Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011


ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

-Με βάση τα παραπάνω και επειδή ο κ. Βαλλιανάτος ισχυρίζεται δημοσίως ψευδή γεγονότα σε βάρος μου για να με βλάψει προσωπικά και πολιτικά, ενώ γνώριζε ότι αυτά είναι ψευδή, τον καλώ δημοσίως να ανακαλέσει και να μου ζητήσει συγγνώμη.

-Στην αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι ο ίδιος θέλει και οδηγεί τα πράγματα στη Δικαιοσύνη, ως μόνο νόμιμο μέσο να υπερασπιστώ το πρόσωπο και την ιστορία μου, αλλά και το μη δηλητηριασμό της κοινωνίας από τον προσωπικό φανατισμό, αφού και η ανοχή στη συκοφαντία έχει και πρέπει να έχει κάποιο όριο.

Γράφει ο Μάκης Φόρτες

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη, ο τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νικόλας Βαλλιανάτος χθες 31/5/2011, που δημοσιεύεται στα μέσα επικοινωνίας, διατυπώνει εσκεμμένα ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες εναντίον μου, για να με μειώσει και να μου αποδώσει πράγματα που δεν μου ανήκουν και έτσι να με συκοφαντήσει.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαλλιανάτος ισχυρίστηκε δημοσίως και γραπτώς, και σε πλήρη γνώση του ότι είναι ψευδές, ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φόρτες ζήτησε (μαζί με τον αντι-περιφερειάρχη κ. Κουρή) και πρότεινε διαχειριστικό έλεγχο στην πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας και Ιθάκης, από ορκωτούς λογιστές», ενώ η αλήθεια είναι πως ποτέ και πουθενά δεν έγινε τέτοια πρόταση από εμένα.
Το αντίθετο μάλιστα, αφού ήμουν αυτός που εξέφρασε επιφυλάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο για την πρόταση της περιφερειακής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ορκωτός λογιστής ίσον μισός εισαγγελέας».
Την ίδια ώρα, όπως και τώρα, το πρόβλημα κάποιων άλλων ήταν (και είναι) «το κυνήγι φαντασμάτων» για τις δικές τους πολιτικές ευθύνες και ο δηλητηριασμός της κοινωνίας, η συκοφαντία και ο λανθάνων συμψηφισμός.
Παίρνοντας αυτό το συνειδητό ψέμα ο κ. Βαλλιανάτος ως δεδομένο και με στόχο να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στους συμπολίτες για το πρόσωπο μου, αλλά και προφανή σκοπό να με συκοφαντήσει ότι λασπολογώ και ότι για τον εαυτό μου δεν ζητάω έλεγχο αναφέρει: «Βέβαια περιμένω από τον κ. Φόρτε που ζήτησε έλεγχο στους άλλους, να ζήταγε έλεγχο στον Δήμο Αργοστολίου από το 1994 έως το 2006 που ήταν ο ίδιος Δήμαρχος. Αλλά δυστυχώς έτσι έχουν μάθει πολλοί. Να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Τώρα, αν θα δεχθούν αυτοί να γίνει έλεγχος και στους ίδιους, αν θα το ζητήσουν ή όχι είναι δικό τους πρόβλημα!»
Και αυτή η συκοφαντία γίνεται όταν η αλήθεια είναι σε όλους γνωστή, και ιδιαίτερα σε πρόσωπα όπως ο κ. Βαλλιανάτος που έχουν υπηρετήσει τους θεσμούς, και συγκεκριμένα:
1. Δήμαρχος διετέλεσα από το 1995 έως το 2006 και όχι από το 1994, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαλλιανάτος.
2. Έλεγχος κατασταλτικός στα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου έχει γίνει για κάθε χρονιά από το 1995 έως και το 2006 από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επί πλέον από το 2004 και μετά, όπως γνωρίζει ο κ. Βαλλιανάτος ως τέως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τα οικονομικά του Δήμου Αργοστολίου ελέγχονταν προληπτικά από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ακόμη δημοσιευόταν κάθε χρόνο ισολογισμός του, ο οποίος ελεγχόταν από ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές.
3. Η «απογραφή της περιουσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς – Ισολογισμός Έναρξης 01-01-2011» (άρα και του πρώην Δήμου Αργοστολίου) που ψηφίστηκε με την αριθ. 162/2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε προηγουμένως ελεγχθεί από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή.
Με βάση τα παραπάνω και επειδή ο κ. Βαλλιανάτος ισχυρίζεται δημοσίως ψευδή γεγονότα σε βάρος μου για να με βλάψει προσωπικά και πολιτικά, ενώ γνώριζε ότι αυτά είναι ψευδή, τον καλώ δημοσίως να ανακαλέσει και να μου ζητήσει συγγνώμη.
Στην αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι ο ίδιος θέλει και οδηγεί τα πράγματα στη Δικαιοσύνη, ως μόνο νόμιμο μέσο να υπερασπιστώ το πρόσωπο και την ιστορία μου, αλλά και το μη δηλητηριασμό της κοινωνίας από τον προσωπικό φανατισμό, αφού και η ανοχή στη συκοφαντία έχει και πρέπει να έχει κάποιο όριο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι

Aπό την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΛΜΕΚΙ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Παρασκευή 3 Ιούνη 7.30 μ.μ.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Συνάδελφε και συναδέλφισσα.
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό - παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, όλοι μαζί, να οργανώσουμε την πάλη μας, να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.
Να καταδικαστούν τα νέα μέτρα! Να μην περάσουν! Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική!
Με τα νέα μέτρα:
Επιβάλλονται νέοι φόροι-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20%, με ορίζοντα το 15%!
Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!
Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα, ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, κ.α.
Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλεια.
Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο.
Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας, συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο-εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
Ξεπουλούν δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ - ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.
Μη νομιμοποιείς στη συνείδησή σου τα νέα μέτρα! Απέρριψε τα διλήμματά τους!
Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει και έρχεται νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.
Την ώρα που η πρωτοφανής αντεργατική θύελλα είναι σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που ετοιμάζεται το σκηνικό της συναίνεσης για να τσακίσουν πιο αποτελεσματικά το λαό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεταθέτουν τη συζήτηση για την κήρυξη απεργίας …. μετά την ψήφιση των μέτρων! Δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση, υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά πως οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι μέρος του προβλήματος.
ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
Τα σχολεία σε κάθε περίπτωση να είναι κλειστά!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.30 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Αργοστόλι 31 Μάη 2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γραμματέας
Βασιλάτος Παύλος

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ.ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ Σ.ΚΟΥΡΗ

ΖΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με επιστολή της προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή, η τ. Αντινομάρχις Μ. Γαβριελάτου του ζητά να αιτηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την διενέργεια από ορκωτούς λογιστές διαχειριστικού ελέγχου για την Νομαρχιακή θητεία Γεωργάτου 2007-2010.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της κ. Γαβριελάτου έχει ως εξής:
Προς Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή
Κοινοποίηση:
1) Γραφείο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
κ. Σπύρο Σπύρου
2) Τοπικά Μ.Μ.Ε.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
με γνώμονα τις πληροφορίες που έχω από τον Τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στους Παξούς σχετικά με την απογραφή του έτους 2010
και επειδή δεν έχετε προβεί ακόμα σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωσή σας για να τις διαψεύσετε,
αλλά ούτε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο προβήκατε σε λήψη οποιασδήποτε απόφασης σχετικά με το θέμα αυτό,
σας αναφέρω τα παρακάτω:
1)Όπως γνωρίζετε ήμουν Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της οποίας και εσείς ήσασταν μέλος. Απ’ όσο θυμάμαι ουδέποτε είχατε αναφερθεί σε οικονομικές αρρυθμίες, σαν αυτές που αναφέρατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2)Γνωρίζω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 31/03/2011 ψήφισε την οικονομική απογραφή του έτους 2010 μετά από δική σας εισήγηση, χωρίς όμως τότε να αναφερθείτε σε κάποιο πρόβλημα.
3)Είναι παραπάνω από καταφανές ότι, τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες αποσκοπούν και μόνο σε κατάπτυστα πολιτικά παιχνίδια «κάποιων», που θέλουν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για την τελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία της κοινής γνώμης σε θέματα οικονομικής διαχείρισης.
4)Δεν διαφεύγει της προσοχής μου ότι, ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και οργάνωσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα στις υποχρεώσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι δεν δημιουργήθηκε από «κάποιους» αυτό το κλίμα για να εξυπηρετήσει την κάλυψη αυτών των αδυναμιών σας.
Έτσι λοιπόν μετά τα παραπάνω,
όχι μόνο ως άμεσα εμπλεκόμενη αλλά και επειδή διαθέτω την ίδια ευαισθησία της κοινής γνώμης σε θέματα οικονομικής διαχείρισης δημοσίου χρήματος,
σας καλώ,
να αιτηθείτε άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης του οργάνου σχετικά με την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου από επίσημα διαχειριστικά όργανα (ορκωτοί λογιστές κλπ), όχι μόνο για το έτος 2010 αλλά και για όλη τη Νομαρχιακή Θητεία της περιόδου 2007-2010.
Αργοστόλι 31/05/2011
Μίνα Γαβριελάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου