Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

kefaloniapress.gr

Το γήπεδο Αργοστολίου, ο Μινχάουζεν της Κεφαλονιάς, ο ιστορικός Παγκέ και …..η προφητεία Μαζαράκη.

Το γήπεδο Αργοστολίου, ο Μινχάουζεν της Κεφαλονιάς, ο ιστορικός Παγκέ και …..η προφητεία Μαζαράκη.
Πριν λίγες ημέρες (24/8) το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο της Κεφαλονιάς ο Παγκεφαλληνιακός (φέτος κλείνει 95 χρόνια ζωής), με μια λυτή ανακοίνωση που συγκλόνισε τον αθλητικό (και όχι μόνο) κόσμο του νησιού έκανε γνωστό ότι:
«Μετά από πολύχρονη επιμονή και υπομονή από την περίοδο των σεισμών του 2014 αναμέναμε την επισκευή του σταδίου Αργοστολίου του οποίου ο αγωνιστικός χώρος έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Με μεγάλη μας θλίψη βλέπουμε, ακούμε, πληροφορούμαστε ότι δεν προβλέπεται να επισκευαστεί το δημοτικό γήπεδο τουλάχιστον για την σεζόν 2017-2018 ….και «επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι για άλλη μία σεζόν να θέσουμε σε ΚΙΝΔΥΝΟ την ΥΓΕΙΑ των αθλητών μας δεν θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Κεφαλονιάς για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Ελπίζουμε οι διοικούντες και οι αρμόδιοι σε αυτό το νησί να αφυπνιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
«Οι διοικούντες και οι αρμόδιοι» μπορεί να μην ανάλαβαν τις ευθύνες τους όπως τις εννοούσε ο Παγκέ, αλλά μίλησαν δια του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελου Κωνσταντάκη που δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα πως «Λίγο πριν τα τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Στάδιο Αργοστολίου».
Όμως οι αρμόδιοι (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος έργων και λοιποί) ατύχησαν που εξουσιοδότησαν τον κ. Κωνσταντάκη να εκπροσωπήσει το Δήμο και να κάνει την παραπάνω δήλωση γιατί έχει αποδειχτεί πως είναι ο πλέον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.
Είναι αυτός που από το 2014 που έχει βγει οφ το γήπεδο έχει δώσει αμέτρητες υποσχέσεις, σε σημείο να θεωρείται ο Μινχάουζεν της Κεφαλονιάς.
Στη συνέχεια σταχυολογούμε τις σημαντικότερες υποσχέσεις – εξαγγελίες Κωνσταντάκη με χρονική σειρά:
31/8/2015 σε δήλωσή του σε τοπικό μέσο: «Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να ενταχθεί το γήπεδο σε κωδικό του Υπ Υποδομών. Σύντομα το έργο δημοπρατείται».
10/9/2015 σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων: Μέσα στην προεκλογική περίοδο ο Κωνσταντάκης επισκέπτεται το Υπουργείο Αθλητισμού για να δείξει το ενδιαφέρον του.
23/9/2015 στο ΔΣ της ΚΕΔΗΚΕ:  «Αν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δούμε ότι η Κυβέρνηση δεν εγκρίνει το σχετικό κονδύλι, τότε θα αναγκαστούμε από τα πενιχρά χρήματα του Δήμου να δαπανήσουμε 120 χιλ ευρώ για την αλλαγή μόνο του τάπητα. Προσωπικά θα κάνω τις προσπάθειές μου να φτιάξω το γήπεδο πριν από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».
18/11/2015 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Η νέα αγωνιστική περίοδο τον επόμενο Σεπτέμβριο θα βρει το γήπεδο έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες»
19/1/2016 σε δηλώσεις του σε τοπικό μέσο: «Σε κάθε περίπτωση το γήπεδο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα φτιαχτεί μέχρι τον Σεπτέμβριο»
15/7/2016 σε ανακοίνωση του: «Σε τροχιά Υλοποίησης το Γήπεδο Ποδοσφαίρου Αργοστολίου»
3/10/2016 σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό: «Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για το ΔΑΚ Αργοστολίου»
2/11/2016 σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα: «Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την αλλαγή του χλοοτάπητα στο Στάδιο Αργοστολίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το έργο αναμένεται να αρχίσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα».
2/11/2016 σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό: «Σε λίγο καιρό το έργο θα ξεκινήσει και το γήπεδο θα είναι έτοιμο πριν το Πάσχα»
3/11/2016 σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό: «Μέσα στον Δεκέμβριο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αλλαγής του συνθετικού χλοοτάπητα του Σταδίου».
28/2/2017 στο δημοτικό συμβούλιο: «Θα μείνω μέχρι να τακτοποιηθεί το γήπεδο Αργοστολίου».
16/3/2017 σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό: «Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν».
Εννιά στο σύνολο οι παραπάνω υποσχέσεις Κωνσταντάκη που κινούνται από ….Πάσχα σε Πάσχα και από ….. Σεπτέμβρη σε Σεπτέμβρη, δίχως όμως να προσδιορίζει για….. το Πάσχα και το Σεπτέμβρη τίνος χρόνου αναφέρεται !
Και φτάνουμε στην τελευταία και νεότερη όλων δήλωση του – δέσμευση   πως «Λίγο πριν τα τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Στάδιο Αργοστολίου».
Ότι και να πούμε ο άνθρωπος είναι….άπαιχτος.
Το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού ….300 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. (άρθρο 12 διακήρυξης 25/5/2017 με ΑΔΑ: 69ΥΙΩΕ5-8Φ8).
Ακόμα και αύριο να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το τέλος του χρόνου είναι…..110 ημέρες, το 1/3 της συμβατικής προθεσμίας !
Ακόμη και νυχθημερόν να δουλεύουν τα συνεργεία, ακόμη και τα 17 Σαββατοκύριακα και τις γιορτάδες και ούτε μία μέρα να μην βρέξει μέχρι τέλος του χρόνου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο κ. Κωνσταντάκης να φανεί συνεπής στην τελευταία του υπόσχεση πως «θα είναι έτοιμο λίγο πριν τα τέλος του χρόνου το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Στάδιο Αργοστολίου».
Ύστερα υπάρχει και κάτι ακόμη που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Κωνσταντάκη: Λεφτά….δεν υπάρχουν !
 Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Υπουργού για τα αθλητικά έργα, για το γήπεδο Αργοστολίου υπάρχουν όλα κι όλα….60 χιλιάρικα και αυτά για το 4ο τρίμηνο του 2017 !
Θα πείτε καλά τώρα…. αφού ξεκινάει το έργο, θα τελειώσει κάποια στιγμή. Σύμφωνοι. Πότε όμως; Ή μήπως θα ξαναρχίσει νέος κύκλος υποσχέσεων του Μινχάουζεν της Κεφαλονιάς; Το πιθανότερο….
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως όταν και όποτε τελειώσει το γήπεδο ο κ. Κωνσταντάκης θα απαιτεί ….την δικαίωση του !!! Εδώ είσαστε και εδώ είμαστε…. Αφήστε που με όλες τις δάφνες συνέπειας που τον χαρακτηρίζουν προαλείφεται και ….για ανώτερα αξιώματα !!!
Πάντως ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Βαγγέλης Μαζαράκης, παλιοκαραβάνα στα ποδοσφαιρικά πράγματα, από τις 16 Ιανουαρίου του 2016 στην κοπή της πίττας της ΕΠΣΚΙ προφητικά έχει κάνει σαν παιδί τση εκκλησιάς την δικιά του προφητεία:
«Μην περιμένετε να δείτε έτοιμο το γήπεδο του Αργοστολίου πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του 2019. Είναι φρούδες ελπίδες αυτές που πουλούν στα Σωματεία και τους αθλητές όσοι λένε πως από τον επόμενο Σεπτέμβρη οι ομάδες τους θα έχουν γήπεδο για να αγωνιστούν. Στο Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων δεν υπάρχει ευρώ τσακιστό και ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν πρόκειται να δώσει περίπου 600 χιλ. ευρώ για να φτιαχτεί το γήπεδο. Η διαίσθησή μου και η υποψία μου είναι πως το γήπεδο του Αργοστολίου δεν θα γίνει άμεσα. Οι Δημοτικές Εκλογές του 2019 είναι μακριά, όπως μακριά είναι και η επισκευή του γηπέδου» !!!
Ιάσων Λευτεράτος, Αθλητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου