Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΣΠΥΡΟ, ΕΧΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΟ!


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Τέσσερις σύλλογοι απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία προς τον βουλευτή του Νομού Σ. Μοσχόπουλο, ζητώντας του να μην προχωρήσει σε ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
Κύριε Βουλευτά
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από την Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε - δυστυχώς όχι από εσάς - τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση:
Α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
Β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων {ακινήτων, ακτών, υπογείων και υποθαλάσσιων πηγων Εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών
χώρων κ-λπ.), μετοχών, ομολόγων και, άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και Επομένως ΜΟΝΟ με την συγκατάθεση της Τρόικα.
Γ) Η Ελληνική Κυβέρνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ , χωρίς την συγκατάθεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με Τρίτη χώρα ή οργανισμό,
Δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και το προϊόν της αξιοποίησης ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
Ε) Έχουμε παραιτηθεί ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ από κάθε Ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως
όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνουμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ
Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Ερωτάστε τίνος συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Γνωρίζατε κ. Μοσχόπουλε την κατάσταση που έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού; Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας «φοβερίζει» με το ενδεχόμενο της πτώχευσης.....
Κύριε Μοσχόπουλε ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΠΤΩΧΟΙ!!!
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ κ, ΒΟΥΛΕΥΤΑ;
ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΑ... προσέξτε το αυτά, είναι επικίνδυνο!!!
Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές οε μισθούς και συντάξεις!!!
Δεν αντέχουμε άλλη αύξηση του Φ.Π.Α.!!!
Δεν αντέχουμε άλλους φόρους!!!
Δεν αντέχουμε άλλο τις διακρίσεις ανάμεσα στους έχοντες και στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες!!!!
Δεν αντέχουμε άλλο την τρομοκρατία της κυβέρνησης που είσαστε μέλος!!!
Η τοπική αγορά έχει «στεγνώσει» εντελώς από ρευστό, οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει ερμητικά!! Ζητάμε να λάβετε όλα αυτά υπόψη σας και να πράξετε ανάλογα!!!
Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.
Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνο και υπόλογο έναντι του Κεφαλλονίτικου και στην συνέχεια του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγόμενων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή οποιοδήποτε νέο μνημόνιο.
Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.
Σας κάνουμε γνωστό επίσης άτι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής έχει ήδη προκύψει σε Βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ 1922 ΤΟΥ 1974 Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΣΑΒΡΑΜΗ ΡΟΥΛΑ Γραμματέας Εμπορικού Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Παλικής
ΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλικής
Πρόεδρος Ομοσπονδίας καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Πρόεδρος Προσωρινής Διοίκησης Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρηματιών Παλικής
ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΑΓΛΑΪΑ Πρόεδρος Εμπορικού Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Συλλόγου Παλικής
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στον Πρόεδρο
της Δημοκρατίας ,
Στον Πρόεδρο
της βουλής
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΣΤΟΥΣ “ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ”

“ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Νέα επίθεση στους “προαλειφόμενους υποψήφιους βουλευτές” έκανε η ΝΟΔΕ της τοπικής Ν.Δ..
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι “όσοι περιφέρονται ανά την Κεφαλονιά υπό την λεοντή υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές εκφράζουν μόνον το εαυτό τους και τις επιθυμίες τους και δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη θέση της Ν.Δ.”
Πιο αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ έχει ως εξής:
Η Νομαρχιακή Διοικούσα επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης παρουσία του Τομεάρχη Κύριου Γιάννη Μάκα στην συνεδρίαση της 24Ης Ιουνίου συζήτησε:
1) Θέματα που αφορούν την γενικότερη πολιτική και κυρίως την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και θέματα που αφορούν την κοινωνία των Νησιών μας.
Στο τεράστιο Θέμα της οικονομίας εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση της στους χειρισμούς του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, και καλεί όλους τους Κεφαλονίτες και Θιακούς να στηρίξουν την υπεύθυνη και πατριωτική στάση του απέναντι στις πιέσεις που δέχεται από ντόπια και ξένα κέντρα.
2) Παράλληλα εκφράζει την ομόφωνη στήριξη της στους Αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας και καταδικάζει την πολιτική της ενώσεως Αγροτικών συνεταιρισμών Κεφαλονιάς απέναντι τους αγνοώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών(ΠΑΣΕΓΕΣ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ένωσης) και προχώρησε στην επιβολή Κεφαλικού τέλους για την υποβολή των αιτήσεων για τις επιδοτήσεις και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο πολύ μα πάρα πολύ δύσκολη οικονομικά για όλους μας και επικροτεί την υπεύθυνη στάση στο θέμα αυτού του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Σωτήρη Κουρή.
3) Στηρίζει ομόφωνα την κίνηση στελεχών του ευρύτερου φιλελεύθερου χώρου για αλλαγή σελίδας στην διοίκηση του επιμελητηρίου(ΕΒΕΚΙ)
4)Τέλος υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι όσοι περιφέρονται ανά την Κεφαλονιά υπό την λεοντή υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές εκφράζουν μόνον το εαυτό τους και τις επιθυμίες τους και δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη θέση της Ν.Δ.
Για την ΝΟΔΕ
Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Ο πρόεδρος
Βαγγέλης Λουκέρης

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Προτάσεις του ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ για το πρόγραμμα

κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Από το “Ιόνιο Αρχιπέλαγος” εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στην Ιθάκη, στις 25 Ιουνίου 2011, συζητήθηκε το θέμα σχετικά με την έγκριση συμμετοχής της ΠΙΝ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το αρμόδιο υπουργείο με το ποσό των 5,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί 2.700 θέσεις εργασίας στα Ιόνια Νησιά για ένα διάστημα αρκετών μηνών. Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι οι Δήμοι, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στους τομείς καθαριότητας, υγείας, πρόνοιας, περιβάλλοντος κλπ.
Το Ιόνιο Αρχιπέλαγος, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, τάχθηκε από την αρχή υπέρ της αποδοχής του προγράμματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο και της άμεσης κινητοποίησης της ΠΙΝ για την υλοποίησή του.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ηλίας Μπεριάτος όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλληνίας κ. Διονύσης Γεωργάτος άσκησαν κριτική στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας γιατί δεν αξιοποίησε το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση του προγράμματος, τόσο για την επαρκή ενημέρωση των ενδιαφερομένων όσο και για την εύρεση των απαραίτητων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που θα συνεργαστούν με τους φορείς των ΟΤΑ κλπ που έχουν ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.
Στη συνέχεια ο κ. Μπεριάτος πρότεινε τα εξής:
α) αίτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
β) συντονισμό των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών για τον καθορισμό πιστοποιημένων ΜΚΟ και γ) ενημέρωση των δήμων και άλλων χρηστών του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου