Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011


ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011!!!

“ΚΛΙΝIΚΑ ΝΕΚΡΟ”
ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

“Κλινικά νεκρό” είναι ουσιαστικά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου αλλά και ιστοσελλίδες του διαδικτύου το φέρουν ανάμεσα στους 50 οργανισμούς του Δημοσίου που θα μπουν στην διαδικασία της κατάργησης λόγω των όρων της Τρόικας και του Μνημονίου μέχρι το τέλος του 2011!!!
Και ενώ συμβαίνουν αυτά το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα αναβάθμισης του ΤΕΙ που είχε υποσχεθεί η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου αποδείχθηκε τελικά “άνθρακες ο θησαυρός”!!!
Τα αποτελέσματα της παρουσίασης που ήταν κατώτερη των προσδοκιών περιγράφονται στο κάτωθι δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

Παρουσίαση πρότασης για αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής: Τα θερινά τμήματα δε συνιστούν αναβάθμιση του ΤΕΙ
Συνεχίζουμε τον αγώνα, επιδιώκουμε νέα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας
Μετά την σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, με θέμα το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι συμμετέχοντες είχαν συμφωνήσει να περιμένουν την πρόταση, που, σύμφωνα με την Υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, «κάθε εκπαιδευτική μονάδα θα αναδιαρθρωθεί ή θα αντικατασταθεί με άλλη, με στόχο την πραγματική συμμετοχή σπουδαστών, εκπαι­δευτικό έργο με απο­τέλεσμα και ουσια­στική επίδραση στην τοπική ανάπ­τυξη».
Η Υπου­ργός, είχε υπογρα­μμίσει, επίσης, «την προτε­ραιότητα της ανάδειξης ενός πολυνησιωτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος με κατ’ εξαίρεση θεσμικό πλαίσιο (λόγω της πολυνησιωτικότητας) και τη δυνατότητα παροχής πολλών μορφών εκπαί­δευσης σε Έλληνες και ξένους φοιτητές σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες της Τεχνολογικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης».

Παρουσίαση πρότασης χθες στο Αργοστόλι
Η παρουσίαση της πρότασης έγινε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέοντα Μαραβέγια, χθες στο Αργοστόλι.
Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε, εκτενώς, σε θερινά μεταπτυχιακά μαθήματα χωρίς να υπάρξουν προτάσεις για την αναβάθμιση των πτυχιακών τμημάτων που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα.
O Aντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, στην τοποθέτηση του, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Δηλώσεις Σωτήρη Κουρή
Ο κ. Κουρής, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παρουσίασης της πρότασης, «θεωρεί ότι δεν προτάθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τους φορείς της Κεφαλονιάς.
Οι εξαγγελίες για τα θερινά μεταπτυχιακά τμήματα»,
τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, «δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης όταν το ΤΕΙ θα έχει οδηγηθεί στην κατάργησή του και δεν θα υφίσταται τα πτυχιακά τμήματά του. Δυστυχώς», είπε, «ο κ. Μαραβέγιας δεν ανέφερε κάτι νεώτερο από το Υπουργείο για την άρση της επίμαχης απόφασης, περί της μη εισαγωγής ή μείωσης σπουδαστών στα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Συνεχίζεται η πολιτική της υποβάθμισης όχι μόνο των τμημάτων που καταργούνται αλλά γενικά του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, γιατί οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για ορισμένα τμήματα έχουν αντίκτυπο στο σύνολο αυτού», σημείωσε.

Να ενταθεί ο αγώνας για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Συνάντηση με την Υπουργό
«Υπάρχει φόβος»,
πρόσθεσε, «ότι οι νέοι σπουδαστές δεν θα προτιμήσουν να επιλέξουν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, λόγω υποβάθμισή τους και τίθεται, πλέον, ζήτημα βιωσιμότητας αυτού.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί»,
σημείωσε για να τονίσει στη συνέχεια: «Απομένει μικρό χρονικό διάστημα και διαβλέπω ότι το Υπουργείο δεν έχει θετικές προθέσεις για αλλαγή πολιτικής.
Πρέπει», κατέληξε, «να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να δραστηριοποιηθεί η Επιτροπή των Επιφανών Κεφαλλονιτών που προτάθηκε από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Α. Παρίση, ενώ επιβεβλημένη είναι μία εκ νέου συνάντηση με την Υπουργό για την πορεία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέοντα Μαραβέγια, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πρότασης του Υπουργείου για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που έγινε χθες στο Αργοστόλι.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Δυναμική απάντηση Παρίση

Από το www.kefalonitika.gr

Με μια πραγματικά περιεκτική εισήγηση ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης άνοιξε τις εργασίες της ημερίδας με κεντρικό θέμα τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Σάμης τις αρχαιολογικές έχοντας σαν τίτλο : «Σάμη,ένα αρχαιολογικό μουσείο».
Ο Αλ.Παρίσης ήταν σαφής και απόλυτος υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητά του να σταθεί πλάι σε κάθε προσπάθεια που έχει σχέση με τον πολιτισμό του νησιού μας τονίζοντας εμφατικά πως όχι μόνο συνιστά κορυφαία προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ο πολιτισμός αλλά και ότι παρ’ όλες τις πρακτικές δυσκολίες και τα οικονομικά αδιέξοδα,τα πρωτόγνωρα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεν θα αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα ανάδειξης και προστασίας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Χαρακτηριστικά μάλιστα σε αποστροφή της ομιλίας του υπογράμμμισε «δεν θα επιτρέψω να παραμείνουν κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Κεφαλλονιάς επειδή δεν υπάρχουν φύλακες ! »
Ο δήμαρχος χειροκροτήθηκε θερμά, η ημερίδα ανέδειξε για μια ακόμη φορά προβλήματα που σχετίζονται με κοινωνικές εμμονές αλλά και προκαταλήψεις απέναντι στην αρχαιολογική σκαπάνη αλλά και τη φύλαξη των αρχαιοτήτων μας που πρέπει να συμβαδίζει με την έκθεσή τους στο κοινό.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στο γεγονός πως ο ίδιος ο δήμαρχος έδωσε εντολή να σπάσουν τα λουκέτα στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου και της Ασσου προκειμένου να αποκατασταθεί η επισκεψιμότητά τους από τους τουρίστες μια επισκεψιμότητα που ναρκοθετεί η αδυναμία καιη αδιαφορία του κράτους και όλων των κυβερνήσεων να προσλάβουν φύλακες και ξεναγούς.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός πολιτών και τις εισηγήσεις πραγματοποίησαν ειδικοί αρχαιολόγοι με κορυφαίο τον έφορο αρχαιοτήτων της περιοχής αλλά και συναδέλφους του Κεφαλλήνες και μη ενώ διανθίστηκε η εκδήλωση με χαιρετισμούς με ουσιαστικό και μη περιεχόμενο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου