Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ

ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΡΓΑ ΑΛΛΩΝ


ΣΠΥΡΟ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΥΡΕΣ

Σε μία άνευ προηγουμένου “πραξικοπηματική” ενέργεια που αναδεικνύει το μέγεθος του πανικού του για την “άχρωμη” και “άοσμη” μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική παρουσία του, προέβη ο βουλευτής του Νομού Σπύρος Μοσχόπουλος.
Με δελτίο τύπου που εξέδωσε επιχειρεί να “οικειοποιειθεί” το έργο της Αποχέτευσης του Πόρου, παραβιάζοντας ουσιαστικά ανοιχτές θύρες, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι εδώ και ένα μήνα ο Δήμος Κεφαλλονιάς με δελτίο τύπου είχε ανακοινώσει το ξεκίνημα του μεγάλου αυτού έργου μετά από καίριες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ήταν αυτός που κατέθεσε το τεχνικό δελτίο και που άσκησε πίεση για την ένταξη του έργου και ο βουλευτής απλά έμαθε ότι έπεσαν οι υπογραφές και έσπευσε να το ανακοινώσει για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού!
Θα περιμέναμε από τον Σπύρο Μοσχόπουλο μία άλλου είδους ανακοίνωση. Θα περιμέναμε να μας πει ότι αγωνιζόμενος για τα συμφέροντα των Κεφαλλήνων που τον έστειλαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα καταψηφίσει το ανάλγητο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που οδηγεί στην περαιτέρω εξαθλίωση του κόσμου.
Όμως αντ’αυτού έκπληκτοι διαβάσαμε για το έργο της Αποχέτευσης του Πόρου για το οποίο καμία θεσμική αρμοδιότητα έχει ο κ. Μοσχόπουλος. Και όχι μόνο αυτό. Σε κανένα σημείο της βουλευτικής ανακοίνωσης δεν αναφέρονται οι προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής. Ντροπή!
Ολόκληρο το δελτίο τύπου του βουλευτή έχει ως εξής:
Την οριστική ένταξη του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης Πόρου» προϋπολογισμού 7 εκατ. Ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρεαδάκης.
Η υπογραφή για την οριστική ένταξη έγινε μετά την αποστολή από τον Δήμο στο Υπουργείο, του συμφώνου αποδοχής όρων του έργου, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία ένταξης.
Το τεχνικό δελτίο του έργου είχε υπογραφεί από την προηγούμενη υπουργό κ. Μπιρμπίλη.
Το έργο αυτό είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα της πρώην Δημοτικής Αρχής Ελειού Πρόννων που ολοκλήρωσε την μελέτη. Θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Το δελτίο τύπου του Δήμου που είχε εκδοθεί στις 8/6 ανέφερε τα εξής:
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ανακοινώνει στους πολίτες του νησιού μας ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου «Αποχέτευση Πόρου του Δήμου Κεφαλλονιάς».
Το ανωτέρω έργο εγκρίθηκε μετά από θετική γνωμοδότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ενώ ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 7 εκ. ευρώ.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς για το έργο αυτό υπέβαλλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής την με αρ. πρωτ.5838 αίτηση για ένταξη στις 22-2-2011, αίτηση η οποία τελικά είχε αίσιο αποτέλεσμα.
Η «Αποχέτευση Πόρου» είναι ένα έργο με τεράστια σημασία για ολόκληρη την περιοχή του πρώην Δήμου Ελειού-Πρόννων, ενώ μετά την παραπάνω εξέλιξη είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα της ολοκλήρωσης του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας, αφού το δίκτυο του Πόρου θα συνδεθεί στο μέλλον σε αυτόν.
Όπως συνάγεται από την ανωτέρω ένταξη του έργου αλλά και από τις εντάξεις άλλων έργων για τα οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν, καταδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν και αγωνίζεται μέσα από τις δύσκολες παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες να προχωρήσει μπροστά με δημιουργική σκέψη, με όρεξη για δουλειά και με παραγωγή ουσιαστικού έργου για το νησί μας

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΤΕΙ & ΧΥΤΑ


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πλήρη ενημέρωση για διάφορα ζητήματα αρμοδιότητας της ΠΙΝ έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου στην συνεδρίαση του Π.Σ. Ας δούμε τι είπε για κάποια θέματα που αφορούν και στο Νομό μας:
Εισαγωγικό
Είναι γνωστό ότι από την 1η Ιουλίου περιέρχονται στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το Περιφερειακό Ταμείο, καθώς και άλλες αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα ανήκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου.
Έχω να δηλώσω ότι, αφενός αυτό ενδυναμώνει το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας από την άλλη, όμως, αυξάνει τις ευθύνες μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες των Ιονίων Νήσων.
Παρά τα πολλαπλά προβλήματα, που προκύπτουν καθημερινά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν με μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και, κυρίως, εργατικότητα από όλους, αιρετούς και εργαζόμενους.
Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ό, τι επιπλέον μας ανήκει αλλά και να αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούμε μόνοι μας, ως Περιφέρεια, να διαχειριστούμε τις τύχες μας, να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης χωρίς καθυστέρηση.
Για μένα προσωπικά αλλά, θέλω να πιστεύω και για όλους που ασχολούμαστε με τα κοινά, σε αυτή τη δύσκολη – οικονομικά – εποχή αυτό που μετράει περισσότερο είναι η Πολιτική, η χάραξη στρατηγικής και κοινών στόχων.
Η ενημέρωση που σας κάνω σήμερα αφορά και θέματα που άπτονται της Πολιτικής και σχετίζονται με τη ενδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς, κάποια από τα Υπουργεία, στην προσπάθειά τους να περικόψουν περιττές δαπάνες ή να εξοικονομήσουν χρήματα, λαμβάνουν – ερήμην μας – κάποιες αποφάσεις οι οποίες αποδυναμώνουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Σε αυτές τις πρακτικές και με κάθε αφορμή, αντέδρασα τόσο μέσα από απευθείας επικοινωνία που είχα με υπουργούς όσο και μέσω υπομνημάτων και επιστολών, αιτώντας να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις που πλήττουν την Περιφέρειά μας.
Η Υγεία
Ξεκινώντας από τα θέματα Υγείας, που τα θεωρώ τα πλέον σημαντικά αφού αφορούν όλους τους πολίτες και το πρώτιστο αγαθό για τον Άνθρωπο, χαιρέτισα την απόφαση του Υπουργού Υγείας που, επιτέλους, μετά από τόσο χρόνια διεκδίκησης, αποφάσισε την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, στη Λευκάδα.
Από την άλλη, αντέδρασα κατηγορηματικά στην πρόταση να καταργηθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων Ζακύνθου και Ληξουρίου και να υπαχθούν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, με ταυτόχρονη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για το νοσοκομείου Ληξουρίου.
Επίσης, ενημέρωσα τον Υπουργό ότι είναι αντιφατική πράξη από τη μια να εγκρίνει την ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Λευκάδα και από την άλλη να υποβαθμίζει το νοσοκομείο με κατάργηση της διοίκησής του και υπαγωγή του – διοικητικά - στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Καταλήγοντας με αυτό το θέμα, θέλω να πω, ότι δεν μπορεί από τη μια να επιδιώκουμε την ενδυνάμωση της Αιρετής Περιφέρειας και από την άλλη να δίνουμε την εντύπωση ότι διασπάμε τις υπηρεσίες και να τις μεταφέρουμε σταδιακά σε άλλες περιφέρειες.
Το ζητούμενο για μας και αυτό το έθεσα στον Υπουργό Υγείας σε δυο υπομνήματα, είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων να παραμείνουν εντός των ορίων της «Καλλικράτειας» Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Κάθε παρέμβαση και αλλαγή στο διοικητικό χάρτη βάλλει τη συνοχή της Περιφέρειάς μας, την ισχύ της και εν τέλει την ίδια της την ύπαρξη.
Το πρώτο πλήγμα, που δέχτηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στον τομέα της υγείας, ήταν η κατάργηση της ΔΥΠΕ και η υπαγωγή της στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια που εδρεύει στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν σοβαρά θέματα, όπως για παράδειγμα η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου Ζακύνθου στο νέο κτήριο, το Κέντρο Στήριξης ΑΜΕΑ στην Κέρκυρα κ.ά.
Για να έχω μια πιο σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των νησιών μας, με έγγραφό μου, ζήτησα τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και από τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά, να καταγράψουν και να μου αποστείλουν τα αιτήματα έτσι ώστε να ενωθούν οι φωνές διεκδίκησης στην ίδια κατεύθυνση, για να έχουμε αποτέλεσμα.
Επ’ αυτού έχω να σας αναφέρω ότι – μέχρι στιγμής – έχει ανταποκριθεί άμεσα ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας που έχει αποστείλει ενημέρωση.
ίναι σημαντικό να γίνει το έργο αυτό, διότι η Κέρκυρα στερείται οποιασδήποτε προνοιακής δομής για τη σημαντική αυτή αλλά ευπαθή πληθυσμιακή ομάδα.
Χωρίς παιδίατρο η Ιθάκη
Και μιας και βρισκόμαστε στην Ιθάκη, υπενθυμίζω ότι έκανα παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, για την έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και, κυρίως, για την έλλειψη παιδιάτρου.
Το ζήτημα της φροντίδας και παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά συνδέεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό και με τη γεωγραφική τους ιδιαιτερότητα.
Οι πολιτικές υγείας στα νησιά κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των νησιωτών στην υγεία και υποστηρίζουν την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, μπορεί μεν τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες υγείας να εξαρτώνται από το Υπουργείο Υγείας, θεωρώ, όμως, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει και λόγο και τη δυναμική να αξιώσει επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην υγεία στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρά..
Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Στις 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου και υπό την προεδρία μου, σύσκεψη σχετική με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ιονίων Νήσων.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χ. Σκούρτης, η τριμελής επιτροπή παρακολούθησης (που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες) και οι εκπρόσωποι των εταιρειών «ΕΠΤΑ Α.Ε». και «Ι.Φραντζής & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.», ανάδοχοι του έργου της σύνταξης του νέου ΠΕΣΔΑ Ιονίων Νήσων.
Το έργο ανατέθηκε στις δύο παραπάνω εταιρείες με σύμβαση που υπέγραψε στις 30/12/2010 ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κώστας Γεωργαλίδης και έχει συμβατική υποχρέωση της πρώτης μελέτης που είναι ο ΠΕΣΔΑ τις 31/7/2011.
Το δεύτερο παραδοτέο είναι η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών μελετών θα ακολουθήσει διαδικασία διαβούλευσης κατά την οποία θα γνωμοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων φορείς. Τέλος θα ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ο σχεδιασμός έργων και των προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν από τους μελετητές στοιχεία από τη μέχρι σήμερα πορεία της μελέτης.
Συνοπτικά οι μελετητές ανέφεραν:
Στην Κέρκυρα πρέπει να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση, ένα έργο του οποίου η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται για υπογραφή στο Υ.ΠΕ.Κ.Α.
Για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης θα προταθεί μία χρήση συμβατή με το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής, διαφορετικά πρέπει η τοπική κοινωνία να επιστρέψει τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην πηγή χρηματοδότησης. Μένει ανοικτό το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Διαπόντια νησιά
Στη Λευκάδα σχεδιάζεται η κατασκευή 3 Σταθμών Μεταφόρτωσης με τελική διάθεση όποιων ΧΥΤΑ αδειοδοτηθεί πρώτος στην Αιτωλοακαρνανία. Οι μελετητές εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη δημιουργία εργοστασίου μηχανικής διαλογής που θα κοστίσει περίπου 10 εκ. € αλλά δεν θα έχει κοντά του χώρο διάθεσης.
Στην Κεφαλονιά σχεδιάζεται επέκταση και αναβάθμιση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ και σταθμός μεταφόρτωσης στην Ιθάκη.
Στη Ζάκυνθο υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα κορεσμού του ήδη υπάρχοντος ΧΥΤΑ και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το νέο χώρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Σύσταση Επιτροπής Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο ΑΕΙ και ΤΕΙ στα Ιόνια Νησιά
Μετά την παρουσίαση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κρίνοντας ότι η προσθήκη θερινών τμημάτων στο ΤΕΙ δε συνιστά αναβάθμιση, όπως μας είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στο Υπουργείο, η Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, συστήθηκε η Επιτροπή Παιδείας που θ’ ασχολείται με θέματα ΑΕΙ (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Μέλη:
Α. Συμπολίτευση
Σπύρος Γκούσκος (Ζάκυνθος)
Μαρία Καταβάτη (Κέρκυρα)
Μαρία Καββαδά (Λευκάδα)
Ευάγγελος Φιοραβάντες (Κεφαλονιά)
Β. Αντιπολίτευση
Διονύσιος Γεωργάτος (- ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - Κεφαλονιά)
Γεράσιμος Φόρτες (- ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ -Κεφαλονιά)
Σωτήρης Βλάχος (- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ -Κέρκυρα)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Από το www.aftodioikisi.gr

Παύση πληρωμών προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους έχουν στην ουσία κηρύξει δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα, καθώς ενώ οδεύουμε στο β΄ εξάμηνο του 2011 ακόμη δεν έχουν καταβληθεί παρά ελάχιστα κονδύλια από τη ΣΑΤΑ, δηλαδή, χρήματα που κατευθύνονται σε επενδυτικές δαπάνες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας (Ανάπτυξης) και Οικονομικών που προβλέπει κατανομή 600 εκατ. ευρώ για τη ΣΑΤΑ του 2011 υπεγράφη στις 2 Μαίου 2011. Ωστόσο, το ποσό ή μέρος του δεν εκταμιεύθηκε ποτέ καθώς το υπουργείο Οικονομίας που έπρεπε να το καταβάλει δήλωνε αδυναμία!
Το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς ούτε το 2010 δόθηκε η τελευταία από τις τέσσερις δόσεις με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν να πάρουν τέτοιου είδους κονδύλια από την προεκλογική περίοδο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κάθε είδους προμηθευτές ή εργολάβους στους οποίους όχι μόνο οφείλουν χρήματα από πέρυσι αλλά οι συγκεκριμένοι χρεωστικοί λογαριασμοί συνεχώς φουσκώνουν, καθώς υπάρχουν δαπάνες ανελαστικές.
Παχατουρίδης: Κρυβόμαστε από τους προμηθευτές
Κι αυτό γιατί πρόκειται για χρήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι δήμοι μεταξύ άλλων για επισκευές σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών, έργα οδοποιίας (κατασκευή ή επισκευή δρόμων), αποκαταστάσεις καταστροφών, δημιουργία ή επισκευή κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, παιδικές χαρές), πυροπροστασία (καθαρισμός δασών και περιαστικών χώρων πρασίνου) αλλά και για προμήθειες για τους παιδικούς σταθμούς (τρόφιμα κλπ).
«Για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια που είμαι στην αυτοδιοίκηση δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τη ΣΑΤΑ αν και τελειώνει το πρώτο εξάμηνο, ενώ δεν πήραμε και την τελευταία δόση του 2010», λέει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Και προσθέτει με έμφαση: «Κρυβόμαστε από τους προμηθευτές και τους εργολάβους. Στο τέλος θα πάμε φυλακή. Αν δεν είναι αυτό παύση πληρωμών, τότε τι είναι;»
Υπ. Ανάπτυξης: Τα 600 (εκατ. ευρώ) να γίνουν 400
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τον καθαρισμό των δασών ή των περιαστικών χώρων πρασίνου, καθώς ακόμη οφείλουν χρήματα από πέρυσι. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκε την Παρασκευή πριν ακόμη δημοσιευθεί το Π.Δ. για τη σύσταση του υπουργείου να δώσει στους δήμους 23 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 600 εκατ. ευρώ της ΣΑΤΑ. Παράλληλα πολλοί δήμοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ξεκινήσουν τις επισκευές των σχολικών κτιρίων για το σχολικό έτος 2011-2012 αλλά να μην βρίσκουν διαθέσιμους εργολάβους, καθώς ήδη τους οφείλουν χρήματα από πέρυσι. Όσο για την κατάσταση σε παιδικές χαρές, δρόμους με λακκούβες κλπ, σε πολλές περιπτώσεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές και μάλιστα μικρών παιδιών.
Όμως, η «υπόθεση ΣΑΤΑ» δεν σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ήδη υπάρχουν εισηγήσεις του υπουργείου Οικονομίας τα 600 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ΚΥΑ στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου να μειωθούν σε 400 με 430 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κατά τη γνωστή υπουργική ρήση «δεν θα υπάρχει σάλιο»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου