Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011


Σωτήρης Κουρής προς Υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ στην ΠΙΝ:

“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής προς το υπουργείο Οικονομικών, απαιτεί την ισόνομη και ισότιμη πολιτική για όλα τα νησιά όσον αφορά τους συντελεστές ΦΠΑ.
Στην απάντησή του ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει την κατάφορη αδικία σε βάρος της ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ζητά την επανεξέταση του αιτήματος της ΠΙΝ.
Αναλυτικά η επιστολή του Σ. Κουρή έχει ως εξής:
Αργοστόλι, 2-06-2011
Α.Π: ΟΙΚ. 22707/6961
ΠΡΟΣ:- Υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων
Γεν. Δ/νση Φορολογίας
14η Δ/νση ΦΠΑ – ΤΜΗΜΑ Α΄
ΚΟΙΝ:- Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδων
- Μ.Μ.Ε.
Αναφορικά με την Δ14Α 1063420 ΕΗ 2001/27-4-2011, απάντησή σας στο αίτημα του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων περί μειώσεως των συντελεστών ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά, -ένα αίτημα δίκαιο που διεκδικεί ισότητα μεταχείρισης των Ιονίων Νήσων σε σχέση με τις Κυκλάδες , τα Δωδεκάνησα κτλ -επισημαίνουμε τα εξής:
-Η απάντησή σας ήταν βεβιασμένη, καθαρά διεκπεραιωτική, μια στείρα επίκληση κοινοτικών επιταγών , που δεν έθιξε το ζήτημα επί της ουσίας.
-Ασφαλώς και υπάρχουν κάποιες Οδηγίες με βάση προτάσεις και ζητούμενα που έχουν τεθεί στο παρελθόν στην Ευρωπαϊκή ένωση, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναθεώρησής και επαναπροσαρμογής τους, σε νέα δεδομένα, αν και εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί, με επαρκή στοιχειοθέτηση, σύμφωνα με βάσιμα επιχειρήματα. Αυτό προϋποθέτει, αντιμετώπιση του ζητήματός μας με σοβαρότητα και ενδελεχή εξέταση των σχετικών παραμέτρων, προκειμένου να κατατεθεί μια ουσιαστική εισηγητική πρόταση διαχείρισής του, γεγονός που ασφαλώς δεν συνάδει με την δισέλιδη υπενθύμιση-αναφορά σας, σε διατάξεις και άρθρα που ήδη γνωρίζουμε.
-Είναι σαφής η πολιτική ευθύνη αυτών που δεν μερίμνησαν για την εφαρμογή μιας ισότιμης και ισόνομης πολιτικής για όλα τα νησιά μας και που επιμένουν, σε μία προκλητική απραξία επί του θέματος, κωφεύοντας στις εκκλήσεις μας, που πηγάζουν από την ανάγκη των κατοίκων της Περιφέρειας μας, να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα ίσης μεταχείρισης. Ειδικά σε μια εποχή σοβαρής οικονομικής κρίσεως η οποία τους έχει πλήξει ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα.
-Είναι εξίσου δε προφανής η σύγχυση μεταξύ των στόχων που τίθενται, περί αποκέντρωσης, στήριξης της πολυνησιωτικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης και των κινήσεων που καταδεικνύουν αμέλεια, αδιαφορία ή εσκεμμένη πολιτική νωθρότητα, στην εφαρμογή τους.
Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση επανεξέταση του αιτήματος μας, ώστε να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία που όλοι αισθανόμαστε ότι συντελείται εις βάρος μας και εις βάρος της βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Προσπάθεια Σ. Κουρή να στεγαστεί η Στρατολογία της Περιφέρειας στο Αργοστόλι

Με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, προτείνει τη στέγαση της Στρατολογίας της Περιφέρειας Επτανήσων, στο Αργοστόλι.
Η πρότασή του αυτή θεωρούμε ότι συνεισφέρει στη στήριξη της Κεφαλλονιάς και επιπλέον λόγω του ιδιόκτητου κτηρίου στο Αργοστόλι, θα είναι και στο πνεύμα της αποφυγής των εξόδων.
Αναλυτικά η επιστολή του Σ. Κουρή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ:- Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Εύαγγελο Βενιζέλο
- Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδωνα
- Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας
- Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου
- Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας
ΚΟΙΝ:- Στρατολογικά Γραφεία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
- Μ.Μ.Ε.
Δεδομένου του σεναρίου περί της δημιουργίας ενιαίου κεντρικού χώρου στέγασης της Στρατολογίας για όλα τα Επτάνησα που λαμβάνει χώρα στα πλαίσια των ευρύτερων αλλαγών της διοικητικής μεταρρύθμισης, θα θέλαμε να σας προτείνουμε την μεταφορά της υπηρεσίας αυτής από όλες τις ΠΕ στην Κεφαλονιά όπου υπάρχει και ιδιόκτητος χώρος στον οποίο ήδη εδρεύει για τον νομό μας
Είναι σημαντικό να στηριχθούν και οι περιφερειακές ενότητες με κεντρικές δομές εξουσίας που θα συνεισφέρουν στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας τους και στην ενδυνάμωση της παρουσίας τους, προσθέτοντας στην δύναμη της Περιφέρειας τους
Συνεπώς και στα πλαίσια της γενικότερης διευκόλυνσης των διαδικασιών, της αποφυγής εξόδων αλλά και κωλυσιεργιών από χρονοβόρες διοικητικές πράξεις σας προτείνουμε την εγκατάσταση των κεντρικών γραφείων όλων των στρατολογικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων στον Αργοστόλι.
Θεωρούμε ότι η πρότασή μας θα συνεισφέρει σημαντικά στην στήριξη του τόπου μας και θα αποτελέσει ένα εν δυνάμει κίνητρο δραστηριοποίησης και ανάπτυξής του.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε να εξετασθεί σοβαρά και ουσιαστικά η πρότασή μας και προσβλέπουμε στην θετικής σας απάντηση.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστολή του πρώην ν.σ. Γ. Κοκκόση για διαχειριστικό έλεγχο

στους πρώην Δήμους και στην πρώην Νομαρχία Κεφαλλονιάς

Από τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Γ. Κοκκόση, εστάλη η ακόλουθη επιστολή:
Αργοστόλι , 2 Ιουνίου 2011
Προς
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δ. Ελλάδος και Ιονίου
Γενικό Γραμματέα κ. Τάσο Αποστολόπουλο
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρο
Κύριοι,
Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος στην Κεφαλονιά έχει μείνει εμβρόντητος με όσα ακούει και μαθαίνει για τα πεπραγμένα των πρώην Δήμων του νησιού μας.
Κυριολεκτικά τα έχουμε χάσει με το μέγεθος των δανείων που είχαν συσσωρευτεί στους πρ. Δήμους κατά την τελευταία τετραετία, δάνεια που τώρα κατέληξαν θηλιά στο λαιμό των δημοτών. Χρέη τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα ανύπαρκτα έργα, αφού όχι μόνο κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε στο νησί μας την εν λόγω τετραετία , αλλά επιπλέον χάθηκαν και 12 μεγάλα έργα.
Στο κατάντημα των πρώην Δήμων δεν είναι άμοιρο των ευθυνών του το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική του να συγκροτούνται Δήμοι κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων ώστε να μην υποχρεώνονται σε διαχειριστικό έλεγχο, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στο νησί μας 7 Δήμοι οικονομικά ανεξέλεγκτοι. Δάνεια, δάνεια, δάνεια από την μία, και προσλήψεις εποχιακών και συμβασιούχων από την άλλη. Έτσι φθάσαμε αισίως στους 620 δημοτικούς υπαλλήλους και στα 40 και πλέον εκατομμύρια ευρώ χρέη.
Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου άνοιξε ακόμα μια «τρύπα» στα χρέη του νησιού μας. Το ταμείο της πρ. Νομαρχίας όπως επιβεβαιώθηκε από εσάς , δεν μπορεί να κλείσει καθώς περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ αναζητούνται. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα -μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σωτήρη Κουρή- να ζητήσετε διαχειριστικό έλεγχο με ορκωτούς λογιστές.
Και τώρα αρχίζουν τα περίεργα.
Πως είναι δυνατόν στο ένα Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Κουρής να συμφωνεί στο μηδενικό υπόλοιπο του Νομαρχιακού ταμείου και στο άλλο να ζητάει διαχειριστικό έλεγχο; Τι μεσολάβησε και είδε αυτό που αρνιόταν να δει παρόλο που του είχε επισημανθεί δημόσια το πρόβλημα;
Πως είναι δυνατόν να ζητάει διαχειριστικό έλεγχο στην θητεία του Διονύση Γεωργάτου στην οποία ο ίδιος ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Νομαρχίας και άρα συνδιαχειριστής του ταμείου;
Απαιτούμε απάντηση στα ερωτήματά μας, που είναι και ερωτήματα όλου του κόσμου στην Κεφαλονιά.
Κύριοι,
Ο κόσμος υποφέρει. Με το που ακούει να διακινούνται πάνω από το κεφάλι του όλα αυτά τα εκατομμύρια , εν αγνοία του, αλλά τα οποία καλείται να καλύψει με το υστέρημα του, αγριεύει. Οι αντοχές τελείωσαν. Η αγανάκτηση βγήκε στους δρόμους.
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να ασκήσετε όλες τις εξουσίες που σας προσφέρει η Ελληνική Νομοθεσία και ο Καλλικράτης και να Αποφασίσετε άμεσα την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην πρ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης , ώστε να μάθει ο κόσμος τι έχει συμβεί. Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Ποιοι είναι οι χρηστοί πολιτικοί και ποιοι οι… άχρηστοι.
Με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημα μου,
Με εκτίμηση
Γεράσιμος Κοκκόσης
Πρ. Νομαρχιακός
Σύμβουλος
Κεφαλονιάς -Ιθάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου