Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ...

ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ακόμη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, πλην όμως δεν ολοκληρώθηκε. Αιτία; Ότι το Σώμα εισήλθε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης μόλις στις 10 και... το βράδυ, ενώ χρειάστηκαν παραπάνω από τρεις ώρες, οι οποίες αναλώθηκαν στη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων.
Πρωταγωνιστής της όλης αυτής σπατάλης χρόνου, που κατά την προσωπική μας άποψη, εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου διότι δεν αφήνει το Σώμα να παράξει έργο, και το αναλώνει, τις περισσότερες φορές σε ανούσιες πολιτικολογίες, ήταν η παράταξη της “Νέας Εποχής”.
Σε μια ακόμη συνεδρίαση αποδείχτηκε το γιατί ο Μ. Κοτσιλίνης και οι σύμβουλοι της “Νέας Εποχής” θέλουν σώνει και καλά την παρουσία της τηλεόρασης στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Η επίσημη τοποθέτηση είναι για να ενημερώνεται ο κόσμος. Όμως, η αλήθεια όπως πάρα πολλοί πολιτικοί παρατηρητές καταθέτουν, είναι για να κάνουν σόου και εντυπωσιασμό οι σύμβουλοι της “Νέας Εποχής” με “διαγγέλματα” πάσης φύσεως και για ασήμαντη αφορμή.
Όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας μπορούν κάλλιστα να βεβαιώσουν ότι στη διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων παρακολουθήσαμε περισσότερο τοποθετήσεις και μάλιστα πολύωρες από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρά ερωτήσεις προς την πλευρά του δημάρχου.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αν αυτή η κατάσταση, η οποία κουράζει, τόσο τον κόσμο, που παρακολουθεί, αλλά κυρίως τους δημοτικούς συμβούλους, δεν διορθωθεί στο άμεσο μέλλον, τότε είναι βέβαιο ότι θα χάσει την αίγλη του το μεγαλύτερο πολιτικό όργανο του νησιού.
Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η έκρηξη του αντιδημάρχου Καθαριότητας Σπ. Ματιάτου, ο οποίος απευθυνόμενος προς το Σώμα, τόνισε ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων από δεκάδες συμπολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. “Πρέπει να καταλάβουμε”, είπε ο κ. Ματιάτος, “ότι είμαστε εδώ για να παράξουμε έργο προς όφελος της Κεφαλλονιάς και όχι για να πολιτικολογούμε ανούσια”.
Τώρα, δυο ήταν τα ζητήματα πριν την ημερήσια διάταξη όπου οι τόνοι ανέβηκαν. Το πρώτο αφορούσε στη διοργάνωση του διαγωνισμού για την Μις Παγκόσμιος Τουρισμός, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στο Ληξούρι. Τόσο ο Μ. Κοτσιλίνης, όσο και ο Δ. Αραβαντινός, άσκησαν κριτική στο Δήμο Κεφαλλονιάς για τη συμμετοχή του σε αυτό τον διαγωνισμό. Απάντησαν τόσο ο δήμαρχος Α. Παρίσης, όσο και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευαγ. Κεκκάτος, υπογραμμίζοντας ότι καταρχάς ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου και ταυτόχρονα θα είναι μια εκδήλωση όπου θα βοηθήσει στη διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος, καθώς θα καλυφθεί και από 3 κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Το δεύτερο θέμα, το οποίο ανέβηκαν οι τόνοι ήταν το ζήτημα των παραλιών, όπου η δημοπρασία τους απέβη άγονη, ενώ η εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Πυλαρινού ήταν να μειωθούν οι τιμές εκκίνησης στο 50% των αρχικών και να γίνει επαναδημοπράτηση σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Η μείζον αντιπολίτευση άσκησε και πάλι οξεία κριτική, λέγοντας ότι ο Δήμος απέτυχε στη στρατηγική των υψηλών μισθωμάτων και ζήτησαν για τη επαναδημοπράτηση αυτή οι τιμές να πάνε στις περυσινές αρχικές.
Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης απάντησε με εμπεριστατωμένο λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Ανουσάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι εδώ για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου, ενώ τόνισε ότι το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσει ο Δήμος από τις παραλίες που δημοπρατήθηκαν ήδη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα ποσά προηγούμενων χρόνων. Άρα, ο Δήμος είναι σε κάθε περίπτωση κερδισμένος. Επίσης έκανε και πάλι λόγο για τη σπέκουλα που υπήρξε, τόσο προεκλογικά, όσο και τους πρώτους μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τις παραλίες του Πλατύ Γιαλού και του Μύρτου, λέγοντας ότι ο Δήμος δικαιώνεται σε όσα έλεγε, καθώς αυτές παραμένουν και θα παραμείνουν υπό την αιγίδα του.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ταξίδι – αστραπή στην Κεφαλονιά του Καννελόπουλου

Από το www.e-kefalonia.net

Αποκλειστικές πληροφορίες του «e-kefalonia» αναφέρουν ότι ο διευθυντής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στο νησί μας, αφού πρώτα πέρασε και από την Λευκάδα.
Ο Δημήτρης Καννελόπουλος για όσους δεν το γνωρίζουν, χειρίζεται καίρια ζητήματα του Σαμαρά ενώ είναι αρκετά διακριτικός και αποφεύγει τις «κακοτοπιές». Ο διευθυντής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λατρεύει την Κεφαλονιά, την οποία είχε επισκεφθεί και πριν από δύο χρόνια.
Ας έχουν κάποιοι τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοικτά…

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανοιχτή Επιστολή του Αποστόλη Χαραλαμπάτου,

προέδρου της Τοπικής Κοινότητα Βλαχάτων Εικοσιμίας προς το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς για την πλατεία των Βλαχάτων

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε από την αρχή του χρόνου με τα χρέη που σας φόρτωσαν οι προκάτοχοί σας πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και την κακοδιοίκηση που έκαναν στα ταμεία. Είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς μπελάδες να αντιμετωπίσετε όμως είμαι και εγώ υποχρεωμένος ως εκλεγμένος και ως ευαισθητοποιημένος και ενεργός πολίτης να κοιτάξω το καλό του χωριού μου και για αυτό ζητάω τη συνεργασία σας προκειμένου να κλίσει μια τεράστια πληγή που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ στο χωριό.
Όπως πιθανόν θα θυμάσαι κύριε Δήμαρχε, το 2007 που ήσουνα βουλευτής σου ζητήσαμε να εξασφαλίσεις ένα κονδύλι για να φτιαχτεί η Κεντρική Πλατεία του Χωριού στα Βλαχάτα. Σε αυτή την πλατεία γινόταν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού. Η Μάσκαρα στις Αποκριές, το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας τον Ιούλιο, οι χοροί του πολιτιστικού μας συλλόγου ο «Αίνος» και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Θεωρούσαμε ότι τα Βλαχάτα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Κεφαλονιάς αξίζει να έχει μια πλατεία της προκοπής. Εκτός αυτού, η περιοχή μας ζει από τον τουρισμό και για αυτό επιβάλλεται τουλάχιστον η Πλατεία του Χωριού να είναι ωραία.
Την εποχή εκείνη και χωρίς δεύτερη κουβέντα, εσύ εξασφάλισες το κονδύλι αμέσως και μας έστειλες τα σχετικά έγγραφα. Ο τότε Δήμαρχος Λειβαθούς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος προχώρησε αμέσως με τις υπηρεσίες του στη σύνταξη της Μελέτης Ανάπλασης της Πλατείας Βλαχάτων και μπορώ να πω ότι έγινε μια άριστη δουλειά σε επίπεδο μελέτης που αν εφαρμοζόταν θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα του χωριού πάρα πολύ. Μετά τη Μελέτη ο κ. Μιχαλάτος δημοπράτησε το έργο και στη συνέχεια άρχισε η κατασκευή από τον εργολάβο. Έγιναν οι αναγκαίες εκσκαφές και έπεσε το πρώτο μπετό. Όλοι ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι γιατί βλέπαμε τα πράγματα να προχωράνε γρήγορα και σωστά. Ώσπου για κακή μας τύχη άλλαξε η κατάσταση και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να σταματήσει το έργο στη μέση. Δεν πλήρωνε τον εργολάβο ως όφειλε και έτσι το έργο διακόπηκε.
Σήμερα, στη μέση του χωριού βρίσκεται ένα απέραντο εργοτάξιο, ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι, μία χαβούζα και κανείς από τους κυβερνόντες δε φαίνεται να ενδιαφέρετε. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τις πληγές που μας άνοιξαν με τη διακοπή του έργου.
Κύριοι, παρακαλώ ακούστε τα προβλήματα:
Α) Ο χώρος του εργοταξίου δεν είναι περιφραγμένος και δεν έχει προειδοποιητικές πινακίδες με αποτέλεσμα να μπαίνουν παιδιά και να κινδυνεύουμε να έχουμε ατυχήματα. Δεν θα έπρεπε το κράτος να περιφράξει το χώρο σε ένα έργο που δεν έχει τελειώσει ακόμη; Ποιος είναι υπεύθυνος;
Β) Το χειμώνα, τις μέρες που βρέχει κατεβαίνουν οι λάσπες, τα χώματα και οι πέτρες μέσα στον Επαρχιακό δρόμο Αργοστολιού –Πόρου. Με τόσες πέτρες στο δρόμο μπορεί να συμβεί ατύχημα. Εκτός αυτού, όταν περνάνε τα αυτοκίνητα οι λάσπες εκτοξεύονται πάνω στους τοίχους των σπιτιών καταστρέφονται τα βαμμένα σπίτια των κατοίκων. Τότε είναι που από την λασπουριά αναρωτιέμαι αν ζω στην Κεφαλονιά του 2011 ή σε κάποια συνοικία της Βομβάης στην Ινδία.
Γ) Το καλοκαίρι τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τις μέρες που φυσάει αέρας, σηκώνονται σύννεφα σκόνης λες και βρισκόμαστε στην έρημο Σαχάρα. Οι μαγαζάτορες έχουν φτάσει στα όρια τους. Η σκόνη πέφτει στα φαγητά και στους καφέδες των τουριστών. Η σκόνη μπαίνει στα μάτια αυτών που οδηγούν μηχανάκια και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Τα σκέφτηκαν όλα αυτά οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ που σταμάτησαν το έργο της Πλατείας;
Είναι πολλά τα προβλήματα κύριοι. Πίστεψε με. Όμως εγώ δε μπορώ να επιτρέψω να γίνουν τα Βλαχάτα ούτε Βομβάη ούτε Σαχάρα, όσο και να το θέλει το ΠΑΣΟΚ. Εγώ από τη μεριά μου συνάντησα κάποια τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το χωριό και τους πρότεινα να στείλουμε ένα γράμμα στο Βουλευτή και στο Υπουργείο για να συνεχιστεί το έργο. Όμως, οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν να θίξουν το κόμμα τους. Προτιμούν να μείνει η Πλατεία νταμάρι. Εγώ δεν κοιτάω κόμματα. Κοιτάω το καλό του χωριού. Έτσι είναι η ζωή Δήμαρχε. Άλλοι χτίζουν και άλλοι γκρεμίζουν.
Απευθύνομαι λοιπόν σε σας και ζητάω τη συνδρομή σας. Η κατάσταση στη Πλατεία πρέπει να αλλάξει. Παρακαλώ ενημερώστε με τι μπορεί να γίνει από την πλευρά σας.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων
Απόστολος Χαραλαμπάτος
«Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ Ε. ΤΑΡΑΖΗ-ΒΟΛΤΕΡΑ

Από την ΕΑΣ εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης ικανού αριθμού επώνυμων καταγγελιών ότι το πρώην Μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΑΡΑΖΗ ΒΟΛΤΕΡΑ εμπλέκεται άμεσα στο θέμα που έχει προκύψει κατά την διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2011, μεταξύ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης και της Κοινοπραξίας “ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. – NEUROPUBLIC A.E.” και συγκεκριμένα ότι βρίσκεται πίσω από όλες γενικά τις ενέργειες οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και τις αποφάσεις των θεσπισμένων και εκλεγμένων Συλλογικών οργάνων της, σε τελική δε ανάλυση εναντίον των συμφερόντων του Κεφαλλονίτη και Θιακού αγρότη και κτηνοτρόφου.
Η κ. ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΑΡΑΖΗ ΒΟΛΤΕΡΑ παρεμβαίνει προσωπικά στους παραγωγούς και με ποικίλους τρόπους διασπείρει σ’ αυτούς κακόβουλες φήμες και τους παρακινεί στρεφόμενοι εναντίον της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών να προσέλθουν και να υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις Αιτήσεις τους στο εγκατεστημένο στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας συνεργείο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα καταγγέλλει την συμπεριφορά αυτή της κ. ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΤΑΡΑΖΗ ΒΟΛΤΕΡΑ και επισημαίνει ότι αυτή κινείται από καθαρά ιδιοτελείς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι έχουν να κάμουν με την περίοδο της θητείας της ως Μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης καθώς και με «τα έργα και τις ημέρες» του γιού της ως πρώην υπεύθυνος του καταστήματος εφοδίων. Καλεί δε, κάθε λογικά σκεπτόμενο αγρότη και κτηνοτρόφο να αξιολογήσει σωστά την συμπεριφορά αυτή και να μην παραπλανηθεί αλλά να απομωνόσει τόσο την κ. ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΑΡΑΖΗ ΒΟΛΤΕΡΑ όσο και αυτούς που συνειδητά παρέχουν χείρα βοηθείας στον υπονομευτικό της ρόλο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου