Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011


ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ/Σ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ


“ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ”
Η “ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ”

-Για να αποφύγουν τις “καυτές πατάτες” των σχολείων και των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης
-Σάββας προς Μάρκο: “Μαγκιά είναι να ψηφίσεις για το έλλειμμα που άφησε ο στενός συνεργάτης σου Νίκος Φραντζής”

Ακόμη μία επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρακολουθήσαμε την περασμένη Τρίτη στον “ΚΕΦΑΛΟ”.
Αυτή την φορά είχαμε την αποχώρηση της παράταξης της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ”, η οποία βρίσκοντας αφορμή σε ένα φραστικό επεισόδιο του Δημάρχου Αλ. Παρίση με τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Βεντούρα, ουσιαστικά “λιποτάχτησε” προκειμένου να αποφύγει την συζήτηση των δύο “καυτών” θεμάτων με την υποβάθμιση των σχολείων σε Διλινάτα και Χιονάτα, αλλά και την συζήτηση για την καταδίκη των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Η “λιποταξία” αυτή της “παρέας του Μ. Κοτσιλίνη” πραγματοποιήθηκε εν τω μέσω “χορού αποδοκιμασιών” από τους κατοίκους των Διλινάτων που περίμεναν να συζητηθεί το θέμα του σχολείου με εκφράσεις όπως “Ντροπή σας” και “φεύγετε για να μην συζητήσετε το θέμα”.
Είχε προηγηθεί άλλη ένταση όταν κατά την συζήτηση-εκτός ημερήσιας διάταξης-του θέματος για τον προυπολογισμό και όταν ο επικεφαλής της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” Μ. Κοτσιλίνης ανεβάζοντας τους τόνους και απευθυνόμενος προς τους συμβούλους της Δ. Αρχής είπε “Τέρμα οι μαγκιές”.
Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου σε ανάλογους τόνους του είπε: “Μαγκιά κ. Κοτσιλίνη θα ήταν να ψηφίσεις το έλλειμμα που άφησε ο στενός σου συνεργάτης Νίκος Φραντζής στον Δήμο Λειβαθούς”.

ΦΩΤΟ: Οι κάτοικοι των Διλινάτων αποδοκιμάζουν τους συμβούλους της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” που “λιποταχτούν” για να αποφύγουν την συζήτηση των θεμάτων που “καίνε”

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣ...

Από το kefalonitika.gr

Τη διαγραφή του Νέστορα Βεντούρα ζητούν πλέον όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας μετά την ανοιχτή επίθεσή του κατά του συνδυασμού του και του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλούς αλλά δεν έκρυψε φυσικά την αντίθεσή του σε μια ακόμη απόπειρα δημιουργίας ρήγματος στη δημοτική πλειοψηφία από τον ένα εκ των δύο Διόσκουρων της πέμπτης φάλαγγας όπως τους αποκαλούν οι συνάδελφοί τους σε μεταξύ τους συνομιλίες…, ενώ αξίζει να επισημανθεί η οργισμένη αντίδραση στις προκλήσεις του Βεντούρα από τους Σαββαόγλου, Ματιάτο, Παπαδάτο και Βαγιωνίτη που εξερράγησαν απειλώντας με παραίτησή τους αν δεν απομακρυνθεί ο εν λόγω σύμβουλος από το συνδυασμό Παρίση.
Ενώ παράλληλα διαφάνηκε συμπόρευση με το συνδυασμό του κου Μάρκου Κοτσιλίνη που είχε ήδη αποχωρήσει ο συνδυασμός του διαμαρτυρόμενος για έλλειψη δημοκρατικότητας στις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου ενώ αξίζει να υπογραμμιστεί η ψύχραιμη και ισορροπημένη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Ανουσάκη σε ένα δημοτικό συμβούλιο που η όλη του εξέλιξη συνιστούσε διαδικαστική χειροβομβίδα…
Οσο για το διαβόητο χρέος του τέως δημάρχου Λειβαθούς κου Φραντζή που κανείς δεν ξέρει που πήγαν τρια εκατομμύρια ευρώ,κανείς δεν τα αναζητά και κανείς δεν καλεί τον κο Φραντζή να προσέλθει τουλάχιστον στο συμβούλιο και να δώσει εξηγήσεις ή να καθίσει στο σκαμνί αν έχει ευθύνες, είναι ένα ακόμη μυστήριο με αόρατες προεκτάσεις.
Το βέβαιο είναι πως και τα επόμενα συμβούλια είναι πιθανότατο να κυλήσουν σε πνεύμα συγκρουσιακό ανάμεσα σε όλους εκτός από την παράταξη που πρόσκειται φιλικά στις πολιτικές δυνάμεις του ΚΚΕ και όπου υπάρχει ενιαίος ελεγχόμενος και πειθαρχημένος πολιτικός λόγος που πολλοί βέβαια τον χαρακτηρίζουν αποστειρωμένο…

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΣ ΧΑΡΤΙ!

Του Παύλου Παπαδάτου
Από τη REAL NEWS

Γιατί ο κύριος Παπανδρέου ζητάει συναίνεση από τη ΝΔ και δεν ζητάει συναίνεση από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του όπως είναι η κυρία Μπιρμπίλη, ο κύριος Διαμαντίδης, η κυρία Κατσέλη, ο κύριος Παπουτσής και οι δεκάδες άλλοι διαφωνούντες βουλευτές του;
Γιατί κάποιοι υπερπατριώτες ζητούν μονομερή διαγραφή των οφειλών μας αφού γνωρίζουν ότι αυτό ισοδυναμεί με αυτόματη διαγραφή της χώρας μας από το οικονομικό στερέωμα και εγγυημένη κατάρρευση των τραπεζών μας, με φυσικό επακόλουθο την απώλεια ακόμη και των καταθέσεων μας;
Η κυρία Δαμανάκη, έχοντας πλήρη άγνοια των συνεπειών των δηλώσεών της μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πάμε πίσω στη δραχμή εάν και εφόσον δεν συναινέσουμε! Ας μάθει λοιπόν η κυρία Δαμανάκη ότι συνέβαλε στο να βγουν εκτός Ελλάδας κάποια δις ευρώ. Ας μάθει επιπλέον η κυρία Δαμανάκη ότι ακόμη και να θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στη δραχμή, είναι νομικά αδύνατο. Αλλά ακόμη και αν μπορούσαμε, θα έπρεπε να προκαλύψουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε πάρει από την ΕΕ. Ας μάθει λοιπόν η κυρία Δαμανάκη ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει πάντα πάνω από το παραταξιακό. Και ας μάθει η κυρία Δαμανάκη ότι το: «Εδώ πολυτεχνείο» δεν της δίνει τη δυνατότητα να λέει ό, τι θέλει.
Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Ευελπιστώ να μην αναφέρονται σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με ικανότητες όπως των κυρίων Παπακωνσταντίνου, Παμπούκη, Ραγκούση, Πανάρετου, Δρούτσα, Μπιρμπίλη και Γερουλάνου. Και κυρίως μάλιστα των τριών τελευταίων!
Μες την συμφορά που μας βρήκε, έχουμε κανένα διαπραγματευτικά χαρτί; Παραδόξως έχουμε ένα. Και αυτό είναι η αδυναμία μας να επιστρέψουμε τα λεφτά που μας δάνεισαν. Πιθανόν, μία διαγραφή χρεών εκ μέρους της ΕΕ θα της κοστίσει πολύ λιγότερο από ό, τι θα της κοστίσει η κατάρρευση της Ελλάδας. Αρκετά κακό χαρτί, σίγουρα εκβιαστικό και κάπως ανήθικο. Δεν έχουμε όμως άλλο. Το αντιλαμβάνονται και οι «συμπαίκτες» μας γι’ αυτό και δεν μας έχουν στείλει εκεί που μας αξίζει.
Σημείωση
Κάθε φορά που παραχωρείται εθνική κυριαρχία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η υπογραφή 180 βουλευτών. Και πολλά από αυτά που ζητά το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο ισοδυναμούν με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητούν συναίνεση. Έτσι ώστε στο μέλλον να μην μπορεί κανένας να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας των παραχωρήσεων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τί λέει ο Μάρκος για την αποχώρηση της παράταξής του

Από τη δημοτική παράταξη του Μ. Κοτσιλίνη “Νέα Εποχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” βρέθηκε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 7 Ιουνίου .
Με την ενέργεια αυτή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Νέας Εποχής” εξέφρασαν την αντίθεση τους στη συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στην πραγματικά αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει στα μάτια της κοινωνίας .
Περιστατικά και συμπεριφορές που εκδηλώνονται στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γίνονται αποδεκτά από την κοινωνία της Κεφαλλονιάς . Αντίθετα σχολιάζονται αρνητικά και δημιουργούν πολύ άσχημη εντύπωση ακόμα και αγανάκτηση για το επίπεδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δήμου γενικότερα .
Παλινωδίες στις διαδικασίες , αυταρχικές συμπεριφορές , διαμάχες κυρίως ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφίας , απρεπείς μέχρι και αγοραίες εκφράσεις κάθε άλλο παρά ενισχύουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίθετα μάλιστα το υπονομεύουν και το υποβαθμίζουν .
Η μηδενική ανοχή από τον κ. Δήμαρχο στη διαφορετική άποψη , στον έλεγχο , στην κριτική αλλά και σε άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις που διατυπώνονται και κυρίως ο τρόπος που αντιδρά σε αυτά , δεν βοηθούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης δεν βοηθούν ούτε την ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων αλλά ούτε και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων κάτι που άλλωστε περιμένουν οι δημότες μας .
Δεν ταιριάζουν όμως και με κανένα απολύτως τρόπο στο επίπεδο , στο ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό των κατοίκων της Κεφαλλονιάς .
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Από την Παράταξη μας δόθηκε χρόνος και εκφράστηκε ανοχή με την ελπίδα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο Δήμος γενικότερα θα βρουν γρήγορα το βηματισμό τους ώστε τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν .
Όμως δυστυχώς οι συμπεριφορές αυτές συνεχίζονται με πρωταγωνιστές μάλιστα εκείνους που θα έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες της σωστής λειτουργίας του Δήμου .
Και όχι μόνο αυτό αλλά ζήσαμε στη διάρκεια των συνεδριάσεων και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων προς μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς το παραμικρό σχόλιο ή την οποιαδήποτε αντίδραση .
Τι άλλο πρέπει να γίνει λοιπόν , πόσο ακόμα πρέπει να κατρακυλίσουμε ώστε να δούμε καθαρά ότι δεν πάει άλλο , ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ;
Εμείς πιστεύουμε ότι στο κορυφαίο συλλογικό πολιτικό όργανο της Κεφαλλονιάς θα έπρεπε να πρυτανεύει η λογική , ο νηφάλιος διάλογος και κυρίως ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης .
Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, ιδιαίτερα όμως εκείνοι που έχουν θεσμικά την ευθύνη λειτουργίας του Δήμου.
Η δύσκολη περίοδος που περνάμε , οι οικονομικές ανάγκες , τα πολλά και μεγάλα προβλήματα , η κοινωνία που περιμένει από κάπου να υποστηριχθεί δεν επιτρέπουν πλέον σε κανένα να παραμένει απαθής .
Η ενέργεια μας , η αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , είναι πράξη ευθύνης και αποτελεί μήνυμα που εφιστά την προσοχή στην ανάγκη να αλλάξει ο Δήμος Κεφαλλονιάς άμεσα πορεία .
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου