Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση, αποχωρήσεις και παραλίγο… σύρραξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 01:13 
 Επεισοδιακή είναι η 16η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς Ένταση, αποχωρήσεις και παραλίγο… σύρραξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς . Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Επεισοδιακή είναι η 16η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς (βρίσκεται σε εξέλιξη), καθώς οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα και λίγο έλειψε να επέλθει και... σύρραξη! Η ένταση προκλήθηκε αρχικά, από την άρνηση της δημοτικής αρχής να ενημερώσει το Σώμα (κατόπιν ερώτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου), σχετικά με την εξέλιξη στην περίφημη υπόθεση του ξενοδοχείου «Συκιόν Μπιτς» του Ξυλοκάστρου. 
Η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει για την πορεία της υπόθεσης και να συζητηθεί το θέμα, μετά τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και να αποχωρήσει σύσσωμη η παράταξη της «Ενωμένης Τετράπολης» , αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος. Ρουχωτάς σε Αλυσανδράτο: «Είσαι πουλημένος...»  
Το σκηνικό της έντασης ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκη Αλυσανδράτο, για το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν τον «προστάτεψε» στην προηγούμενη συνεδρίαση, όπου ήρθε στην επιφάνεια το θέμα. Μάλιστα, η κουβέντα ξέφυγε και πάνω στην ένταση ο Βασίλης Ρουχωτάς είπε με έντονο ύφος στον Αλυσανδράτο πως : «Όφειλες να με προστατέψεις την στιγμή που δεχόμουν επίθεση και δεν το έκανες...Είσαι πουλημένος».  
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο Διονύσης Λυκούδης δήλωσε πως «χειριζόμαστε το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα».
  Βέβαια, η τοποθέτηση αυτή δεν έπεισε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και τόσο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης που δήλωσε: «πέρα από τις πολιτικές ευθύνες έχετε και ποινικές ευθύνες γιατί δεν δίνετε στοιχεία για την υπόθεση», όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός που τόνισε πως : «Ως δημοτικό συμβούλιο έχει την απαίτηση να ενημερώνεται σε κάθε σας κίνηση. Ουσιαστικά με την “εγκληματική” σας τακτική το δημοτικό συμβούλιο το υποβαθμίζεται σε ρόλο ουραγού…” εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. 
Τον λόγο, στο σημείο αυτό, πήρε ο Σπύρος Σαμούρης και δηλώνοντας τα αίτια της αποχώρησης της παράταξης "Ενωμένη Τετράπολη": «αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μυστικοπάθεια της Δημοτικής Αρχής», ενώ αποχώρησε λίγες στιγμές αργότερα και ο Γιώργος Τζωρτζάτος.
 Χωρίς ρεύμα το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Διλινάτων..
Η ένταση, πάντως, κορυφώθηκε., λίγο αργότερα όταν από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Διονύσης Μινέτος, έφερε ως κατεπείγων στο δημοτικό συμβούλιο, το ζήτημα που έχει προκύψει στα Διλινάτα, όπου έχει κοπεί το ρεύμα στο κτήριο «Μπάσειο» του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής (Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων).
 Για μία ακόμη φορά, η πλειοψηφία αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τοπικού συμβούλου Διλινάτων, Τάσου Τζωρτζάτου, ο οποίος παρακολουθούσε την συνεδρίαση και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του τόσο στον αναπληρωτή δήμαρχο Διονύση Λυκούδη, όσο και στον αντιδήμαρχο Ομαλών Σπύρο Ματιάτο. Κάπου εκεί το … σκηνικό πήρε «εκρηκτικές διαστάσεις» και λίγο έλειψε να επέλθει… σύρραξη! Η συνεδρίαση διακόπηκε για 10 λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και εν συνεχεία συνεχίστηκε με το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης που ήταν το θέμα της εξόρυξης Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κεφαλονιά. Παρακάτω όλο το σκηνικό της έντασης (από το 23ο λεπτό και έπειτα) στο δημοτικό συμβούλιο, όπως αποτυπώθηκε στην κάμερα του Inkefalonia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου