ANABEI ΦΩTIEΣ O XPYΣOΣTOMOΣ
Μέρες ...Νοστράδαμου μας θυμίζει η επιστολή του τ. δήμαρχου, τ. αντιδήμαρχου και νυν δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Ρουχωτά προς τον “Η”, ο οποίος επιτίθεται δριμύτατα στον συνεργάτη μας κ. Χρυσόστομο Αγγούρια, βέβαιος ότι πρόκειται περί ψευδωνύμου και τονίζοντας ότι «η κριτική του γίνεται με ύπουλο τρόπο προς το πρόσωπο του κρινόμενου, αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες, τους οποίους δηλητηριάζει και τους παραπλανεί συνειδητά και γι’ αυτό είναι κυριολεκτικά καταδικαστέα».
O κ. Ρουχωτάς αναφέρει επίσης ότι αναγκάζεται για δεύτερη φορά στα τελευταία 9 χρόνια να απευθυνθεί προς την εφημερίδα μας, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα του συνεργάτη μας για το πρόσωπό του και υπενθυμίζει ότι η προηγούμενη επικοινωνία μας είχε σχέση με τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας “του αλήστου μνήμης Νοστράδαμου”.
O κ. Ρουχωτάς αναφέρεται ακόμη και στο χρέος του Δήμου Λειβαθούς (3,1 εκατ. Ε) και στο σχολιασμό του από τον κ. Αγγούρια, τονίζοντας ότι «αντί να επαινέσει την άρνησή του να νομιμοποιήσει “αμφισβητούμενες πρακτικές”, με κατηγορεί ως δημαγωγό του Δημοτικού Συμβουλίου».
Η επιστολή του κ. Ρουχωτά έχει ως εξής:

Η κριτική στα Δημόσια πρόσωπα είναι αποδεκτή, τουλάχιστον κατά την άποψη μου, όταν αυτή δεν παραποιεί την αλήθεια και δεν παραπληροφορεί τους πολίτες. Διαφορετικά, όταν μάλιστα η κριτική αυτή γίνεται με τρόπο ύπουλο προς το πρόσωπο του κρινόμενου, αποτελεί κίνδυνο και για τους πολίτες, τους οποίους δηλητηριάζει και τους παραπλανεί συνειδητά, και για αυτό είναι κυριολεκτικά καταδικαστέα.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν αναγκάζομαι, για δεύτερη φορά στα τελευταία εννέα χρόνια που είμαι αναμεμειγμένος στο χώρο της αυτοδιοίκησης, να απευθυνθώ προς την έγκριτη εφημερίδα σας, με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα για το πρόσωπό μου του συνεργάτη σας, που αρθρογραφεί υπό το ψευδώνυμο «ΧΡΥΣO-ΣΤOΜOΣ ΑΓΓOΥ-ΡΙΑΣ».
Σας θυμίζω ότι η προηγούμενη επικοινωνία μας είχε σχέση με δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας του αλήστου μνήμης ΝOΣΤΡΑΔΑΜOΥ.

Είναι προφανές ότι μέχρι σήμερα η εκτίμηση μου προς τα κείμενα του κ. ΑΓΓOΥΡΙΑ εκφράστηκε με την εκκωφαντική σιωπή μου στην επιθυμία του να ανοίξει διάλογο μαζί μου.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. «ΑΓΓOΥΡΙΑΣ», ερμηνεύοντας τη σιωπή ως αδυναμία, στο φύλο της 9.9.2011 της εφημερίδα σας με αποκαλεί «δημαγωγό» του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς επειδή αρνήθηκα να ψηφίσω συγκεκριμένο κονδύλιο στο προϋπολογισμό του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Και αρνήθηκα με πάθος την ψήφιση του προϋπολογισμού, κατά το σημείο που προέβλεπε τη λήψη δανείου πλέον των τριών εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν συμφωνούσα, όπως ο ίδιος αυτολεξεί ομολογεί, να «τακτοποιηθεί μία αμφισβητούμενη πρακτική αλλά αποδεδειγμένα για τις ανάγκες του Δήμου τους».

(Τα ελληνικά και η σύνταξη είναι του συνεργάτη σας)

Αντί λοιπόν ο κ. ΑΓΓOΥΡΙΑΣ να επαινέσει την άρνηση μου να νομιμοποιήσω «αμφισβητούμενες πρακτικές», με κατηγορεί ως ΔΗΜΑΓΩΓO του Δημοτικού Συμβουλίου.

O κ. ΑΓΓOΥΡΙΑΣ λοιπόν οφείλει να αποδείξει:
  • Από ποιόν έχει την πληροφορία και πως τη διασταύρωσε, ότι όλα τα χρήματα (3.104.000) που ανελήφθησαν από το Δήμο Λειβαθούς «με αμφισβητούμενες πρακτικές», όπως ο ίδιος ομολογεί,  αποδεδειγμένα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Δήμου, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Λειβαθούς δεν είχε προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις δαπάνες του.
  • Γιατί όποιος ψηφίζει την τήρηση του νόμου είναι ΔΗΜΑΓΩΓOΣ.

Διαφορετικά, όπως προανέφερα, παραποιεί την αλήθεια και μάλιστα ύπουλα και είναι κοινός συκοφάντης.

Τέλος, και όσον αφορά αυτό το θέμα, ο κ ΑΓΓOΥΡΙΑΣ αντί να υιοθετεί, όπως προκύπτει από το κείμενο του, «Ανορθόδοξες πρακτικές λήψης χρημάτων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», οφείλει, ως διαμορφωτής της κοινής γνώμης, να εργαστεί προς κάθε κατεύθυνση για τη διαφάνεια στη διαχείριση του χρήματος, προτείνοντας στον Δήμαρχο να αποσταλούν προς έλεγχο από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλα τα ανεξόφλητα τιμολόγια των τέως Δήμων της Κεφαλλονιάς, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν προληπτικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο  και μετά να εξοφληθούν.

Εκτός του ως άνω δημοσιεύματος, ο κ. ΑΓΓOΥΡΙΑΣ σε δημοσίευμα του στις 8/9/2011 αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:

«Αλλά και ο Αλέξης Μοσχονάς έλεγε στις παρέες κάτι καλά για το Ρουχωτά. «Λέει λέει για την πυροπροστασία ο Ρουχωτάς και κάνει τον ειδικό, αλλά όταν ήταν Δήμαρχος μόνο τα σπίτια δεν είχαν καεί στη Παλική» Για να το λέει αυτό ο Αλέξης κάτι θα θυμάται».

Η ανωτέρω παράγραφος αποτελεί ακριβές αντίγραφο του κειμένου του κ. Αγγούρια ακόμη και στα έντονα γράμματα του κειμένου.

Και εδώ κ. Διευθυντά ο κ. ΑΓΓOΥΡΙΑΣ συλλαμβάνεται ψευδόμενος, και μάλιστα με στοιχεία από την πυροσβεστική υπηρεσία, που εμείς ως Δημοτική Αρχή τηρούσαμε στο Αρχείο μας με τη φροντίδα του τότε υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας κ. Γεράσιμου Α. Γαλανού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά στην Παλική κάηκαν
  • Tο έτος 2003 (πρώτο έτος ανάληψης των καθηκόντων μας) 1484 στρέμματα εκ των οποίων τα 750 στρ. σε μία μόνο καταστρεπτική φωτιά κοντά στο χωριό Λειβάδι.
  • Το 2004 404 στρέμματα.
  • Το 2005 270 στρέμματα.
  • Το 2006 211 στρέμματα.

Τα στοιχεία αυτά είναι αμείλικτα για τους ψεύτες και συκοφάντες και αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι, όταν ήμουν Δήμαρχος, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, και κυρίως ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Γαλανός, βρεθήκαμε δίπλα στην Πυροσβεστική και όλοι μαζί, με απόλυτη αποτελεσματικότητα, σχεδόν μηδενίσαμε τις έκταση των πυρκαϊών στην Παλική.

Aρα η φράση που ο συνεργάτης σας βάζει στα χείλη του κ. Μοσχονά ότι, «όταν ήμουν Δήμαρχος μόνο τα σπίτια δεν είχαν καεί στην Παλική», από τα ανωτέρω στοιχεία, αποδεικνύεται ψευδής, υποβολιμαία, ύπουλη, συκοφαντική και μειωτική προς το πρόσωπό μου και παραπλανητική για τους συμπολίτες μας.
Ψεύδεται επίσης ο κ. ΑΓΓOΥΡΙΑΣ, γιατί σε επικοινωνία που είχα με τον κ Αλέξη Μοσχονά, σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2011, και ώρα 09.02, εις επήκοον του κ. Γ. Γαλανού, ο κ. Μοσχονάς διέψευσε στο σύνολο τους τα γραφόμενα του κ. ΑΓΓOΥΡΙΑ και με εξουσιοδότησε να τον αποκαλέσω και εκ μέρους του ΨΕΥΤΗ.
Τέλος ο κ ΑΓΓOΥΡΙΑΣ, αν διέθετε έστω και στοιχειώδες ενδιαφέρον για τους συμπολίτες του, θα διερευνούσε την ουσία της επιστολής μου για την πολιτική προστασία και θα πίεζε για την εφαρμογή κάθε σωστής πρότασης που περιέχεται σε αυτή, ζητώντας παράλληλα το λόγο για τα σημεία που δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος
Επειδή κ. Διευθυντά είμαι βέβαιος ότι η έγκριτη εφημερίδα σας και εσείς προσωπικά δεν εγκρίνετε τα συκοφαντικά, υποβολιμαία, ψευδή και μειωτικά προς το πρόσωπό μου σχόλια του κ. ΑΓΓOΥΡΙΑ, σας παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συνεργάτη σας, να μην αναλάβετε ευθύνες που δεν αναλογούν στην εφημερίδα σας, και σε πρώτη φάση, στο πλήρες φώς της δημοσιότητας ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του, τα κείμενα του, τα κίνητρα του και φυσικά θα αναλάβει και τις  ευθύνες του.
Κλείνοντας την παρούσα μου την οποία πιστεύω ότι θα δημοσιεύσετε, είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του κ. ΑΓΓOΥΡΙΑ, διότι όπως αντιλαμβάνεσθε, οι πράξεις και κυρίως η πρόθεση του είναι ιδιαίτερα προσβλητική για το πρόσωπό μου και αν μη τι άλλο  απαιτείται η «ενώπιος ενωπίω» κατάθεση της αλήθειας και δεν πρέπει η έγκριτη εφημερίδα σας να αναλάβει ευθύνες αφρόνων συνεργατών.
Ληξούρι 9 .9. 2011
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
BAΣIΛHΣ ΓP. POYXΩTAΣ

Πέστα Xρυσόστομε!
AΠANTHΣH προς «Αγγουρομάχο» Ρουχωτά.
Με «αέρα», «επιθετικότητα» και έμμεσες απειλές «μας την βγαίνει» ο πρώην δήμαρχος Παλικής και νυν «ανακατωσούρας» του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς Μπίλης Ρουχωτάς. Φαίνεται νομίζει ότι έχει ακόμα απέναντί του την Νόπη που ...«της έκανε μπου» και φοβόταν, πλην όμως πρέπει να ξέρει ότι το «βαρύ» και σκληρό του υφάκι δεν τους τρομάζει όλους. Δεν του φταίει κανείς που ο Γνήσιος τον πέταξε εκτός νυμφώνος κι αν ψάχνει φταίχτες για το άδοξο τέλος της πολιτικής του καριέρας ας τους αναζητήσει στον χαρακτήρα του και σ’ όσους τον συμβούλευαν να το «παίξει επαναστάτης χωρίς αιτία».
Πάμε τώρα στην ουσία:
1. OΠOIOΣ αρνήθηκε να ψηφίσει την εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου Κεφαλονιάς των τριών εκατομμυρίων Ευρώ του πρώην Δήμου Λειβαθούς είναι μέγας λαϊκιστής και δημαγωγός, διότι πολύ απλά αυτή ήταν η εντολή της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης (της υπηρεσίας δηλαδή που ελέγχει την νομιμότητα των πράξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και του Υπουργείου κι αν δεν γινόταν, πολύ απλά, ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διότι δεν θα εγκρινόταν ο προϋπολογισμός του. Δηλαδή αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ακολουθούσαν την ανεύθυνη τακτική του κ. Ρουχωτά ο Δήμος σήμερα θα ήταν «νεκρός» λειτουργικά και οικονομικά και θα επικρατούσε χάος αφού κανείς δεν θα πληρωνόταν. Εκεί ήθελε προφανώς να οδηγήσει τα πράγματα ο κ. Ρουχωτάς για να λέει μετά ότι ο Παρίσης είναι άχρηστος πλην όμως για άλλη μια φορά έμεινε ουσιαστικά μόνος να εκτοξεύει «κορώνες» κι όποιός «ψαρώσει».
2. OΠOIOΣ ελέγξει τα σχετικά παραστατικά και την αλληλογραφία για το περίφημο θέμα των τριών εκατομμυρίων Ευρώ του πρώην Δήμου Λειβαθούς θα διαπιστώσει ότι πουθενά δεν τίθεται θέμα «ταμειακού ελείμματος», δηλαδή υπεξαίρεσης ή κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Απλά οι Φραντζής και Μιχαλάτος ακολούθησαν μία διαδεδομένη πρακτική εκείνη την εποχή ανάληψης χρημάτων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπως ακριβώς είχαν κάνει και η Κατερίνα Κουταλά στην Ερυσο και ο Ανδρέας Ζαπάντης στον Ελειό-Προννους. Η μόνη διαφορά είναι ότι εν συνεχεία οι Δήμοι Ερύσου και Ελειού-Πρόννων πήραν δάνειο για να καλύψουν αυτά τα χρήματα ενώ ο Δήμος Λειβαθούς δεν πήρε λόγω τυπικού κωλύματος κι όχι για κάποιο πραγματικό πρόβλημα. Αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο κ. Ρουχωτάς αλλά παρ’ όλα αυτά «βγαίνει στα κεραμίδια και κάνει φασαρία» επειδή ο λαϊκισμός του έχει γίνει «δευτέρα φύσις» ενώ οι Κουταλά και ο Ζαπάντης δεν μιλάνε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (μπράβο παιδιά, η γενναιοψυχία σας θα μείνει στην ιστορία).
3. ΧAIPOMAI που ο κ. Ρουχωτάς με επιβεβαιώνει πλήρως, αφού αποδέχεται ότι όντως την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Παλικής ο ίδιος, που πλέον εμφανίζεται ως «ο ειδήμων επί της πυροπροστασίας», είχαν καεί πάνω από δύο χιλιάδες στρέμματα. Φαίνεται πως τα θεωρεί ...«λίγα» μολονότι μιλάμε για την πλέον πεδινή περιοχή της Κεφαλονιάς που εκ των πραγμάτων δεν προσφέρεται για εμπρησμούς ενώ η πυρόσβεση είναι σχετικά εύκολη αν την συγκρίνουμε π.χ. με τις απόκρημνες και άβατες περιοχές στον ορεινό Ελειό, στα Σιμωτάτα, στο Πυργί κ.ά. όπου παρατηρείται κυρίως και το πρόβλημα με τις πυρκαϊές. οσο για το αν ο Αλέξης Μοσχονάς είπε ή όχι την περίφημη ατάκα ότι «ο Ρουχωτάς κάνει τον ειδικό στην πυροπροστασία αλλά επί των ημερών του μόνο τα σπίτια δεν είχαν καεί στην Παλική», αυτή ειπώθηκε και υπό μορφή ψιθύρου στην τελευταία συνεδρίαση της ΝOΔΕ και στους διαδρόμους του κτιρίου της ΝOΔΕ και στο τραπέζι που ο Παρίσης και διάφοροι άλλοι παρέθεσαν στον Πλακιωτάκη και όλοι έσκασαν στα γέλια. Τώρα βέβαια ο Αλέξης κάνει τον ανήξερο αφού δικαιολογημένα προφανώς σκέφτεται «που να μπλέξω τώρα με τον Ρουχωτά και να χάσω την ησυχία μου». Ετσι είναι η πολιτική και για να πω και την αλήθεια δεν του πήρα την άδεια για να γράψω την ατάκα του οπότε έχει κι ένα δίκιο που με διαψεύδει.
OΣO για τις «φοβέρες» του Ρουχωτά πως ...«για ψύλλου πήδημα» θα προβεί σε μηνύσεις κ.λπ. του λέω ότι τα Δικαστήρια έχουν σοβαρά θέματα να ασχοληθούν πέρα από τις εμμονές του κάθε «κακομαθημένου» κυρίου που δεν ανέχεται κριτική. Αν πάντως επιλέξει και αυτή την οδό, εδώ είμαστε. Αν όμως τύχει και περάσει από το Πρωτοδικείο ας ρωτήσει «για πόσες συνεχείς θητείες επιτρέπεται να είναι κάποιος Πρόεδρος στο Γηροκομείο Ληξουρίου;». Δεν μπορεί αυτός ο τόσο τυπικός και νομοταγής θα το ξέρει και αυτό. Αποκλείεται να έχει υπάρξει παραβίαση του τύπου. Σίγουρα τον συκοφαντεί και ο Θεοφιλάτος πέρα από τον «Νοστράδαμο», τον «Αγγούρια» και τις λοιπές «δυνάμεις του κακού». Oλοι τα βάζουν με τον Ρουχωτά γιατί είναι ο μόνος καθαρός, ο μόνος τίμιος, ο μόνος αδέκαστος, ο μόνος που λέει και κατέχει την αλήθεια, ο μόνος που αντιμάχεται το Δ.Ν.Τ., τον «δαίμονα» Θεόφιλο και κάθε λογής αδικία!
XPYΣTOΣTOMOΣ AΓΓOYPIAΣ