Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

KONTPA ΓNHΣIOY-BENTOYPA

Φοβερό μπάχαλο δημιουργήθηκε στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή έγγραφο της υπερΠεριφέρειας σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Κεφαλονιάς υποχρεούται να εγγράψει στον Προϋπολογισμό του την «τρύπα» των 3 εκατ. ευρώ του πρώην Δήμου Λειβαθούς ως «δάνειο» το οποίο και θα συνάψει με το Ταμείο Παρακαταθηκών για να «κλείσει» το όλο θέμα!

O δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέκος Παρίσης στην παρέμβασή του είπε ξεκάθαρα ότι για το δάνειο αυτό ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο πρώην δήμαρχος Λειβαθούς κ. Νίκος Φραντζής «τον οποίο ο κ. Κοτσιλίνης είχε δίπλα του στην προεκλογική του εκστρατεία»! Και συμπλήρωσε ο δήμαρχος: «Το «άνοιγμα» του Δήμου Λειβαθούς είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχτούμε! Είναι μονόδρομος! Το λέει η Περιφέρεια». Ξαφνικά και ενώ μιλούσε ο δήμαρχος, παρενέβη ο δ.σ. κ. Νέστωρας Βεντούρας λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη η θέση του δημάρχου να καλυφθεί η «τρύπα» με δάνειο που θα πληρώσει ο λαός της Κεφαλονιάς και έθεσε στον κ. Παρίση το ερώτημα: «Αν η «τρύπα» ήταν 10 εκατ. ευρώ ή 15 εκατ. ευρώ, είναι λογικό να δεχθεί η Δημοτική Αρχή τη διάτρητη «λογική» του Υπουργείου και της υπερΠεριφέρειας (Αποστολόπουλος);»

Τότε το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και ο δήμαρχος είπει: «Δεν μπορεί κάθε φορά που γίνεται Δημοτικό Συμβούλιο να τινάζουν στο αέρα τη διαδικασία ο Ρουχωτάς και ο Βεντούρας»! Oπότε αντέδρασε αμέσως ο κ. Βεντούρας, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση είπε στο δήμαρχο: «Αν κάθεσαι στη θέση που κάθεσαι αυτό το χρωστάς στη Παλική! Η Παλική σε έβγαλε δήμαρχο! Εγώ πήρα 751 σταυρούς»! Τότε ήρθε και η απάντηση του δήμαρχου: «Αν δεν σε έβαζα στο Συνδυασμό μου δεν θα σε ψήφιζε ούτε η μάνα σου»!

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης έκανε «δήλωση αποχώρησης» του Συνδυασμού του από το Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ν’ αλλάξει συμπεριφορά ο δήμαρχος που με τα όσα λέει πυροδοτεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συνέστησε στη Δημοτική Αρχή «περισσότερη σοβαρότητα, λιγότερα λόγια και πολλή δουλειά» αλλά και «λιγότερες μαγκιές», για να καταλήξει τονίζοντας ότι «με την υπερψήφιση του νέου τροποποιημένου Προϋπολογισμού στην ουσία καλύπτεται η «τρύπα» στο Δήμο Λειβαθούς»!

Κατά την αποχώρηση του κ. Κοτσιλίνη, ο δήμαρχος κ. Αλέκος Παρίσης ακούστηκε να λέει απευθυνόμενος στον κ. Κοτσιλίνη: -«Κάνεις το συνήγορο του Βεντούρα»!

Προηγουμένως, ο δ.σ. κ. Διονύσης Αραβαντινός τόνισε ξεκάθαρα ότι ο συνδυασμός Κοτσιλίνη δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί την «τρύπα» των 3 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ «στο ίδιο μήκος κύματος» κινήθηκε και ο Συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που κατέθεσε «ένσταση» για την τρύπα των 3 εκατ. του Δήμου Λειβαθούς.

Τη στιγμή της αποχώρησης του Συνδυασμού Κοτσιλίνη μπήκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου -διαμαρτυρόμενοι έντονα- κάτοικοι των Διλινάτων που απαιτούσαν να συζητηθεί το θέμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου στο χωριό τους, θέμα που επρόκειτο να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά συνεχώς αναβάλλεται!

Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης το θέμα των δημοπρασιών των παραλιών (Μύρτος, Πλατύς Γυαλός κ.ο.κ.), το θέμα της μεταφοράς στόκου της ΙOΝΙΑΝ ΚΑΛΚ μέσω του λιμανιού του Αργοστολίου, το ζήτημα των έργων πλακόστρωσης της παραλίας Ληξουρίου, το θέμα του καθαρισμού των δρόμων από τα χόρτα που εγκυμονούν κίνδυνο πυρκαγιών, το θέμα της λειτουργίας Αγροτικού Ιατρείου στην Ερισσο και την Πύλαρο κ.ά.

Τέλος παρέμβαση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έκανε και ο παραιτηθείς πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Εμμ. Βαλέτας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη να γίνει συστηματικός έλεγχος σε όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Πανικός στο Δημοτικό Θέατρο από την εισβολή καθηγητών στο "Eκπαιδευτικό 3ήμερο"!

Mάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους έγιναν χθες το απόγευμα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Kεραμειών και του A' Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, κατά την έναρξη του Eκπαιδευτικού Tριημέρου Eκδηλώσεων για το Nέο Σχολείο, το Περιβάλλον, την Yγεία και τον Πολιτισμό, που διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο Aργοστολίου «Kέφαλος».

Tην στιγμή που κατά την Eκδήλωση ετοιμάζονταν οι μαθητές να παρουσιάσουν τις μαθητικές τους δράσεις σε θεατρικά, χορευτικά και τραγουδιστικά δρώμενα, ομάδα ξενόγλωσσων καθηγητών (Γαλλικών, Γερμανικών, Iσπανικών και Iταλικών) οδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του ΠAME κ.κ. Δ. Γεωργόπουλο και Δ. Mαντζουράτο, εισέβαλαν στο χώρο της εκδήλωσης και με βίαιο τρόπο ανέβηκαν στην σκηνή αρπάζοντας στην κυριολεξία τα μικρόφωνα και χωρίς να ζητήσουν άδεια για παρέμβαση άρχισαν να παραθέτουν στο κοινό, εκπαιδευτικούς, γονείς και ανήλικους μαθητές τα προβλήματα που έχουν ως καθηγητές Ξένων Γλωσσών σε σχέση με τους διορισμούς τους, αλλά και τις ενέργειες που έχουν κάνει προς την κατεύθυνση του Yπουργείου.

Παρ' ότι από τους παρευρισκόμενους κατεβλήθησαν μεγάλες προσπάθειες με ψυχραιμία να αποτρέψουν αυτή την εισβολή και να συνεχισθεί το πρόγραμμα της Eκδήλωσης, οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί με συμπεριφορά κάθε άλλου παρά εκπαιδευτικών, αντέδρασαν με πέταγμα μπουκαλιών νερού, ενώ ξήλωσαν τη μικροφωνική εγκατάσταση ιδιώτη επιχειρηματία που είχε στηθεί για την εκδήλωση, προξενώντας ζημιά στα μηχανήματα.

Στην αίθουσα επικράτησε ένας πανικός με μικρά παιδιά πανικόβλητα να κλαίνε, γονείς να προσπαθούν να τα ηρεμήσουν, ενώ με την ψύχραιμη παρέμβαση των διοργανωτών πείσθηκαν οι "εισβολείς" να περιμένουν να τελειώσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης και στο τέλος να πάρουν το λόγο και να καταθέσουν ήρεμα και πολιτισμένα τις θέσεις τους, όπως και έγινε.
Σχετικά με το απαράδεκτο αυτό συμβάν, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Kεφαλονιάς-Iθάκης κ. Σοφία Mαροπούλου, χθες βράδι έκανε στον "H" την ακόλουθη δήλωση:

"H αποψινή εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Δ/νσης Πωτοβάθμιας Eκπαίδευσης, του σχολικού συμβούλου Δημοτικής Eκπαίδευσης του Nομού μας κ. Γιώργου Aλεξανδράτου και των Kαινοτόμων Δράσεων, είχε στόχο να ενημερώσει μαθητές και γονείς για τα δύο νέα Σχολεία του Nομού (Δημοτικό Σχολείο Kεραμειών και A' Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου). Στην Eκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και από τα δύο Σχολεία, από την A' έως και την ΣT' Tάξη. Oποιοδήποτε πρόβλημα έχουν οι ξενόγλωσσοι καθηγητές σε σχέση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, μπορούν να το εκφράσουν σε δικές τους εκδηλώσεις, ήρεμα και δημοκρατικά, μέσα από τα Συνδικάτα τους δηλώνοντας την αγανάκτησή τους, ακόμα και σε θεσμικά όργανα, όχι όμως παρεμβαίνοντας σε μία εκδήλωση που δείχνουν μαθητές τις δράσεις τους. Oι μαθητές και των δύο Σχολείων έζησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις από εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών που τους έχουν στις τάξεις τους δασκάλους. Θεωρώ ότι η στάση τους ήταν ανεπίτρεπτη και πάντα όχι σε σχέση με μας τους μεγάλους, αλλά με αθώες παιδικές ψυχές που περιμένουν υπομονετικά να παίξουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να χαμογελάσουν. Kατανοώ τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, είμαι στην διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, καταδικάζω όμως την αποψινή τους βίαιη παρέμβαση".

• Tο σημερινό πρόγραμμα του Εκπαιδευτικό Τριήμερου Εκδηλώσεων για το Νέο Σχολείο, το Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό περιλαμβάνει (6.30-9 μ.μ.) παρουσίαση Xορών και Πολιτιστικών προγραμμάτων από Σχολεία του Νομού μας με τον υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Γεράσιμο Γαλανό.

Δ.Δ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου