Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Aπό τη Ν.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 σύρονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ληξουρίου οι επικεφαλείς τότε της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαντζουράτος και της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στο Δήμο Παλικής Νίκος Αλεξανδρόπουλος, επειδή με την δυναμική κινητοποίηση των δύο κινήσεων και ως επικεφαλείς, στις 16/8/2006, «άνοιξαν» στην κυριολεξία την πρόσβαση για εκατοντάδες λουόμενους στην γραφική παραλία και τον αιγιαλό στον όρμο του Αθέρα Δήμου Παλικής στην Κεφαλονιά, αφού την είχαν κλείσει ιδιώτες διεκδικώντας την ως ιδιωτικό χώρο.
Οι δύο επικεφαλείς κατηγορούνται για «αυτοδικία» επειδή οι ίδιοι και οι αντίστοιχες κινήσεις που εκπροσωπούσαν, απομάκρυναν μεταλλικούς πασσάλους που καθόριζαν ως ιδιωτική περιοχή τον συγκεκριμένο αιγιαλό και παραλία και εμπόδιζαν την απρόσκοπτη χρήση τους από το λαό. Οι επίδοξοι ιδιώτες ισχυρίζονται ότι δεν είχε περατωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης του χώρου αιγιαλού και παραλίας που θεωρούσαν ιδιοκτησία τους, επειδή δεν τους έχει αποδοθεί μέχρι και σήμερα η αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο..!!!
Η δυναμική κινητοποίηση της ΝΑΣ και της ΔΑΣ τον Αύγουστο του 2006, έλυσε καταλυτικά (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας με την κινητοποίησή τους την απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην συγκεκριμένη παραλία. Ανέδειξε όμως και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των αυτοδιοικητικών αρχών (Νομαρχιακών και Δημοτικών) της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί σειρά ετών όχι μόνο δεν έδιναν λύση στο πρόβλημα, αλλά αντί να διεκδικούν στην πράξη το δημόσιο χαρακτήρα του συγκεκριμένου αιγιαλού και της παραλίας αναγνώριζαν σε αυτά κατά καιρούς και με διάφορα προσχήματα, ιδιωτική περιουσία. Έφτασε μάλιστα η Δημοτική Αρχή -εκείνη την περίοδο- του Δήμου Παλικής (ΝΔ) μέχρι το σημείο να εγκαταστήσει η ίδια τους πασσάλους της ντροπής, σε συνεργασία με τους επίδοξους ιδιώτες προκαλώντας την γενική κατακραυγή κατοίκων και επισκεπτών αλλά και την δυναμική παρέμβαση της ΝΑΣ και ΔΑΣ..
Η ποινικοποίηση της διεκδίκησης του δημόσιου χαρακτήρα του αιγιαλού και της παραλίας, πάει χέρι-χέρι με την ιδιωτικοποίηση και την εκποίηση της δημόσιας λαϊκής περιουσίας, που συστηματικά οι δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου σε όλη τη χώρα και στα πλαίσια της καπιταλιστικής «πράσινης ανάπτυξης» προωθούν. Προτάσσουν το περιβάλλον ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την νέα φάση της καπιταλιστικής «πράσινης ανάπτυξης» και την ένταση της κερδοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι περικοπές στα λαϊκά εισοδήματα δεν έχουν τελειωμό. Με αλλεπάλληλους νόμους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκποιούν τις δημόσιες παραλίες σε ιδιώτες, προκειμένου να τις «αναπτύξουν» δηλαδή να κάνουν εμπόρευμα τα μπάνια του λαού.
Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι στο Δήμο και την Περιφέρεια καλούν το λαό και τους εργαζόμενους όλου του νομού και της χώρας, να αντιδράσουν σθεναρά στην παραπάνω προοπτική που θα εμπορευματοποιήσει μια ακόμη λαϊκή ανάγκη. Είναι η κατάλληλη ώρα να βγουν σίγουρα συμπεράσματα για την πολιτική των κυβερνήσεων, των τοπικών αρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψαν, εκτρέφουν και προωθούν αυτήν την πολιτική και ιδιαίτερα για την συγκεκριμένη περίπτωση, που κοροϊδεύουν και ταλαιπωρούν δεκαετίες τώρα τους χιλιάδες κατοίκους και τους επισκέπτες στην περιοχή.
Καλούν επίσης όλους τους φορείς των εργαζομένων και του λαού να βρεθούν στο πλάι των διωκομένων με κάθε τρόπο και μέσο, αφού ουσιαστικά η παραπάνω δίωξη στρέφεται συνολικά ενάντια στο λαό και δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό και στην παραλία ενώ ανοίγει τις ορέξεις επίδοξων διεκδικητών που θέλουν να κερδοφορίσουν καταστρατηγώντας αυτό το δικαίωμα. Η καταλυτική παρέμβαση του κινήματος τόσο στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης όσο και γενικότερα, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, αφού η ίδια η δίωξη αλλά και η τυχόν καταδίκη των επικεφαλείς ουσιαστικά ισοδυναμούν με αμφισβήτηση στην πράξη του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας και καταστρατήγηση του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτήν.
Ν.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Σοφία δεν κατεβάζει ταχύτητες!


Από το kefallonitika.gr 

Σήμερα το βράδυ έρχεται στη Κεφαλλονιά η Σοφία Λουκέρη που όπως όλα δείχνουν και συνομολογούν,θα είναι η επόμενη υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Κεφαλλονιά. Η Σ. Λουκέρη όπως δήλωσε η ίδια απλά συνεχίζει να επαναλαμβάνει το εδώ και χρόνια το προσωπικό της πρόγραμμα και να επισκέπτεται σχεδόν κάθε εβδομάδα το νησί από την άνοιξη έως το φθινόπωρο βλέποντας φίλους και συγγενείς τόσο στο Ληξούρι όσο και στο Αργοστόλι.
Η συμπαθέστατη συμπατριώτισά μας πρόκειται να συναντηθεί με πολλά στελέχη της ΝΔ αλλά και του ευρύτερου τοπικού πολιτικού φάσματος σε μια προσπάθειά της να γίνει γνωστή και πέραν των στενών κομματικών ορίων της ΝΔ ενός κόμματος στο οποίο ανήκει πολλά πολλά χρόνια. Μάλιστα ακούστηκε …»υψηλό« ιστορικό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ γνωστό για την αδυναμία του στο ωραίο φύλλο να σχολιάζει λέγοντας σε φίλο του τοπικό Νεοδημοκράτη : «Κοιτάχτε να πάρετε τώρα την έδρα με αυτή που είναι όμορφη και ευγενής ενώ οι άλλοι που μας πλασάρετε είναι χαμένοι και καμμένοι από χέρι…»

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου