Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011


Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ Σ. ΚΟΥΡΗ

“Ο Αντιπεριφερειάρχης φέρνει στην Κεφαλλονιά την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Καταγγέλει εκ νέου τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού μας.
Με νέα ανακοίνωσή της λέι ότι άλλα ψηφίζει και άλλα πράττει ο κ. Κουρής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΣ έχει ως εξής
«O Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής, άλλα ψηφίζει στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κέρκυρα και άλλα πράττει στον τόπο του.
Συγκεκριμένα στην με αριθ. 63-5/2011 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κέρκυρα στις 19 Μαρτίου 2011, στην οποία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής συμμετείχε, υπερψηφίσθηκε το κάτωθι ψήφισμα που αφορά την είσοδο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στην Κέρκυρα :
1.«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί Παράνομη, Παράτυπη, Αντιδεολογική, Αντισυνεταιριστική την λειτουργία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την υφαρπαγή του έργου της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και της επιδότησης του λαδιού από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
2.Καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει προς τη ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. για να επιστραφούν οι εξουσιοδοτήσεις που έχει λάβει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΑΓΡΙΝΙΟΥ από τους Κερκυραίους αγρότες.
3.Ζητά από τη ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. να λάβει μέτρα ως εργολάβος του έργου κατά του Μέλους της που είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΑΓΡΙΝΙΟΥ καθ όσον μέχρι σήμερα παρά το Νόμο παρεμβαίνει και χωρίς να έχει λάβει την εργολαβία και παραλαμβάνει εξουσιοδοτήσεις από τους Κερκυραίους αγρότες».
Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. 482/22.6.2011 έγγραφο της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. το οποίο κοινοποιήθει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (22.6.2011, 16:59) η Κοινοπραξία Νομικών Προσώπων «ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. – NEUROPUBLIC ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» ζητά την έγκριση της «ξενόφερτης ομάδας» Συνεργείου της, προερχόμενο από την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, το οποίο από την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και μέχρι σήμερα, παραλαμβάνει Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης Δικαιούχων Αγροτών έτους 2011 στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας (πρώην Νομαρχία) ΔΕΝ ΕΧΕΙ τύχει της αναγκαίας έγκρισης από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσα­νατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε.).
Αυτή είναι η πραγματικότητα και η νομιμότητα που ο φίλος του πολίτη, αγρότη και κτηνοτρόφου, του μόχθου και της δουλειάς, Αντιπερι­φερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής επιφυλάσσει για τον τόπο του ώστε να λύσει τα σοβαρά προβλήματα των Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου


καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις σχετικά με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στα Σχολεία

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου μετά από διεξοδική συζήτηση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μετά την υπονόμευση των ολοήμερων σχολείων προχωρά στα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του σχολείου της αγοράς.
Αποφάσισε την κατάργηση της διδασκαλίας περισσοτέρων από μιας ξένων γλωσσών (εκτός των αγγλικών) ανά σχολική μονάδα, σπάζοντας το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνοντας ξεχωριστά «γαλλόφωνα», «γερμανόφωνα» κ.λ.π. σχολεία.
Οι μαθητές υποχρεώνονται είτε να αλλάξουν την γλώσσα που επέλεξαν, είτε να αλλάξουν σχολείο, είτε να υποχρεωθούν να διδαχθούν γλώσσα που δεν έχουν επιλέξει, ενώ δημιουργούν υπερμεγέθη τμήματα που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία προβληματική ώστε να ενισχυθούν τα φροντιστήρια.
Δηλαδή στραγγαλισμός σχολείων, υποβάθμιση της μόρφωσης, κατηγοριοποίηση. Τους ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν θα μείνει κανείς απέξω. Η εξέλιξη εντάσσεται στον πλήρη κατακερματισμό και την αποενιαιοποίηση της γνώσης.
Αυτό θα ενισχύσει ο «χάρτης» σχολείων που διαμορφώνει η κυβέρνηση όπου θα παρατίθενται οι υποδομές, η οργανικότητα, το πρόγραμμα του κάθε σχολείου, για να διαλέγουν οι χρήστες-πελάτες (γονείς-μαθητές).
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για το δραστικό περιορισμό (ή και την πλήρη κατάργηση) της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.
Να μην μετατραπεί η παιδεία σε εμπόρευμα-να μην πληρώσει την κρίση ο λαός και τα παιδιά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση για τον Κουβανό επαναστάτη ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ

Con los pobres de la tierra
quiero yo mi suerte echar
Με τους φτωχούς της γης
θέλω να μοιραστώ την τύχη μου
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
8 μ.μ. στο αίθριο του Εργατικού Κέντρου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ:
Το έργο του Χοσέ Μαρτί
και η σημασία του στο σήμερα….
Παρουσία του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Λουίς Πράδο Γκαρσία
Μουσικό πρόγραμμα με το Διονύση Φραγκόπουλο
Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης
Κεφαλονιάς - Ιθάκης
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1ο summer school Πολιτικής επιμόρφωσης Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ


Η Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, το 1ο Summer School Πολιτικής Επιμόρφωσης.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για επιμόρφωση και συνεχή ενημέρωση των νέων ανθρώπων σχετικά με την πολιτική πραγματικότητα, διοργανώνεται από την Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ, το πρώτο επιμορφωτικό Summer School για μέλη της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου στο Λιτόχωρο Πιερίας και απευθύνεται κυρίως σε μέλη των οργανώσεων της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης που επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από ζητήματα ιδεολογίας, πολιτικής επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τρέχουσας επικαιρότητας. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της πολιτικής, της ιδεολογίας και της επικοινωνίας αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία του πολιτικού συστήματος στη χώρα.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις εισηγήσεις εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκών, πολιτικών αλλά και επαγγελματιών του χώρου να προβληματιστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 28/6 μέσα από την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ www.onned.gr
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου