Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ, Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ





ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ & ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

Ως μεγάλη νίκη της Δημοτικής Αρχής και του Κεφαλονίτικου λαού χαρακτηρίζει την επιστολή του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου για τις ιχθυοκαλλιέργειες ο Δήμος Κεφαλλονιάς, που επισημαίνει ότι το θέμα τώρα βρίσκεται στα χέρια του βουλευτή του Νομού Σπ. Μοσχόπουλου.Για το θέμα αυτό ο Δήμος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
 Ανταποκρινόμενος στην τεράστια οργή και αγανάκτηση που προκάλεσε στους κατοίκους του νησιού μας η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα χωροθέτησης νέων ιχθυοκαλλιεργειών και εφαρμόζοντας την ρητή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε σκληρή επιστολή στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, με την οποία του ζητούσε να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως επίσης και την παρέμβασή του προκειμένου να μην προχωρήσει το Υπουργείο σε ανάπτυξη νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας πλην των ήδη υφισταμένων.
 Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κεφαλλονιάς ήταν το ακόλουθο:
Αργοστόλι 26-09-2011
Αγαπητέ Περιφερειάρχα
Στην πρόσφατη σύνοδο του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς συζητήθηκε το θέμα του νέου χωροταξικού σχεδίου σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Περιφέρειά μας.
Η απόφαση η οποία ελήφθη κατά την παραπάνω συνεδρίαση για το θέμα αυτό, βρίσκει αντίθετους τόσο την Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, για τους κάτωθι λόγους:
1. Διαχρονικά και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις με βάση τις οποίες δεν ήταν αποδεκτή καμία ενέργεια στην λογική της επέκτασης των ήδη υφισταμένων μονάδων και ιδιαίτερα σε κάθε δημιουργία νέων μονάδων στο νησί μας.
2. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς έλαβε ομόφωνα ανάλογη απόφαση με βάση την οποία ζητάει το νέο χωροταξικό σχέδιο να μην περιλαμβάνει καμία απολύτως νέα ανάπτυξη μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών  στην Κεφαλλονιά.
3. Η Κεφαλλονιά με τις ήδη λειτουργούσες μονάδες καλύπτει το 15% της πανελλαδικής παραγωγής ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε ήδη επωμισθεί το αναλογούν τίμημα σε επίπεδο ρύπανσης στην χώρα μας και μάλιστα έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο λογικής αναλογίας από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανένας.
4. Η πολιτική ηγεσία του νησιού μας, τα αιρετά όργανα, οι θεσμικοί φορείς, οι παραγωγικοί φορείς, το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουν στρέψει τα βλέμματά τους και τους στόχους τους κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και δευτερευόντως σε άλλους παραγωγικούς τομείς.
Με άξονα τα παραπάνω η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών και η μετατροπή ουσιαστικά του νησιού μας σε πανελλαδική δεξαμενή υποδοχής τέτοιων επενδύσεων, είναι δράσεις αντίθετες προς την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας αφού ακυρώνουν στην πράξη το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε, δηλαδή τις ακτές μας.
Κύριε Περιφερειάρχα,
Παρά τα ανωτέρω, πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του γνωμοδοτεί θετικά σε εισήγηση του ΥΠΕΚΑ για την δημιουργία νέων ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας, στο μεγαλύτερο φάσμα της ακτογραμμής μας, στις περιοχές της νότιας αλλά και βόρειας Κεφαλλονιάς, από τον Πόρο μέχρι το Φισκάρδο.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση αυτή και μεταφέρουμε σε εσάς την μεγάλη αγανάκτηση της Δημοτικής Αρχής και του συνόλου των πολιτών του νησιού μας.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου έστω και αν αυτή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να μην γίνει οριστική η πρόταση του Υπουργείου που προβλέπει ανάπτυξη νέων μονάδων και νέων ζωνών ανάπτυξης δραστηριοτήτων ιχθυοκαλλιέργειας.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την περιφερειακή μας ενότητα και την αγάπη σας για το νησί μας.
Με την πεποίθηση ότι θα γίνει σεβαστό από εσάς το παγκεφαλληνιακό αίτημα της ακύρωσης των σχεδίων του Υπουργείου
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες
Με εκτίμηση                                                                  
Ο Δήμαρχος  Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης
Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου όπου ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά, αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, με την οποία ζητάει να μην χωροθετηθούν νέες μονάδες υδατοκαλλιεργειών στο νομό μας πλην των ήδη υφισταμένων.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη νίκη του Δήμου Κεφαλλονιάς, του Δημάρχου Αλ. Παρίση αλλά και σύσσωμου του λαού του νησιού μας, που αντέδρασαν άμεσα και αποφασιστικά σε μία απόφαση που θα έπληττε καίρια τον μεγάλο στρατηγικό στόχο μας που είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας.
Τα εύσημα όμως πρέπει να αποδοθούν και στον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου που με την στάση του έδειξε ότι είναι ένας πολιτικός που αφουγκράζεται την λαϊκή βούληση και δεν διστάζει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις άμεσα και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.Πλέον τον λόγο για το μείζον για το νησί μας ζήτημα έχει ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος, ο οποίος «οπλισμένος» τόσο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, όσο και με την επιστολή του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου, πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία νέα χωροθέτηση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας, εκτός από αυτές που ήδη λειτουργούν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΜΕΚΙ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών

Aπό την ΕΛΜΕΚΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί – εργαζόμενοι, με οργανωμένο -συντονισμένο αγώνα να κάνουμε λαϊκή υπόθεση την παιδεία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για καταστολή των αγώνων και κοινωνικό αυτοματισμό. Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών. Υποκινητής των αγώνων είναι η πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματα στην μόρφωση και στη ζωή του λαού και της νεολαίας. Έχει ονοματεπώνυμο: ΕΕ – ΔΝΤ – τρόικα. Διαθέτει πολιτικούς υπηρέτες, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις αντιστοιχίες τους στην αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό.
Καμία Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, κανένας εισαγγελέας δε μπορεί να επισείεται πάνω από τα κεφάλαια των μαθητών. Παράνομη είναι η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημόσια δωρεάν παιδείας και όχι η κινητοποίηση. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και των παιδιών του. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η εντολή της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα σχολικά συμβούλια ως μηχανισμοί καταστολής με τον τίτλο «συμβούλια διαχείρισης κρίσεων». Να μη δεχθούν οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων να υλοποιήσουν αυτή τη γραμμή. Αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, στενά δεμένα με τις αλλαγές στη διοικητική δομή που ετοιμάζουν. Η θέση του παιδαγωγού είναι δίπλα και όχι ενάντια στους μαθητές του.
Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όλου του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου. Όχι εισαγγελείς – αστυνομία και «εντεταλμένοι» στα σχολεία.
5 Οκτώβρη να υπάρχει μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Στην πράξη να τελειώνουμε με τις απειλές. Κλιμακώνουμε τη δράση μας με τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη.
Αργοστόλι 29/09/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Οργανωτικός
Γραμματέας
Γαλιατσάτος Νικόλας

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή τη συνάντηση Περιφερειάρχη – Δημάρχου Κεφαλονιάς
 για το ΕΣΠΑ και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν
Άρθρο του Μάκη Φόρτε
Περιφερειακού Συμβούλου

Με αφορμή τη συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς  κ. Παρίση για το ΕΣΠΑ την περασμένη Τρίτη 27/9 και τα δύο διαφορετικά δελτία τύπου (!) που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια,
κάποιες παρατηρήσεις, με καλοπροαίρετο χαρακτήρα, πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμες για όλους.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ.
Ως πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τα δελτία τύπου της Περιφέρειας, είναι η ανέγερση του νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου (Β’ φάση) και με προϋπολογισμό 9.963.000 ευρώ.
Πριν μία εβδομάδα ο Περιφερειάρχης και η διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ χαρακτήριζαν το έργο «χαμηλής ωριμότητας» με κωδικό ωριμότητας 1, σύμφωνα με τον πίνακα «ώριμων» έργων που διανεμήθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στο Αργοστόλι.
Την ημέρα της συνάντησης το έργο εμφανίζεται να έχει «ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης», ενώ χθες …. «κρίθηκε ώριμο» .
Σε κάθε περίπτωση η ένταξη του έργου προορίζεται να γίνει σε ένα κωδικό που όλα κιόλα έχει διαθέσιμα 3 εκατ. ευρώ και ενώ ο Περιφερειάρχης στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο μίλησε για «επικείμενη ένταξη του έργου «νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ) με προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. Σύμφωνα με τον πίνακα «ώριμων» πράξεων που μας δόθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο στο Αργοστόλι, ΜΟΝΟ ΕΝΑ έργο του Δήμου Κεφαλονιάς θεωρείται «υψηλής ωριμότητας» με κωδικό ωριμότητας 3 έτοιμο να ενταχθεί και αυτό είναι η «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Λακύθρας» προϋπολογισμού 800.000.
Το περίεργο είναι ότι παρότι το έργο είναι το πλέον ώριμο του Δήμου Κεφαλονιάς, από τα δελτία τύπου της Περιφέρειας δεν συνάγεται ότι προτάθηκε από τον Δήμαρχο.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΙΤΗ.  Σύμφωνα με τον πίνακα «ώριμων» πράξεων της διαχειριστικής αρχής, έξι έργα του Δήμου Κεφαλονιάς αξιολογούνται με κωδικό ωριμότητας 1 που σημαίνει «χαμηλή ωριμότητα» – δηλαδή χρειάζεται πολύ δουλειά για να ωριμάσουν και να ενταχθούν.
Τα έργα «χαμηλής ωριμότητας» είναι:
1.«Ανάπλαση , διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων-κεντρική πλατεία Αργοστολίου» (δεν έχει δοθεί προϋπολογισμός).
2.«Νότιος κλάδος Περιφερειακής οδού Αργοστολίου», προϋπολογισμός 2.000.000
3. «ΕΡΣΗ. Ανάδειξη προσεισμικού και μετασεισμικού πολιτιστικού κεφαλαίου της Κεφαλονιάς με στόχο την εκπαίδευση και τον τουρισμό» (προϋπολογισμός 1.500.000).                                                                      
Το έργο είχε υποβληθεί και πάλι στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο Αργοστολίου, απορρίφθηκε στις 15/2/2011 και αφορά την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το σχολείο Αγκώνα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα.                               
4.«Αποχέτευση Αγίας Ευφημίας» (προϋπολογισμός 8.400.000).            
Το έργο έχει υποβληθεί και στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο σε περίπτωση που απορριφθεί θα προταθεί στο ΕΣΠΑ.
5.«Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αβύθου-Πυργίου και Πυργίου –Ζερβάτων» (προϋπολογισμός 1.840.000).
Το έργο έχει υποβληθεί και στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο σε περίπτωση που απορριφθεί θα προταθεί στο ΕΣΠΑ.
Παρόλα αυτά, στα έργα που παρουσίασε ο Δήμαρχος στη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη δεν περιλαμβάνονται τα δύο τελευταία.
Τουλάχιστον δεν αναφέρεται τίποτα στα δελτία τύπου.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ.   Στον ίδιο πίνακα «ώριμων» πράξεων της διαχειριστικής αρχής υπάρχουν ακόμη 14 έργα του Δήμου Κεφαλονιάς με κωδικό ωριμότητας 0 και «καθόλου ωριμότητα», που σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΕΣΠΑ είναι πολύ δύσκολο να ωριμάσουν στον χρόνο που απομένει. Αυτά είναι:
1.«Διαμόρφωση παραλιακής ζώνης Αργοστολίου στη θέση Γέφυρα-Λαχαναγορά» (προϋπολογισμός 2.000.000)
2.«Προσθήκη και επέκταση Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου» (προϋπολογισμός 500.000)
3.«Αποχέτευση-αναβάθμιση και επέκταση βιολογικού καθαρισμού Ληξουρίου (Αποχέτευση Παλικής οικισμού Αγίου Δημητρίου και οικισμού Αγίου Βασιλείου)» (προϋπολογισμός 10.000.000). Το έργο είχε υποβληθεί και πάλι από το Δήμο Παλικής (σαν δύο έργα) και απορρίφθηκε στις 3/8/2010.
4.«Αφαλάτωση Καραβομύλου για υδροδότηση Σάμης και Πυλάρου» (προϋπολογισμός 7.130.000).
5.«Μονάδα Αφαλάτωσης Αργοστολίου» (προϋπολογισμός 5.000.000).
6.«Αποχέτευση ΕΕΛ Φισκάρδου» (προϋπολογισμός 5.000.000)
7.«Προμήθεια εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεφαλλονιάς» (προϋπολογισμός 4.500.000).
8. «Δίκτυο ύδρευσης και κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης Άσσου» (προϋπολογισμός 1.300.000).
9.«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου» (δεν δοθεί προϋπολογισμός). Το έργο είχε υποβληθεί και πάλι με προϋπολογισμό 894.477 από τον Δήμο Παλικής αλλά είχε απορριφθεί στις 3/8/2010.
10.  «Δίκτυο σύνδεσης δεξαμενών Μακρυώτικων-Λουκάτων» (δεν δοθεί προϋπολογισμός). Το έργο είχε υποβληθεί και πάλι με προϋπολογισμό 677.000 από τη Νομαρχία αλλά είχε απορριφθεί στις 26/8/2010.
11.«Δίκτυο αποχέτευσης οικισμών Χελμάτων και Κομποθεκράτων Αργοστολίου» (προϋπολογισμός 3.000.000)
12.«Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Πεσσάδας» (προϋπολογισμός 700.000).
13. «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Σπαρτιών» (προϋπολογισμός 700.000).
14. «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Κεραμειών» (προϋπολογισμός 420.000).
Και σε αυτό τον πίνακα δημιουργούνται απορίες αφού στα έργα που παρουσίασε ο Δήμαρχος στη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη δεν περιλαμβάνονται τα τέσσερα τελευταία.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΠΕΜΠΤΗ.  Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν τρία έργα τα οποία ενώ είχαν υποβληθεί από τους πρώην Δήμους και είχαν απορριφθεί, σήμερα δεν επανυποβάλλονται στο ΕΣΠΑ παρότι όλα σχεδόν είχαν μικρές ελλείψεις. Τα έργα αυτά είναι:
 «Αποκατάσταση & επαναχρησιμοποίηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, έργο Θουκυδίδη Βαλέντη», από τον Δήμο Παλικής
 «Πλακόστρωση δρόμου πρόσβασης στην κύρια πύλη Φρουρίου Άσου», από τον Δήμο Ερίσου
«Αναβάθμιση κτιριακής υποδομής σχολικού συγκροτήματος Ειδικού Δ.Σ. Περατάτων Δ. Λειβαθούς», από τον Δήμο Λειβαθούς
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΕΚΤΗ. Για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για το πού βρισκόμαστε ως (πρώην) νομός στο ΕΣΠΑ θα συμπληρώσω τα παρακάτω:
Η Ιθάκη έχει ενταγμένο ένα μόνο έργο (το δημοπρατημένο λιμάνι του Πισαετού με σύμβαση 4.253.456) και ένα μόνο προτεινόμενο έργο από τον Δήμο, τη «μελέτη υδροταμιευτήρα έργων μεταφοράς και καθαρισμού υδρευτικού ύδατος Ιθάκης» πρ. 7.200.000 και μάλιστα με «μηδενική ωριμότητα».
Στην Κεφαλονιά υπάρχουν ενταγμένα οκτώ νέα έργα, εκ των οποίων μόνο ένα «η γέφυρα Δεβοσέτου» έχει δημοπρατηθεί με σύμβαση 1.990.016, ενώ τα υπόλοιπα επτά βρίσκονται για δημοπράτηση και είναι:
Ο Χάρακας (πρ. 7.000.000) – Η ύδρευση Αργοστολίου (πρ. 4.840.000) – Ο εξοπλισμός της Ναυτικής Σχολής (πρ. 900.000) – Τα Μυκηναϊκά νεκροταφεία Λακύθρας, Μαζαρακάτων (πρ. 260.000) – Ο αξονικός τομογράφος (πρ. 350.000) – Το Ρωμαϊκό νεκροταφείο Φισκάρδου (πρ. 485.000) – Ο εξοπλισμός των Φιλαρμονικών (πρ. 400.000).
Επί πλέον φαίνεται να έχει ξεμπλοκαριστεί «το συγκρότημα του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου στο Φαραώ» και άμεσα να εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατείται από τον ΟΣΚ.
Από την μεριά της η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς έχει καταθέσει μόνο μία πρόταση (αντίστοιχα η Π.Ε. Ζακύνθου έχει 13 προτάσεις) για την «Βελτίωση της επαρχιακής οδού 35, Αργοστολίου – Λιβάδι» πρ. 1.335.000, ενώ έχει στην διάθεσή της να «ωριμάσει» πέντε έργα της πρώην Νομαρχίας που έχουν απορριφθεί κατά το παρελθόν και είναι:
«Δρόμος Καραβόμυλου - Αγίας Ευφημίας», πρ. 5.555.000
«Περιφερειακή οδός Αγίας Ευφημίας», πρ. 4.235.000
«Μελέτη-κατασκευή οδικού δικτύου Αλειματάς-Φανιές-Ασπρογέρακας-Πόρος», πρ. 6.692.500
«Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας επαρχιακού  δικτύου Κεφαλληνίας», πρ.3.180.000
«Βελτίωση οδικών συνδέσεων κέντρων & ενδοχώρας Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης», πρ. 2.029.188
 Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω:
ΠΡΩΤΟΝ : Ο Δήμος Κεφαλλονιάς στο εννιάμηνο της ύπαρξης του έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο «δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου» με προϋπολογισμό 4.840.000 από τον περασμένο Μάρτιο και το έργο «αποχέτευση Πόρου» στο ΕΠΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 6.765.000 από τον Μάιο.
Και τα δύο έργα είχαν έτοιμες μελέτες από τους πρώην Δήμους Αργοστολίου και Ελειού-Πρόννων και δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη.
Η δε Περιφέρεια δεν έχει εντάξει κανένα νέο έργο – όμως έχει δημοπρατήσει δύο.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το μοναδικό ώριμο για ένταξη έργο στο ΕΣΠΑ που έχει ο Δήμος είναι η «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Λακύθρας» και ενώ «είχε οριστική ένταξη στο πρόγραμμα Θησέας και είχε δημοπρατηθεί, όμως δεν προχώρησαν οι διαδικασίες λόγω δημοσιονομικής κρίσης», δεν φαίνεται να προτείνεται από τον Δήμο.
Εκτός και αν ξεχάστηκε….
ΤΡΙΤΟΝ: Πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τα δελτία τύπου της Περιφέρειας, είναι «η ανέγερση της Β΄ φάσης του νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου» που την περασμένη Τρίτη «κρίθηκε ώριμο», αν και μία εβδομάδα πριν στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι του ΕΣΠΑ το χαρακτήριζαν….. «χαμηλής ωριμότητας».
Επί της ουσίας, είναι θετικό ότι το σημαντικό αυτό έργο (που οι μελέτες του υπάρχουν από το 2006) απέκτησε την απαραίτητη ωριμότητα «εν μια νυκτί» έστω και «δια μαγείας» και μακάρι σύντομα να δημοπρατηθεί.  
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Όλες οι προτάσεις του Δήμου Κεφαλονιάς για ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι έργα που η προετοιμασία τους είχε ξεκινήσει από τους πρώην Δήμους.
Για την ιστορία – και όχι μόνο – από τα 21 έργα (τα 14 που ανακοινώθηκαν μαζί και… τα επτά ξεχασμένα), τα 8 ανήκουν στον πρ. Δ. Αργοστολίου, τα 4 στον πρ. Δ. Λειβαθούς, από 2 στους πρ. Δ. Σάμης, Πυλάρου, Ερίσου, Παλικής, ένα αφορά τον ΧΥΤΑ, ενώ για τις περιοχές των πρ. Δ. Ελειού – Πρόννων και Κοινότητας Ομαλών δεν περιλαμβάνεται κανένα προτεινόμενο έργο.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Σύμφωνα με το πρώτο δελτίο τύπου της Περιφέρειας έργα που έχουν υποβληθεί σε κάποιο πρόγραμμα (π.χ. ΕΠΠΕΡΑΑ) αν δεν ενταχθούν, θα προταθούν στο ΕΣΠΑ.
Τέτοια έργα είναι η ««Αποχέτευση Αγίας Ευφημίας» και το «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αβύθου-Πυργίου και Πυργίου –Ζερβάτων».
Το ερώτημα βέβαια είναι απλό. Πως θα απορριφθούν από το ένα πρόγραμμα και θα ενταχθούν στο άλλο;
ΕΒΔΟΜΟΝ : Ό,τι δικαιολογίες και να υπάρξουν είναι έκδηλο, και όχι μόνο για τους γνωρίζοντες τα του ΕΣΠΑ, ότι υπάρχει μία προχειρότητα γύρω από την μοναδική χρηματοδοτική μας ελπίδα για αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και επανεκκίνηση της ανάπτυξης.
Άλλα προτείνονται στην Περιφέρεια από τον Δήμο και …άλλα ανακοινώνονται.
Τα έργα που προτείνονται χθες από τον Δήμο, σήμερα….ξεχνιούνται (;).
Άλλα ανακοινώνει η Περιφέρεια την μια εβδομάδα και….άλλα την άλλη.
Έργα ανώριμα την μια ημέρα, αποκτούν ωριμότητα….την επομένη.
Έργα ώριμα …εξαφανίζονται ως δια μαγείας.
Και έργα προορίζονται για ένταξη σε κωδικούς….που δεν έχουν διαθέσιμες πιστώσεις.
ΟΓΔΟΟΝ  ΚΑΙ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Με τα σημερινά δεδομένα του ΕΣΠΑ τα πράγματα δεν προβλέπονται καθόλου μα καθόλου καλά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, παρά την φιλότιμη προσπάθεια Περιφερειάρχη και Δημάρχου να τα ωραιοποιήσουν. Για δύο λόγους.
Πρώτος, λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας του ΕΣΠΑ (από την μείωση των πόρων του) να χρηματοδοτήσει εύκολα νέα έργα.
Με συνεχείς υπερδεσμεύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα έλλειψης πόρων.
Απλά μεταφέρεται ο λογαριασμός στους επόμενους δεσμεύοντας τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Κάνουμε δηλαδή κι εμείς αυτό που κατηγορούμε τους προηγούμενους πως έκαναν με το ΕΣΠΑ, όταν το μισό έχει δεσμευτεί σε έργα του Γ΄ ΚΠΣ.
Ο κ. Σπύρου, με απλά λόγια, έχει επιλέξει να κάνει ανάπτυξη με πλαστικό χρήμα και να στέλνει το λογαριασμό στον επόμενο Περιφερειάρχη και Δήμαρχο.
Αν όλα οι υποσχέσεις δεν αποδειχθούν λόγια….
Δεύτερος, λόγω της γραφειοκρατίας και σε συνδυασμό με την ολιγωρία και τον ερασιτεχνισμό των θεσμικά αρμοδίων, σπανίζουν τα διαθέσιμα για ένταξη νέα «ώριμα» έργα.
Αν λοιπόν εκτός των εννιά ήδη ενταγμένων έργων γίνει κατορθωτό να ενταχθούν τέσσερα με πέντε νέα έργα στο ΕΣΠΑ των Ιονίων Νήσων και στα τομεακά προγράμματα (το σχολείο, το γηροκομείο, δυο – τρεις  δρόμους και κανά δυο αποχετεύσεις – υδρεύσεις ) να είμαστε ….ευχαριστημένοι.
Εκτός….εκτός και αν μείνουν στην άκρη οι πομπώδεις ανακοινώσεις ιδιοποίησης των έργων που εντάσσονται ή που ΘΑ ενταχθούν, οι δηλώσεις και οι κόντρα δηλώσεις για το ποιος φταίει και ποιος όχι για την σημερινή κατάσταση και στρωθούν όλοι όσοι οφείλουν στη δουλειά.
Ταυτόχρονα, ο κ. Περιφερειάρχης, οφείλει όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη να βοηθήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, δίνοντας στήριξη από την (περιβόητη) τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ για την ωρίμανση έργων των δύο νησιών.
Τότε υπάρχει ελπίδα να ενταχθούν κάποια επί πλέον έργα στην περίοδο της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ που όπως με όλα τα προγράμματα οι διαδικασίες θα είναι πιο ελαστικές.
Και βέβαια εκτός από το ΕΣΠΑ που σιγά – σιγά πάει προς το τέλος του σε τρία χρόνια, έρχεται η επόμενη προγραμματική περίοδος με την οποία ουδείς ασχολείται.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ – ΦΩΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ
  Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο είναι δεκαετίες τώρα συνυφασμένα με την κεφαλονίτικη πνευματική παρουσία, με τον πολιτισμό της Κεφαλονιάς. Και ακριβώς γι’ αυτό, όντας βασικό και σταθερό πολιτισμικό κεφάλαιο της σύγχρονής μας ιστορίας, πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα να λειτουργούν και να προσφέρουν. Είναι γνωστό ότι από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας άρχισαν και ολοένα επιτείνονταν οι οικονομικές δυσκολίες του Κοργαλενείου Ιδρύματος, με αποτέλεσμα αυτήν την περίοδο το Ίδρυμα να αδυνατεί για οκτώ μήνες να καταβάλει τους μισθούς στο προσωπικό του, να αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, να αδυνατεί να εξοφλήσει ΔΕΚΟ και προμηθευτές, να αδυνατεί να εμπλουτίσει το βιβλιακό υλικό, να αδυνατεί να ανανεώσει τους τίτλους της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, να αδυνατεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης (οι 7 στους 9 ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι εκτός λειτουργίας).
 Η κατάσταση έχει προφανώς φθάσει σε οριακό σημείο. Αυτό τουλάχιστο δηλώνει η από 3 Αυγούστου 2011 επίσχεση εργασίας των υπαλλήλων του Κοργιαλενείου Ιδρύματος. Επομένως, δεν πάει άλλο. Και φυσικά, για τον  κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, το πρόβλημα δεν λύνεται με ημίμετρα. Απαιτείται ριζική λύση, τέτοια που σταθερά και σίγουρα να ανοίγει διάπλατες τις πόρτες της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, ώστε να ξαναβρούν τον παλιό καλό τους εαυτό με το προσωπικό στη θέση του μόνιμα και κανονικά μισθοδοτούμενο.
 Εμείς οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Αργοστολίου από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων Κεφαλονιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έχουμε να σας καταθέσουμε τα εξής:
--Αυτό το μήνα ξεκίνησε η νέα σχολική / ακαδημαϊκή χρονιά. Σε λίγο θα αρχίσουμε να αναθέτουμε εργασίες στους μαθητές / φοιτητές μας. Οι τελευταίοι στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη έτρεχαν να βρουν το υλικό τους, να συνθέσουν την εργασία τους. Με την αναντικατάστατη βοήθεια των υπαλλήλων της έβρισκαν τα βιβλία  και μελετούσαν ή ερευνούσαν στο διαδίκτυο. Όταν όμως θα συναντούν τις πόρτες της Βιβλιοθήκης κλειστές.....
--Και εμείς οι ίδιοι ως εκπαιδευτικοί / διδάσκοντες στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια , Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν ήταν λίγες οι φορές που νιώσαμε την ανάγκη να ανεβούμε τα σκαλοπάτια της Βιβλιοθήκης, για να μελετήσουμε. Τώρα όμως με κλειστή τη Βιβλιοθήκη η μελέτη μας θα είναι αρκετά λειψή...
--Επιπλέον, το κλείσιμο της Βιβλιοθήκης θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση-υλοποίηση σχολικών εκδηλώσεων, καθώς σας είναι γνωστό ότι πάντα οι χώροι της (κεντρική αίθουσα, αίθουσα πιάνου) φιλοξενούσαν εκδηλώσεις των Γυμνασίων και Λυκείων του Αργοστολίου, ενώ το κλειστό Μουσείο δεν θα μπορεί να μπαίνει στα σχολικά προγράμματα επισκέψεων.
 Εάν, λοιπόν, αρχίσουν να συμβαίνουν – και ήδη συμβαίνουν – όλα τα παραπάνω, τι πρέπει να κάνουμε; Γνωρίζουμε ότι το «κλειδί» της λύσης του προβλήματος το έχετε εσείς. Εσείς πρέπει να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα και να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να ανοίξουν η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο, να ανοίξουν χωρίς να ξανακλείσουν. Αυτό απαιτούν η Εκπαίδευση και ο Πολιτισμός, αυτό απαιτεί η Κοινωνία μας και η Ιστορία μας.
          Ποια θα είναι η συγκεκριμένη λύση; Έχουν ακουστεί κάποιες προτάσεις, με επικρατέστερη εκείνη που ζητά να αποκτήσουν η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο δημόσιο-κρατικό χαρακτήρα. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες. Διαλέξτε εκείνη που θα κάνει βιώσιμη και μόνιμη τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων τους. Βέβαια, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να παραμένουν άλλο απλήρωτες οι υπάλληλοι. Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει «απλήρωτος εργαζόμενος». Πρέπει να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους, ακριβώς για να εξυπηρετήσουν μεταξύ των άλλων και τις ανάγκες της σχολικής / εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Σε μια λύση τέτοιας κατεύθυνσης θα μας έχετε συμπαραστάτες.
 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κινηθείτε σωστά για την τελική λύση του προβλήματος. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι χωρίς επιστροφή.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Ακολουθούν  οι υπογραφές 210 εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεφαλονιάς.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ”


Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 

Την πλήρη στήριξή του στον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Α. Κωσταντάκη για το θέμα της αδειοδότησης των αθλητικών χώρων παρέχει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Στην ανακοίνωση δε γίνεται λόγος για “κριτική με όρους εμπάθειας και προσωπικής αντιπαράθεσης”, ενώ το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:
Σε σχέση με τις άδικες και εμπαθείς προσωπικές επιθέσεις που υπέστη το πρόσωπο του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Το πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών χώρων της περιοχής μας προέκυψε λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής όσον αφορά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταλληλότητας χωρίς καμία απολύτως ευθύνη του Δήμου Κεφαλλονιάς ή του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ προσωπικά.
Ειδικότερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όρισε εκ παραδρομής ως μέλη της Επιτροπής Καταλληλότητας και δύο γιατρούς που δεν υπηρετούν στη Κεφαλλονιά οπότε δημιουργήθηκε πρόβλημα που οδήγησε σε μη συνεδρίασή της. Για το πρόβλημα αυτό ήδη ο Δήμος ασκεί όλες τις απαιτούμενες πιέσεις ώστε να ξεπεραστεί πλήρως και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών χώρων μας.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς προσωπικά  εκφράζουν την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντάκη που είναι από τα πλέον δυναμικά και ελπιδοφόρα πολιτικά στελέχη του νησιού μας και παρακαλεί τους πάντες να διεξάγουν την πολιτική κριτική τους βασισμένοι σε πραγματικά γεγονότα και όχι με όρους εμπάθειας και προσωπικών αντιπαραθέσεων.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ: ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Από το ΠΑΜΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!
Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια –συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!
Μέχρι εδώ!
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές. Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, φορολογούν τους ανέργους, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που δίνουν νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας τη φορολόγησή του από το 45% στο 20%, απαλλάσσοντάς το εξολοκλήρου ακόμα και από το «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας», χαράτσι που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!
Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΠΑΜΕ σε καλεί
Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 5 και 19 Οκτώβρη.
Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα.
Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.
Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Σκέψου! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!
Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν, να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον τους. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με μειωμένες αποδοχές (πχ.ΟΤΟΕ -11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.
Πάρε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που, με γκεμπελίστικη προπαγάνδα, ισχυρίζονται ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπέρνουν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ!
Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα-αντίπαλο δέος που θα οργανώνει την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες, που θα σε υπερασπίζεται πραγματικά.
Ένα κίνημα που
Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.  Ταυτόχρονα θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινότητας για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.
Πίστεψε στη δύναμή σου, βγες στους δρόμους, άλλαξε τα πράγματα!
28 Σεπτέμβρη 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου