ΣYNENTEYΞH ΣTHN EPZ

«Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να κάνουμε ότι το καλύτερο για την Κεφαλονιά, μέσα σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Αυτό τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέκος Παρίσης στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ΕΡΖ της Ζακύνθου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ίδιος ο καναλάρχης κ. Σπύρος Καμπιώτης, ο οποίος ήρθε με το team του καναλιού στο Αργοστόλι, ειδικά για την συνέντευξη αυτή, ο κ. Παρίσης είπε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι καταχρεωμένος εξ αιτίας των χρεών τα οποία είχαν οι προηγούμενοι Δήμοι «που λειτουργούσαν σαν …μπακάλικα»!

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κεφαλονιάς τόνισε ότι τα έσοδα του Δήμου δεν επαρκούν να καλύψουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων του, που συν τοις άλλοις είναι και υπεράριθμοι (570 υπάλληλοι συνολικά). Επίσης, ο κ. Παρίσης είπε ότι κάθε μήνα ο Δήμος Κεφαλονιάς πρέπει να πληρώνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περίπου 300.000 ευρώ έναντι των δανείων που είχαν συνάψει οι προηγούμενοι Δήμοι, πράγμα που κάνει ακόμη δυσκολότερη την όλη κατάσταση.

Στην διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Παρίσης:

Eπλεξε το εγκώμιο του υπερπεριφερειάρχη κ. Αποστολόπουλου με τον οποίο είχε και έχει άριστη συνεργασία

Τόνισε ότι οι Ελληνες πολιτικοί δεν αφουγκράζονται το «πεζοδρόμιο» και γι’ αυτό κάνουν αλλεπάλληλα καθοριστικά λάθη που φέρνουν την Ελλάδα πίσω.

Υποστήριξε ότι δεν βρήκε ως νέος δήμαρχος ούτε μία μελέτη «ώριμη» και ότι στο παρελθόν χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για να προωθηθούν και να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής στο νησί μας, αφού «με τα τρία ΚΠΣ η Κεφαλονιά έπρεπε να είχε γίνει Μόντε Κάρλο».

Εξέφρασε την αντίθεσή του στο να είναι ο Δήμος Κεφαλονιάς, Δήμος-Επιχειρηματίας.

Υπενθύμισε πως όταν ήταν «μπλε» βουλευτής, το κόμμα της Ν.Δ. του είχε αναθέσει στο τομέα ευθύνης του και την Ζάκυνθο, όπου όλοι οι τότε δήμαρχοι του πασοκ στο γειτονικό νησί στήριξαν τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη της Ζακύνθου. Μάλιστα ο κ. Παρίσης πρόσθεσε ότι με αρκετούς από τους πρώην «πράσινους» δημάρχους διατηρεί ακόμα και σήμερα ειλικρινή φιλία.

Επίσης, ο κ. Παρίσης είπε ότι συνεργάζεται άψογα με τον αντιΠεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου.

Προς το τέλος της συνέντευξης ο κ. Παρίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτό τον καιρό έχει να προωθήσει και να υλοποιήσει τρεις προτεραιότητες δράσης:

  1. Nα διατηρήσουμε την Κεφαλονιά ως το καθαρότερο νησί
  2. Να προχωρήσουμε τον νέο Δήμο στα πλαίσια του «Καλλικράτη» με τους λιγότερους κραδασμούς και
  3. Να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε 2-3 σημαντικά έργα όπως είναι η ολοκλήρωση της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης στο Αργοστόλι με παράλληλο στόχο να υδροδοτηθεί επαρκώς η πόλη με νερό ποιοτικό.