Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011


"ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΑ ΣΕ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

“Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & Η “ΙΣΧΥΡΗ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ” ΟΥΤΕ ΑΓΟΝΤΑΙ,
ΟΥΤΕ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ”

Με σκληρή ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλλονιάς καταγγέλει “βρώμικα παιχνίδια” από κυκλώματα κίτρινης “δημοσιογραφίας” που έχουν στόχο να πλήξουν τον Δήμαρχο στηριζόμενα σε “σκουπίδια” και “ανώνυμους επιστολογράφους” και “αγανακτισμένους δημότες”.
Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι “ούτε άγεται, ούτε φέρεται από τέτοιου είδους δημοσιεύματα” ενώ τονίζει ότι στον τομέα της καθαριότητας γίνεται “τιτάνια προσπάθεια καθημερινά” παρόλο που σε σχέση με προηγούμενα χρόνια η δυνατότητα πρόσληψης εποχικών εργαζόμενων-με ευθύνη της Κυβέρνησης του Μνημονίου-είναι μηδαμινή.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου έχει ως εξής:
Πολύ μελάνι έχει χυθεί τον τελευταίο μήνα σχετικά με την καθαριότητα στο νησί μας, με το τι γίνεται φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και για τις ευθύνες της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα ήταν να μην απαντάει σε «ανώνυμους επιστολογράφους» και σε δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες».
Όμως, επειδή στην μικρή μας κοινωνία τίποτε δεν μένει κρυφό, οι ανώνυμοι δεν είναι και τόσο ανώνυμοι αλλά και επιπροσθέτως, επειδή η φρασεολογία και η μεθοδολογία των δήθεν ανωνύμων, μεταφέρεται στο επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, είμαστε αναγκασμένοι για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλάζοντας τακτική, να απαντάμε προκειμένου ο λαός της Κεφαλλονιάς να κρίνει και τους διοικούντες και τους καταγγέλοντες.
Εν συντομία:
1.Υπάρχουν site στο διαδίκτυο, τα οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά την διασπορά ψευδών ειδήσεων και στημένων φωτογραφιών προκειμένου να ακυρωθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή σε όλα τα επίπεδα.
Τα δήθεν αυτά «δημοσιογραφικά» blogs φωτογραφίζουν κάδους απορριμμάτων λίγο πριν περάσουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, φωτογραφίζουν ιδιωτικά οικόπεδα με σκουπίδια και χόρτα εμφανίζοντάς τα κοινόχρηστους χώρους κ.ο.κ., θεωρώντας τους πολίτες του νησιού μας χαζούς και ανεγκέφαλους.
2.Συγκεκριμένα κέντρα διοχετεύουν επιστολές στην δημοσιότητα ότι δήθεν προέρχονται από ανώνυμους πολίτες σε μία προσπάθεια παραπλάνησης, αναβιώνοντας έτσι τις εποχές του άκρατου κιτρινισμού του τύπου και της δημοσιογραφίας.
3.Λυπούμεθα ιδιαίτερα γιατί τις ανωτέρω πρακτικές υιοθετεί σε πολιτικό επίπεδο η παράταξη του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη στο δημοτικό συμβούλιο. Λυπούμεθα διότι η έλλειψη από μέρους τους, οράματος, θέσεων και στρατηγικής, τους οδηγεί να γίνονται οι εκφραστές των ανώνυμων επιστολογράφων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σχέση μεταξύ τους δεν είναι ακόμη πιο στενή από ότι μέχρι σήμερα φαίνεται…
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
Σε όλο το νησί, από άκρη σε άκρη, γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας υπό την εποπτεία όλων των τοπικών Αντιδημάρχων και κυρίως κάτω από την στενή επίβλεψη και επίπονη δουλειά του Αντιδημάρχου μας στον τομέα αυτό Σπύρου Ματιάτου.
Παρόλα αυτά δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο για εμάς, όσο και για τους πολίτες και για τον εξής λόγο:
Τα προηγούμενα χρόνια οι πρώην Δήμοι κατά την θερινή σεζόν είχαν στην διάθεσή τους 120 περίπου εποχικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα και στις εμπορικές δραστηριότητες, η δε Διαδημοτική Επιχείρηση προσλάμβανε 100 περίπου εποχικούς για τον ίδιο τομέα, δηλαδή σύνολο 220 εργαζομένους για την καθαριότητα στο νησί.
Σήμερα στον Δήμο Κεφαλλονιάς, η Κεντρική Κυβέρνηση αντί 220 εργαζομένων ενέκρινε την πρόσληψη 20 εποχικών, εκ των οποίων οι 15 υποχρεωτικά πρέπει να είναι ναυαγοσώστες για τις παραλίες του νησιού και έτσι απομένουν 5 εργαζόμενοι εποχικοί στην καθαριότητα.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
Ο νέος Δήμος προσπαθεί να κρατήσει καθαρό το νησί την φετινή σεζόν μέχρι σήμερα με 5 εργαζομένους (τους οποίους ακόμη δεν έχει προσλάβει) απέναντι σε 220 που χρησιμοποιούσαν οι πρώην Δήμοι τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως ΚΑΙ με αυτές τις συνθήκες τα καταφέρνουμε γιατί η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της εργάζονται καθημερινά με ζήλο και μεράκι για το νησί που αγαπάμε, για την κοινωνία που μας εμπιστεύθηκε, για την Κεφαλλονιά που οραματιζόμαστε.
Στους «ανώνυμους επιστολογράφους», τους δήθεν «αγανακτισμένους», καθώς και στα blogs της εργολαβίας κατασυκοφάντησης δηλώνουμε ότι ο Δήμαρχος Αλ. Παρίσης και η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», ΟΥΤΕ ΑΓΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι προσπάθειές τους θα πέσουν σύντομα στο κενό…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗ


“ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ “ΛΙΠΟΤΑΞΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΑΚΤΗΣ ΦΥΓΗΣ”

“Επέλεξες την οδό της “λιποταξίας” και της άτακτης φυγής για να αποφύγεις τα κρίσιμα θέματα του δημοτικού συμβουλίου” λέει στον Μάρκο Κοτσιλίνη ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απαντώντας στην ανακοίνωση του επικεφαλής της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” σχετικά με την αποχώρηση του συνδυασμού του από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Δημάρχου έχει ως εξής:
Για μία ακόμη φορά ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και ο συνδυασμός του επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες του νησιού μας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην δήθεν αποχώρησή τους από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Και λέμε δήθεν διότι στην ουσία δεν πρόκειται για αποχώρηση αλλά για «λιποταξία» και άτακτη φυγή του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη και της παράταξης της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ». Απλά προτίμησαν την μέθοδο του «στρίβειν διά του αρραβώνος» βρίσκοντας αφορμή σε ένα φραστικό επεισόδιο από το να μείνουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και να αναγκαστούν σε μία οδυνηρή γι’αυτούς τοποθέτηση σε κρίσιμα ζητήματα για τα οποία έπρεπε το Σώμα να αποφανθεί.
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» δηλαδή και εξηγούμεθα:
1.Ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και η παράταξή του θα έπρεπε χθες να πάρουν θέση για το θέμα του ταμειακού ελλείμματος των 3.000.000 ευρώ που άφησε πίσω του ο Νίκος Φραντζής στον τ. Δήμο Λειβαθούς. Θα έπρεπε δηλαδή να αντιμετωπίσουν την καταδίκη του πιο στενού συνεργάτη τους και «αρχιτέκτονα» της προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής του συνδυασμού τους καθώς ήταν θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη .
2.Ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και η παράταξή του θα έπρεπε να πάρουν θέση στο θέμα των Υδατοκαλλιεργειών στο οποίο εμπλέκεται ο Υπουργός της Κυβέρνησης που υποστηρίζουν, ο κ. Π. Γερουλάνος, που και αυτό ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης.
3.Ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και η παράταξή του θα έπρεπε να πάρουν θέση στο θέμα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων των Διλινάτων και των Χιονάτων, έργο της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου της Κυβέρνησης που στηρίζουν, αντιμετωπίζοντας και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα για το θέμα αυτό
4.Ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και η παράταξή του θα έπρεπε χθες να πάρουν θέση για τα οδυνηρά και αντιλαϊκά νέα μέτρα που επέβαλλε πρόσφατα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την οποία φανατικά στηρίζουν, καθώς και αυτό ήταν θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του συμβουλίου.
Και επειδή η υποταγή του κ. Μάρκου Κοτσιλίνη και της παράταξής του στις κομματικές και κυβερνητικές επιταγές είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, έμεναν δύο επιλογές:
1.Ή να παραμείνουν στην αίθουσα και να υποστούν μία άνευ προηγουμένου πολιτική επίθεση για τις επιλογές των πολιτικών τους προϊσταμένων στην κεντρική εξουσία
2.Ή να διαλέξουν τον δρόμο της «λιποταξίας» και της άτακτης φυγής.
Ο δεύτερος δρόμος ήταν τελικά η επιλογή τους μέσα από αστείες και φτηνές δικαιολογίες και αφορμές. Επειδή όμως οι πολίτες είναι οι τελικοί κριτές όλων, οι αποδοκιμασίες οι οποίες τους συνόδευσαν αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι «τσάμπα μαγκιές» δεν έχουν ούτε θέση, ούτε πέραση στην νέα εποχή του Δήμου Κεφαλλονιάς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΡΑΝΤΖΗ

“ΝΙΚΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ “ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ”;”

- “Άφησες, ναι ή όχι, τον Δήμο Λειβαθούς με “μαύρη τρύπα” 3.000.000 ευρώ;”

Να μιλήσει για την “ταμπακιέρα” δηλαδή για το αν άφησε ή όχι τον Δήμο Λειβαθούς με “μαύρη τρύπα” 3.000.000 ευρώ, καλεί τον Νίκο Φραντζή ο Δήμος Κεφαλλονιάς, απαντώντας σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο τ. Δήμαρχος Λειβαθούς.
Το κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου έχει ως εξής:
Μεγάλο πρόβλημα, όπως όλοι οι πολίτες του νησιού μας γνωρίζουν, έχει δημιουργηθεί στο νέο Δήμο Κεφαλλονιάς σχετικά με την «μαύρη τρύπα» ή αλλιώς χρεωστικό άνοιγμα όπως λέγεται του πρώην Δήμου Λειβαθούς.
Πρόκειται για 3.000.000 ευρώ τα οποία με εντολές της Κυβέρνησης σήμερα, ο νέος Δήμος Κεφαλλονιάς είναι υποχρεωμένος ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί.
Το χρεωστικό αυτό άνοιγμα υπάρχει από τις 31/12/2006, όταν δηλαδή ο κ. Νίκος Φραντζής παρέδωσε τότε τον Δήμο στον κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο.
Τα παραπάνω, λοιπόν, αποτελούν αναφορές του Δημάρχου Κεφαλλονιάς στα δημοτικά συμβούλια όποτε κι αν αυτό το θέμα συζητείται.
Αναφορές, πέρα για πέρα αληθινές, πέρα για πέρα πραγματικές και πάνω από όλα στηριγμένες σε δημόσια έγγραφα και παραστατικά.
Για όσα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς επικαλείται σχετικά με το θέμα, ο κ. Νίκος Φραντζής εξέδωσε σήμερα 8/6/2011 ανακοίνωση σε μία προσπάθεια να απαντήσει στα παραπάνω.
Η ανακοίνωσή του ασχολείται και σχολιάζει οτιδήποτε άλλο εκτός της «ταμπακέρας», η οποία είναι αν άφησε ή όχι τις 31/12/2006 τον Δήμο Λειβαθούς με «μαύρη τρύπα» 3.000.000 ευρώ.
Γι’αυτό ο Δήμος Κεφαλλονιάς αναμένει κάποια απάντηση.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού….
Αν ο κ. Ν. Φραντζής δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό, ας απαντήσει η παράταξη του κ. Μ. Κοτσιλίνη της οποίας ο τ. Δήμαρχος είναι στέλεχος!!!
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΡΑΝΤΖΗ
Ο τ. Δήμαρχος Λειβαθούς είχε εκδώσει την κάτωθι ανακοίνωση:
Χωρίς να επιθυμώ την αντιδικία με τον οποιοδήποτε είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ περιεκτικά και χωρίς να επιδοθώ σε λογιστικές αλχημείες στα πεπραγμένα μου. Η αναγκαιότητα αναφοράς μου στο παρελθόν δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά να ¨απαντήσει¨ στην μεθοδευμένη (κατανοητή όμως) επίθεση εναντίον μου.
Παρακαλώ λοιπόν διάφοροι χαρακτηρισμοί και άλλα λαμβάνουν χώρα και αναφορά να μην ξεχνάμε ότι:
1.Τον πρ. Δήμο Λειβαθούς ΔΕΝ παρέδωσε ο Ν. Φραντζής,
2.Ο Ν. Φραντζής παρέδωσε το Δ. Λειβαθούς στις 31/12/2006, αποτελεί συνεπώς ατόπημα η αναφορά σήμερα στην προ-προηγούμενη δημοτική αρχή. Κατανοητοί οι λόγοι, επικοινωνιακό το παιχνίδι,
3.Όταν ο Ν. Φραντζής ήταν δήμαρχος συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα: Μας έδιναν συγχαρητήρια φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζοντας ότι η περιοχή Λειβαθούς ήταν η πιο καθαρή και ευπρεπισμένη. Ιδιαίτερα πλατείες, δρόμοι, τουριστικές περιοχές όπως το Κάστρο Αη – Γιώργη, οι Τάφοι Μαζαρακάτων και Λακήθρας, οι παραλίες μας ήταν από τέλη Μαΐου πανέτοιμες να δεχτούν επισκέπτες και τουρίστες,
4.Όταν ο Ν. Φραντζής ήταν δήμαρχος η Λειβαθώ πρωταγωνιστούσε στον Πολιτισμό, στη Δημιουργία Ανθρωπίνων Δράσεων, στα Κοινωνικά Προγράμματα και σε πρωτοβουλίες που προκαλούσαν το θετικό και πανκεφαλληνιακό ενδιαφέρον. Απτά παραδείγματα: Η Φιλαρμονική Λειβαθούς, η Χορωδία Λειβαθούς, Το Μπαλέτο, Το Τμήμα Εικαστικών, η Μουσική Σχολή (Δημοτικό Ωδείο), το ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα προγράμματα Αθλητισμού, Δημιουργικής Απασχόλησης και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που ακόμα φιλοξενούνται στις αναμεταδόσεις των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
5.Την περίοδο 2003-2006 δρομολογήθηκαν, μελετήθηκαν, εκτελέστηκαν έργα που ουδέποτε στο παρελθόν είχε δει η Λειβαθώ: Ανάπλαση χωριού Κάστρου Αη – Γιώργη, Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αγίας Πελαγίας, Οδοποιίες σε όλα τα χωριά, Υδρεύσεις, Αναπλάσεις, Παιδικές Χαρές, Οργάνωση Υπηρεσιών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περατάτων, Γυμνάσιο Κεραμειών (νέο κτίριο), Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών (επέκταση κτιρίου) κ.α.
Πορεύθηκα 20 και πλέον χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικό μου μέλημα και στόχο να προσφέρω στους συμπολίτες μου και στον τόπο μου. Το έπραξα με Πάθος, το Διεκδίκησα με κάθε Έντιμο και Νόμιμο Μέσο αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα της εποχής. Λειτούργησα με Ήθος, με Ανιδιοτέλεια και χωρίς Εμπάθεια εναντίον ακόμα και των πλέον παθιασμένων αντιπάλων μου ή ακόμα και εναντίον εκείνων που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μου. Εκτίμηση και πεποίθησή μου είναι ότι στον τόπο μου προσέφερα και συνέβαλλα στο να ανοίξουν δρόμοι προόδου και προκοπής.
Στις τελευταίες εκλογές αποφάσισα να μην κατέλθω υποψήφιος αλλά φανερά και ξεκάθαρα να στηρίξω τον συνδυασμό του κ. Κοτσιλίνη. Η επιλογή μου θεωρώ ότι υπήρξε σωστή και δεν μετάνιωσα.
Στα 20 και πλέον χρόνια ενασχόλησής μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας στα υψηλοτέρα των αξιωμάτων, αν μη τι άλλο έχω ενισχύσει την Αυτοπεποίθηση μου και κράτησα πάντα την Πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδα Ευπρέπειας, Αξιοπρέπειας και Αυτοσεβασμού. Αυτά διδάχθηκα από τον μέντορά μου στην Αυτοδιοίκηση και αυτές τις αρχές είχε και έχει η οικογένειά μου…Αρχές και Αξίες που Τίμησα, Υπηρέτησα και σήμερα προβληματίζομαι γιατί εκφυλίζονται και λοιδορούνται.
Ευθύνη της Κοινωνίας πραγματικά και ουσιαστικά να αντιδράσει…..
ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
Πρ. Δήμαρχος Λειβαθούς
Μεταξάτα: 8 Ιουνίου 2011

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ. ΚΟΥΡΗ

ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Δύο επιστολές κοινοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής. Μία για το Μαντζαβινάτειο & μία για τους Αρχαιολογικούς χώρους. Πιο αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ
ΠΡΟΣ:- Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Λοβέρδο Ανδρέα
KOIN: - Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
-Δήμαρχο Κεφαλλονιάς
-Νοσοκομείο Ληξουρίου
Μαντζαβινάτειο
-Μ.Μ.Ε.
Σε συνέχεια σχετικής επιστολής που σας έχει κοινοποιηθεί ήδη από το ΙΔΡΥΜΑ Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, περί της υποβάθμισης του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω θέμα μας απασχολεί όλους αδιαλείπτως και τασσόμαστε πλήρως υπέρ των απόψεων του Ιδρύματος, κατανοώντας τόσο τις δεσμεύσεις της δωρεάς που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο όσο και το δίκαιο του αιτήματός του.
Κυρίως όμως αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τα ζητούμενα των συμπολιτών μας οι οποίοι ήδη πλήττονται από σωρεία σχεδόν αδιέξοδων προβλημάτων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα και η ανάγκη διατήρησης ενός ελάχιστου συναισθήματος ασφάλειας, τουλάχιστον για τις υφιστάμενες υποδομές υγείας, είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση μιας στοιχειώδους ελπίδας για το μέλλον.
Επικαλούμαστε το αίσθημα ευθύνης προς όλους εσάς που κληθήκατε να υπηρετήσετε το κοινωνικό σύνολο ώστε να αποφευχθούν αυτές οι ενέργειες ειδικά στον χώρο της υγείας, που συνιστά την κορωνίδα της πολιτισμικής μας αξιοπρέπειας και προκρίνει τις προοπτικές μιας εν δυνάμει υγιής εξελικτικής πορείας. Θα πρέπει ασφαλώς το εν λόγω ζήτημα να τύχει εξαιρετικής προσοχής και σοβαρότητας και να εξεταστούν ενδελεχώς όλες οι παράμετροι, προτού να παρθεί κάποια ατυχής και βεβιασμένη απόφαση με σοβαρό κοινωνικό κόστος και μη αναστρέψιμες συνέπειες.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΠΡΟΣ: - Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού
κ. Γερουλάνο Παύλο
- Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπυρίδων
- Βουλευτή Νομού κ. Μοσχόπουλο Σπυρίδων
- ΛΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων
Υπόψη: κ. Βασιλάκη Αντώνιου
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.
Εν΄ όψη της θερινής περιόδου, του σχεδιασμού και της υλοποίησης δράσεων διατήρησης, ανάδειξης και προώθησης του αρχαιολογικού, ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μας, διαπιστώνουμε σημαντικές δυστοκίες, προβλήματα και ελλείψεις σε ότι αφορά σοβαρότατα ζητήματα. Αυτά συσχετίζονται με την προστασία, πρόσβαση και διατήρηση μια αξιοπρεπούς εικόνας των μνημείων, μουσείων, κάστρων και έτερων χώρων αναλόγου ενδιαφέροντος, της περιοχής μας, αλλά και στην γενικότερη πολιτισμική μας φυσιογνωμία.
Η εικόνα εγκατάλειψης, ελλείψεως οργάνωσης, προσωπικού, καθαριότητας κτλ σε αξιολογότατα μνημεία και πολιτισμικούς θησαυρούς του τόπου μας, καταδεικνύει πνευματική μας ένδεια, άγνοια των αξιών και κειμηλίων της ιστορίας μας, όχι μόνο σε επίπεδο νήσου αλλά και ως χώρα γενικότερα.
Είναι άδικο και σχεδόν προκλητικό, να επιδεικνύουμε τέτοια αμέλεια, την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, στην οποία πασχίζουμε να αποδείξουμε κατ΄ ελάχιστον, το πνεύμα, το ήθος και τον πολιτισμό μας, σε όσους κατά καιρούς μας αμφισβητούν.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για μία συνάντηση, κατά το δυνατό άμεση, προκειμένου να σας εκθέσουμε τα θέματα που μας απασχολούν και να εξετάσουμε την δυνατότητα επίλυσής τους.
Προσβλέπουμε στην κατανόησή σας και στην θετική σας απάντηση στο παρόν αίτημά μας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΡΟΥ


Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ανακοινώνει στους πολίτες του νησιού μας ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου «Αποχέτευση Πόρου του Δήμου Κεφαλλονιάς».
Το ανωτέρω έργο εγκρίθηκε μετά από θετική γνωμοδότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ενώ ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 7 εκ. ευρώ.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς για το έργο αυτό υπέβαλλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής την με αρ. πρωτ.5838 αίτηση για ένταξη στις 22-2-2011, αίτηση η οποία τελικά είχε αίσιο αποτέλεσμα.
Η «Αποχέτευση Πόρου» είναι ένα έργο με τεράστια σημασία για ολόκληρη την περιοχή του πρώην Δήμου Ελειού-Πρόννων, ενώ μετά την παραπάνω εξέλιξη είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα της ολοκλήρωσης του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας, αφού το δίκτυο του Πόρου θα συνδεθεί στο μέλλον σε αυτόν.
Όπως συνάγεται από την ανωτέρω ένταξη του έργου αλλά και από τις εντάξεις άλλων έργων για τα οποία είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν, καταδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν και αγωνίζεται μέσα από τις δύσκολες παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες να προχωρήσει μπροστά με δημιουργική σκέψη, με όρεξη για δουλειά και με παραγωγή ουσιαστικού έργου για το νησί μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου