΛΠ. Ενώ αντίθετα χτυπιέται με κάθε τρόπο η μικρομεσαία αλιεία που απασχολεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ψαράδες και προφέρει γνήσια και αυθεντικά αλιευτικά προϊόντα.
1.Οι ιχθυοκαλλιέργειες υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει σοβαρή πείρα που είναι αρνητική:
Δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι (δεν υλοποιούνται η δεν ελέγχονται για την εφαρμογή τους οι Μελέτες Περιβαλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες). Καμιά κρατική αρχή δεν παρεμβαίνει για να μην θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα.
Δεν ελέγχονται οι τροφές και τα φάρμακα που ρίχνονται στα ψάρια με αποτέλεσμα να εκτρέφονται ψάρια αμφίβολης υγιεινής και διατροφικής επάρκειας.
Η χρόνια και ακατάσχετη χρήση πολλών θαλασσίων στρεμμάτων έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα καθώς επίσης και στην βιοποικιλότητα της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.
2.Υπάρχει μεγάλη συγκεντροποίηση της δραστηριότητας της ιχθυοκαλλιέργειας  σε ελάχιστους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ μεθοδεύεται ακόμη μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα. Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, που γίνεται όχι με βάση την εξασφάλιση της αναγκαίας επαρκούς φθηνής και υγιεινής διατροφής από ιχθυοαλιεύματα γενικότερα αλλά για την εξασφάλιση κερδών. Oι ιχθυοκαλλιέργειες που χρησιμοποιούν το δημόσιο αγαθό (θάλασσα και ακτές) και που παράγουν μαζικά αλιεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένες και να αναπτύσσονται με κεντρικό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπ’ όψιν του, τις συνολικές και αναγκαίες διατροφικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.
3.Ο χωροταξικός σχεδιασμός που γίνεται από το υπουργείο, αποσκοπεί να καλύψει αυτήν την μεγάλη συγκέντρωση και να τους δώσει την δυνατότητα επέκτασης.
Με βάση τα παραπάνω είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον προτεινόμενο χωροταξικό σχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες και δημιουργίας  ΠΑΥ και επί της  αρχής και στη φιλοσοφία του, καθώς  και στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλλιά και καταψηφίζουμε. Συγκεκριμένα δεν συμφωνούμε με καμιά χωροθέτηση υδατ/ων στην ΠΕ Κερκύρας- Ζακύνθου –Λευκάδας. Διαφωνούμε με την χωροθέτηση επιπλέον μονάδων και ΠΑΥ στην  Π.Ε. Κεφαλονιάς.
Για τις υπάρχουσες υδατοκαλλιέργειες πρέπει να επικεντρώσουμε σε τρεις σημαντικές πλευρές
στην διασφάλιση της δουλειάς των εργαζομένων σε αυτές και στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας
στην εξασφάλιση παραγωγής υγιεινών αλιευμάτων
στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος
4.Για το συγκεκριμένο σχέδιο – πρόταση του Υπουργείου είχαμε ομόφωνη αρνητική απόφαση του ΠΣ στην συνεδρίαση στους Παξούς. Στο υπουργείο έφθασε άλλη εισήγηση που εκλήφθηκε ως θετική εισήγηση. Ζητάμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Π.Σ. των Παξών, για αυτό το θέμα.
Καταθέτουμε επίσης πρόταση για την στήριξη της μ-μ. αλιείας για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. αφού συζητηθεί η γνώμη των συλλόγων ψαράδων και των Δ/νσεων Αλιείας των 4 περιφερειακών ενοτήτων.
17/9/2011
Σημείωση: οι άλλες δυνάμεις ψήφισαν την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλιά. Έτσι φέρνουν τεράστια ευθύνη για την υπονόμευση των ήδη αναπτυγμένων οικονομικών δραστηριοτήτων στην νότια Κεφαλονιά. Πάντως η απόφαση του Π.Σ είναι γνωμοδοτική. Το υπουργείο μπορεί να επιμείνει στην αρχική του πρόταση που προβλέπει νέες ιχθυοκαλλιέργειες και στην Κέρκυρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχουν ...λύσεις για τη Κοργιαλένειο
 Του Τάσου Βαλλιανάτου
Από το e-kefalonia.net

Είναι  αδιαμφισβήτητο  γεγονός πως ένα από τα μεγάλα θύματα σε μία οικονομική κρίση είναι ο πολιτισμός! Ήδη στην Κεφαλονιά κινδυνεύει ένα ιστορικό ίδρυμα πολιτισμού Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη η οποία δημιουργήθηκε από τους κόπους και την αγάπη ενός μεγάλου συμπατριώτη μας του Μαρίνου Κοργιαλένιου!
 Η βιβλιοθήκη είναι  μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα ,ενώ το λαογραφικό μουσείο(κατάθεση ψυχής της αείμνηστης Ε. Κοσμετάτου)μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς αποτελεί μία μοναδική “κιβωτό” μνήμης για το νησί μας.
 Το κλείσιμο της Κοργιαλενείου είναι ένα καίριο πλήγμα στην καρδιά του πολιτισμού μας και είναι λογικό να έχουν γραφτεί ήδη πολλά και να έχουν ακουστεί αξιόλογες προτάσεις, όπως η ένταξη του στο ΕΣΠΑ , η συμμετοχή ιδιωτών κ.α
 Δυστυχώς το κοργιαλένειο ίδρυμα όπως είναι γνωστό είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατά συνέπεια ,η αυτονομία του ιδρύματος και η μορφή  διοίκησης του, καθιστούν το θέμα αρκετά  περίπλοκο ενώ παράλληλα τα στενά περιθώρια του κράτους να συνεισφέρει σε ένα ελλειμματικό οικονομικά Ν.π.ι.δ αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για την σωτηρία του ιδρύματος.
 Η συμμετοχή του “ιδιωτικού” παράγοντα υπάρχει ήδη στη διοίκηση ενώ αυτό που χαρακτηρίζεται ως “δημόσιος”-κοινωφελής χαρακτήρας της βιβλιοθήκης,προφανώς και υπάρχει έτσι κι αλλιώς στους σκοπούς σύστασης του εν λόγω ιδρύματος.
  Το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να προβάλλεται σαν  μόνιμη λύση για την Κοργιαλένειο,αφού τα ελλείμματα αποτελούν ένα χρονίζων πρόβλημα.
Σίγουρα μπορεί να είναι μία προσωρινή λύση ανακούφισης και μετατόπισης χρονικά του προβλήματος!
 Αντίθετα μία καλή λύση για την Κοργιαλενειο και το μουσείο της θα ήταν να λειτουργήσει ως παράρτημα ενός κερδοφόρου μεγάλου μουσείου όπως π.χ το μουσείο Μπενάκη!
 Όσοι έχουμε επισκεφτεί το μουσείο Μπενάκη γνωρίζουμε ότι είναι ένα μουσείο πρότυπο για την Ελλάδα και ένα κόσμημα για τον πολιτισμό μας.
Κατά καθολική ομολογία ο διευθυντής του κ.Δεληβοριάς έχει εκθέσει με μοναδικό τρόπο τα εκθέματα της πλούσιας συλλογής του Α.Μπενάκη.
 Είναι γεγονός ότι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει σε ένα τέτοιο «πάντρεμα» είναι ο κ. Παύλος Γερουλάνος.
 Ο υπουργός μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο λόγω της θέσης του αλλά κυρίως λόγω των οικογενειακών του σχέσεων με το μουσείο Μπενακη.
 Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε τη διάσταση στο παρελθόν των ιδρυμάτων Κοργιαλένειου και Μπενάκη, Δεν είναι δυνατόν όμως σε μία εποχή που ακόμα και οι οικογένειες Λάτση και Κωστόπουλου, ένωσαν τις τράπεζες τους απέναντι στην κρίση,να μην μπορούν να τα βρουν δύο ιστορικά πολιτιστικά ιδρύματα!
  Για μία ακόμη φορά κάνω έκκληση στον υπουργό μας, να μεσολαβήσει για τη λύση του προβλήματος και κυρίως στη διοίκηση του ιδρύματος να προχωρήσει στην υπέρβαση!
 Ας αφήσουμε πίσω την εγωκεντρική προσέγγιση του ζητήματος και ας προτάξουμε μόνο το καλό του πολιτισμού μας!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ΕΛΜΕ-ΚΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΗ

Από την ΕΛΜΕΚΙ εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Άνθη. Ο κ. Άνθης, γνωστός για το βίο και την πολιτεία του ως στέλεχος της εκπαίδευσης επί κυβέρνησης ΝΔ, αφαίρεσε το λόγο από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε γραφτεί κανονικά ομιλητής προκειμένου, βάσει σχετικής απόφασης του ΔΣ, να εκφράσει την αλληλεγγύη του σωματείου μας στον αγώνα των εργαζομένων στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο. Με σκαιό και απαράδεκτο τρόπο ο κ. Άνθης αναρωτήθηκε «τι δουλειά έχει η ΕΛΜΕ με τη βιβλιοθήκη και το μουσείο».
Η εμπάθεια που έδειξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού έχει άμεση σχέση με το  γεγονός ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Κεφαλονιά και το Θιάκι πολλές φορές είχε ξεσκεπάσει την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική που υπηρέτησε ο ίδιος. Αποτελεί πρόκληση η απαξίωση του ρόλου βιβλιοθήκης  και μουσείου για τη δουλειά εκπαιδευτικών και μαθητών. Αποτελεί πρόκληση η αναγόρευση της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων σε ιδιώνυμο αδίκημα, που τιμωρείται με προληπτική αφαίρεση λόγου. Αποτελεί πρόκληση η διαρκής φίμωση της φωνής του λαού. Έτσι δίνουν εξετάσεις για να πάρουν καλό βαθμό τα μεγαλοστελέχη της διοίκησης στις διάφορες αξιολογικές φιέστες που ονομάζουν «κρίσεις». Το βασικό προσόν που διαθέτουν είναι το πόσο καταστέλλουν τις αντιδράσεις και το πόσο υλοποιούν την πολιτική των μονοπωλίων. Είναι άξιος ο μισθός τους.
Ο κ. Άνθης είναι γνωστός στο χώρο της εκπαίδευσης για να ασχολείται κανείς περισσότερο μαζί του. Αποκαλύπτεται και ευρύτερα. Για να ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι με τι «κυρίους» έχουν να κάνουν.
Αργοστόλι 21/09/2011
Το Προεδρείο της ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου