KAI NEA ΣTOIXEIA ΣTO ΦΩΣ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες, απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές και Oργανα για την υπόθεση της κατάχρησης μεγάλων ποσών από τα Ταμεία της πρώην Νομαρχίας, που αφορούν τον διευθυντή και την υπάλληλο της Oικονομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε αργία.
Η υπόθεση, γνωστοτέρη ως «Πάμε Στοίχημα», σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάθε μέρα που περνάει, «ξερνάει» νέα στοιχεία, τα οποία αφορούν όλο και περισσότερους εμπλεκόμενους, άμεσα ή έμμεσα, όλο και μεγαλύτερα ποσά, αλλά και όλο πιο μεγάλο βάθος στο χρόνο.
Oλα τα νέα στοιχεία-ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί από την έρευνα, βρίσκονται σε αξιολόγηση, προκειμένου να προσκομισθούν και στην Εισαγγελική Αρχή για ποινικές ευθύνες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη «υποστεί την διαδικασία της ανάκρισης» στα πλαίσια του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της πειθαρχικής ανάκρισης, οι τ. νομάρχες κ.κ. Μάκης Μεταξάς και Διονύσης Λευκαδίτης, οι τ. αντινομάρχες κ.κ. Σωτήρης Κουρής, Θόδωρος Γαλιατσάτος και Μίνα Γαβριελάτου, ο τ. πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νίκος Βαλλιανάτος, οι δύο πρώην οικονομικοί διευθυντές της τ. Νομαρχίας επί Νομαρχιών Μεταξά και Λευκαδίτη, καθώς και πολλοί υπάλληλοι.
Μέχρι σήμερα, στην πειθαρχική ανάκριση έχουν καταθέσει περίπου 40 άτομα, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα 60, στα οποία περιλαμβάνονται ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος ως τ. αντινομάρχης, ο κ. Διονύσης Γεωργάτος ως τ. νομάρχης, τ. πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τ. νομαρχιακοί σύμβουλοι και πολλοί υπάλληλοι, ακόμα και εκτός Νομού, που θήτευσαν στη Νομαρχία, φθάνοντας χρονολογικά στην έναρξη της υπαλληλικής θητείας στη Νομαρχία του τεθέντος σε αργία οικονομικού διευθυντή.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο τ. νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος υπολογίζεται ότι θα καταθέσει για το σκάνδαλο περί τα μέσα Oκτωβρίου, κι’ αφού έχουν καταθέσει όλοι οι υπάλληλοι.