Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011


Η ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ  Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ EASY JET

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πρόσφατα υπογράφηκε στο Δημαρχείο Κεφαλλονιάς στο Αργοστόλι, μια πολύ σημαντική για τον τουρισμό μας συνεργασία. Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψαν, από τη μια μεριά η μεγάλη αεροπορική εταιρεία EASY JET και από την άλλη ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ Θ. Μιχαλάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού μας Σπ. Γαλιατσάτος και η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κ. Ατσάρου. Το εγχείρημα αυτό οργάνωσε, κατεύθυνε και έφερε εις πέρας ο Δήμος Κεφαλλονιάς και προσωπικά ο δήμαρχος Α. Παρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της σύμβασης η EASY JET θα ξεκινήσει με δυο πτήσεις εβδομαδιαίως από το αεροδρόμιο Γκάντγουίκ του Λονδίνου και για την περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο. Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη 180 θέσεων, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της EASY JET που βρέθηκε στην Κεφαλλονιά, εγγυήθηκε πληρότητα 80% με 85%.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πάρα πολύ καλή κίνηση, η οποία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη και διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας. Πρέπει όμως να τονίσω ότι μια τέτοια κίνηση χρειάζεται υπομονή για να αποδώσει.Όσον αφορά την EASY JET, για να μπορέσει κάποιος να εκφράσει άποψη για τις υπηρεσίες που παρέχει, θα πρέπει απαραιτήτως, κατά την άποψή μου, να έχει ταξιδέψει με αυτήν και κυρίως να έχει ακολουθήσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται από τη στιγμή που θα κλείσει το εισιτήριο μέσω διαδικτύου, μέχρι την ώρα που θα επιστρέψει στον τόπο διαμονής του. Είναι μια μεγάλη εταιρεία με τεράστια αναγνωρισιμότητα και ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των ταξιδιωτών με αεροπλάνο. Έχει πολύ χαμηλό κόστος εισιτηρίου όταν αυτό αγοράζεται νωρίς, κάτι που συνηθίζεται για τους επισκέπτες των χωρών της Βόρειας Ευρώπης που προγραμματίζουν τις διακοπές τους πολλούς μήνες πριν. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι οι πελάτες της προέρχονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, είναι δηλαδή μια εταιρεία “πολυεθνική”. Επίσης έχει το πιο εύκολο στον χειρισμό site στο διαδίκτυο, κάτι που την κάνει εύκολα προσβάσιμη στον καθένα, ακόμα και σε αυτόν που δεν έχει μεγάλη εξοικείωση με τον χειρισμό του διαδικτύου.
Έχει ως κομβικό αεροδρόμιο το Γκάντγουικ στο Λονδίνο, στο οποίο συναντώνται πτήσεις από όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες πελάτες της είναι σε μεγάλο ποσοστό “ψαγμένοι”, αγαπούν τα ταξίδια και ως ένα σημείο τα έχουν ως χόμπι τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα μέρη που επισκέπτονται, να αρθρογραφούν για αυτά και να γράφουν reviews για όλους τους τομείς του τουριστικού προϊόντος.
Η συμφωνία με την EASY JET αποτελεί για το νησί μας ένα μεγάλο άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά, κάτι που όμως προϋποθέτει πανστρατιά από όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού και επενδύουν χρόνο και χρήμα σ' αυτόν. Χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, να υπάρξει η δέουσα σοβαρότητα σε όλους τους κλάδους με κύριο χαρακτηριστικό την ιδανική σχέση μεταξύ των τιμών και της παροχής των υπηρεσιών.
Αναμφισβήτητα το νησί μας έχει τεράστιο φυσικό κάλλος. Έχει εκπληκτικές παραλίες και αφήνει σε όλους τους επισκέπτες άριστες εντυπώσεις. Το ερώτημα είναι, αφήνουν και όλοι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου τις ίδιες εντυπώσεις; Κάτι που στην υπόθεση της EASY JET θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους ιδιώτες budget travellers που είναι απαιτητικοί και δεν έχουν καμία σχέση με τους πελάτες των tour operators ή τους πελάτες του εγχώριου τουρισμού που λόγω και της οικονομικής κρίσης συνεχώς φθίνουν;
Μπορούμε με την παροχή των υπηρεσιών μας να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα θετικών και κολακευτικών σχολίων σε αυτό το νέο είδος επισκεπτών που θα έρθουν από τον προσεχή Μάιο στο νησί μας;
Η αλήθεια είναι ότι μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία εάν κάνουμε πράξη την πανστρατιά όλων των επαγγελματιών του τουριστικού μας προϊόντος να αποδείξουμε ότι θα γεμίσουμε με θετικά feetback τα σχόλια για το νησί και τις τουριστικές του υπηρεσίες.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα είπαν Φόρτες, Γεωργάτος, Μπεριάτος


του Α. Αρτελάρη (από το e-kefalonia.net)
Με τον ήλιο ντάλα, να βαράει κατακούτελα μέσα στο καλοκαίρι, κάθομαι και ρεμβάζω την κορυφαία παραλία της Κεφαλονιάς, την Αντίσαμο. Ξάφνου παρατηρώ τρεις γνώριμες φυσιογνωμίες. Σαν να ήταν ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, ο πρώην νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος. Έγειρα ελαφρώς για να κρυφακούσω, ακολουθώντας την περιέργειά μου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τεκταινόμενα του δήμου, στα οικονομικά προβλήματα και στην ανάγκη για άμεσες λύσεις. «Μα, ο Φόρτες είναι το «μαύρο πρόβατο» του ΠΑΣΟΚ» σκέφθηκα και αναρωτήθηκα: «Είναι δυνατό να συναντιούνται μετά τα όσα επακολούθησαν των δημοτικών εκλογών;»
Σαν να άκουσα ότι οι Μπεριάτος και Γεωργάτος θέλησαν να δώσουν το «χρίσμα» στον πρώην δήμαρχο για τις προσεχείς εκλογές, που θα γίνουν …θεού θέλοντος σε τρία χρόνια. «Ό,τι έγινε, έγινε» ακούστηκε: «Ο Παρίσης πρέπει να πέσει. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι ο Παρίσης ο επόμενος δήμαρχος, το νησί πρέπει να «πρασινίσει» έστω και με όσα συμβαίνουν στην πολιτική και την κοινωνία». Και οι τρεις συμφώνησαν… Ίσως για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο. Σύνεση και συναίνεση. «Θα έχουμε και συμμάχους από τη Νέα Δημοκρατία…» τους ενημέρωσε ο Φόρτες.
Ταράζομαι… Πετάγομαι… Κάναμε μέρος για να ξαπλώσουμε και μας πήρε ο ύπνος… «Καλά, είναι δυνατό να σκέφτομαι κατακαλόκαιρο τέτοια πράγματα;» αναρωτήθηκα. Ομιλούμε, εν ολίγοις, για διαστροφή…
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΜΕΚΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Aπό την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι», διότι παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο.
ΕΕ – ΣΕΒ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ εδώ και χρόνια ξεκίνησαν την επίθεση στο χώρο της πρόνοιας, με τη συνδρομή της ΚΕΔΚΕ στο όνομα της αποκέντρωσης και σήμερα ετοιμάζονται για περαιτέρω κατάργηση / συρρίκνωση / ιδιωτικοποίηση των όποιων υπηρεσιών έχουν απομείνει στο κράτος και για απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων. Η επίθεση είναι στην ίδια γραμμή με όλα όσα εξυφαίνονται στην υγεία και στην παιδεία, γι΄ αυτό και ενιαία πρέπει να απαντηθούν.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί:
Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών.
Μονιμοποίηση όλων των σημερινών συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ένταξη των υπηρεσιών που καλύπτουν τα προγράμματα σε μια κοινωνική πολιτική με υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, με ευθύνη του κράτους και υπαγωγή στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και όχι στους ΟΤΑ.
Επαρκή και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
Πλήρη στελέχωση από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που να έχει αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.
Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες.
Αργοστόλι 07/09/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γραμματέας
Βασιλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου