Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

 
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


“ΟΧΙ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Την πλήρη αντίθεσή του στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο νησί μας, εκφράζει ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε επισημαίνει ότι παραμένει αταλάντευτα στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιτίθεται σθεναρά στην κύκλωση του νησιού μας από τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Πιο συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρει τα ακόλουθα:
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με σθένος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλλονιάς περί ουδεμίας επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας.
Η απόφαση αυτή εκφράζει την τοπική κοινωνία και περιφρουρεί τα συμφέροντα του τόπου και δεν συμφωνούμε με οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιλογή ή γνωμοδότηση που θα οδηγήσει στην “κύκλωση” του νησιού μας από επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών.
Στο θέμα αυτό παραμένουμε αταλάντευτοι και δηλώνουμε επίσης ότι ουδείς μπορεί να αποφασίζει για τον τόπο ερήμην του κορυφαίου θεσμικού οργάνου.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣΓια το ίδιο θέμα, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:Ο Πρόεδρος κ.Ευάγγελος Κεκάτος και τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς, με Ομόφωνη Απόφασή τους, στην 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21-9-11, ευθυγραμμίζονται πλήρως με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (231/2011), που αφορά την διατήρηση των υφιστάμενων Μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά ΝΑ ΜΗΝ προστεθεί καμία άλλη Μονάδα στην Κεφαλλονιά, Νησί χαρακτηρισμένο διεθνώς και επισήμως, ως τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους.
Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ο Νομός της Κεφαλλονιάς θεωρείται  ήδη μία περιοχή με έντονη ιχθυοκαλλιεργική δραστηριότητα αφού τόσο στο Νησί μας όσο και την Ιθάκη αλλά και τις Εχινάδες Νήσους υπάρχουν Μονάδες σε πλωτούς κλωβούς στη θάλασσα, με συνολική δυναμικότητα που ανέρχεται στο 10% περίπου της συνολικής δυναμικότητας της χώρας.
Επί προσθέτως , στην Τουριστική Πολιτική του Δήμου κυριαρχεί η αξιοποίηση των μαγευτικών και ασφαλών διαύλων ναυσιπλοΐας, μεταξύ Κεφαλλονιάς και Λευκάδας  για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιστιοπλοϊκού τουρισμού.
Τέλος και με απεριόριστο σεβασμό σε κάθε νόμιμη Επιχειρηματική δραστηριότητα, υπενθυμίζουμε την επισήμανση του Υπουργείου Τουρισμού για την αξία της Τουριστικής Βιομηχανίας σε εθνικό οικονομικό επίπεδο, γεγονός που ενισχύει την ανάδειξη της Κεφαλλονιάς, ως εξέχοντα  Τουριστικό  προορισμό και όχι ως τόπο παραγωγή Ιχθυοκαλλιέργειας, δραστηριότητα σημαντικά ωφέλιμη, για ανάπτυξη όμως, σε μη Τουριστικές περιοχές.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ή ΣΤΟΝ ΡΑΦΤΗ Ή ΣΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ



Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος
Επικοινωνιολόγος

Όταν το κουστούμι που σου έραψαν δεν σε χωράει, υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις να το κάνεις να σε χωρέσει. Ή θα πας στον ράφτη να στο φέρει στα μέτρα σου, ή θα πας στον χασάπη να σε φέρει αυτός στα μέτρα του κουστουμιού! Στις 19 Μαΐου του 2010 οι Ευρωπαίοι μας έραψαν ένα κουστούμι-μνημόνιο πολύ στενό. Εμείς το πήραμε με τρεμάμενα χέρια χωρίς ούτε καν να το προβάρουμε, χωρίς ούτε καν να διαλέξουμε χρώμα!  Οι οδηγίες σαφέστατες. Είστε χονδροί και για να σας χωρέσει πρέπει να αδυνατίσετε και μάλιστα σύντομα. Εμείς, όχι μόνο δεν αδυνατίσαμε, αλλά σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, από Αύγουστο σε Αύγουστο χοντρύναμε κατά τρία δις ευρώ! Και οι τροϊκανοί λένε ότι το κουστούμι δεν τεντώνει. Εδώ και τώρα στον χασάπη να σας αδυνατίσει! Έτσι η κυβέρνηση και τα απολιθωμένα εξαμβλώματα τύπου Φωτόπουλου, της  πασοκικής λαίλαπας του 1981, μας οδήγησαν ολοταχώς στον χασάπη. 
Ακόμη και σήμερα που χάνεται η χώρα, η κυβέρνηση έχοντας πλήρη άγνοια των ευθυνών της έχει προσλάβει 20.000 δημόσιους υπαλλήλους και βάζει έξτρα χαράτσι στα σπίτια των Ελλήνων, ώστε με το ένα δις που θα εισπράξει να πληρώσει τους «ανθρώπους» της! Αρρωστημένη νοοτροπία που της έγινε χούι. Και ως γνωστό, πρώτα βγαίνει η ψυχή και έπειτα το χούι. Και δεν μιλάμε για την ψυχή της κυβέρνησης, μιλάμε για την ψυχή της Ελλάδας.
Με ύφεση 6% και αύξηση της φορολογίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το έλλειμμα. Ποτέ και πουθενά δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Για τα χάλια μας φταίμε 100% αλλά, ας μην ξεχνάνε ότι το 65% των 380 δις των χρεών μας προέρχεται από τόκους και όχι από κεφάλαιο. Δεν πρέπει να αρνηθούμε τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει όμως να αρνηθούμε να αυτοκτονήσουμε όταν επιτακτικά μας το ζητούν οι δανειστές μας.
Δεν πρέπει όμως να ανεχόμαστε μία κυβέρνηση που πιστεύει ότι, πρέπει να απολύει εργαζόμενους για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι, και συγχρόνως δεν μπορεί να απλώσει το χέρι της να εισπράξει 7.5 δις ευρώ που της προσφέρει το ΕΣΠΑ, γιατί τότε είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι.
Σημείωση
Πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω πόσο άδικα υποφέρουμε ως λαός για τα λάθη των κυβερνήσεών μας. Και θλίβομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω ότι η αδικία πάει να γίνει θεσμός στη χώρα μας. Γιατί πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη εκδίδει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Ψωμιάδη και η ίδια αυτή δικαιοσύνη τον αφήνει προκλητικά ελεύθερο;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Επιστολή προς τον Εισαγγελέα
Από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Προς τον κο Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς              
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Με αφορμή μηνύσεις που έχει υποβάλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους οφειλέτες ασφαλισμένους του και εν εξελίξει πολλών δικάσιμων σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέλουμε να σας μεταφέρουμε την κραυγή απελπισίας των συναδέλφων μας. Συγκεκριμένα αιτούμεθα την αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου ανακάμψει η οικονομία και ορθοποδήσουν οι συνάδελφοι  προχωρώντας σε αποπληρωμή των οφειλών τους.
Λαμβάνοντας  υπόψη πως πρόκειται για  συσσωρευμένες  οφειλές των τελευταίων 6-7 ετών,  αλλά και παλαιότερες, δηλαδή οφειλές που δημιουργήθηκαν σε περίοδο προ κρίσης, μπορείτε να κατανοήσετε πόσο πολύ επιβαρύνεται η ήδη δυσχερής θέση των οφειλετών. Σας υπενθυμίζουμε πως σήμερα οι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους όσο και στις συνολικές επιβαρύνσεις που έχουν. Επιπλέον, γνωρίζοντας πως πρόκειται για οφειλές που δεν παραγράφονται, πρωτίστως οι ίδιοι οι συνάδελφοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα του θέματος αλλά, μεσούσης της βαθιάς κρίσης, μη διαθέτοντας εναλλακτική λύση, οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Διότι σας διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να  αδιαφορεί είτε στη διακοπή της  ιατροφαρμακευτικής του  περίθαλψης είτε στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών του. Όταν όμως τίθεται θέμα μεταξύ των οικονομικών του υποχρεώσεων και της οικογένειάς του την οποία πρέπει να συντηρήσει, να είστε σίγουροι πως θα επιλέξει το δεύτερο και αυτή του η επιλογή  είναι μονόδρομος.
Επιπλέον, έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο στον κλάδο μας, με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, πιστεύουμε ότι αυτά και μόνο επιβάλλουν αυτομάτως την επανεξέταση του θέματος για τη μη εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου μοχλού πίεσης. Διαφορετικά, κάτι τέτοιο θα αποτελειώσει τους συναδέλφους που ήδη στενάζουν από την πτώση του τζίρου, την έλλειψη ρευστότητας, τις φορολογικές επιβαρύνσεις και κυρίως από τα λουκέτα των καταστημάτων που ανέρχονται σε υψηλά επίπεδα και την ανεργία που μαστίζει τις οικογένειές τους.
Θεωρώντας λοιπόν πως η προσφυγή στα δικαστήρια δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά μόνο ποινές φυλάκισης και σπίλωση του ποινικού τους μητρώου, παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε το αίτημά μας για αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων, προκειμένου να διασωθεί τουλάχιστον η αξιοπρέπειά τους και να τους δώσετε μια ευκαιρία ανάκαμψης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Μαρκάτος Μιχάλης

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΙΘΑΚΗΣ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ KOINH ΔΡΑΣΗ
Από την Κ.Μ.Ψ.Υ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:Ως εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για τις τρέχουσες και επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υπηρεσία μας και γενικότερα το χώρο της ψυχικής υγείας.
Η μονάδα μας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το 2007 βοηθώντας έτσι πάνω από 2000 συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας και συμβάλλοντας στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού.
Η ΚΜΨΥ είναι ένας από τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που το προσωπικό του θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία, με συνέπειες την περικοπή και απόλυση των εργαζομένων, αλλά και την κατάργηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της, ώστε να εξαναγκάζονται οι πολίτες να καταβάλουν χρηματική συμμετοχή. Ήδη τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα υποχρηματοδότησης, κάτι που δυσκολεύει το έργο μας. Αν και απασχολούμαστε 19 άτομα , ως προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν μπορoύμε να θεωρηθεί πλεονάζον, αφού καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των τριών νησιών, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης.
Οι δραματικές αυτές εξελίξεις θα έχουν άμεσες συνέπειες στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που έρχονται σε επαφή μαζί μας και γενικότερα σε κάθε άτομο που ίσως χρειαστεί ψυχιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε κάποια περίοδο της ζωής του. Άτομα που μέχρι σήμερα κατάφεραν με τη βοήθειά μας να είναι λειτουργικά, παραγωγικά, να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας καταπολεμώντας στην πράξη τον κοινωνικό στιγματισμό κινδυνεύουν να μπουν ξανά στο περιθώριο, να απομονωθούν και να καταδικαστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε κοινωνικό αποκλεισμό και ψυχολογικό μαρασμό.
Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς και άλλες δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα περικοπών και απολύσεων, κάτι που θέτει το ζήτημα της διασύνδεσης των υπηρεσιών σε τεράστιο κίνδυνο.
Πρόσφατο παράδειγμα, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ρότα με το Καφενείο της Καμπάνας, τη Γεωργική Σχολή και την Οινοθήκη, που έχει ως στόχο να στηρίζει ευπαθείς ομάδες με σκοπό την εργασιακή και ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση, κινδυνεύει να κλείσει.
. Ακόμη το Πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, το Κέντρο Ημέρας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Απόπλους είναι δομές πολύτιμες που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ψυχιατρικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ατόμων. Το ίδιο το κράτος όμως έρχεται να τις υποβιβάσει, με σκοπό να τις κλείσει αφήνοντας μετέωρα τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.
Επειδή λοιπόν η προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο εμάς ,θα πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε όλοι άμεσα!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1) Να μη γίνει καμία περικοπή τόσο στον προϋπολογισμό της ΚΜΨΥ όσο και στο σύνολο των εργαζομένων της. Κανένας εργαζόμενος απολυμένος. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
2) Να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παροχής των υπηρεσιών μας για όλους, ώστε να μη χρειαστεί κανένας από όσους τυχόν χρειαστούν τη βοήθειά μας να επιβαρυνθεί οικονομικά/να βάλει το χέρι στην τσέπη/να πληρώσει.
3) Την ανατροπή και κατάργηση όλων των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας που διαλύουν συνολικά το σύστημα της Ψυχικής Υγείας και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους ψυχικά πάσχοντες αλλά και κάθε άτομο που χρειάζεται βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου