Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔEN BPIΣKΩ AKPH, ΛEEI O KOYPHΣ

Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση του περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου και του αντινομάρχη κ. Σωτήρη Κουρή στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Παξών να ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στη Νομαρχία Γεωργάτου.

Ενώ αρχικά ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για «μηδενικό έλλειμα» της Νομαρχίας Γεωργάτου, στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής, με δηλώσεις του στον «Η» ανέφερε ότι ξεκίνησε εξωνυχιστικό έλεγχο, ενώ το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της Νομαρχίας έδειχνε λογιστικό υπόλοιπο 5,1 εκατ. Ευρώ (Βλ. «Η» 21/4/11, αρ. φ. 5051).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τ. νομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Διονύσης Γεωργάτος έχει γίνει έξαλλος με τη νέα εξέλιξη και χθες επισκέφθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία) τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και του ζήτησε εξηγήσεις για τις θέσεις που παρουσιάζουν εκ των υστέρων η Πε.Εν. και ο περιφερειάρχης.

O κ. Κουρής του επανέλαβε ότι μόνον με διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αφού σε πολλές περιπτώσεις «δεν βρίσκει άκρη».

Στο μεταξύ, ξέσπασε νέος πόλεμος μεταξύ στελεχών του ΠAΣOK, που αλληλοκατηγορούνται για «εκδικήσεις», «αλληλοκαρφώματα» και «πισώπλατες μαχαιριές».

Εξ’ άλλου, ο τ. πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νίκος Βαλλιανάτος έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση, απευθυνόμενος προς τον περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου:

«Κύριε περιφερειάρχα, σας καλώ να διατάξετε διαχειριστικό έλεγχο στη Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης από ορκωτούς λογιστές άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, όπως ζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φόρτες, γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένει τίποτε στο σκοτάδι. Εχετε υποχρέωση να το κάνετε άμεσα.

Βέβαια περίμενα από τον κ. Κουρή να ζήταγε ο έλεγχος αυτός να γίνει από το 2003 που ήταν αντινομάρχης ο ίδιος, όπως κι’ απ’ τον κ. Φόρτε πριν ζητήσει έλεγχο για άλλους να είχε ζητήσει έλεγχο και στο Δήμο Αργοστολίου από το 1994 έως το 2006 που ήταν δήμαρχος.

Αλλά δυστυχώς έτσι έχουν μάθει πολλοί, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, όμως πιστεύω ότι ούτε τον τότε νομάρχη, αλλά ούτε τους τότε αντινομάρχες, αλλά και εμένα ως πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μας πιάνει λάσπη.Ζητώ εδώ και τώρα έλεγχο.

Τώρα αν θέλουν και οι ίδιοι έλεγχο είναι δικό τους θέμα, αν θα το ζητήσουν ή όχι».

Εξ’ άλλου η τ. αντινομάρχης κ. Μίνα Γαβριελάτου, σε επιστολή της προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε αντιπεριφερειάρχη, με γνώμονα τις πληροφορίες που έχω από τον Τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στους Παξούς σχετικά με την απογραφή του έτους 2010 και επειδή δεν έχετε προβεί ακόμα σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωσή σας για να τις διαψεύσετε, αλλά ούτε και στο Περιφερειακό

Συμβούλιο προβήκατε σε λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με το θέμα αυτό, σας αναφέρω τα παρακάτω:

  1. Oπως γνωρίζετε ήμουν Πρόεδρος της Oικονομικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της οποίας και εσείς ήσασταν μέλος. Απ’ όσο θυμάμαι ουδέποτε είχατε αναφερθεί σε οικονομικές αρρυθμίες, σαν αυτές που αναφέρατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  2. Γνωρίζω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 31/03/2011 ψήφισε την οικονομική απογραφή του έτους 2010 μετά από δική σας εισήγηση, χωρίς όμως τότε να αναφερθείτε σε κάποιο πρόβλημα.
  3. Είναι παραπάνω από καταφανές ότι, τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες αποσκοπούν και μόνο σε κατάπτυστα πολιτικά παιχνίδια «κάποιων», που θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για την τελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία της κοινής γνώμης σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.
  4. Δεν διαφεύγει της προσοχής μου ότι, ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και οργάνωσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα στις υποχρεώσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι δεν δημιουργήθηκε από «κάποιους» αυτό το κλίμα για να εξυπηρετήσει την κάλυψη αυτών των αδυναμιών σας.

Ετσι λοιπόν μετά τα παραπάνω, όχι μόνο ως άμεσα εμπλεκόμενη αλλά και επειδή διαθέτω την ίδια ευαισθησία της κοινής γνώμης σε θέματα οικονομικής διαχείρισης δημοσίου χρήματος, σας καλώ, να αιτηθείτε άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης του οργάνου σχετικά με την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου από επίσημα διαχειριστικά όργανα (ορκωτοί λογιστές κ.λπ.), όχι μόνο για το έτος 2010 αλλά και για όλη τη Νομαρχιακή Θητεία της περιόδου 2007-2010».

1 σχόλιο:

  1. Ακούγονται κάτι τρελά νούμερα.
    Λες να είναι αλήθεια;;;;;;
    Πάρτι με "ούζα" γινόταν εκεί μέσα;;
    Ποιοί υπάλληλοι έδωσαν λάθος ποσά στην αρχή;;;
    Γιατί;;; Με ποιά ανταλλάγματα;;; ποιούς πολιτικούς προσπάθησαν να καλύψουν;;; Ποιές είναι οι υπόγειες διαδρομές;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή