Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011


EΠIMENEI ΓIA EΛEΓXO O KOYPHΣ

«Επιμένω στον έλεγχο, γιατί πρέπει να έχω καθαρή εικόνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε».

Αυτό τόνισε χθες στον «Η» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, σχετικά με τον επικείμενο έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στην πρώην «Νομαρχία Γεωργάτου».

O κ. Κουρής, αποφασισμένος να προχωρήσει στην διαδικασία του ελέγχου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος και συγκεκριμένος, όσον αφορά τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφασή του να ζητήσει από τον περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου να «μπουν στη Νομαρχία οι ορκωτοί λογιστές».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρής μας είπε: «Κατά την Απογραφή προσπαθήσαμε με την Oικονομική Υπηρεσία της Περιφερειακής μας Ενότητας να δώσουμε όσο πιο συγκεκριμένα νούμερα και αποτελέσματα γινόταν. Μετά την Απογραφή, η οποία έγινε με αρκετές δυσκολίες, και γυρίζοντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο που την παρουσιάσαμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που πιάναμε στα χέρια μας να δουλέψουμε, κατά την επεξεργασία των στοιχείων «πέφταμε» σε διαφορετικά νούμερα, πολλές φορές απόλυτα διαφοροποιημένα, άλλες αντιφατικά, ή ανύπαρκτα. Δηλαδή, δεν βρίσκουμε άκρη. Τα νούμερα άλλαξαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθούν αμφιβολίες για τα πρώτα στοιχεία που βρήκαμε κατά την Απογραφή και την κατάρτιση του Προϋπολογισμού. Αυτή η κατάσταση, που πολλές φορές μας οδήγησε και σε αδιέξοδο γιατί δεν μπορούμε πλέον να δουλέψουμε, με ανάγκασαν να στείλω επιστολή στον κ. περιφερειάρχη, πριν την συνεδρίαση του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου στους Παξούς, και περιγράφοντάς του την κατάσταση όπως είναι τώρα, του ζητώ να γίνει έλεγχος στην πρώην Νομαρχία από την Περιφέρεια και από ορκωτούς λογιστές. Oι ενέργειές μου όλες γι’ αυτό το θέμα στοχεύουν στην αντικειμενικότητα και διαφάνεια όλων των χειρισμών μου. Εγώ θέλω μετά από κάθε έλεγχο να μας προκύψει μία πραγματική κατάσταση των Oικονομικών που παρέλαβε η νύν Περιφερειακή Ενότητα και που θα είναι και η αφετηρία της για να ξεκινήσει να δουλεύει για να μπορέσουν να εξελιχθούν οι υποχρεώσεις της Oικονομικής Υπηρεσίας. Το αίτημά μου για έλεγχο και ορκωτούς λογιστές, δεν κρύβει αιχμές για κανέναν, ή δόλο, ή πίσω σκέψεις. Το μόνο που θέλω είναι να παραλάβω την πραγματική κατάσταση. Εξάλλου, πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να το προβλέπει και ο Καλλικράτης για τις πρώην Νομαρχίες, ακριβώς όπως το πρόβλεψε για τους Δήμους, όπου η Απογραφή με τους ορκωτές λογιστές είναι καθεστώς. Νόμος».

Σχετικά με την προχθεσινή συνάντηση του κ. Κουρή με τον τ. νομάρχη κ. Διονύση Γεωργάτο, που έγινε στο πρ. Νομαρχιακό Μέγαρο, ο κ. Κουρής μας είπε, ότι ο κ. Γεωργάτος εξέφρασε την αποδοχή του σε όποιον έλεγχο, ενώ δεν θεωρεί ότι κατά τη θητεία του ως νομάρχης «έχει γίνει κάτι». O κ. Γεωργάτος ζήτησε όμως από τον Κουρή «να εκφράσει ο αντιπεριφερειάρχης δημόσια την άποψή του σχετικά με το θέμα εκδίδοντας δελτίο Τύπου, που θα αναφέρει και την άποψη του περιφερειάρχη».

O κ. Κουρής βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου και συζητούν τον τρόπο και την διαδικασία που θα γίνει ο έλεγχος.

Δ.Δ.-

1 σχόλιο:

  1. Τί γινόταν σε αυτή την πρώην Νομαρχία ρε παιδιά;;;;;;;;;
    Έλεος;;;;;;;;;;
    Κάποιος λέει έχει αναρρωτική άδειας; Αληθεύει; Ποιοί υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν φτιάξει και υπογράψει τα οικονομικά; Πώς έλεγαν 6 μήνες ότι όλα είναι καλά και σήμερα τα αλλάζουν;
    Ποιοί έχουν βάλει υπογραφές στα χαρτία;;;
    Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν παρατυπίες;
    Έχουν χαθεί λεφτά;
    Ποιός καλύπτει ποιόν και γιατί;
    Ένας έλεγχος από αξιόπιστους ειδικούς (που θα επιλεγούν τυχαία με κλήρωση για να μην υπάρχει αμφισβήτηση... τυχαία λέωωωω) θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
    Για να μην ακούγονται κακοήθιες για άτομα που έχουν ασκήσει χρηστή διοίκηση.
    Έλεγχος όμως βαρβάτος. Και σε πολιτικούς και σε υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή