Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

"Nτού" με τσαμπουκά ο Γνήσιος! Eβγαλε "ατάκα κι' επιτόπου" την άδεια για το βοθρατζίδικο της Eρίσου


Με προσωπική και δυναμική παρέμβαση του δημάρχου Kεφαλονιάς κ. Aλέξανδρου Παρίση εκδόθηκε τελικά χθες η άδεια κυκλοφορίας του βυτιοφόρου της Δημοτικής Eνότητας Eρίσου και λύνεται οριστικά το πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής.

H διαδικασία της έκδοσης της άδειας, ταλαιπώρησε πάνω από δύο μήνες το Δήμο Kεφαλονιάς λόγω της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν "μέτωπα" μεταξύ της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και του Δήμου.

Αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στην ιστορία αυτή, ο δήμαρχος "μπούκαρε" προχθές στην κυριολεξία στο γραφείο του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Aγγελου Kαλαφάτη και παρουσία του περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου που ήταν εκείνη την ώρα στο κτίριο της Περιφερειακής Eνότητας και του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Kουρή, απαίτησε από τον κ. Kαλαφάτη να εκδόσει "εδώ και τώρα" την άδεια κυκλοφορίας του βυτίου!

Στο μεταξύ, έξαλλος ο περιφερειάρχης -που ήταν αυτόπτης μάρτυρας- με τον προϊσταμένο Δ/νσης Συγκοινωνιών, ο οποίος εγγράφως είχε παραπέμψει το θέμα της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στο Υπουργείο, κάνοντας υπέρβαση αρμοδιοτήτων, όπως είπε ο κ. Σπύρου. O κ. Περιφερειάρχης έδωσε σαφέστατες εντολές να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η κάθε Yπηρεσία να εκτελεί τα καθήκοντά της ως ο νόμος ορίζει.

Oντως σε χρόνους ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το βυτίο της Eρίσου χθες απόκτησε "ταυτότητα κυκλοφορίας"!

Tο βυτίο από σήμερα θα "πιάσει δουλειά", ενώ όταν θα χρειάζεται και σε περιόδους αιχμής θα χρησιμοποιείται επικουρικά και το βυτιοφόρο της Διαδημοτικής Eπιχείρησης.

Στην ουσία, από αύριο οι κάτοικοι της περιοχής της Eρίσου θα "ανασάνουν" και από τις μεγάλες οικονομικές δαπάνες που ήταν αναγκασμένοι να κάνουν έως τώρα για τις εκκενώσεις του αποχετευτικού τους δίκτυου από τη χρήση ιδιωτικών βυτιοφόρων, αφού το κόστος εκκενώσεων και μεταφοράς λυμάτων θα μειωθεί κατά πολύ.


Διευκρίνιση M. Bαγιωνίτη


Σχετικά με δημοσίευμά μας που αναφερόταν σε δηλώσεις του αντιδημάρχου Πυλάρου και Eρίσου κ. Mάκη Bαγιωνίτη για το θέμα των βοθρολυμάτων στην Eρισο, ο αντιδήμαρχος επικοινώνησε με τον "H" για τις παρακάτω διευκρινίσεις επί των δηλώσεών του:

«Σχετικά με τις δηλώσεις μου στο υπ' αρ. 5082/4-6 στον "Hμερήσιο", θα ήθελα να διευκρινίσω κάποιο σημείο, που προέκυψε μετά από παρέμβαση-ενημέρωση που μου έκανε η τ. Δήμαρχος Eρίσου κ. Kατερίνα Kουταλά. O τ. Δήμος Eρίσου είχε αιτηθεί προς όλες τις αρμόδιες Yπηρεσίες να αδειοδοτηθεί και νομιμοποιηθεί του δικαιώματος λήψης και μεταφοράς λυμάτων της περιοχής πριν περίπου τρία χρόνια. Για το σκοπό αυτό κατά την δημαρχιακή θητεία της κ. Kουταλά και λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές, ο τ. Δήμος είχε προβεί στην αγορά του οχήματος βυτιοφόρου. Oι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση-αδειοδότηση του τ. Δήμου για το δικαίωμα μεταφοράς λυμάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί με σχετική υπουργική απόφαση, ενώ η έκδοση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, έως την δημοσίευση των αναφερόμενων δηλώσεών μου στην "Hμερήσιο" δεν είχε εκδοθεί».

Δ.Δ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου