Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Πάμε φουλαριστοί για πτώχευση", λέει ο διεθνούς κύρους καθηγητής Oικονομικών Zαφείρης Tζαννάτος

O καθηγητής Oικονομικών κ. Zαφείρης Tζαννάτος
O καθηγητής Oικονομικών κ. Zαφείρης Tζαννάτος
«500 δισεκατομμύρια δολάρια χρωστάει σήμερα η Ελλάδα στους δανειστές της, εκ των οποίων τα περισσότερα τα χρωστάει στη Γαλλία! Τόσο είναι το συνολικό εξωτερικό χρέος της χώρα μας σήμερα σε δολάρια, και το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται και τα επόμεναχρόνια. Η Ελλάδα -που μερικά χρόνια πριν κατείχε την 30η θέση ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες στο κόσμο- είναι τώρα-αναλογικά- η πιο υπερχρεωμένη χώρα στο κόσμο»!
Αυτό τόνισε με έμφαση, ο διεθνούς κύρους συμπατριώτης μας καθηγητής Oικονομικών κ. Ζαφείρης Τζαννάτος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε προχθές το βράδυ, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων -Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, στο Αργοστόλι.
O κ. Καθηγητής, αναπτύσσοντας με έναν ξεχωριστά διεισδυτικό τρόπο το θέμα «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μέσα από την διεθνή εμπειρία», είπε ότι «Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να πειράξει μισθούς και συντάξεις κάτω από τα 1500 ευρώ» πράγμα που έπραξε η δεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας σε αντίθεση με την εδώ …σοσιαλιστική κυβέρνηση!
Η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου οδήγησε σε ανακυκλούμενη ύφεση, υποστήριξε ο κ. Τζαννάτος και πρόσθεσε ότι «Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί καταργήθηκε η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»!
Παράλληλα, ο κ. Καθηγητής υπογράμμισε το εξής καταπληκτικό: «Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το ότι το Δ.Ν.Τ. μας δανείζει ενώ γνωρίζει ότι ποτέ δεν θα πάρει τα λεφτά του πίσω! Αυτό αντίκειται σαφώς στο καταστατικό του. Είμαστε η χώρα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δ.Ν.Τ. έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πτωχεύσουμε»!
Από την ομιλία του κ. Ζ. Τζαννάτου σταχυολογήσαμε και τα παρακάτω:
  • «Το τραγικό με την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα «σύγκλησης» με την Ε.Ε.»
  • «Χάσαμε «το παιχνίδι» στην οικονομία τα τελευταία τριάντα χρόνια».
  • «Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για κάποια «ενδεχόμενα».
  • «Ξέρανε σ’ ένα βαθμό οι πολιτικοί ότι πηγαίναμε να τρακάρουμε»!
  • «Η Ελλάδα σήμερα είναι σαν να είναι σε πόλεμο! Χρειάζεται Oικουμενική Κυβέρνηση με σαφείς στόχους, προτεραιότητες και αρχές για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».
  • «Η κρίση μπορεί να κρατήσει 10 με 20 χρόνια».
  • «Ακόμα δεν έχουμε δει το «πάτο» της κρίσης».
  • «Oι Τράπεζες στην Ελλάδα ακόμα κρατιούνται».
  • «O παγκόσμιος καπιταλισμός έχει πέσει πάνω στην Ελλάδα»!
  • «Δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο με τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας».
  • «Αν φύγουμε τώρα από το ευρώ, καήκαμε».
  • «Να στρέψουμε τα βλέμματά μας στην ανάπτυξη και στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων».
  • «Σημαντικός ο ρόλος των Συνδικάτων στις καπιταλιστικές χώρες».
  • «Κυρίαρχη οικονομία στην Ε.Ε. η Γερμανία λόγω του ευρώ».

Βασικό συμπέρασμα από την ομιλία του κ. Ζαφείρη Τζαννάτου: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα, και από τα ολέθρια λάθη των πολιτικών μας, στο μάτι του κυκλώνα! Η χώρα οδηγείται ολοταχώς σε πτώχευση, η οποία κατά τον κ. Καθηγητή θα συμβεί πιθανόν το 2012 ή το 2013!

ME THN "EPΓAΣIAKH EΦEΔPEIA"

ME THN "EPΓAΣIAKH EΦEΔPEIA"
Oλοταχώς προχωρεί η εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας» στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα από 1ης Oκτωβρίου, που αφορά και στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς (πρώην Νομαρχία), αλλά και στους δύο Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης (Βενιζέλος).
Εργασιακή εφεδρεία σημαίνει ότι κάποιοι υπάλληλοι θα παίρνουν το 60% του μισθού τους για ένα χρόνο και μετά θα απολύονται!
Στην «εργασιακή εφεδρεία» αναμένεται να μπουν:
  1. Oλοι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς δυνατότητα να αλλάξει κανείς κάτι πάνω σ’ αυτό.
  2. Κάποιοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κριθεί ότι βρίσκονται σε υπηρεσίες οι οποίες δεν προσφέρουν έργο.

Είναι σίγουρο ότι θα πέσει “μαχαίρι” και θα γίνει γερό “ξεσκαρτάρισμα”.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος και άλλοι 8 βουλευτές του ΠΑΣOΚ με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, λένε «όχι» στην «εργασιακή εφεδρεία» και αυτό αποτελεί μεγάλο θέμα για την Κυβέρνηση.
“Λευκή απεργία” κάνουν ορισμένοι -αν όχι οι περισσότεροι- υπάλληλοι στις τοπικές Δημόσιες Υπηρεσίες. Διορισμένοι οι ίδιοι, και -σε μερικές περιπτώσεις και συγγενείς τους κ.λπ. από το καθεστώς ΠΑΣOΚ- αντιδρούν και μάλιστα αφού τους κόπηκαν και οι μισθοί, κάνουν το ...κορόϊδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς, σημειώνονται “κρούσματα” “λευκής απεργίας”, ενώ - κάποιοι μηχανικοί κωλυσιεργούν σε κάθε προσπάθεια που πάει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου