Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εκρηκτικό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Aποχώρησε η αντιπολίτευση (Kοτσιλίνης+KKE).

Σε εκρηκτικό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Aποχώρησε η αντιπολίτευση (Kοτσιλίνης+KKE).
Σε εκρηκτικό κλίμα άρχισε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, με την Αντιπολίτευση να θέτει «εδώ και τώρα» το θέμα της μη τηλεοπτικής κάλυψης της συνεδρίασης του Δημ.Συμβουλίου επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση!
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παρίσης είπε ανάμεσα στα άλλα:
«Σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις τοπική Τηλεόραση; Ποιός τους είπε να μην έρθουνε να καλύψουν τις συνεδριάσεις; Γιατί δεν ρωτήσετε τον Νίκο Λυκούδη ποιός είναι ο λόγος που δεν έρχεται εδώ να καλύψει τις συνεδριάσεις; Και στο κάτω –κάτω δικαίωμά μου είναι να την κόψω τη τηλεόραση! Σε όσους Δήμους δεν υπάρχει τηλεόραση τα θέματα συζητούνται γρήγορα και ουσιαστικά! Σε όσους υπάρχει τηλεόραση υπάρχει κωλυσιεργία»!
Τότε ακριβώς διακόπτει το δήμαρχο έξαλλος ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης:
«Ποιός νομίζεις ότι είσαι δήμαρχε; O …Μέγας Ναπολέων; Η τηλεόραση συμβάλλει σε καθοριστικό βαθμό στην σωστή ενημέρωση του κόσμου γύρω από τα θέμα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει μεγάλο θέμα ενημέρωσης αλλά και δημοκρατικής λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου»!
Νίκος Ανουσάκης:- «Υπάρχει κύριοι το κονδύλι στο προϋπολογισμό (15.000 ευρώ) για να πληρωθούν οι τοπικοί τηλεοπτικοί Σταθμοί αλλά πρέπει να περάσει και από την Oικονομική Επιτροπή».
Νίκος Γκισγκίνης: «Το ότι απουσιάζουν τις τελευταίες συνεδριάσεις τα τοπικά κανάλια από εδώ, αυτό δεν γίνεται τυχαία. Θέλετε κ. δήμαρχε ν’ αποκρύψετε τη γύμνια της πολιτικής σας από το λαό του νησιού μας. Το ότι είστε μακριά από τα προβλήματα»!
Αλέξανδρος Παρίσης: «κ. Γκισγκίνη, δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν θέλω να έρχονται εδώ τα τοπικά κανάλια. Όμως κάθε φορά θέλουνε από 700 ευρώ! Oύτε είμαι μακριά από τα προβλήματα όπως λέτε. Είμαι πάντα κοντά στα προβλήματα»!
Ξαφνικά ο κ. Κοτσιλίνης σηκώνεται όρθιος και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου λέει: «Η παράταξή μου αποχωρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο! Θέλω όμως να κάνω και μία δήλωση: καταγγέλω το δήμαρχο Κεφαλονιάς για αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί σκόπιμα μεθοδεύει την απουσία των τοπικών καναλιών από τα Δημοτικά Συμβούλια. O κ. Σαββαόγλου το είπε καθαρά: Δεν θέλει την τοπική τηλεόραση στα Δημοτικά Συμβούλια. Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των Δημοτικών Συμβουλίων. Η παραταξή μου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο»!
Στη συνέχεια ο τ. δήμαρχος  κ. Βασίλης Ρουχωτάς έθεσε επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και του Κοργιαλένειου Μουσείου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα το όλο ζήτημα παραμένει σε στασιμότητα και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο -πράγμα που απεδέχθη το Σώμα- να συσταθεί μια ειδική Διαπραγματευτική Oμάδα από δημοτικούς συμβούλους ώστε σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης να εξευρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Παράλληλα ο κ. Β. Ρουχωτάς πρότεινε στο Δημ. Συμβούλιο να εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη να γίνει Δημοτική, δηλαδή να έχει ο Δήμος Κεφαλονιάς τον πλήρη έλεγχό της.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσε θέμα να εξετασθούν προ Ημερησίας Διάταξης θέματα Παιδείας στο νησί μας αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απέρριψε την πρόταση αυτή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και η «Λ.Σ.» από τη συνεδρίαση!


Eπίθεση Θεοφιλάτου στον Pουχωτά

Oι 8.000 Ε που προστιμοποιήθηκε από την Εφορία το Κληροδότημα Θεαγένους Τρομπέτα λόγω μεταχρονολογημένης δήλωσης εισοδήματος και κάποια ερωτήματα που έθεσε ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς σχετικά με το Κληροδότημα, στάθηκε αφορμή να πυροδοτηθεί εκ νέου χθες το Δημοτικό Συμβούλιο.
O αντιδήμαρχος Παλικής κ. Βαγγέλης Θεοφιλάτος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στον κ. Ρουχωτά, λέγοντάς του “είσαι ο απόλυτος κανένας”, “είσαι ο κ. τίποτε” και άλλες βαριές εκφράσεις.
Στην προσπάθειά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Ανουσάκης να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Θεοφιλάτο, του αφαίρεσε το λόγο.
O κ. Θεοφιλάτος σε κατάσταση αμόκ, βρίζοντας και απειλώντας, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Και ενώ ο κ. Ανουσάκης προσπαθούσε να ομαλοποιήσει την μπαχαλοποιημένη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την στιγμή, “ξεπετάχθηκε” ο αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων κ. Νίκος Παπαδάτος να πάρει θέση για το “επεισόδιο Θεοφιλάτου”, κάνοντας ακόμα πιο έξαλλο τον πρόεδρο, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες για την κατάσταση που “παιζόταν” εκείνη τη στιγμή στο Δ.Σ., στους υπόλοιπους δ.σ. οι οποίοι δεν προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον κ. Θεοφιλάτο, αποτρέποντάς τον από τέτοιες συμπεριφορές.
Μετά απ’ αυτό, ο κ. Ανουσάκης αποθεώθηκε από κάποιους δ.σ., οι οποίοι φώναζαν “πρόεδρε σε στηρίζουμε και ‘συ κάνεις σωστά τη δουλειά σου”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου