Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

 
ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ,


ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ
“ΜΑΡΚΟ, Ή ΣΥΝΝΟΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Ή ΆΛΛΑ (Ή ΑΛΑΛΑ) ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ”
Επανέρχεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλλονιάς Μάρκος Κοτσιλίνης στο θέμα της πληρωμής των τηλεοπτικών καλύψεων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι όσα έγραφε ο Δήμαρχος σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, ότι δηλαδή δεν είναι σύννομη η πληρωμή της τηλεοπτικής κάλυψης, όμως παρόλα αυτά ζητά από τον Δήμαρχο να βρει λύση(;;;).
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Κοτσιλίνη είναι το ακόλουθο:
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ   Η  ΟΧΙ;
Τις πραγματικές του προθέσεις δείχνει ο κ. Παρίσης  με την τελευταία ανακοίνωσή του  για την κάλυψη των Δημοτικών συμβουλίων από την τηλεόραση. Επικαλείται το νόμο, λες κι εμείς θέλουμε παρανομίες, για να αποφύγει την ουσία του θέματος, που είναι η γνώση  και η  ενημέρωση  των Κεφαλλήνων  για τα δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντίθετα με τον κ. Δήμαρχο, εμείς  αναγνωρίζουμε τον ρόλο και την συμβολή ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στην ενημέρωση του κόσμου. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η τηλεόραση, που μπαίνει σε όλα τα σπίτια, έχει  αμεσότητα και μεγάλη εμβέλεια, αποτελεί δε αίτημα και δικαίωμα των πολιτών της Κεφαλονιάς  να υπάρχει εικόνα των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Από την αρχή του έτους είχε τεθεί επιτακτικά, τόσο από την παράταξή μας όσο και από την  «Λαϊκή συσπείρωση», το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης.
-  Αναφέρθηκε,  από τον Ιανουάριο, στον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος  συμφωνούσε
-  Αναλύθηκε σε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και κατατέθηκαν προτάσεις
-  Περιέχεται στον Προϋπολογισμό του Δήμου, που έχει εγκριθεί από την  αποκεντρωμένη διοίκηση
-  Αναγνωρίστηκε ως  δίκαιο από τον κ. Δήμαρχο και δόθηκε σαφής υπόσχεση, ενώπιον του Δ.Σ., ότι θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη-βιντεοσκόπηση
-  Εφαρμόστηκε από την πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα
-  Προβλέπεται στον εγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.:
  Άρθρο 5 παραγρ.3: «Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» καθώς επίσης στο  άρθρο  8 παραγρ. 2: «Τα  πρακτικά  καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή ‘βίντεο’… »
Εμείς δεν ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να παρανομήσει. Γνωρίζουμε άλλωστε την παροιμιώδη προσήλωσή του στους νόμους του κράτους. Γνωρίζουμε επίσης τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων οργάνων για το θέμα.
Πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα προθέσεων. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι έγκριτοι νομικοί - συνεργάτες του κ. Δημάρχου υπόσχονταν τόσο καιρό λόγια του αέρα. Εκτός αν τα κέντρα αποφάσεων είναι πολλά και επικρατούν, ως συνήθως, τα αφανή !
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να  επιλύσει το ζήτημα και είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε σε αυτό.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΆμεση όμως ήταν και η απάντηση του Δημάρχου Αλ. Παρίση, ο οποίος σε ανακοίνωσή του λέει στον κ. Κοτσιλίνη ότι ή προτείνει μία σύννομη λύση ή αλλιώς αυτά που λέει είναι “άλλα (ή άλαλα) λόγια να αγαπιόμαστε”.
Ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Δημάρχου έχει ως εξής:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 20/9/2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΠαρά την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλλονιάς αναφορικά με την πληρωμή τηλεοπτικού χρόνου για την μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με το θέμα αυτό, ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης συνεχίζει να σκιαμαχεί και να εκδίδει ανακοινώσεις που προκαλούν γέλιο, ενώ ταυτόχρονα τον εκθέτουν ολοένα και περισσότερο.
 Για να τελειώνουμε λοιπόν με το θέμα αυτό!!!
 Καλούμε τον κ. Μ. Κοτσιλίνη δημόσια να καταθέσει την πρότασή του προκειμένου νόμιμα να πληρωθούν οι δημοσιογράφοι και ο τηλεοπτικός χρόνος.
 Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεσμεύονται να υλοποιήσουν αμέσως την όποια νόμιμη πρόταση μας κατατεθεί.
 Αναμένουμε σύντομα απάντηση...
  Αλλιώς τα λιβελλογραφήματα του κ. Μ. Κοτσιλίνη είναι «άλλα (ή άλαλα) λόγια να αγαπιόμαστε» όπως λέει και ο σοφός λαός μας
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάπτυξη Ενεργητικού Αθλητικού Δρώμενου για τους τουρίστες - Τούραθλον


Πρόταση για πιλοτική εφαρμογή του αθλητικού δρώμενου Τούραθλον μέσα στο 2012, με μήνα έναρξης τον Ιούνιο, με τον όρο ότι:Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2011 θα έχουν καθορισθεί οι αθλητικές διαδρομές και οι τοποθεσίες των αθλημάτων και το ενδεικτικό κόστος που θα συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση της πρότασης, έκανε στην Επιτροπή Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής, Φώτης Τσίπης, για να λάβει την κατ’ αρχήν έγκριση.
Το σκεπτικό
της πρότασης
Η Ελλάδα, πρέπει να βρει το πάτημά της στον Αθλητισμό, που να συνδυάζεται με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Επειδή όμως το πεδίο είναι αχανές όταν είναι αόριστο θα δώσω ένα παράδειγμα:
Σήμερα όσο ποτέ, είναι επίκαιρη πρόταση η οποία είχε εκφρασθεί εδώ και τόσα χρόνια μέσω της ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.
Το ΤΟΥΡΑΘΛΟΝ. Η τέλεση αγώνων κατά την διάρκεια της Τουριστικής περιόδου ανά την Ελλάδα στην οποία θα λαμβάνουν ενεργό μέρος τουρίστες που αγαπούν τον αθλητισμό, σύμφωνα με το πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η ανταμοιβή τους, στεφάνι από κότινο και κλάδο ελιάς. Αγώνες, διανθισμένους με πολιτιστικές εκδηλώσεις βασισμένες στην παραδοσιακή φιλοξενία των Ελλήνων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Και η αρχή αυτών, η Κέρκυρα αλλά και τα υπόλοιπα Επτάνησα σαν ενότητα.
Στην Κέρκυρα έφθασε ναυαγός ο Οδυσσέας. Ο Όμηρος, διαλέγει το νησί των Φαιάκων σαν τον τελευταίο σταθμό μαθητείας του ηλιακού αυτού ήρωα και υμνεί την φιλοξενία των κατοίκων της.
Προς τιμήν του επισκέπτη διεξάγονται αγώνες στους οποίους λαμβάνει μέρος και ο ίδιος.
Ο ταξιδιώτης γίνεται ενεργός στο αθλητικό δρώμενο και δεν το παρακολουθεί απλά παθητικά.
Το κράμα μαγευτικού τόπου - γλυκύτητας των κατοίκων που εκφράζεται στο πρόσωπο του Αλκινόου, διδάσκει στον μαθητή Οδυσσέα ( ταξιδεύω = μαθαίνω ) το ποιος είναι. Τον διδάσκει πώς να βρει τον εαυτό του. Πώς να σκύψει μέσα του και να βρει τι σημαίνει για εκείνον η Ιθάκη.
Η Κέρκυρα της UNESCO πρέπει να επενδύσει στο τρίπτυχο Αθλητισμός -Πολιτισμός - Τουρισμός. Και τι ποιο ωραίο, ζωντανεύοντας τον Όμηρο, δένοντας τον με ωραίες αθλητικές εκδηλώσεις που θα διέπονται από πνεύμα αγνής άμιλλας προς τιμήν των ξένων οι οποίοι θα παίρνουν ενεργό μέρος σε αυτούς.
Με τον τρόπο αυτό δίδουμε ένα σημαντικό, ποιοτικό και βαθύτατα επιμορφωτικό όσο και ψυχαγωγικό « πακέτο» στους Τουρίστες, βοηθώντας και αυτούς να ψάξουν μέσα τους και να βρουν τον εαυτό τους.
Το ΤΟΥΡΑΘΛΟΝ έχει πάρει εύσημα από πολιτικούς Εθνικής και τοπικής εμβέλειας και έχει γίνει αποδεκτό από παράγοντες 25 και πλέον αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της Κέρκυρας.
Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει φθάσει ακόμα στην γραμμή εκκίνησης ίσως επειδή οι αθλητικές εγκαταστάσεις των νησιών μας πιθανόν δεν είναι σε θέση αρχικά τουλάχιστον να δεχθούν αγωνίσματα μεγάλης κλίμακας τις θερινές περιόδους και η οργάνωση τους θα ήταν δύσκολη.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους προτείνεται ως αρχικό μοντέλο ένα τρίαθλο που θα αποτελείται από: Μίνι Μαραθώνιο, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης καθώς και ποδηλατοδρομία.
Οι αγώνες αυτοί θα διεξάγονται τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και η διάρκεια τους θα είναι τριήμερη.
Μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας αλλά και στις εκθέσεις θα υπάρχει η σχετική προβολή για την διεξαγωγή των αγώνων και η αίτηση συμμετοχής θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα, στα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και σε τουριστικά γραφεία.
   Το Τούραθλον θα πωλείται στους τουρίστες σαν πακέτο οπότε θα προκύψει όφελος για τους επαγγελματίες του είδους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΙΟΣ» εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα εξής προβλήματα:
α) Σοβαρότατη και επείγουσα ανάγκη χώρων διδασκαλίας. Λείπουν 2 αίθουσες, ενώ το σχολείο δεν διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων. Οι αίθουσες που υπάρχουν έχουν κατατμηθεί τόσο ώστε να μην υπάρχει πλέον δυνατότητα περαιτέρω διαχωρισμού τους. Υπάρχει ανάγκη για ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δυο λυόμενων αιθουσών βαρέως τύπου.
β) Εκκρεμεί η ανάθεση εργασιών για επισκευές που σχετίζονται με την αντισεισμική θωράκιση του σχολείου, καθώς και με την γενικότερη ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν σε αυτό (ηλεκτρική εγκατάσταση κ.ά.). Οι ανάγκες αυτές έχουν επισημανθεί από τον Φεβρουάριο του 2011 και έχουν επιβεβαιωθεί προσφάτως από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς (24-08-2011, αρ.πρωτ.11612).
Πέραν των παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υποστηρίζει τις εξής θέσεις:
α) Διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην διανομή σχολικών βιβλίων και καλεί τους καθηγητές να μην προωθήσουν DVD ή άλλο υλικό προερχόμενο από ιδιωτικές εταιρείες, αλλά να διδάξουν ανατυπώνοντας ύλη μόνον από τα σχολικά εγχειρίδια.
β) Ζητεί την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών, ώστε να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα.
γ) Ζητεί να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των μετακινήσεων των μαθητών για όλη τη σχολική χρονιά, και για την αποπληρωμή των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους δικαιούχους.
δ) Επιθυμεί την επίλυση του λειτουργικού προβλήματος της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης με την τακτοποίηση των εργασιακών ζητημάτων των εργαζομένων. Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο φιλοξενεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης το Σχολείο μας, για εορτασμούς και άλλες επίσημες εκδηλώσεις, και οι εργαζόμενοι παρίστανται και βοηθούν. Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη υποστηρίζει τα παιδιά μας στη μελέτη τους και συχνά αποτελεί χώρο αξιοπρεπούς αναμονής σε κενά του προγράμματός τους, μετά το τέλος της σχολικής ημέρας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, για να συζητήσει τα παραπάνω καθώς και άλλα ζητήματα του σχολείου μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου -
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

 Από τον Γιώργο Κουρή εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στον τόπο αυτό υπάρχει ελπίδα.
Αυτό σαφέστατα καταδείχθηκε από την συνολική παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο.
Ο λαός εξουθενωμένος από τους συνεχείς φόρους, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, συνειδητοποιεί έντρομος ότι όλες του θυσίες πάνε χαμένες. Αυτό αποδεικνύουν τα τελευταία επίσημα οικονομικά στοιχεία.
Μέσα στο σκούρο αυτό σκηνικό ξεπροβάλλει η ελπίδα.
Είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της: ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.
Στην ομιλία του και στην συνέντευξή του εξήγησε με ποιο τρόπο η χώρα θα διαφύγει από τον μονόδρομο της χρεοκοπίας στην οποία τον οδηγεί η κυβέρνηση και ανέλυσε τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να πετύχει επειδή υπάρχει η δύναμη που οδηγεί στην πρόοδο, την δημιουργία και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η δύναμη αυτή είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Πρόεδρός της ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και δυστυχώς η κρίση που πλήττει τη χώρα μας, πλήττει και την εκπαίδευση. Λιγότεροι εκπαιδευτικοί, πολυάριθμα τμήματα, ελλείψεις σε βιβλία, περιορισμένα εποπτικά μέσα και εκπαιδευτική ή άλλη υποστήριξη. Επιπλέον, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν αυξημένο άγχος για τις οικονομικές δυσχέρειες που βιώνει ή που θα βιώσει η οικογένειά τους.Έχουμε άραγε αναρωτηθεί για τον αντίκτυπο του γενικότερου κλίματος «κοινωνικής απαισιοδοξίας» στα παιδιά; Με ποιον τρόπο εκλαμβάνουν τα παιδιά όλα αυτά τα ερεθίσματα, πώς τα επεξεργάζονται και πώς αποκρίνονται;
Στα μάτια ενός παιδιού ο γονέας είναι παντοδύναμος. Μπορεί να τα καταφέρει όλα, να το προστατέψει από κάθε κίνδυνο, να απομακρύνει κάθε πόνο και φυσικά μπορεί… να παρέχει τα πάντα. Η οικονομική ευμάρεια των τελευταίων δεκαετιών οδήγησε στην περαιτέρω καλλιέργεια αυτών των πεποιθήσεων στα παιδιά, καθώς πλείστοι γονείς προσπαθούσαν να παρέχουν αφειδώς στα παιδιά τους ό,τι μπορούσαν και να καλύπτουν σχεδόν κάθε τους επιθυμία. Όπως είναι γνωστό, τα παιδιά έγιναν οι καλύτεροι καταναλωτές, η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα στην καταναλωτική φρενίτιδα. Γονείς και παιδιά, καλούνται τώρα να διακρίνουν μεταξύ ανάγκης και επιθυμίας και να τις ιεραρχήσουν κατάλληλα. Αναφορικά με το θέμα αυτό λοιπόν, ίσως η κρίση μας παρέχει μιας καλή ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε τις αξίες μας και να θυμηθούμε ότι η ευτυχία δεν δημιουργείται από την απόκτηση μιας νέας πανάκριβης σχολικής σάκας κάθε χρονιά, αλλά από την ουσιαστική χρήση των περιεχομένων της. Τούτο σημαίνει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εισπράττουν μια αίσθηση «τιμωρίας» για τα λιγότερα υλικά αγαθά που μπορεί να αποκτούν, αλλά θα πρέπει να βοηθηθούν να αναπροσανατολίσουν τα ενδιαφέροντά τους σε πεδία πιο δημιουργικά, όπως είναι το ελεύθερο παιχνίδι, η καλλιέργεια της φαντασίας και η αξιοποίηση της γνώσης στην καθημερινή ζωή.
Πέρα όμως από την αναπροσαρμογή της σχέσης μας με τα υλικά αγαθά, προκύπτουν και ρεαλιστικές δυσκολίες. Για παράδειγμα, η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα ασφαλώς δεν είναι δείγμα εκπαιδευτικής προόδου. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην μετακυλάμε τις δυσκολίες αυτές στα παιδιά, οδηγώντας τα στην αποθάρρυνση και την παραίτηση. Τα παιδιά πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι καμιά δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη, αρκεί να πληρούνται δυο όροι: να την αξιολογείς σωστά άρα να ξέρεις πού θες να πας και να βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους να αντιπαρέλθεις. Στο παράδειγμα που φέραμε, τα παιδιά πρέπει να ενθαρρυνθούν προς την κατεύθυνση της συνεργατικής μάθησης, και να βοηθηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας σε μεγάλες ομάδες καλλιεργώντας παράλληλα την προσωπικότητά τους. Για να συνοψίσουμε, εάν το κεντρικό μήνυμα ως τώρα ήταν «η ζωή είναι εύκολη και εγώ δικαιούμαι τα πάντα», τώρα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά ότι «η ζωή είναι δύσκολη αλλά είμαι ικανός να αντιμετωπίσω τα πάντα».
Τέλος, καλό είναι να αναλογιστούμε και τον αντίκτυπο της «κοινωνικής απαισιοδοξίας» που αναφέραμε παραπάνω. Ίσως το πιο αρνητικό στοιχείο της δύσκολης εποχής που διάγουμε, είναι η απώλεια των οραμάτων, η θετική ματιά στο μέλλον. Ανεξάρτητα από τις κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις καθενός, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τα παιδιά το όνειρο, γιατί αυτό είναι το βασικό τους εφόδιο για το μέλλον. Τα παιδιά πρέπει να έχουν την βεβαιότητα ότι το μέλλον είναι ανοιχτό μπροστά τους, ότι όλα τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν αρκεί να παλέψουμε γι’ αυτά, ότι δεν υπάρχουν προδιαγεγραμμένες πορείες. Μια καλή αρχή για να το καλλιεργήσουμε αυτό -όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους- είναι να κλείσουμε την τηλεόραση, να αποφύγουμε την κινδυνολογία και την καταστροφολογία, να μην μεμψιμοιρούμε για το παρελθόν αλλά να καταστρώνουμε ενεργητικά το μέλλον και να ιεραρχούμε ψηλά την δημιουργικότητα. Γιατί το δικαίωμα στο όνειρο ούτε πωλείται, ούτε φορολογείται, ούτε απαγορεύεται – κι αυτό είναι ένα από τα πιο πολύτιμα διδάγματα που μπορούμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.
Με την ευκαιρία, η υπηρεσία μας εύχεται στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Σεπτέμβριος 2011
Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.)
Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου